Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 oktober 2021

Vier voetgangers aangereden op zebrapad van zwart kruispunt: “Dat gebeurt hier dagelijks, het moet echt stoppen”

HLN
Vier voetgangers aangereden op zebrapad van zwart kruispunt: "Dat gebeurt hier dagelijks, het moet echt stoppen"
Op het kruispunt van de Grondwetlaan met de Visitatiestraat zijn woensdagochtend vier voetgangers aangereden door een personenwagen. Het gaat om twee volwassenen en twee jonge kinderen. Buurtbewoners zijn de gevaarlijke situaties intussen meer dan beu en smeken om een oplossing.
Lees verder

Polen plant bouw 'barrière' aan grens met Wit-Rusland
Polen gaat zijn grens met Wit-Rusland fors versterken. Die grens staat onder druk, nu steeds meer vluchtelingen uit crisislanden via Wit-Rusland de Europese Unie proberen binnen te geraken. "Er staat een solide, hoge barrière gepland met een bewakingssysteem en bewegingsmelders", zegt minister van Binnenlandse Zaken Mariusz Kaminski.
Lees verder

Koude Oorlog 2.0? Mysterieus Havanasyndroom duikt nu ook op bij Amerikanen in Colombia
Het mysterieuze Havanasyndroom heeft na Wenen en Berlijn nu ook toegeslagen bij Amerikaans ambassadepersoneel in Colombia. Vijf families hebben last van onverklaarbare ziekteverschijnselen, aldus Amerikaanse media.
Lees verder

Deze Europese landen zien aantal coronabesmettingen opnieuw exponentieel stijgen
Een aantal Europese landen ziet het aantal coronabesmettingen met de komst van het najaar opnieuw exponentieel toenemen. Het gaat om de Baltische staten Estland, Letland en Litouwen, maar ook om Roemenië en in mindere mate Slovakije. Opvallend: het zijn allemaal landen die het niet zo goed doen als het op vaccineren aankomt.
Lees verder

BTS, 'Parasite' en 'Squid Game': waarom is de Koreaanse cultuur ook bij ons zo populair?
'Squid Game' is nu officieel de best bekeken Netflix-serie ooit. Exportproducten uit Korea slagen er tegenwoordig ook bij ons in om potten te breken. Hoe is die K-cultuur zo invloedrijk kunnen worden? En hoe is die geëvolueerd? "Als je een grammofoonplaat uitbracht, moest minstens één nummer 'gezond' zijn."
Lees verder

POLL. Wie wint de Gouden Bal 2021: opnieuw Messi? Of wordt een van deze underdogs 'Beste speler van van de wereld'?
Verbreekt een underdog het steekspel tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi? Op 29 november wordt in Parijs de Ballon d'Or uitgereikt, de officieuze trofee van 'Beste speler van Europa'. De voorbije jaren speelden 'CR7' en 'de Vlo' steeds haasje over, maar dit jaar staan er enkele kleppers op de shortlist die wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. Wij lijsten de grootste kanshebbers voor u op onder de poll.
Lees verder

POLL. Wie wint de Gouden Bal 2021: opnieuw Messi? Of wordt een van deze underdogs 'Beste speler van Europa'?
Verbreekt een underdog het steekspel tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi? Op 29 november wordt in Parijs de Ballon d'Or uitgereikt, de officieuze trofee van 'Beste speler van Europa'. De voorbije jaren speelden 'CR7' en 'de Vlo' steeds haasje over, maar dit jaar staan er enkele kleppers op de shortlist die wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. Wij lijsten de grootste kanshebbers voor u op onder de poll.
Lees verder

Kamer debatteert over State of the Union: "De middenklasse krijgt peanuts toegeschoven, maar moet voor 600 miljoen euro in de eigen buidel tasten"
Oppositie en meerderheid debatteren woensdag in de Kamer over de State of the Union die premier Alexander De Croo gisteren gaf. Onder meer de maatregelen van de regering tegen de stijgende energiefactuur zijn voorwerp van discussie. "De middenklasse krijgt peanuts toegeschoven, maar moet wel voor 600 miljoen euro in de eigen buidel tasten", sneerde N-VA-fractieleider Peter De Roover.
Lees verder

Michael Goormans (39) al week spoorloos
De federale politie heeft een opsporingsbericht verspreid voor de 39-jarige Michael Goormans uit Kruibeke. Hij verliet op woensdag 6 oktober om 11.45 uur de woning van zijn moeder in de Kalverstraat en sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
Lees verder

Acteur William Shatner gaat vandaag de ruimte in, als oudste mens ooit
Acteur William Shatner, die tientallen jaren de hoofdrol speelde in de serie Star Trek, gaat vandaag in het echt de ruimte in. Hij gaat mee met een toeristische vlucht van Blue Origin naar de rand van de dampkring. De 90-jarige Shatner wordt dan de oudste persoon die ooit in de ruimte is geweest.
Lees verder

