Doorgaan naar hoofdcontent

Van een tripje naar Pairi Daiza tot... grote broer worden: ouders maken ‘bucketlist’ voor doodzieke baby William

HLN
Van een tripje naar Pairi Daiza tot... grote broer worden: ouders maken 'bucketlist' voor doodzieke baby William
Amper zes maanden oud is de kleine William De Rycke, maar de dokters geven hem niet meer dan drie jaar. Het jongetje lijdt aan een ongeneeslijke stofwisselingsziekte, waarvan er in de Benelux geen tweede patiënt bekend is. Om toch nog iets te maken van zijn korte leven, willen zijn ouders Dennis en Marie uit Brugge hem de tijd van zijn leven geven. "William gelukkig zien en geen pijn zien lijden is het doel", zeggen ze.
Lees verder

Van 410.000 naar 16 miljoen volgers: 'Squid Game'-actrice HoYeon Jung is het nieuwe gezicht van Louis Vuitton
Wie rondloopt op deze planeet heeft ongetwijfeld gehoord van de populaire Zuid-Koreaanse serie 'Squid Game'. Momenteel staat hij op Netflix op nummer 1 in meer dan 90 landen, goed voor heel wat kijkers dus. Ook luxemerk Louis Vuitton wil graag een stukje van dat succes meepikken. Zij kondigden gisteren op hun Instagrampagina aan dat actrice en topmodel HoYeon Jung (27), een van de hoofdpersonages uit de serie, hun nieuwe ambassadrice zal worden.
Lees verder

Britse eiland Jersey hekelt onaanvaardbare bedreiging van Frankrijk over staking elektriciteitsbevoorrading
De minister van Buitenlandse Zaken van het eiland Jersey heeft donderdag de "onaanvaardbare" en "disproportionele" bedreigingen van Frankrijk veroordeeld. Parijs had ermee gedreigd de elektriciteitsbevoorrading te staken in het conflict met het Verenigd Koninkrijk over de visserijrechten.
Lees verder

Italiaanse monnik schreef in vroege 14de eeuw al over Amerika, 150 jaar voor Columbus er voet aan wal zette
Dat de vikingen de Atlantische Oceaan lang voor Christoffel Columbus overstaken, is al lang bekend. Maar tot nog toe wees niets erop dat iemand buiten Noord-Europa van Amerika had gehoord voor de reis van Columbus in 1492. De Italiaanse professor middeleeuwse Latijnse literatuur Paolo Chiesa, van de universiteit van Milaan, stootte in een boek dat een Italiaanse monnik in de vroege 14de eeuw schreef op een verwijzing naar het continent.
Lees verder

Krachtige aardbeving nabij Tokio
Nabij de Japanse hoofdstad Tokio heeft zich donderdag een krachtige aardbeving voorgedaan. Het Japans meteorologisch instituut gewaagt van een magnitude 6,1.
Lees verder

LIVE. Frans bondscoach Deschamps: "Veel verklaringen na halve finale zijn verkeerd geïnterpreteerd" - Wat brengt de Final Four op?
• Halve finale Nations League • Juventus Stadium (20u45) • Ref: Daniel Siebert (DUI) • Wedstrijd LIVE te bekijken op VTM
Lees verder

Prins Andrew haalt slag thuis en mag deal tussen Epstein en Virginia Giuffre inkijken
De Britse prins Andrew (61) mag de geheime deal inkijken die hem volgens zijn advocaten zou kunnen verlossen van de rechtszaak die in New York werd aangespannen. Het gaat volgens Britse media om een schikking uit 2009 tussen zijn vriend Jeffrey Epstein en Virginia Giuffre (38). Die had de omstreden multimiljonair destijds aangeklaagd en sleept nu ook Andrew voor de rechter.
Lees verder

Brug van Winnie De Poeh geveild voor meer dan 150.000 euro
Op een veiling in het Verenigd Koninkrijk is donderdag de houten brug verkocht die de auteur van 'De Avonturen van Winnie De Poeh' inspireerde. De kopers telden meer dan 150.000 euro neer. De bewuste brug ligt op het Britse platteland, in het bos van Ashdown.
Lees verder

Red Hot Chili Peppers op Werchter 2022
Red Hot Chili Peppers komen naar Rock Werchter 2022. Het Californische kwartet heeft net een wereldtournee aangekondigd. Die brengt de band volgende zomer naar de grootste stadions in Europa én naar Rock Werchter. Op zondag 3 juli staan ze in het festivalpark.
Lees verder

Apple wil iPhone ook airco, stoelen en radio in auto laten aansturen
Apple wil nog meer mogelijkheden toevoegen aan haar interface Carplay. Zo werkt het Amerikaanse bedrijf aan technologie die toegang zou krijgen tot functies in een wagen zoals de airco, de snelheidsmeter, de radio en de stoelen. Dat meldt het financiële persagentschap Bloomberg op gezag van ingewijden.
Lees verder

