Doorgaan naar hoofdcontent

Vliegtuig laat lading uitwerpselen vallen op man in tuin: “Alles zat onder, tot tuinparasols toe. Het was bijzonder...

HLN
Vliegtuig laat lading uitwerpselen vallen op man in tuin: "Alles zat onder, tot tuinparasols toe. Het was bijzonder onaangenaam"
Een Britse man heeft een nachtmerrie beleefd toen hij rustig in zijn tuin van het mooie weer zat te genieten en opeens een lading menselijke uitwerpselen uit een vliegtuig over zich heen kreeg.
Lees verder

Maker The Sopranos in gesprek over vervolgfilm of -serie
David Chase, de bedenker van 'The Sopranos', is in gesprek met HBO Max over een mogelijk nieuw deel van de iconische tv-serie. Net als de recent uitgebrachte 'Sopranos'-film 'The Many Saints of Newark' zou het nieuwe deel zich afspelen voorafgaand aan de gebeurtenissen in de serie die tussen 1999 en 2007 te zien was bij HBO.
Lees verder

Minister Verlinden (CD&V) vraagt om strenger op te treden bij geweld in en rond voetbalstadions
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft de politie gevraagd strenger op te treden tegen iedere vorm van geweld. Dat meldt ze na het overleg dat ze vrijdag had met de Voetbalbond en de Pro League. Dat overleg kwam er onder meer nadat een supporter van Manchester City zwaargewond raakte na afloop van de Europese match, dinsdag, tegen Club Brugge. Pro League en Voetbalbond werken een actieplan uit, en er komt een mediacampagne om supporters op te roepen de matchen in "de beste en veiligste omstandigheden te laten verlopen".
Lees verder

Club een dag na de paintball en twee dagen voor Antwerp: "Iemand heeft me op adamsappel geraakt"
Wat doe je als trainer met een groep die in de Champions League van het kastje naar de muur is gespeeld en vijf goals om de oren heeft gekregen? Paintball, zo blijkt. Clement: "Ik had het de spelersgroep beloofd nadat we in mijn eerste jaar kampioen gespeeld zijn. Maar door corona werd dat steeds uitgesteld. Er was één heel goeie schutter bij, want hij raakte me op de adamsappel. Ik weet niet of het bewust was... Een verdachte? Ik zie ze allemaal even graag."
Lees verder

Europese leiders geven afscheidnemende Merkel staande ovatie
De Europese staatshoofden en regeringsleiders hebben op de laatste dag van hun top in Brussel afscheidnemend Duits bondskanselier Angela Merkel met een staande ovatie bedankt. "Als Parijs zonder de Eiffeltoren", stond voorzitter Michel stil bij haar afscheid van het Europese toneel.
Lees verder

Lukaku mist zeker duels tegen Norwich en Southampton: "Daarna zien we wel"
Chelsea blijft mist spuien rond de enkelblessure van Romelu Lukaku. De medische staf gaat voorlopig louter uit van een onbeschikbaarheid van minstens 2 tot 3 weken en zo mist de spits al zeker de thuisduels tegen Norwich (zaterdag om 13u30) en Southampton, match dinsdag in de achtste finale van de League Cup. "Daarna zien we wel", sprak Thomas Tuchel vandaag. "Net als Timo Werner wordt Lukaku intens behandeld." Voor 'Big Rom' wordt het 'touch and go' voor de interlandperiode, half november.
Lees verder

Vlaamse regering wil boosterprik voor brede bevolking
Nu de coronacijfers weer in de lift zitten, rijst de vraag of twee prikjes alleen nog wel hun werk doen. Voorlopig krijgen enkel Belgen ouder dan 65 jaar en mensen met een verzwakte weerstand een derde prik. Daar zou de Vlaamse regering graag verandering in brengen. Dat heeft het kabinet van minister-president Jan Jambon vrijdag aan Belga laten weten.
Lees verder

Justine Vanhulle uit 'K2 zoekt K3': "Of ik mijn haar zou blonderen voor K3? Direct!"
Wie wordt het nieuwe K3'tje? Het antwoord op die vraag komt steeds dichterbij. Nu zaterdag starten de eerste studioshows met de twaalf overgebleven kandidaten. Voor Justine Vanhulle (24) kan haar inschrijving sowieso al niet meer stuk. De West-Vlaamse schreef zich zonder al te veel verwachtingen in. "Ja, die auditie was mijn allereerste optreden ooit. Het was waanzin", vertelt ze. "Ik zou er echt alles aan doen om naast Marthe en Hanne op een podium te staan."
Lees verder

"Ik vocht wanhopig, maar hij verkrachtte me toch": het waargebeurde verhaal achter Hollywoodfilm 'The Last Duel'
Twee mannen die vechten tot de dood over een vrouw. Dat is de korte samenvatting van 'The Last Duel', een nieuwe Hollywoodfilm van de hand van gouden duo Matt Damon (51) en Ben Affleck (49). Wat het verhaal zo bijzonder maakt? Marguerite de Carrouges heeft echt bestaan. Ze riskeerde de dood om gerechtigheid te krijgen voor een vreselijk misdrijf en ontlokte een jarenlange vete die beslecht werd met het zwaard. "Vrouwe, als je echtgenoot hiervan hoort, zal hij je vermoorden."
Lees verder

