Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 oktober 2021

Vier voetgangers aangereden op zebrapad van zwart kruispunt: “Dagelijks gebeuren hier ongevallen. Van blikschade ki...

HLN
Vier voetgangers aangereden op zebrapad van zwart kruispunt: "Dagelijks gebeuren hier ongevallen. Van blikschade kijken we niet eens meer op"
Op het kruispunt van de Grondwetlaan met de Visitatiestraat zijn woensdagochtend vier voetgangers aangereden door een personenwagen. Het gaat om twee volwassenen en twee jonge kinderen. Buurtbewoners zijn de gevaarlijke situaties intussen meer dan beu en smeken om een oplossing.
Lees verder

POLL. Wie wint de Gouden Bal 2021: opnieuw Messi? Of wordt een van deze underdogs 'Beste speler ter wereld'?
Verbreekt een underdog het steekspel tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi? Op 29 november wordt in Parijs de Ballon d'Or uitgereikt, de officieuze trofee van 'Beste speler ter wereld'. De voorbije jaren speelden 'CR7' en 'de Vlo' steeds haasje over, maar dit jaar staan er enkele kleppers op de shortlist die wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. Wij lijsten de grootste kanshebbers voor u op onder de poll.
Lees verder

Contracten gaslevering van Rusland aan Europa moeten volgens Russische minister worden herzien
Om de leveringen van Russisch gas aan Europa te verhogen, moeten de contracten worden herzien. Dat heeft de Russische minister van Energie Nikolay Sjoelginov gezegd. Moskou levert meer dan een derde van het Europese gas. Door de energiecrisis zijn de gasprijzen tot ongekende hoogten gestegen.
Lees verder

Containerafhandeling in Britse havens kan nog meer dan half jaar duren, vertragingen bij levering mogelijk
Kort voor het begin van de belangrijke kerstperiode klagen de Britse havens over een achterstand. Containerschepen worden omgeleid naar Europese havens of moeten dagenlang wachten op zee. De achterstand wegwerken zal nog zes tot negen maanden duren, zegt de Britse havenbond BPA.
Lees verder

Onrust bij Comomeer: Luchtballon ramt standbeeld historische tempel kapot
Bij het Comomeer in Noord-Italië is een commerciële ballonvaart maandagochtend tumultueus van start gegaan. De heteluchtballon botste vlak na het opstijgen tegen een boom en ramde een marmeren standbeeld van een honderd jaar oude tempel omver. Niemand raakte gewond. Het gaat om een luchtballon die oorspronkelijk uit Nederland komt, bevestigt de voormalige eigenaar tegen het AD.
Lees verder

Voor de derde keer sinds WOII belandt een 'persmisdrijf' voor assisen: Luikse Facebookgebruiker schuldig aan bedreiging
Een dertiger is deze middag door het Luikse hof van assisen schuldig bevonden aan een drukpersmisdrijf en bedreiging. Hij riskeert een voorwaardelijke celstraf van drie jaar. Het is nog maar de derde keer sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog dat een persmisdrijf in ons land in een assisenproces eindigt. De haatberichten die Sami Haenen (34) op Facebook plaatste, waren een vorm van 'drukpersmisdrijf', oordeelde de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) in het voorjaar al, waardoor de verwijzing naar assisen volgde. De inwoner van Flémalle gaat wel vrijuit voor het aanzetten tot haat. De uitspraak wordt later vandaag verwacht.
Lees verder

Voor de derde keer sinds WOII belandt een 'persmisdrijf' voor assisen: Luikse Facebookgebruiker krijgt drie jaar cel
Een veertiger is deze middag door het Luikse hof van assisen schuldig bevonden aan een drukpersmisdrijf en bedreiging. Hij krijgt drie jaar cel. Het is nog maar de derde keer sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog dat een persmisdrijf in ons land in een assisenproces eindigt. De haatberichten die Sami Haenen (44) op Facebook plaatste, waren een vorm van 'drukpersmisdrijf', oordeelde de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) in het voorjaar al, waardoor de verwijzing naar assisen volgde. De inwoner van Flémalle gaat wel vrijuit voor het aanzetten tot haat.
Lees verder

Tenniskoppel Alison van Uytvanck en Greet Minnen (even) uit elkaar: "We hebben tijd voor onszelf nodig"
Tennissters Alison van Uytvanck en Greet Minnen nemen even een pauze in hun relatie, dat kondigen ze zelf aan via Instagram.
Lees verder