Suzan en Freek in 'Liefde voor Muziek': Er is nog werk aan hun kennis van Vlaamse songs
We kennen nu alle artiesten voor het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek. Ook Suzan en Freek doen mee. Voor hen de tweede keer eigenlijk, want vorig jaar zaten ze ook in 'Beste Zangers', de Nederlandse versie van het programma, met ook onder meer Milow en Stef Bos. De verwachtingen zijn dus hoog, maar zijn ze het coveren van andere artiesten niet een beetje beu? Showbits heeft al meteen hun eerste reactie en doet ook al een test over hun Vlaamse songkennis. Suzan luistert alvast elke dag naar Ozark Henry en Freek is heel benieuwd wat Margriet met hun songs zal doen. Bekijk het gesprek hier in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Max Verstappen is relaxed: "Wereldtitel of plek twee, het gaat mijn leven niet veranderen"
Nog zeven races in tien weken tijd en dan weten we hoe dit meeslepend Formule 1-seizoen afloopt. Wordt Lewis Hamilton onttroond door Max Verstappen, of wordt de Brit voor de achtste keer wereldkampioen? De Nederlander lijkt vooralsnog gevrijwaard te blijven van elke vorm van spanning. "Ik geniet van wat ik doe, dat is het belangrijkste. Ik heb niet echt iets om me druk om te maken."
Lees verder

Europese Commissie "heel bezorgd" over pushbacks aan buitengrenzen
De Europese Commissie is "heel bezorgd" over nieuwe mediaberichten over illegale, soms gewelddadige pushbacks aan de grenzen van Kroatië en Griekenland. "Dit beschadigt de reputatie van de Europese Unie", reageerde eurocommissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson. Ze eist dat de betrokken lidstaten een onderzoek instellen. Zelf zal ze mogelijk misbruik van Europese fondsen tegen het licht houden.
Lees verder

CIA zet speciaal centrum op om China in de gaten te houden
De CIA zet een nieuw centrum op dat zich exclusief gaat bezighouden met China. De Amerikaanse inlichtingendienst gaat er inlichtingen verzamelen over de communistische volksrepubliek en inspanningen aansturen om Chinese spionage tegen te gaan, schrijven Amerikaanse media.
Lees verder

Kiara waagt haar kans als nieuw K3'tje na heuse transformatie: "Dit kleedje kon ik 2 jaar geleden niet aandoen"
De 21-jarige Kiara uit Zottegem doet zaterdagavond auditie in 'K2 zoekt K3'. Dit na een spectaculaire transformatie: in de coronaperiode viel ze maar liefst 60 kilogram af.
Lees verder

Prins Laurent reageert op afwezigheid van Claire: "Ze is het kotsbeu hoe ze behandeld wordt"
Prins Laurent (57) is niet opgezet met alle kwalijke verhalen en geruchten die over hem en prinses Claire (47) worden verteld. Dat verklaarde de prins vanochtend aan Het Nieuwsblad tijdens zijn bezoek aan het revalidatiecentrum TrainM in Antwerpen. Opvallend genoeg maakte ook zijn vrouw vandaag voor het eerst sinds lang weer haar opwachting.
Lees verder

KOERS KORT. Evenepoel kent ploegmaats voor Ronde van Lombardije - Britse zege in Gran Piemonte
Matthew Walls heeft deGran Piemonte gewonnen. De Brit van Bora-hansgrohe won na 168 kilometer tussen Roca Canavese en Borgosesia de sprint van het peloton. Hij bleef in de lange massasprint de Italiaan Giacomo Nizzolo en Olav Kooij voor. Amaury Capiot was eerste Belg op een 9de plaats.
Lees verder

Discotheken in Barcelona en op Ibiza vanaf morgen weer open mét coronapas
De discotheken in de Spaanse regio Catalonië en op de Balearen mogen vanaf morgen weer open. Ook Barcelona en Ibiza kunnen dus weer alle registers opentrekken. Feestvierders zullen wel een coronapas moeten tonen. De pas wordt elders in het land nog niet gebruikt.
Lees verder

Peperdure marinebasis in het midden van de woestijn. Aan deze nutteloze projecten betaalde het Amerikaanse leger miljarden dollars in Afghanistan
Een gigantisch hotel dat nooit werd gebruikt, een ziekenhuis in het midden van de zee en miljoenen dollars voor een speciaal camouflagepatroontje. Het Amerikaanse leger spendeerden miljarden dollars aan de oorlog in Afghanistan. Bij sommige van deze investeringen vallen toch enkele vraagtekens te zetten.
Lees verder

"We willen niet sterven omdat ze te gierig zijn": waarom 60.000 crewleden in Hollywood dreigen met historische staking
IATSE, met 60.000 leden één van de machtigste vakbonden in Hollywood, heeft gestemd om een mogelijke staking in gang te zetten. Die dreigt een heleboel tv- en filmproducties voor onbepaalde tijd plat te leggen. Niet zonder reden: heel wat crewleden doen een boekje open over hun schrijnende werkomstandigheden: van de oververmoeide kostuumontwerpster die ei zo na een dodelijk verkeersongeval had tot de cameravrouw die één dag na haar miskraam opnieuw stond te filmen. "Dit stopt nú onmiddellijk."
Lees verder