Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 oktober 2021

Van een volledig gouden Polestar tot de Landrover Defender uit James Bond: dit waren de meest exclusieve nieuwe auto'...

HLN
Van een volledig gouden Polestar tot de Landrover Defender uit James Bond: dit waren de meest exclusieve nieuwe auto's op Zoute Grand Prix
De Zoute Grand Prix telt niet enkel oldtimers. Dit jaar kon je in de Prado-tent op de zeedijk in Knokke heel wat nieuwe wagens bekijken. Een klein autosalon, als het ware, maar dan vooral voor exclusieve, dure modellen. HLN Drive ging met het fototoestel in de aanslag door de tent.
Lees verder

Football Talk. Morioka blijft Charleroi tot 2024 trouw - Busquets verkozen tot Speler van de Final Four
De Spaanse middenvelder Sergio Busquets is ondanks het 2-1 verlies tegen Frankrijk in de finale zondagavond in Milaan uitgeroepen tot de Speler van de Final Four van de Nations League. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA bekendgemaakt.
Lees verder

Belgische onderzoekers doen opmerkelijke ontdekking: bepaalt voeding of u ernstig ziek wordt van Covid-19?
Wat maakt dat de één Covid-19 ervaart als een stevige verkoudheid en dat de ander op intensieve zorgen belandt? Wetenschappers zoeken al anderhalf jaar naar het antwoord op die vraag. Belgische onderzoekers van de UGent hebben nu ontdekt dat onze voeding een rol zou kunnen spelen. "Het gaat om een risicofactor waar amper over gesproken wordt." Ze leggen uit hoe ze dat ontdekten en wat u kan doen om die risicofactor zo laag mogelijk te houden.
Lees verder

Alexander Schallenberg legt eed af als nieuwe Oostenrijkse kanselier na corruptieschandaal Kurz
Alexander Schallenberg van de Oostenrijkse christendemocratische partij ÖVP heeft de eed afgelegd als nieuwe kanselier van het land. De voormalige minister van Buitenlandse Zaken volgt zijn partijgenoot Sebastian Kurz op. Die trad afgelopen weekend af omdat hij wordt geviseerd in een corruptieonderzoek.
Lees verder

Mieke Vogels over woke-beweging: "Ze verdeelt mensen in goed en fout. Ik hou daar niet van"
In een interview met De Zondag laat oud-Groen-partijvoorzitter Mieke Vogels haar licht schijnen over de Klimaatmars, waar ze als een van de ambassadrices van Grootouders voor het Klimaat gisteren aan deelnam. "De politiek moet nu ballen tonen, verdorie." Ook vindt de gewezen Vlaams minister van Welzijn en Gelijke Kansen de woke-beweging polariserend "omdat ze mensen in goed en fout verdeelt. Ik hou daar niet van."
Lees verder

1 op de 7 studenten start met zelfverwonding. "Er wordt nog te vaak gedacht dat ze enkel aandacht zoeken"
Een op de zeven studenten start met zelfverwonding tijdens zijn of haar studententijd. In totaal gaat het in Vlaanderen over meer dan 15.000 studenten. Dat blijkt uit onderzoek van KU Leuven. "Het taboe en stigma rond zelfverwonding is nog heel hoog", zegt psycholoog en onderzoeker Glenn Kiekens.
Lees verder

Vier kleuters naar ziekenhuis na 'insectenbeet' in park tijdens schooluitstap
In het Bospark in Lokeren zijn maandag verschillende kleuters gestoken door een nog onbekend insect. Vier kinderen reageerden nogal fel op de beten en zijn preventief overgebracht naar het ziekenhuis.
Lees verder

Nafi Thiam krijgt eigen Red Bull-blikje en game op Instagram
Het succes van Nafi Thiam vertaalt zich nu ook naar de supermarkt. De olympisch kampioene zevenkamp krijgt haar eigen blikje Red Bull. Daarnaast kan je via Instagram zevenkampen met Thiam als personage.
Lees verder

George Clooney wil absoluut geen president worden: "Maar ik hoop dat ze Trump niet terugsturen naar het Witte Huis"
De Amerikaanse acteur George Clooney (60) wil absoluut geen president worden. Dat zei hij tijdens de voorstelling van zijn nieuwe film 'The Tender Bar'. "Ik zou liever een leuk leven hebben." Daarnaast noemde de acteur ex-president Donald Trump (75) "een dommerik".
Lees verder

Brusselse universiteiten starten met afstudeerrichting genaamd 'Vrouwen in IT'
De Brusselse universiteiten VUB en ULB lanceren samen vanaf volgend academiejaar een postgraduaat genaamd 'Women in IT'. Het initiatief werd bekendgemaakt naar aanleiding van Wereldmeisjesdag. Het nieuwe postgraduaat wil zorgen voor een grotere instroom van vrouwen in IT-jobs en voor een remming van het nijpend tekort aan IT'ers.
Lees verder

