Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 oktober 2021

“Twee spuiten bieden voorlopig écht voldoende immuniteit”

HLN
"Twee spuiten bieden voorlopig écht voldoende immuniteit"
To 'boosterprik' or not to 'boosterprik'? Nu de coronacijfers weer in de lift zitten, rijst de vraag of die twee spuiten alleen nog wel hun werk doen. "Er is écht geen enkele wetenschappelijke aanwijzing dat de immuniteit bij de jonge, gezonde bevolking aan het afnemen is", zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce Vaccinatie.
Lees verder

Drugsbende opgerold in nasleep van 'Operatie Sky': 27 personen aangehouden, 1,5 ton drugs en 5 Kalasjnikovs in beslag genomen
In Luik hebben politie en parket vanmorgen 27 personen aangehouden in het kader van een grootschalig onderzoek naar drugscriminaliteit. Er waren meer dan 300 agenten betrokken bij de zoekactie. Ook het leger werd ingeschakeld ter ondersteuning van de 23 huiszoekingen. Het netwerk werd onder meer dankzij de uitgelezen berichten van Sky ECC-telefoons in kaart gebracht.
Lees verder

Laura Tesoro is ambassadeur van Rode Neuzen Dag: "Speciaal? Zo zie ik mezelf niet. Ik probeer constant iedereen te overtuigen van mijn kunnen"
Laura Tesoro werd bekend dankzij The Voice, vertegenwoordigde ons land op het Eurovisiesongfestival en is nu ambassadeur van Rode Neuzen Dag. Op bepaalde vlakken in haar leven is ze precies waar ze wil zijn, maar er is nog plek voor grote dromen. En die laat ze niet tegenwerken door de negatieve invloeden die ze krijgt via sociale media. "Ik geef negatieve opmerkingen dikwijls een 'like' om te laten zien dat ik ze gelezen heb. Ze blijven mij bij, maar ik probeer er tegelijk ook uit te leren."
Lees verder

Nieuwe lozingsnormen voor 3M op tafel, maar 3M vindt ze nu al "onhaalbaar"
Nu donderdag beslist de Antwerpse provincie over de nieuwe lozingsnormen voor 3M. De normen die nu op tafel liggen, zijn een pak strenger. Zo streng dat 3M ze nu al "onhaalbaar" vindt. De kans is groot dat het chemiebedrijf in beroep zal gaan.
Lees verder

Nieuwe PFOS-lozingsnormen voor 3M op tafel, maar 3M vindt ze nu al "onhaalbaar"
Nu donderdag beslist de Antwerpse provincie over de nieuwe lozingsnormen voor 3M. De normen die nu op tafel liggen, zijn een pak strenger. Zo streng dat 3M ze nu al "onhaalbaar" vindt. De kans is groot dat het chemiebedrijf in beroep zal gaan.
Lees verder

EMA start onderzoek op naar gebruik van Pfizervaccin bij jonge kinderen
Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA start het onderzoek naar de klinische proeven die farmabedrijven Pfizer en BioNTech hebben overgemaakt, over het gebruik van hun coronavaccin bij kinderen van 5 tot en met 11 jaar oud. Toezichthouder EMA moet de resultaten nu beoordelen en beslissen of het model ook voor die leeftijdsgroep ingezet mag worden.
Lees verder

Romo (OHL) aan de beterhand na incident op Standard, keeperstrainer Verbist grapt: "Of ik Rafa nog gehoord heb? Ja, maar hij mij niet"
Het incident net voor affluiten tegen Standard zindert nog na bij OHL. Na de late gelijkmaker ontplofte een voetzoeker vlak naast het oor van doelman Rafael Romo. Twee dagen na die luide knal gaat het gelukkig al beter met de Venezolaan. Een gesprek met keeperstrainer Bram Verbist, die dagelijks met hem werkt: "Rafa is een echte levensgenieter."
Lees verder

Prins Charles trots op kleinzoon George na inzet voor het klimaat
Prins Charles (72) is enorm trots op zijn 8-jarige kleinzoon George. De oudste zoon van prins William en Kate is erg begaan met de staat van de wereld. Iets waar zijn grootvader echt naar opkijkt. "Toen ik zo oud was als hem, hadden mensen nog geen idee van de schade die ze aanrichtten."
Lees verder

Moet Kompany doorgaan met zijn 4-2-2-2? Intern is het alvast een discussiepunt
De ene week geweldig, de andere dramatisch. Anderlecht krijgt maar geen continuïteit in zijn prestaties en resultaten, in die mate dat je je kunt afvragen of Vincent Kompany zijn 4-2-2-2 trouw moet blijven. Intern is het alvast een discussiepunt.
Lees verder

Zuid-Afrika schrapt Russisch coronavaccin uit angst voor hiv
Zuid-Afrika heeft het Russische coronavaccin Spoetnik V afgewezen. Dat heeft het geneesmiddelenbureau Sahpra maandag aangekondigd. "Het gebruik ervan in Zuid-Afrika, waar de incidentie van hiv hoog is, kan het risico verhogen dat gevaccineerde mannen hiv oplopen", klinkt het. `
Lees verder

