Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 oktober 2021

Verkeerd vaccin? Geen cruise dan. Pechvogel Willy (71) mag niet op boottocht door Caraïben: “Amerika blijft reizig...

HLN
Verkeerd vaccin? Geen cruise dan. Pechvogel Willy (71) mag niet op boottocht door Caraïben: "Amerika blijft reizigers weigeren die AstraZeneca kregen"
Dolblij was Willy Janssen (71) toen hij in het voorjaar zijn eerste prik AstraZeneca kreeg. Vooraan in de rij om de vrijheid eindelijk te omarmen en vooral klaar voor de reis van zijn leven. Twee weken op cruise door de Caraïben met zijn vrouw en een bevriend koppel. Alleen de vluchten moest hij nog boeken, tot hij van de organisatie te horen kreeg dat gevaccineerden met AstraZeneca niet welkom zijn in de Verenigde Staten. "Ik begrijp er niets van", zegt Willy die zijn droomreis in duigen ziet vallen.
Lees verder

Megan Fox & Machine Gun Kelly, het meest bizarre Hollywood-koppel du moment: "Onze liefde heeft een demonisch kantje"
Vurige liefde met een donker randje, zo zou je de intussen veelbesproken romance tussen Megan Fox (35) en Machine Gun Kelly (31) het best kunnen omschrijven. Sinds de twee midden vorig jaar openlijk uitkwamen voor hun relatie bewieroken ze elkaar non-stop, al gebeurt dat soms op een wat macabere manier. "Je bent nu ook mijn vlees en bloed", schreef de actrice onlangs nog bij een kiekje waarop de rapper haar in de nek bijt. Een reconstructie van een buitengewoon bondgenootschap, met een ongewone eerste ontmoeting, een portie drugs en "het soort seks dat zelfs de duivel doet schrikken".
Lees verder

Super League nog niet begraven: nieuw plan voorziet in "100% open Europese competitie" met subsidies voor bezoekende fans
In het voorjaar leek de Super League met twaalf rebellerende Europese topclubs even snel begraven dan geboren. Maar achter de schermen werken Real, Barcelona en Juventus aan een alternatief plan, dat in Duitse media uitgelekt is: de 'nieuwe Super League' zou nu een open competitie nastreven die ook financieel wil tegemoetkomen aan bezoekende fans.
Lees verder

Jonas Geirnaert wordt voor de tweede keer papa
Vorig jaar verklapte hij in de panelshow 'Opvoeden doe je zo' nog dat hij papa geworden was van zoontje Joah, en binnenkort mag Jonas Geirnaert (39) opnieuw z'n beste papfleskunsten bovenhalen. Zijn partner Julie Mahieu (37) is namelijk zwanger van een tweede kindje.
Lees verder

Brits parlementslid (69) overleden na mesaanval tijdens bezoek aan kiesdistrict: verdachte opgepakt
In het Verenigd Koninkrijk is een conservatief parlementslid overleden na een mesaanval. Volgens onder meer Sky News werd de 69-jarige David Amess verscheidene keren gestoken tijdens een burgerraadpleging in een kerk in zijn kiesdistrict in het graafschap Essex. Eén verdachte is opgepakt.
Lees verder

"Britse politicus neergestoken in kerk tijdens bezoek aan kiesdistrict"
De Britse conservatieve politicus David Amess is neergestoken bij een bezoek aan zijn kiesdistrict. Dat meldt Sky News. Volgens de nieuwszender heeft een man de 69-jarige Tory-parlementariër meerdere keren gestoken.
Lees verder

Frankrijk mag boete opleggen aan luchtvaartmaatschappij die niet meewerkt bij uitwijzing
Frankrijk mag hoge boetes opleggen aan luchtvaart- en zeevaartmaatschappijen die weigeren buitenlanders aan boord te nemen die het land worden uitgezet. Die maatregel is niet in strijd met de grondwet. Dat heeft de Grondwettelijke Raad vrijdag beslist.
Lees verder

Regeringsformatie Duitsland komt van de grond. SPD, Groenen en FDP starten coalitiegesprekken
In Duitsland willen de sociaaldemocraten (SPD), de liberalen (FDP) en de Groenen samen formele coalitiegesprekken aangaan. Dat staat in een mededeling die de drie partijen vrijdag gezamenlijk hebben verspreid. De CDU van voormalig bondskanselier Merkel, die al jaren de grootste was, blijft voorlopig dus alleen achter.
Lees verder

Reddingsoperatie Afghanistan drijft asielaanvragen in ons land de hoogte in
In september hebben voor het eerst in jaren nog eens meer dan 3.000 mensen asiel aangevraagd in ons land. Dat blijkt uit cijfers dat het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en Staatlozen vrijdag heeft vrijgegeven. De relatief hoge cijfers hebben alles te maken met de situatie in Afghanistan.
Lees verder