Merck vraagt bij Amerikaanse FDA goedgekeuring voor coronapil
Het Amerikaanse farmabedrijf Merck heeft bij de Amerikaanse geneesmiddelenregulator FDA een aanvraag ingediend om goedkeuring te krijgen voor zijn coronamedicijn molnupiravir. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Eerder kondigde het bedrijf al aan dat het medicijn de kansen op hospitalisatie en overlijden ten gevolge van een corona-infectie met de helft verkleint.
Lees verder

Huisarts Joris Van Hove veroordeeld tot vier maanden cel wegens schriftvervalsing huurcontract
Huisarts Joris Van Hove uit Sint-Niklaas, die zich momenteel nog moet verdedigen in de veelbesproken euthanasiezaak rond Tine Nys, is maandag ook veroordeeld tot vier maanden celstraf. De Dendermondse rechter oordeelde hem schuldig aan schriftvervalsing van een huurcontract.
Lees verder

Huisarts Joris Van Hove (60), bekend van het euthanasieproces, veroordeeld tot vier maanden cel wegens schriftvervalsing huurcontract
Huisarts Joris Van Hove (60) uit Sint-Niklaas, die zich momenteel nog moet verdedigen in de veelbesproken euthanasiezaak rond Tine Nys, is maandag ook veroordeeld tot vier maanden celstraf. De Dendermondse rechter oordeelde hem schuldig aan schriftvervalsing van een huurcontract.
Lees verder

Nederlandse regering verwacht nog zeker 2.100 Afghanen op te halen
De Nederlandse regering verwacht nog zeker 2.100 Afghanen over te zullen brengen naar Nederland. Het gaat om mensen die onder meer voor hulporganisaties en Defensie hebben gewerkt, schrijft het ontslagnemende kabinet in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder

Man die ex hard aanpakt en zich urenlang met een vleesmes verschanst voor de politie riskeert 16 maanden cel: "Slachtoffer heeft doodsangsten uitgestaan"
Een man uit Hasselt die op 5 maart 2020 in Eigenbilzen agressief uithaalde naar zijn ex-partner en met een vleesmes naar haar woning trok, waar hij zich urenlang op de bovenverdieping verschanste voor de politie, riskeert een celstraf van 16 maanden. "Hij kon de relatiebreuk met de 'vrouw van zijn leven' niet verwerken. Zijn stoppen zijn doorgeslagen."
Lees verder

"Veel lust en liefde, een huwelijk en een verrassende coup de foudre": dit mogen we binnekort verwachten in 'Thuis'
Het nieuwe seizoen van 'Thuis' startte alvast met twee straffe verhaallijnen: de ontvoering van Rosa door Jacques en de plotse dood van bruidegom Leo, die het huwelijksfeest van Marianne abrupt verstoorde. Maar er is nog meer spanning op komst: 'Thuis'-producer Hans Roggen belooft dit najaar een pak vernieuwingen, een flinke portie geluk én een huwelijk. "En het is ook uitkijken naar een dramatische gebeurtenis die 's nachts zal plaatsvinden en zeer zware gevolgen zal hebben."
Lees verder

Vlaamse regering: "Komende twee jaar minstens 1.300 mensen opleiden voor kinderopvang"
De Vlaamse regering wil de komende twee jaar 1.300 mensen opleiden voor een job in de kinderopvangsector. De sector smeekt om extra handen. Net door die krapte op de arbeidsmarkt is de verlaging van het aantal kinderen per begeleider - waar door sommige experten op wordt gehamerd - op dit moment niet echt realistisch. Dat schrijven de Vlaamse CD&V-ministers Wouter Beke (Welzijn), Hilde Crevits (Werk) en Benjamin Dalle (Jeugd) in een opiniestuk op Knack.be.
Lees verder

Frankrijk verbiedt plastic rond groenten en fruit
Vanaf 2022 zullen zowat dertig soorten groenten en fruit in Frankrijk niet langer in een plastic verpakking worden verkocht. De bevoegde Franse ministers hebben die 'anti-verspillingswet' vandaag aangekondigd. Het gaat onder meer om groenten als aardappelen, aubergines, bloemkool, courgettes, komkommers en wortels, en fruit als appels, peren en sinaasappels.
Lees verder

Een vliegtuig uit een maïsveld halen, doe je zo
Twee dagen nadat een sportvliegtuig een noodlanding maakte in een maïsveld op de grens van Knesselare en Oedelem, heeft een gespecialiseerde firma het toestel weggehaald.
Lees verder

Home invader overnacht eerst in schuur om vervolgens bejaarde vrouw te overvallen: "Afgeknaagde wortel deed hem de das om"
Een Roemeense man riskeert 8 jaar cel voor een gewelddadige inbraak in Grimbergen twee jaar geleden. De man maakte 1 cruciale fout. Hij at van een wortel en dankzij die wortel kon hij in maart van dit jaar geïdentificeerd worden.
Lees verder