"Klanten enorm dankbaar, want zij hebben erger voorkomen": familie van Brusselse cafébaas (51) in shock na steekpartij over Covid Safe Ticket
"Ik ben de klanten enorm dankbaar, want zij hebben erger voorkomen." De familieleden van een 51-jarige cafébaas zijn in shock. De vijftiger werd afgelopen zaterdag in zijn café in het centrum van Brussel neergestoken, nadat hij de verdachte simpelweg vroeg om zijn Covid Safe Ticket. De uitbater werd overgebracht naar het ziekenhuis, de verdachte werd opgepakt. Ook de vrouw van de uitbater reageert in VTM NIEUWS: "Er hangt hier momenteel een zeer slechte sfeer in de stad".
Lees verder

Charlotte Sieben, de nieuwe Louise in 'Familie': "Sarah-Lynn vindt me een waardige vervangster, dat doet deugd"
Enkele maanden geleden wachtte Charlotte Sieben (22) een moeilijke taak: een rol die al 15 jaar meedraait in 'Familie' zomaar overnemen. "Ik was er op voorbereid dat veel kijkers de 'vorige Louise' misschien leuker zouden vinden", vertelt ze. Een kennismakingsgesprek over de erfenis van haar rol, dickpics en herkend worden op straat. "Als ik met Aaron Blommaert iets ga drinken, wordt hij om de vijf meter aangesproken. Mij lopen ze straal voorbij."
Lees verder

Verantwoordelijke voor aanslag in Irak met 320 doden opgepakt
In 2016 kwamen in de Iraakse hoofdstad Bagdad meer dan 320 mensen om bij een aanslag die door de terreurbeweging Islamitische Staat werd opgeëist. De aanslag was een van de zwaarste die ooit in Irak gepleegd werden. Meer dan vijf jaar later kondigt de Iraakse premier Moestafa al-Kazimi via Twitter aan dat de verantwoordelijke voor die aanslag werd opgepakt. Dat gebeurde niet in Irak, maar al-Kazimi verduidelijkt niet waar de man dan wel werd gearresteerd.
Lees verder

Prinses Elisabeth gespot op traditionele 'Matriculation Day'
Hoe gedraag je je als je kroonprinses bent en aan de unief studeert? Zoals elke andere student, zo blijkt (opnieuw) uit foto's van over Het Kanaal. Prinses Elisabeth (19) woonde zaterdag Matriculation Day bij, de dag waarop nieuwe studenten officieel worden toegelaten tot de universiteit.
Lees verder

Exclusieve foto's tonen prinses Elisabeth op traditionele 'Matriculation Day' op haar Britse school
Hoe gedraag je je als je kroonprinses bent en aan de unief studeert? Zoals elke andere student, zo blijkt (opnieuw) uit een unieke fotoreeks van over Het Kanaal. Prinses Elisabeth (19) woonde zaterdag Matriculation Day bij, de dag waarop nieuwe studenten officieel worden toegelaten tot de universiteit.
Lees verder

Afzetting dreigt voor Tsjechische president Zeman
Er hangt de Tsjechische president Milos Zeman mogelijk een afzettingsprocedure boven het hoofd. Senaatsvoorzitter Milos Vystrcil kondigde maandag, op basis van een medisch rapport, aan dat Zeman momenteel om gezondheidsredenen niet in staat is zijn officiële taken te vervullen. De prognose op lange termijn is ook "uiterst onzeker". Het hoofd van het Hogerhuis van het parlement merkte op dat het "onwaarschijnlijk" is dat de 77-jarige zijn werk in de komende weken zou kunnen hervatten.
Lees verder

Amazon wil 150.000 seizoenswerknemers aanwerven in VS om eindejaarsrush door te komen
Het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon is in de Verenigde Staten op zoek naar 150.000 extra tijdelijke werkkrachten om de eindejaarsperiode door te komen, zowat de helft meer dan vorig jaar. Dat aantal komt er boven op de 165.000 aanwervingen die het concern in september aankondigde.
Lees verder

Ervaringsdeskundige Andy Murray gelooft in 'Kimback': "Clijsters kan nog topmatchen winnen"
Andy Murray (ATP 172), trekpleister op en titelwinnaar (2019) van de European Open, start vandaag met een eerste ronde in de Lotto Arena tegen Frances Tiafoe (ATP 48). De 34-jarige Brit is ook een ervaringsdeskundige qua comebacks: "Kim moet fysiek sterker worden"
Lees verder

Hoofdredacteur van grootste krant in Duitsland ontslagen na nieuwe beschuldigingen van affaires met medewerkers en machtsmisbruik
Bild-hoofdredacteur Julian Reichelt is vandaag op staande voet ontslagen. De uitgever van de tabloid, mediabedrijf Axel Springer, nam die beslissing na nieuwe berichten over ongepast gedrag van de 41-jarige Reichelt. In die berichten is sprake van affaires met jonge vrouwen, waarbij er aanwijzingen zijn van machtsmisbruik.
Lees verder

PORTRET. Colin Powell: een generaal die te goed was voor het Witte Huis
Het is tragisch. Maar we kunnen niet anders. Bij de dood van Colin Powell (84) hoort een foto van zijn meest verafschuwde moment: toen hij in 2003 met klinkklare leugens pleitte voor een oorlog tegen Irak. Het was niet de enige keer dat hij tegen beter weten in vocht voor het grote gelijk van een ander. Powell was te veel soldaat. Te goed voor zijn superieuren. Te goed voor het Witte Huis ook, waar hij zelf had kunnen belanden als hij dat wou.
Lees verder