William Shatner gaat vandaag de ruimte in, als oudste mens ooit
Acteur William Shatner, die tientallen jaren de hoofdrol speelde in de serie 'Star Trek', gaat vandaag in het echt de ruimte in. Hij gaat mee met een toeristische vlucht van Blue Origin naar de rand van de dampkring. De 90-jarige Shatner wordt dan de oudste persoon die ooit in de ruimte is geweest.
Lees verder

Van ramenwasser tot hoofdinspecteur: deze 10 kandidaten gaan de strijd aan in 'De Sterkste Handen'
De gloednieuwe, ruige wedstrijd 'De Sterkste Handen' is klaar om vanaf 26 oktober het tv-landschap te veroveren. In de reeks gaan 10 hardwerkende Vlamingen de strijd aan met elkaar: een havenarbeidster, verhuizer, vloerder, spoorwegarbeider, ramenwasser, magazijnier, hoofdinspecteur, bouwvakster, arbeider en productiearbeider.
Lees verder

Keniaanse topatlete Agnes Tirop (25), vierde op 5.000m op recente Spelen, wellicht doodgestoken in eigen appartement
De Keniaanse atlete Agnes Tirop (25), die op de Olympische Spelen als vierde eindigde op de 5.000 meter, is dood aangetroffen in haar woning in het dorp Iten. Een bestuurslid van de Keniaanse bond zegt in de krant The Standard dat Tirop vermoedelijk is doodgestoken door haar ex-vriend. Ze had steekwonden in haar buik.
Lees verder

IN BEELD. De belangrijkste beelden van de eerste procesdag tegen Bart De Pauw
Vandaag is de eerste procesdag in de zaak tegen tv-maker Bart De Pauw, bijna vier jaar nadat hij ontslagen werd bij de VRT na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Bekijk hier de belangrijkste beelden van de dag.
Lees verder

Redder vertelt hoe ze kleine Julia (8) vonden: "Ze zat in het hoge gras en zei dat ze honger had"
Eén van de redders van de kleine Julia (8) heeft in de Duitse krant 'Bild' verteld hoe het meisje uit Berlijn dinsdag teruggevonden werd. Julia verdween zondag tijdens het spelen in een bos aan de Duits-Tsjechische grens. Daar was ze op uitstap met haar ouders, haar broertje (6) en een neefje (9).
Lees verder

Pedri tekent nieuw contract bij FC Barcelona, met duizelingwekkende afkoopclausule van 1 miljard euro
FC Barcelona heeft een van zijn goudhaantjes langer vastgelegd. Het Spaanse toptalent Pedri (18) heeft bijgetekend tot juni 2026. Opvallend: in zijn contract is een afkoopclausule van liefst 1 miljard euro opgenomen. Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde Fabrizio Romano.
Lees verder

Rechtenfaculteit KU Leuven op 10 in wereldranglijst, ook andere Belgische universiteiten scoren goed
Met de KU Leuven op plek 48, de Universiteit Antwerpen op 90 en de UGent op 95, heeft België goed gescoord in de wereldranglijst voor universiteiten van Times Higher Education. Ook de Université Catholique de Louvain, de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en de Université Libre de Bruxelles maakten grote sprongen voorwaarts. Toch is de grootste primeur voor de faculteit Rechten van de KU Leuven, die binnenkomt in de top 10 van beste rechtenfaculteiten wereldwijd.
Lees verder

Zijn we nu vatbaarder voor verkoudheid en griep? En hoe merk je het verschil met corona? 6 vragen aan viroloog Marc Van Ranst
Heel wat mensen snotteren en niezen er op dit moment op los. Verkoudheden en griep zijn terug van weggeweest. Maar hoe weet u nu of u een verkoudheid hebt of corona? En zijn we vatbaarder geworden voor de griep? Viroloog Marc Van Ranst beantwoordt in onderstaande video's uw vragen.
Lees verder

Mag je handsfree vergaderen achter het stuur? Dit zegt je verzekering
Digitaal vergaderen terwijl je met de auto naar het werk rijdt, is voor velen een handige en tijdbesparende oplossing. Strikt genomen is het niet verboden, maar gevaarlijk is het wel. In Nederland vrezen verzekeraars dan ook voor 'Zoom-gevallen'. Ben je verzekerd als je in je auto deelneemt aan een videovergadering? En maakt het een verschil als je dit handsfree doet? Independer.be bekijkt dit nieuwe fenomeen.
Lees verder

Volkswagen zou overwegen tienduizenden banen te schrappen
Volkswagen overweegt om tot 30.000 banen te schrappen om kosten te besparen en de concurrentiepositie te verbeteren tegenover rivalen als Tesla. Dat meldt het Duitse dagblad Handelsblatt, dat daarbij op basis van bronnen een presentatie aanhaalt van Volkswagen-topman Herbert Diess aan de raad van commissarissen.
Lees verder