Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 oktober 2021

UEFA onderzoekt veldbestorming tijdens pauze van Youth League-wedstrijd RC Genk-FC Köln

HLN
UEFA onderzoekt veldbestorming tijdens pauze van Youth League-wedstrijd RC Genk-FC Köln
De UEFA start een onderzoek naar het incident dat gisteravond plaatsvond tijdens de rust van de Youth League-wedstrijd tussen KRC Genk en het Duitse Keulen. Tijdens de rust liepen een aantal gemaskerde mannen het veld op (zie video na 1'15")
Lees verder

Witte Huis heeft plan om kinderen van 5 tot 11 jaar te vaccineren
Het Witte Huis heeft een plan ontrold om vanaf volgende maand kinderen van 5 tot 11 jaar tegen Covid-19 te vaccineren. De bevoegde gezondheidsdienst FDA moet hier echter ook nog eerst groen licht voor geven.
Lees verder

Uniek: twee Belgische mannen in allroundfinale WK
Straf turnnieuws uit het Japanse Kitakyushu. Zowel Luka Van den Keybus als Noah Kuavita konden zich namelijk plaatsen voor de allroundfinale op het WK toestelturnen. Nooit eerder konden twee Belgische mannelijke gymnasten zich plaatsen voor de WK-finale van een allroundcompetitie.
Lees verder

Zit 'vermiste' Alibaba-topman Jack Ma in Europa? Chinese internetreus surft prompt ruim 6 procent hoger
Het aandeel van de Chinese e-commercereus Alibaba is woensdag 6,7 procent gestegen op de beurs van Hongkong. De grote sprong voorwaarts kwam er nadat in de media bekend raakte dat de 'vermiste' topman Jack Ma in het buitenland verblijft.
Lees verder

Vaccinatie na infectie met Covid-19 biedt beste bescherming tegen meer varianten
Er verschijnen meer wetenschappelijke gegevens over hoelang een eerdere infectie met Covid-19 je beschermt tegen een nieuwe besmetting. Onderzoekers raken er meer en meer van overtuigd dat de combinatie van een eerdere besmetting met vaccinatie de beste bescherming biedt tegen het coronavirus én tegen meer varianten dan bij gevaccineerden zonder infectie. En bovendien mogelijk voor een lange tijd.
Lees verder

Bitcoin haalt nieuw record en is voor het eerst meer dan 65.000 dollar waard
De bitcoin heeft vandaag een nieuw record bereikt. Zo is de cryptomunt voor het eerst meer dan 65.000 dollar (55.811 euro) waard. De digitale munt dankt de hoge vlucht aan de lancering van een financieel product op Wall Street dat de koers van de cryptomunt volgt. De laatste recordwaarde die de bitcoin bereikte, dateert uit april. Toen was de digitale munt 64.870 dollar waard.
Lees verder

Bitcoin haalt nieuw record: voor het eerst meer dan 65.000 dollar waard
De bitcoin is tot een nieuwe recordhoogte gestegen. Volgens data van financieel persbureau Bloomberg steeg de cryptomunt woensdagmiddag rond 16.00 uur 2,8 procent tot een waarde van ruim 66.000 dollar (56.670 euro). Dat is ruimschoots boven het vorige record uit april. Toen was de digitale munt 64.870 dollar waard.
Lees verder

Lukaku kan interviews geven in liefst zeven verschillende talen, en da's geen toeval
Straf. In een Champions League-document voor media meldt de UEFA welke talen een speler machtig is. Talen waarin de speler zich comfortabel genoeg voelt om een interview te geven. Bij de spelers van Chelsea zijn dat er soms één, soms twee, soms eens drie. Behalve bij Romelu Lukaku (28), daar staan er zeven. En het Congolese Lingala, een taal die Lukaku ook spreekt, ontbreekt dan nog. Heeft hij een 'talenknobbel'? En bestaat dat eigenlijk wel?
Lees verder

Babymeisje van iconische foto op luchthaven van Kaboel opgespoord: zo gaat het nu met haar
Het was een beeld dat niemand onberoerd liet afgelopen augustus: te midden van de chaos op de luchthaven van Kaboel nam een Amerikaanse soldaat een baby aan van wanhopige Afghanen en tilde het kindje over een vlijmscherp hek met prikkeldraad. De Duitse krant Bild is erin geslaagd om het geredde meisje op te sporen. Zo gaat het nu met haar.
Lees verder

Man uit Florida overtuigd dat zijn bewakingscamera Brian Laundrie filmde
Een man uit Dunnellon in Florida meent Brian Laundrie te hebben gespot op beelden van zijn bewakingscamera. Dat meldt TMZ. Laundrie, de verloofde van de vermoorde Gabby Petito, zou zijn gezien terwijl hij aan het fietsen was op een verlaten zandweg.
Lees verder

Lamborghini van 300.000 euro belandt in meer na foutje van bestuurder
Een 31-jarige Zwitser is met zijn Lamborghini Huracan van 300.000 euro in een meer beland na een foutje tijdens het achteruitrijden. Hij vergiste zich van pedaal en reed los het meer in. De wagen er uithalen, bleek een moeilijke klus.
Lees verder

"Geen PlayStation 5 voor Sinterklaas", 300.000 mensen stellen zich kandidaat voor slechts 1.800 gameconsoles
Cool Blue verloot 1.800 nieuwe PlayStation 5-consoles. Je kan die niet winnen, maar krijgt gewoon de kans om er een te kopen. 300.000 mensen stelden zich reeds kandidaat. Door een wereldwijd tekort aan computerchips kampt Sony met een gigantische achterstand op de leveringen van de nieuwe spelconsole. Onze game-expert geeft uitleg: "De schaarste zal tot zeker volgend jaar duren".
Lees verder

