Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 oktober 2021

Verliefde man (64) die 142.000 euro van partner aan internetoplichters gaf, loopt opnieuw in de val én riskeert cels...

HLN
Verliefde man (64) die 142.000 euro van partner aan internetoplichters gaf, loopt opnieuw in de val én riskeert celstraf: "Hoe kan jij je lesje nu nog niet geleerd hebben?"
Een 64-jarige man uit De Panne, die vorig jaar nog zijn flat moest verkopen omdat hij 142.000 euro van zijn partner aan oplichters had gegeven, heeft zich opnieuw in de luren laten leggen via het internet. Onbedoeld - hij werd alweer verliefd - werkte hij weer mee aan oplichting. En dus stond Jean C. opnieuw voor de strafrechter.
Lees verder

Dit zijn de drie meest voorkomende symptomen van langdurige Covid volgens nieuwe studie WHO
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft voor het eerst een officiële definitie geformuleerd van langdurige Covid, het verschijnsel waarbij een deel van de coronapatiënten na hun besmetting nog weken- of maandenlang klachten ondervindt. Er werd een lange lijst opgesteld van symptomen en drie daarvan blijken vaker voor te komen dan de rest.
Lees verder

Schurk uit 'WandaVision' krijgt eigen spin-off
Disney werkt aan een spin-off rond het personage Agatha Harkness (Kathryn Hahn) uit de Marvelreeks 'WandaVision'. Dat heeft de nieuwssite Variety uit goede bron vernomen. Het zou gaan om een "donkere komedie". Opgelet: dit artikel bevat spoilers voor wie de reeks nog niet gezien heeft.
Lees verder

U bleef zeker niet alleen in ontgoocheling achter: ruim 1,2 miljoen kijkers zagen Rode Duivels op VTM verliezen van Frankrijk
Het mocht niet zijn, maar wat was u massaal present om vanop de eerste rij de Rode Duivels in de halve finale van de Final Four in de Nations League aan het werk te zien. De wedstrijd werd op VTM door maar liefst 1.227.000 kijkers bekeken.
Lees verder

Ruim 1,2 miljoen kijkers zagen Rode Duivels op VTM verliezen van Frankrijk
Het mocht niet zijn, maar wat was u massaal present om vanop de eerste rij de Rode Duivels in de halve finale van de Final Four in de Nations League aan het werk te zien. De wedstrijd werd op VTM door maar liefst 1.227.000 kijkers bekeken.
Lees verder

"Als ik te weinig krijg voor mijn pand word ik zot!": veel vragen nu 150 mensen worden onteigend in Noord-Zuiddossier
'Ik ben 86 en woon hier al 60 jaar' of 'zal mijn nieuwe zaak zo'n verhuis wel overleven?' Het zijn slechts twee van de vele vragen waar de Houthalenaren aan de Noord-Zuidverbinding mee kampen. Twee kilometer aan onteigeningen is immens, maar het goede nieuws is dat de jarenlange onzekerheid wegvalt. Er wordt gesloopt en in 2026 gaat de spade in de grond. Tegelijk vragen velen zich af wat die toekomst nu exact brengt. "Ik investeerde drie jaar geleden 200.000 euro in mijn nieuwe zaak. Wat nu?", zegt Sanne (31) van Optiek Pollers.
Lees verder

Aanvullende tv-pakketten vergeleken: wat krijg je voor welke prijs bij welke provider?
Lineair tv-kijken is steeds meer verleden tijd. Met aanvullende pakketten kijk je televisie wanneer je wil en vraag je de nieuwste films en series in enkele ogenblikken op. Zelfs van het voetbal hoef je geen seconde te missen. Daarvoor betaal je natuurlijk een meerprijs. Maar wat zijn de verschillen per provider? En wat krijg je daarvoor in de plaats? Mijntelco legt uit.
Lees verder

Kardashians doen nog steeds zaken met verguisde ex-manager van Britney Spears
Lou Taylor, de voormalige manager van Britney Spears (39) is erg in trek bij de Kardashians. Taylor kwam onlangs onder vuur te liggen omdat haar bedrijf Tri Star Sports & Entertainment Group mee betrokken is in het afluisterschandaal rond de zangeres. Al trekken Kim Kardashian en haar zussen zich daar duidelijk niet veel van aan. Zij werkten dit jaar bijna allemaal nog samen met de vrouw.
Lees verder

"Oh nee, vond die mij wel tof?" Neuropsycholoog legt uit waarom je zo vaak onzeker bent na een eerste ontmoeting
Het 'klein paniekske' na het eerste gesprek met een wildvreemde. "Vond hij me wel aardig?" Of het gevoel van teleurstelling na een sollicitatiegesprek. "Ze vinden me vast niet geschikt." Meer dan eens zijn die gevoelens onterecht. Het wordt de liking gap genoemd: anderen vinden ons vaak veel sympathieker dan we zelf denken. Neuropsycholoog Chantal van der Leest geeft duiding bij die bias in ons brein. "Iedereen krijgt ermee te maken, maar niet iedereen laat zich erdoor beperken."
Lees verder

