Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 oktober 2021

UiT in Waregem | Vlieg Expeditie, Reveil en Voorleesontbijt

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Warme begraafplaatsen met Reveil

Vanaf 1 november l Waregemse begraafplaatsen
Met het project Reveil willen we warme begraafplaatsen creëren. Dit doen we met digitale luisterfragmenten: allemaal herinneringen, verhalen of anekdotes over overleden dierbaren. Je kan alles beluisteren op de Waregemse begraafplaatsen en ook op het troostplekje aan het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis.

Lees meer ...


Sint-Eloois-Vijve culturele hoofdstad

6 tot 14 november l Sint-Eloois-Vijve
Sint-Eloois-Vijve wordt culturele hoofdstad van de regio... voor één week dan toch. cc De Schakel trekt met een cultuurkaravaan door de gemeente. Ze laat je op unieke locaties kennismaken met een belevenis in een filmbarak van Circus Ronaldo, de nieuwste plaat van Meskerem Mees, gratis films onder de brug en nog veel meer.

Lees meer ...


Filmvoorstelling 11.11.11

Vrijdag 12 november | Lisztauditorium Kunstacademie 
Binti (8+) om 14.00u.: De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden. Op een dag moet ze met haar papa Jovial vluchten voor de politie. 
- Bigger than us (14+) om 19.30u.: Overal strijden jongeren tegen de klimaatcrisis, zetten ze zich in voor vluchtelingen,... Ze vechten tegen alle vormen van onrecht.

Lees meer ...


Vlieg Expeditie

Zondag 21 november l Cultuurhuizen Waregem
Op 21 november wordt Waregem weer helemaal ingepalmd door een aanstekelijk kunstenfestival voor de hele familie. De Bib, cc De Schakel, de Kunstacademie en Be-Part zetten hun deuren wagenwijd open voor kinderen tot 12 jaar om samen met hun familie te genieten van cultuur. Tal van workshops en activiteiten staan centraal met als thema 'Taal'.

Lees meer ...


Koekjes en boekjes op het Voorleesontbijt

Zondag 28 november l Bib Waregem
Gezinnen met kinderen tussen 4 en 8 jaar verwelkomen we graag op het jaarlijkse voorleesontbijt in de bib. Kom in pyjama en geniet van de leukste boekjes en lekkerste ontbijtkoekjes. Wij voorzien koffie, ontbijt en een wereld vol verhalen!

Lees meer ...


Toonmomenten in de kunstacademie

November en december l Stedelijke Kunstacademie 
Het schooljaar is goed begonnen, de kunstacademie bruist. De toonmomenten starten opnieuw. In de hoofdschool en de vestigingen presenteren leerlingen op deze toonmomenten wat ze in hun mars hebben. Wil je op de hoogte blijven en eens een kijkje komen nemen? Hou dan zeker onze sociale media en website in het oog!

Lees meer ...


Expo 'Dieren in oorlog'

Tot 9 januari l HIPPO.WAR 
Smoky, Sinbad, Wojtek, Winkie, ... al deze dieren hebben één belangrijk iets met elkaar gemeen: ze speelden allemaal een rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je kan de verhalen van deze en nog vele andere grote en kleine helden ontdekken tijdens een unieke tijdelijke tentoonstelling in het bezoekerscentrum HIPPO.WAR.

Lees meer ...


Expo's Koetshuis Waregem

Alle info vind je op www.waregem.be/koetshuis en de Facebookpagina Het Koetshuis Waregem. Het dragen van een mondmasker is verplicht. 

29-31/10 - 03-07/11: Luc Verschuere en Geert Nachtergaele
10/11 - 16/11: Martine Leliaert en Martine Leroy
19-21/11 - 27-28/11: Catherine De Keukelaere, Eva Ginet en Lieven De Sloovere