105 jaar na zijn dood vindt amateurhistoricus vergeten graf terug van in Canada gestorven Wevelgemse soldaat: "Een opeenstapeling van foutieve spellingen van de familienaam"
Meer dan een grasperkje was het niet, de plaats in Vancouver waar Arthur Vanhoute uit Wevelgem ligt begraven. Die man emigreerde in 1910 naar Canada, vervoegde er het leger, maar stierf aan kanker. Hij kreeg een laatste rustplaats, die echter door iedereen werd vergeten. Dankzij amateurhistoricus Bart Seynaeve krijgt de soldaat 105 jaar na data wat hij verdient: "Een waardig graf, maar vooral voor eeuwig herdacht worden."
Lees verder

Weinig klaarheid op dag één van het 'sextape'-proces Valbuena-Benzema: "Bijna iedereen is hier, behalve Karim. Dat is jammer"
Na meer dan zes jaar wachten is het proces van de zogenaamde 'sextape'-affaire rond de Franse ex-international Mathieu Valbuena begonnen. Onder de beklaagden: Karim Benzema, die zich in Versailles laat vertegenwoordigen door twee advocaten. Op dag één kwamen Valbuena en een aantal van de vermeende afpersers aan het woord.
Lees verder

Gwyneth Paltrow geeft seksadvies aan haar kinderen: "Luister naar je instinct"
Gezellig, seksadvies krijgen van mama. Gwyneth Paltrow (49) heeft in een interview met Entertainment Tonight openhartig verteld hoe zij haar kinderen probeert te begeleiden in romantische en seksuele relaties. Het onderwerp kwam ter sprake toen Paltrow haar nieuwe Netflixshow 'Sex, Love & Goop' kwam promoten.
Lees verder

"Filip en Mathilde zouden hier niet om kunnen lachen": moet kroonprinses Elisabeth nu ook vrezen voor gelekte beelden?
Krijgen we binnenkort een schaarsgeklede kroonprinses Elisabeth (19) te zien tijdens een studentenfeestje? Nu de opgedoken privéfoto's van de Nederlandse prinses Alexia (16) voor opschudding zorgen, doet het vragen rijzen over de verhoudingen tussen de Belgische media en het hof. Want hoe gaan koning Filip en Mathilde eigenlijk om met de privébeelden van hun kinderen? Wordt ook de Belgische koninklijke familie beschermd door een strikte mediacode? En hoe reageerde het hof op eerdere incidenten, zoals de gelekte foto's van koning Filip die nooit het daglicht mochten zien?
Lees verder

Geen Belgisch succes op dag 2 van PDC Super Series 7: Van den Bergh kan glansprestatie niet herhalen, Huybrechts klopt topper maar sneuvelt ook snel
Na de eindzege van Dimitri Van den Bergh dinsdag een minder succesvolle dag voor de Belgen op het 25ste Players Championship-toernooi van de PDC Super Series 7. Van den Bergh (PDC 5) ging er in de tweede ronde uit na 5-6-verlies tegen Wayne Jones (PDC 70). Ook Kim Huybrechts (PDC 34) overleefde slechts één wedstrijd. Eerst klopte hij wel topper James Wade (PDC 4) met 3-6, maar nadien verslikte 'The Hurricane' zich in Martin Thomas, het nummer 127 van de wereld. Het werd 5-6. Mike De Decker (PDC 72) en Geert de Vos (PDC 110) verloren in hun openingsronde na nederlagen tegen respectievelijk Brendan Dolan (PDC 26) - 6-2 - en Steve Brown (PDC 98), 5-6.
Lees verder

Vergroening bedrijfswagens neemt eerste horde in Kamer
De Kamercommissie Financiën heeft haar fiat gegeven voor het wetsontwerp waarmee minister van Financiën Vincent Van Peteghem het bedrijfswagenpark versneld wil vergroenen. Meteen komt er via amendementen ook een aanpassing van het mobiliteitsbudget.
Lees verder

Gewezen militair riskeert celstraf voor munitieverzameling: "Het is niet omdat er een Jürgen Conings geweest is, dat alle militairen zo zijn"
Een gewezen militair van 39 jaar uit Lokeren riskeert een celstraf van vijf maanden en een boete van 4.000 euro. De man heeft een verzameling van munitiepatronen, rookbommen en flitsgranaten die hij vanop het werk mee naar huis had genomen. "Ik heb een fascinatie voor wapens. Die spullen stonden decoratief thuis opgesteld. Ik zou ze nooit willen gebruiken", meldde de man woensdag in de correctionele rechtbank.
Lees verder

"Hoe komt het dat ik altijd op foute mannen val?" Dit zijn de vijf meest verrassende inzichten uit de lezing van relatietherapeute Esther Perel
De wereldberoemde Esther Perel is (even) back in town, en dat zal 't Stad geweten hebben. Een zo goed als uitverkochte Stadsschouwburg nam maandagavond collectief plaats op de bank van de Belgisch-Amerikaanse relatietherapeute. Nadat ze haar licht wierp op de toekomst van onze relaties, analyseerde ze prangende liefdesvragen vanuit het publiek. Vergezeld van de occasionele 'shit', 'fuck', 'asking for a friend' en een vleugje vrouwelijk narcisme.
Lees verder