Hamilton, die gridstraf van tien plaatsen kreeg, daagt op in Turkije in genderneutrale Schotse kilt
"Iedereen mag dragen wat men wil." Lewis Hamilton, die omwille van een nieuwe motor een gridstraf van tien plaatsen kreeg, daagde gisteren in de Grote Prijs Formule 1 van Turkije op in een Schotse kilt. Een statement van de Brit, zo blijkt.
Lees verder

Dj Diplo ontkent misbruikbeschuldigingen: "Een geobsedeerde fan"
Dj en producer Diplo heeft woensdag in een lange verklaring op Instagram beschuldigingen van seksueel misbruik aan zijn adres tegengesproken. Hij stelt dat de 25-jarige vrouw die vorig jaar naar de politie stapte met aantijgingen hem al jaren stalkt.
Lees verder

Vanaf 13 december elk uur snelle trein tussen Antwerpen en Hasselt
Goed nieuws voor wie pendelt tussen Antwerpen en Hasselt. Vanaf 13 december zal er op weekdagen elk uur een snelle trein rijden tussen de twee provinciehoofdsteden en die zal de reisduur flink inkorten. Dat bevestigt de NMBS aan HLN.
Lees verder

Complotdenker schiet broer, die apotheker is, dood om 'vergiftiging met coronavaccins'
Een Amerikaanse man wordt ervan verdacht zijn broer om het leven te hebben gebracht, omdat hij heilig geloofde dat zijn broer, een apotheker, betrokken was bij een complot om mensen te vergiftigen met coronavaccins.
Lees verder

Plots denkt de regering aan een vierdaagse werkweek. Arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) is sceptisch: "Lijkt me vooral windowdressing"
En plots ligt de vierdaagse werkweek op tafel bij de begrotingsonderhandelingen. Al moet u meteen weten: het voorstel van regeringspartij MR is een lightversie. Vier dagen 9,5 uur werken in plaats van vijf dagen 8 uur is niet hetzelfde als hetzelfde werk in vier dagen verrichten voor hetzelfde loon. Lost dat de problemen van de werkbalans op? En helpt zo'n maatregel om aan een werkzaamheidsgraad van 80% te komen?
Lees verder

OPROEP. Beleef de ontknoping van de Nations League LIVE bij DPG Media!
Helaas, onze Rode Duivels hebben de finale van de Nations League nét niet gehaald. Maar je kan hen wel nog aanmoedigen om de derde plaats te behalen! Maarten Breckx, Jan Mulder en Marc Degryse zoeken nog publiek voor Deviltime op zondag 10 oktober voor de troosting tegen Italië (15u), maar ook voor de finale tussen Spanje en Frankrijk (20u45). Wil jij één van die wedstrijden bijwonen in de hoofdzetel van DPG Media in Antwerpen? Vul dan als de bliksem DIT FORMULIER in!
Lees verder

Geen spoor van Limburgse wolf: "Vergiftiging is een optie"
Een van de Limburgse wolven blijkt vermist. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) houdt er rekening mee dat het dier mogelijk vergiftigd is. Dat schrijft VRT NWS en het is door het INBO bevestigd aan persbureau Belga.
Lees verder

Huwelijk met verkrachter en een illegale abortus: het woelige leven van Joan Collins, die afrekent met Hollywood
Ze werd wereldberoemd als überfeeks Alexis Carrington in 'Dynasty', maar ook in het echte leven is Joan Collins (88) geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. In haar nieuwe memoires 'My Unapologetic Diaries' noemt ze Donald Trump een clown en deelt ze giftige sneren uit naar haar ex-collega's. Ook het privéleven van de diva, met vier mislukte huwelijken en een traumatische ervaring in haar tienerjaren, leest als een roman. "Ik herinner me dat ik half bij bewustzijn op z'n sofa lig en dat hij me aan het verkrachten is."
Lees verder

Bezweken de Duivels aan de druk? "Misschien. Maar Roberto Martínez moet nu ook aan zelfreflectie doen"
Een totale meltdown. De Rode Duivels stonden met een been in de finale van de Nations League, maar vielen dan zwaar door de mand. Roberto Martínez denkt dat zijn spelers bezweken zijn onder de druk. En dat voor een ploeg gevuld met anciens die aan de Europese top meedraaien? Is er niet meer aan de hand?
Lees verder

Controversiële Russische band t.A.T.u. maakt comeback in 2022
Lena Katina en Julia Volkova zijn terug van weggeweest. Lena bevestigde dat hun band t.A.T.u. een comeback zal maken in 2022, tot groot jolijt van hun fans.
Lees verder

1 op de 6 Britten geraakt niet aan essentiële voedingsproducten
Zeventien procent van de Britten heeft in de voorbije weken bepaalde essentiële voedingsproducten niet kunnen kopen wegens de schaarste. Dat blijkt uit een bevraging van het Britse statistiekbureau ONS. Eerder was reeds bekend dat het voor veel Britten moeilijk is om aan brandstof geraken.
Lees verder