Videoclip 'Santé' van Stromae al bijna 8 miljoen keer bekeken
Stromae (36) scoort acht jaar na zijn succesvolle tweede album 'Racine Carrée' nog altijd bij het grote publiek: zijn nieuwe single 'Santé' werd inmiddels al meer dan 7,9 miljoen keer bekeken. Ook is de video in ons land het meest trending op YouTube.
Lees verder

Turks dorp roept mensen persoonlijk op tot vaccinatie via luidsprekers van de moskeeën
In het zuidoosten van Turkije, niet toevallig de regio met de laagste vaccinatiegraad van het hele land, hanteren de autoriteiten creatieve manieren om inwoners aan te zetten om zich te laten inenten tegen Covid-19. Zo maken ze gebruik van de luidsprekers van de moskeeën, die normaal dienen om op te roepen tot gebed.
Lees verder

Jozef (90) blikt terug op een leven als rallypiloot: "In Congo werden we ontvangen door president Mobutu voor een bokswedstrijd tussen Ali en Foreman. Er zat wel 60.000 man. Wát een beleving"
Hij is nog steeds aan het werk en rijdt nog altijd rond in zijn Porsche en Ferrari. Mocht hij kunnen, rijdt Jozef, een kranige negentiger uit Kortemark, dit weekend opnieuw mee tijdens de Rally van Kortemark. De autosport bezorgde Jozef veel prijzen en bracht de man in heel Europa en zelfs tot in Congo. "Ik heb het allemaal gedaan. Alleen de Zoute Grand Prix doe ik niet, ik heb geen rode broek…", lacht Jozef luidop.
Lees verder

Tarantino wil komedie maken en denkt aan derde 'Kill Bill'
Quentin Tarantino (58) wil een komedie maken en denkt eraan om de 'Kill Bill'-trilogie compleet te maken met 'Kill Bill: Vol. 3'. Dat heeft de succesregisseur gezegd op het filmfestival in Rome.
Lees verder

Verkrachting op trein in VS: getuigen keken volgens advocaat niet zomaar toe, "maar wisten niet wat er gaande was"
Het verhaal dat eerder deze week circuleerde over de vrouw die in de Amerikaanse staat Pennsylvania op een trein vanuit Philadelphia werd verkracht, is volgens de openbare aanklager genuanceerder dan hoe het door de autoriteiten werd verteld. Zo werd eerder gezegd dat de passagiers in de trein "niets deden om de verkrachting te stoppen en het incident zelfs filmden", maar dat is volgens een advocaat die de misdaad onderzoekt niet het geval.
Lees verder

Grootschalige testronde in Peking na ontdekking van vier nieuwe coronabesmettingen
Zowat 35.000 personen uit het Changping-district in de Chinese hoofdstad Peking zullen een coronatest moeten ondergaan, nadat vier mensen er positief hebben getest op het coronavirus. Dat meldt het Chinese staatspersagentschap Xinhua vrijdag.
Lees verder

'Zelfinseminatie at home': deze vintage vruchtbaarheidsbehandeling is bezig aan een opmars
Een Britse start-up wil koppels helpen om makkelijker zwanger te raken. Hoe? Met plastic cups voor zelfinseminatie. Een oude methode die nu weer aan populariteit wint. Fertiliteitsarts Herman Tournaye (UZ Brussel) legt uit hoe het werkt en hoe efficiënt het is. "Als je de instructies volgt, is het redelijk simpel om uit te voeren."
Lees verder

Seksuele uitbuiting bij medewerkers WHO: organisatie start nu met actieplan
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een actieplan opgezet na een schandaal rond seksuele uitbuiting door personeel van de WHO in de Democratische Republiek Congo. De organisatie van de Verenigde Naties trekt in een eerste fase 7,6 miljoen dollar uit om programma's op te starten in tien landen met een hoogrisicoprofiel, zo deelde de WHO donderdagvond mee.
Lees verder

Problemen voor Dortmund: Meunier en Haaland geblesseerd aan de kant
Borussia Dortmund kan morgen in het duel bij Arminia Bielefeld op de negende speeldag in de Bundesliga geen beroep doen op Thomas Meunier. De Rode Duivel is niet speelklaar, zo bevestigde BVB-coach Marco Rose vandaag.
Lees verder

Limburgse boekhouder int 308.480 euro aan coronasteun: "Had het nodig om mijn seksverslaving te betalen"
Een Limburgse boekhouder die op grote schaal btw-fraude had gepleegd met tientallen vennootschappen riskeert 3 jaar cel. Daarnaast had de man ook onterecht voor 308.480 euro aan Vlaamse coronapremies aangevraagd. "Ik had het geld nodig om mijn seksverslaving te betalen", biechtte de man op toen de feiten aan het licht waren gekomen.
Lees verder

Colruyt levert vanaf nu ook boodschappen aan huis
Vanaf nu kunnen klanten van de supermarktketen Colruyt hun boodschappen thuis laten leveren. Door middel van de afhaaldienst van de keten, Collect & Go, konden klanten eerder al hun boodschappenlijstje online doorsturen en de boodschappen vervolgens afhalen bij een afhaalpunt. Voor een vergoeding van 7 euro worden de boodschappen vanaf nu ook aan hun voordeur geleverd.
Lees verder