Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 oktober 2021

Verdronken voor de ogen van zijn eigen kinderen: man (44) sterft in vijver tijdens heldendaad

HLN
Verdronken voor de ogen van zijn eigen kinderen: man (44) sterft in vijver tijdens heldendaad
In Halle is een reddingspoging gisternamiddag uitgedraaid op een drama. Een 44-jarige man verdronk voor de ogen van zijn kinderen in een vijver toen hij twee broertjes uit het water wilde halen. Ze waren daarin gesukkeld toen ze hun bal achternagingen. Eén jongen (6) ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.
Lees verder

Uit Syrië gerepatrieerde moeder door Brusselse rechtbank veroordeeld voor terrorisme
Een Brusselse rechtbank heeft gisteren een van de zes vrouwen die in juli uit Syrië met hun tien kinderen terugkeerden veroordeeld voor terrorisme. Dat schrijft La Libre Belgique vandaag. Shirley R. werd veroordeeld tot 40 maanden cel, deels met probatie-uitstel. Voor dat uitstel gelden strikte voorwaarden, zoals een psychologische opvolging.
Lees verder

Nederland verbreekt vandaag naoorlogs record langstlopende formatie
Het naoorlogse record voor langstlopende regeringsvorming in Nederland is vandaag verbroken. De kabinetsformatie is al 226 dagen bezig. Het vorige record stond op naam van het nu ontslagnemende kabinet-Rutte III. Dat blijkt uit gegevens die zijn verstrekt door Parlement.com.
Lees verder

Twee talenten die al miljoénentransfer maakten en Anderlecht en Club als hofleveranciers: is 2002 talentvolste Next Gen-generatie?
Is dit de sterkste 'Next Gen'-generatie? De Belgische 2002-lichting bulkt alvast van het voetbaltalent én van hoge marktwaardes. Doku en Vranckx maakten al een miljoenentransfer naar een Europese subtopper, anderen speelden zich reeds in de kijker. Van "de reïncarnatie van Frank Rijkaard en Michael Carrick" tot een Neerpede-youngster die naar Monaco trok. Dit is hoe sterk generatie 2002 zich heeft ontwikkeld.
Lees verder

Clouseau bejubelt de ware liefde in nieuwe single: "Uiteraard wil ik dat gevoel nog eens ervaren"
Koen (54) en Kris (56) Wauters zijn helemaal terug met hun atypische, kersverse single 'Eén keer in een leven'. "Compleet anders dan wat scoort op dit moment, maar we zijn meer dan ooit op een punt waarop we gewoon onze goesting willen doen." In het nummer ontmoet de Clouseau-frontman, die begin vorig jaar zijn scheiding van Valerie De Booser aankondigde, een frisse vlam. "De breuk is intussen verwerkt en onze verstandhouding is goed. Ik ben van mening dat je de perfecte match meer dan één keer kan tegenkomen." Bovendien hebben de broers een actie op poten gezet voor hun grootste fans: "Of het nu gaat om een huwelijksaanzoek of iemand die z'n moeder wil verrassen: alles kan."
Lees verder

Clouseau bejubelt de ware liefde in nieuwe single en actie voor fans: "Maar er is geen nieuwe vrouw in mijn leven"
De ware liefde, die loop je maar één keer tegen het lijf. Of dat beweren Koen (54) en Kris (56) Wauters toch op hun kersverse single 'Eén keer in een leven'. In het nummer ontmoet de Clouseau-frontman een frisse vlam, al gaat het voor alle duidelijkheid om pure fictie. "Nee, ik heb geen nieuwe vriendin. Maar uiteraard wil ik dat speciale gevoel nog eens ervaren."
Lees verder

Jens Dendoncker praat voor het eerst over zijn burn-out: "Ik heb nog sombere dagen, maar gelukkig steeds minder"
Goed nieuws voor de fans van Jens Dendoncker. De 31-jarige comedian en tv-presentator die vorig jaar bewust uit de schijnwerpers stapte om een burn-out te verwerken, heeft in stilte een nieuw seizoen van 'Hoe zal ik het zeggen?' gemaakt, vanaf maandag 8 november op VTM. Voor het eerst praat Dendoncker ook omzichtig over wat hij de voorbije maanden beleefde.
Lees verder

Onderzoek: EU boekt maar weinig vooruitgang in gendergelijkheid
Europa blijft maar langzaam vooruitgang boeken op het gebied van gendergelijkheid, blijkt uit gisteren gepubliceerd onderzoek van het Europees Instituut voor Gendergelijkheid (EIGE). Door de coronapandemie zal dit voorlopig ook niet veranderen, verwacht de in Litouwen gevestigde organisatie.
Lees verder

Jo Hens gaat uit de kleren voor sexting-verhaal in 'Familie': "Met mijn bekende kop moet ik extra voorzichtig zijn"
In 'Familie' werkt Niko zich serieus in de nesten. Het personage van Jo Hens liet zich iets te enthousiast meeslepen in het flirterige sms-verkeer met zijn collega Lucy en deelt seksueel getinte selfies met haar. Dat had hij beter niet gedaan, zo wordt de volgende weken duidelijk in de VTM-soap. Een gedurfde keuze, die doet denken aan de zaak-Eveline. Producer Wim Feyaerts en acteur Jo Hens lichten de verhaallijn toe. "Hoe kan Niko zoiets doen, terwijl hij een vrouw heeft die hij doodgraag ziet?"
Lees verder

