Doorgaan naar hoofdcontent

Tot 30.000 klimaatbetogers verwacht in Brussel voor nieuwe grote klimaatmars: “Tijd om beloftes om te zetten in act...

HLN
Tot 30.000 klimaatbetogers verwacht in Brussel voor nieuwe grote klimaatmars: "Tijd om beloftes om te zetten in actie"
Meer dan 80 organisaties organiseren vandaag een klimaatmars in Brussel. Na anderhalf jaar in hun kot door de coronacrisis, gaan de organisatoren #backtotheclimate om aan de vooravond van de Europese top en de klimaattop in Glasgow een krachtig signaal te geven. Het doel van de mars is volgens de vicevoorzitter van de Klimaatcoalitie Zanna Vanrenterghem het bereiken van "een serieus actieplan".
Lees verder

Veerle Baetens met opvallende tattoo in 'Cheyenne & Lola': "Ik voel mij niet getypecast"
Maandag start 'Cheyenne & Lola' op Eén, een gloednieuwe internationale fictiereeks met Veerle Baetens in de rol van Cheyenne. De reeks gaat over twee vrouwen die niet meer van elkaar kunnen verschillen en toch zullen moeten samenwerken om te bewijzen dat ze niet verantwoordelijk zijn voor een moord. Nu had je de reeks bijna nooit te zien gekregen, vertelt Veerle Baetens aan Senne en Jarne. Hoe dat komt, ontdek je in een gloednieuwe Showbits Video. En voor wie niet kan wachten tot maandag, de hele reeks staat nu al op Streamz.
Lees verder

Op stap met de 'Polderblues', het trainingsgroepje van Roubaix-runner up Vermeersch: "Soms is het vijf uur lang cafépraat op de fiets"
Parijs-Roubaix-revelatie Florian Vermeersch (22) geniet meer bekijks de laatste week, ook als hij met de 'Polderblues' onderweg is. Zo heet zijn vaste trainingsgroep met onder meer Lotto Soudal-ploegmaat Brent Van Moer. Zondag rijdt Vermeersch met Parijs-Tours zijn laatste koers dit seizoen, we spraken eerst af met zijn fietsvriendenkliek: "We hadden snel door: 'Florian is gene 'normale'."
Lees verder

LIVE (15u). Een extra zorg? Bij verlies tegen Italië kunnen Rode Duivels nummer 1 op FIFA-ranking verliezen
• Aftrap: 15u • Kleine finale Nations League • Romelu Lukaku en Eden Hazard zijn er niet meer bij voor de Rode Duivels • Wedstrijd live te bekijken op VTM
Lees verder

Erfgoedminister Diependaele heft bescherming van vier monumenten voorlopig op
De bescherming van drie monumenten en een deel van een dorpsgezicht wordt voorlopig opgeheven. Dat heeft bevoegd Vlaams minister Matthias Diependaele beslist, meldt hij zondag. Het gaat om de elektrische torenkraan van de Boelwerf (Temse), het openluchtzwembad in Ieper, de schoorsteen van de steenbakkerij in Ramskapelle (Nieuwpoort) en, gedeeltelijk, het beschermde dorpsgezicht van de Lembeekse dorpskom (Kaprijke).
Lees verder

Nigeriaanse superster Tiwa Savage wordt gechanteerd met sekstape: "Ik ga niet toegeven aan de eisen van de afperser"
Zangeres Tiwa Savage (41), onder andere bekend van de Britse versie van 'X Factor', wordt afgeperst door iemand die een sekstape van haar bemachtigd heeft. Dat vertelde de ster zelf tijdens een radio-interview. "Ik moest huilen toen ik hoorde dat de opname gelekt was."
Lees verder

Javier Torrente, de Gaucho en 'crisismanager' die Beerschot moet redden: "Ik heb héél veel te danken aan Bielsa"
Beerschot heeft met Javier Torrente (52) een Argentijnse crisismanager binnengehaald. Hij begon als leraar LO en timmerde zo aan de lange weg naar het hoofdtrainerschap, met dank aan boezemvriend Marcelo Bielsa. Een aangename kennismaking met de Gaucho van het Kiel, die als jeugdtrainer van Newell's Old Boys het voorrecht had ene Lionel Messi op zijn negende al aan het werk te zien. Torrente: "Onwezenlijk."
Lees verder

"Met medicatie voelt het alsof ik in een luchtbel zit." Laura (27) heeft borderline en vertelt hoe het is om daarmee te leven
"Ik voelde zoveel verdriet en angst en machteloosheid dat het leek alsof ik uit elkaar zou spatten." Gezinswetenschapper Laura De Houwer (27) heeft overweldigende emoties en krijgt de diagnose borderline. In onze reeks 'Storm in mijn hoofd' laat ze binnenkijken in haar hoofd en vertelt ze over haar ups en downs. Ze legt samen met klinisch psycholoog Margo Van Landeghem uit wat borderline is en hoe je als vriend of familielid kan helpen.
Lees verder

De voetbalwereld is in de ban van Gavi, de nieuwste sensatie van Spanje: "Wat een talent. Indrukwekkend"
Never change a winning team, daar zweert ook Luis Enrique bij en dus verandert de Spaanse bondscoach niets aan z'n elftal dat woensdag Europees kampioen Italië over de knie legde. Sensatie Gavi (17) krijgt zo een nieuwe kans om te schitteren bij la Roja.
Lees verder