Veel Belgen kunnen niet sparen: met deze tips lukt het misschien wel
In 2020 waren vier op de tien Belgen niet in staat om tijdens een doorsnee maand te sparen. Evenveel landgenoten kunnen zonder inkomen hun huidige levensstandaard niet langer dan drie maanden behouden. Ze beschikken dus niet over de aangewezen spaarbuffer van zes nettomaandlonen. Spaargids.be gaat na hoe je er toch in slaagt om ook met beperkte middelen een spaarreserve op te bouwen.
Lees verder

VS heropenen vanaf 8 november hun grenzen voor gevaccineerde internationale reizigers
De Verenigde Staten heropenen vanaf 8 november hun grenzen voor internationale reizigers die volledig gevaccineerd zijn tegen Covid-19. Dat melden verschillende Amerikaanse media op gezag van het Witte Huis.
Lees verder

Nederlandse gezinnen krijgen ruim 400 euro compensatie voor stijgende energiefactuur
Ook in Nederland trekt de overheid de portemonnee om een deel van de stijgende energierekening te compenseren. Huishoudens kunnen daar rekenen op gemiddeld ruim 400 euro compensatie, zo laat demissionair staatssecretaris Yeşilgöz weten. De tegemoetkoming geldt voor één jaar.
Lees verder

Vier jaar na moord op havenbaas Stefaan Bogaerts lijdt familie nog altijd onder snerende opmerkingen: "Kijk! Dat is die van die drugs"
De familie van de vermoorde havenbaas Stefaan Bogaerts uit Brasschaat worstelt vier jaar na het verlies nog met het onbegrip van hun omgeving. "Als ik op het kerkhof het graf poetst, hoor ik de mensen zeggen: 'Dat is die van die drugs'", getuigde de schoondochter van Stefaan vanmiddag in de rechtbank in Amsterdam.
Lees verder

Slachtoffer van Duitse watersnood drie maanden later én ruim 300 km verder dood aangetroffen in Rotterdam
Een vrouw die in juli vermist raakte tijdens de grote watersnood in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, is dood teruggevonden in Rotterdam. Het lichaam van het slachtoffer werd meer dan 300 kilometer meegevoerd door de Rijn, van Duitsland helemaal naar Nederland.
Lees verder

Rechter streng voor jonge overvaller (19): "U wilt blijkbaar weten hoe het zou voelen om iemand te doden?"
Een negentienjarige jongeman uit Ertvelde werd voor de Gentse correctionele rechtbank geleid. Hij en zijn drie minderjarige kompanen hebben op 20 juni 2021 in het skatepark van Ertvelde vier minderjarige jongens overvallen en mishandeld. Hun slachtoffers werden gewurgd, geslagen en bedreigd met een luchtdrukgeweer en messen. De rechter zei gechoqueerd te zijn door de jeugdige leeftijd van zowel daders als slachtoffers én de ernst van de feiten.
Lees verder

'Icing' is de nieuwste datingtrend. Relatietherapeut geeft tips voor wie in zo'n pijnlijke situatie zit
Datingland is (alweer) een term rijker: icing. In de eerste plaats lijkt het een ijskoude manier om iemand aan het lijntje te houden, maar relatietherapeut Sarah Hertens heeft ook oog voor de drijfveren van de icer zelf. "Ga na of het een kwestie is van niet willen, of niet kunnen."
Lees verder

Proces ingestorte brug in Genua gaat na drie jaar van start: 59 mensen en 2 bedrijven worden aangeklaagd
Meer dan drie jaar na de instorting van een snelwegbrug in Genua, waardoor 43 mensen om het leven kwamen, staan de mogelijke verantwoordelijken voor het eerst voor de rechter. Vrijdag vindt een inleidende zitting plaats in de Italiaanse havenstad. Er zijn 59 personen en twee bedrijven aangeklaagd.
Lees verder

Minstens 81 van de 95 vaccinatiecentra in Vlaanderen blijven open tot het einde van het jaar
In Vlaanderen blijven 81 of 82 - over één centrum is nog niet beslist - van de huidige 95 vaccinatiecentra open na vandaag/vrijdag. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) vrijdag gezegd op de persbriefing vaccinatie van het Agentschap Zorg & Gezondheid. "Ook de extra prik organiseren we dicht bij de mensen", aldus Beke.
Lees verder

EU-waarnemers waarschuwen voor gevolgen van extreme polarisering in Slovenië
Er is reden tot bezorgdheid om de toon van het publieke debat in Slovenië. Dat besluit een waarnemingsmissie van het Europees Parlement na een bezoek van drie dagen aan het land van premier Janez Jansa. "De haatspraak en de harde toon die wordt aangeslagen geven reden tot bezorgdheid. Door die polarisering is het alsof de bevolking ingedeeld is in twee kampen", zegt delegatieleidster Sophie in 't Veld van de Nederlandse partij D66.
Lees verder

Niels Albert over cyclocross-heisa: "We moeten eerst focussen op Europa, dat is veel interessanter dan telkens die oversteek te maken"
Het is een dure grap, een te grote inspanning en de cross is toch niet populair in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse veldrit-verhaal zorgt voor veel opschudding en de meningen zijn verdeeld. Ook Niels Albert reageert: "We moeten eerst focussen op Europa, dat is veel interessanter dan telkens die oversteek te maken."
Lees verder