Jo Hens gaat uit de kleren voor sexting-verhaal in 'Familie': "Pikante beelden van mezelf naar anderen sturen? Niks voor mij"
In 'Familie' werkt Niko zich serieus in de nesten. Het personage van Jo Hens liet zich iets te enthousiast meeslepen in het flirterige sms-verkeer met zijn collega Lucy en deelt seksueel getinte selfies met haar. Dat had hij beter niet gedaan, zo wordt de volgende weken duidelijk in de VTM-soap. Volgens de makers is er geen link met de zaak-Eveline, waarbij een jaar geleden drie BV's betrokken waren.
Lees verder

Weekend start met druilerig herfstweer
De zon gaat vrijdag snel schuil onder hoge wolkenvelden. Rond de middag neemt de bewolking aanzienlijk toe in het westen en dit wordt gevolgd door wat regen in de namiddag. Aan het begin van de avond bereikt de regenzone ook het oosten van het land. De maxima schommelen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 18 graden in de Kempen. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Ruth Beeckmans waagt zich aan een vuuract en Koen Wauters misschien wel aan een nieuw kapsel
Vorige week wisten 'De Mini Droids' de jury het meest te overtuigen in de eerste studioshow van 'Belgium's Got Talent'. Zij bemachtigden het eerste finaleticket. Ook kijkend Vlaanderen heeft intussen zijn stem uitgebracht, en in de tweede studioshow wordt duidelijk wie zij naar de finale hebben gestuurd.
Lees verder

Tweede studioshow van 'K2 zoekt K3' staat in teken van films en musicals
De tweede studioshow van 'K2 zoekt K3' staat helemaal in het teken van K3-musicals en -films. De tien overgebleven kandidaten die nog in de running zijn om het nieuwe K3'tje te worden, trappen de show af met een groepsperformance op 'Filmster'. Vervolgens zingen ze elk een nummer uit een bekende film of musical - van 'Dans Van De Farao' over 'De Drie Biggetjes' , 'Loko Le', 'Toveren', 'Waar Zijn Die Engeltjes' tot 'Liefde Is Overal', alle klassiekers komen aan bod.
Lees verder

OVERZICHT. Dagrecord voor dit jaar gesneuveld met meer dan 9.000 nieuwe besmettingen, ook ziekenhuisopnames stijgen tot bijna 130 per dag
Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag in de periode van 19 tot 25 oktober is opgelopen tot 6.096, of een toename met 68 procent. Maandag werden er zelfs meer dan 9.000 nieuwe besmettingen geregistreerd, een record dit jaar. De ziekenhuisopnames stijgen ook mee, tot gemiddeld 129 per dag in de laatste zeven dagen. Dat is 38 procent meer dan in de voorgaande periode. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het coronadashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Deze nieuwe coronamaatregelen gaan vandaag in: hier moet je opnieuw mondmasker dragen of coronapas laten zien
De nieuwe maatregelen om de vierde coronagolf in te dijken gaan vandaag in: een fors uitgebreide mondmaskerplicht, meer telewerk en een bredere inzet van de coronapas. "Het gaat om een brede batterij aan maatregelen die niet overdreven streng zijn, maar wel vermijden dat we hier volgende week weer zitten", zei premier Alexander De Croo dinsdagavond na het zoveelste Overlegcomité.
Lees verder

Nog maar eens D-day voor 3M: vandaag valt wellicht beslissing over stilleggen fabriek
Vandaag wordt normaal duidelijk of 3M met haar huidige uitstoot omwonenden blootstelt aan extra risico's. Als de Omgevingsinspectie beslist van wel, wil minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) de productie minstens deels stilleggen. Zwijndrecht besloot gisteren al het chemiebedrijf in gebreke te stellen. "Onze inwoners worden gegijzeld door onzekerheid."
Lees verder

De beste aanval is... de verdediging: hoe RSCA-defensie zelfs productiever is dan eigen spitsen
De meest productieve defensie van het land speelt in het Lotto Park. Gómez, Murillo en co zijn op dit moment zelfs bepalender dan hun spitsen. Het aanvallende succes van de Anderlecht-verdediging onder de loep genomen.
Lees verder

Gaat opstaan moeilijker nu de ochtenden donkerder zijn? Logisch, zegt de slaapexperte, en de oplossingen zijn simpel
Net als elk jaar worden de dagen verrassend snel korter en donkerder in de herfst. Lastig voor wie 's ochtends vroeg uit bed moet. Dat zachte, warme bed verlaten voor de donkere buitenwereld: wat een hel. Slaapexperte Annelies Smolders begrijpt dat volledig: "Duisternis maakt zowel ochtend- als avondtypes extra moe." Ze kent gelukkig een pak methodes om op donkere ochtenden makkelijker uit bed te raken. "Zodra de wekker gaat een halfuurtje Netflixen? Goed idee."
Lees verder

Politie houdt stiptheidsactie in luchthavens van Zaventem en Charleroi: "Mensen moeten rekenen op enkele uren vertraging"
De politievakbonden houden vandaag een stiptheidsactie op de luchthavens van Zaventem en Charleroi. Dat meldt Joery Dehaes, vakbondssecretaris bij ACV Politie. De reden voor de actie is het afspringen van de loonsonderhandelingen.
Lees verder

Belle Perez zorgt voor tranen op Nederlandse televisie: "Dit was prachtig"
Belle Perez en Karsu hebben kijkers van het Nederlandse programma 'Beste Zangers' diep weten te raken met hun duet. De zangeressen brachten hun eigen versie van het Franse lied 'Je suis Malade' van Lara Fabian. Ook presentator Jan Smit had waterige ogen. "Ik versta er niks van, maar ik heb kippenvel all over", twittert een kijker.
Lees verder