Faroek overloopt eerste procesdag Bart De Pauw en blikt vooruit: "Mogelijk tegen het einde van het jaar een vonnis"
De eerste dag van het stalkingsproces tegen Bart De Pauw (53) is van start gegaan. Vandaag is het woord aan de negen vrouwen die zich burgerlijke partij stelden. "Bart De Pauw houdt zich stil en moet incasseren", vat VTM-gerechtsjournalist Faroek Özgunes samen. Hij blikt nog vooruit op het vervolg van het proces en schat wanneer we het vonnis van de rechter mogen verwachten.
Lees verder

HLN ONDERZOEK. Terreurbeklaagden met Europese achtergrond krijgen in België lichtere straffen
Wie als terreurverdachte voor een Belgische rechter verschijnt, heet beter Jan dan Mohammed, want met een islamitisch klinkende naam word je zwaarder gestraft. Dat blijkt uit een onderzoek van meer dan vierhonderd beklaagden dat Het Laatste Nieuws heeft uitgevoerd. Is er vooringenomenheid in het spel? Zijn er verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke terreurbeklaagden? En tussen allochtone personen onderling? Een overzicht van onze conclusies.
Lees verder

VS nemen positie van China over als grootste producent van bitcoins
De Verenigde Staten hebben de koppositie van China overgenomen als grootste producent van bitcoins. Voorheen waren krachtige computersystemen in het Aziatische land goed voor de meeste bitcoins die er wereldwijd bijkomen. Maar de Chinese regering treedt steeds harder op tegen de cryptomarkt, waardoor het land volgens het Cambridge Centre for Alternative Finance nog amper bijdraagt aan de wereldwijde hoeveelheid cryptomunten.
Lees verder

In dit huis komen het elegante van Parijs en het moderne van New York samen
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een huis in Moskou.
Lees verder

In dit huis komen het elegante van Parijs en het moderne van New York same
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een huis in Moskou.
Lees verder

Vrouw (38) bedreigt bezorger met airsoftpistool omdat pizza te laat geleverd wordt
Op 2 mei bedreigde een vrouw (38) uit Kortessem een pizzakoerier met een namaakpistool omdat haar pizza te lang op zich liet wachten. Daarvoor kreeg ze niet alleen een effectieve celstraf van 10 maand, maar ook een boete van 8.000 euro. Zo werd het een wel heel dure pizza.
Lees verder

Na pre- en probiotica, zijn er nu ook postbiotica voor je darmen. Prof: "Probiotica moeten zich nog bewijzen, terwijl postbiotica hun ding al hebben gedaan"
Darmgezondheid is een hot topic, dus je hoorde vast al van pre- en probiotica. Maar ken je postbiotica ook al? Tom Van de Wiele, professor in de microbiële ecologie (UGent), legt alle termen nog eens haarfijn voor ons uit, en waarom het zo belangrijk is om van elke supplement voldoende op te nemen. "Beschouw je darmen als een trainingspartner die je constant bij je hebt, en die je in de watten moet leggen."
Lees verder

Football Talk. Na Rabiot test ook Duivels-killer Hernandez positief op corona
Na Adrien Rabiot heeft nu ook Theo Hernandez, een van de Franse verdedigers, positief getest op corona, dat maakte zijn club AC Milan bekend. Hernandez zit in isolatie, maar stelt het goed.
Lees verder

Belgen hebben 324,4 miljard euro aan leningen staan
De financiële schulden van de particulieren in ons land lopen snel op. In 2019 bedroegen ze nog 60,6 procent van wat we met zijn allen samen verdienen in een jaar. In 2020 was dat al 66,4 procent. Sinds 2016 zitten we trouwens boven het gemiddelde van de eurozone, dat in 2019 zakte naar 57 procent van het globale inkomen van de Europanen. Spaargids.be ging door de cijfers.
Lees verder

Alles wat u moet weten over het EK Darts, waar een aantal opvallende namen ontbreken
Na een opmerkelijke World Grand Prix staat met het EK Darts al het volgende televisietoernooi op de agenda. Dimitri Van den Bergh wist zich omwille van een andere rangschikking niet te plaatsen, Kim Huybrechts is wel van de partij. Hieronder alles wat u moet weten over het darttoernooi.
Lees verder

Duitser (25) negeert 64 keer rood licht in afgesloten Gotthardtunnel
Een Duitse automobilist die door de afgesloten Gotthardtunnel reed, negeerde 64 maal een rood licht. Toen hij al bijna licht zag aan het eind van de tunnel merkte hij pas dat er iets niet klopte.
Lees verder

Dit zijn de beste bluetoothspeakers onder de 75 euro
Draadloos muziek kunnen afspelen is een fijne ervaring, maar de prijzen van bluetoothspeakers kunnen al snel oplopen. Toch hoeft dat niet altijd zo te zijn. Hardware.info zocht vier degelijke toestellen uit die voor minder dan 75 euro van jou zijn.
Lees verder