Kim Kardashian lacht met Kanye tijdens 'Saturday Night Live'-debuut: "Ik vroeg de scheiding aan omwille van z'n persoonlijkheid"
Kim Kardashian (40) zette haar familie aardig voor schut tijdens haar debuut als gastpresentator van de Amerikaanse satirische sketchshow 'Saturday Night Live'. De socialite bespotte onder meer haar ex-man Kanye West (44), de vriend van haar moeder Kris Jenner (65) en haar zussen.
Lees verder

Ruben Van Gucht en echtgenote gaan uit elkaar: "Deze tandem is niet meer"
Sportjournalist Ruben Van Gucht (35) gaat scheiden. Dat maakt hij bekend op Instagram. De presentator gaf in 2014 het jawoord aan onderneemster Laurence Van Tongerloo (38), maar aan dat huwelijk komt nu een einde. "Deze tandem is niet meer", aldus Van Gucht.
Lees verder

Ruben Van Gucht gaat scheiden na 7 jaar huwelijk: "Deze tandem is niet meer"
Sportjournalist Ruben Van Gucht (35) gaat scheiden. Dat maakt hij bekend op Instagram. Het VRT-gezicht gaf in 2014 het jawoord aan onderneemster Laurence Van Tongerloo (38), maar aan dat huwelijk komt nu dus een einde. "Deze tandem is niet meer", aldus Van Gucht.
Lees verder

'K2 Zoekt K3'-jurylid Samantha Steenwijk is dolgelukkig met echtgenote Daisy: "Maar mijn ouders hadden het er heel moeilijk mee"
De Nederlandse Samantha Steenwijk (35) was in Vlaanderen tot voor kort een nobele onbekende. Maar nu kennen we haar als jurylid in 'K2 zoekt K3'. Samen met haar collega-zangeres Natalia vormt de bijzonder goed van de tongriem gesneden Samantha de 'hoor-jury'. In Nederland is Samantha al lang een vedette, dankzij haar deelnames aan talentenjachten als 'Bloed Zweet & Tranen' en 'The Voice of Holland'. Ze wordt beschouwd als een 'zangeres van het volk'. Ze zorgt voor sfeer met haar meezingers, en de jongste jaren neemt ze ook regelmatig meer intimistische liedjes op.
Lees verder

Het nieuwe marmer, de circulaire keuken en japandi: 11 interieurtrends voor je huis en terras dit najaar
Corona is nog lang de wereld en al helemaal ons huis niet uit. Maar door de pandemie besteden we wel meer aandacht aan ons interieur. Resultaat: heel wat nieuwe woontrends. We lijsten de elf belangrijkste op waarmee je dit najaar van je thuis een warme cocon maakt.
Lees verder

Voormalig Anderlecht-assistent Craig Bellamy openhartig over depressie en vertrek bij paars-wit: "Mijn dochtertje herkende me niet, waarop ik begon te huilen"
"Het monster heeft weer toegeslagen." Met die woorden kondigde Vincent Kompany vorige maand aan dat zijn assistent Craig Bellamy (42) Anderlecht zou verlaten. De Welshman kampt opnieuw met een depressie. Bij de 'Daily Mail' praat hij openhartig. "Het is geen zwakte, het is normaal om het soms moeilijk te hebben."
Lees verder

Passage van droomwagens in Brugge en Oostende doet publiek watertanden, deelnemers onder de indruk: "Zó veel volk. Het lijkt wel de aankomst van de Tour De France"
Wat een succes! Na de gesmaakte passage van de oldtimers door Brugge op vrijdag, lokten ook de 'droomwagens' zaterdagavond een massa volk naar de Brugse binnenstad. Eerder op de dag stond het al rijen dik in Oostende. Jong, oud, man of vrouw: werkelijk iedereen vergaapte zich aan de meest exclusieve wagens. "De beelden spreken voor zich. Het is onze wens om de komende jaren verder samen te werken met beide steden. Het was een enorm succes", zegt organisator Filip Bourgoo. Wij genoten mee van het spektakel.
Lees verder

Realisme neemt het over van optimisme bij Max Verstappen: "Ze hebben veel meer snelheid"
Vanmiddag staat in Istanboel de Grote Prijs van Turkije op het programma. Max Verstappen leek gisteren na de kwalificaties meteen na het parkeren van zijn auto nog redelijk tevreden, maar naarmate de middag vorderde nam realisme het over van optimisme. Hij ziet dat Mercedes 'iets' heeft gevonden de laatste weken.
Lees verder

Steven (28) 2 weken na zware botsing met motor toch overleden: "Rollercoaster van emoties achter de rug"
Twee weken nadat hij in Spiere-Helkijn een zwaar ongeval had met zijn motor is een 28-jarige man uit Zwevegem toch aan zijn verwondingen overleden. Zijn moeder, broer en zus hebben er heftige weken vol emoties opzitten maar herinneren Steven Poincelet als een lieve, zorgzame jongen. "Zijn familie was alles en nu zijn we hem zo plots kwijt", treurt zus Lisa.
Lees verder

Prins Andrew krijgt geen steun meer van andere royals: "William vindt hem een bedreiging voor de monarchie"
Prins Andrew (61) moet volgens de Britse krant The Sunday Times geen steun meer verwachten van de andere leden van de koninklijke familie. "Anne, Charles en Edward hebben tijdens een meeting in januari beslist dat hij geen publieke functie meer mag vervullen", vertellen ingewijden. "En prins William vindt hem een bedreiging voor de monarchie."
Lees verder

Britse minister Patel wil ontwikkeling van tracker als bescherming voor vrouwen die alleen wandelen
De Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel steunt het voorstel van het grootste Britse telefoonbedrijf om een nieuwe tracker te ontwikkelen die vrouwen en meisjes moet beschermen. De gps-tracker zou vooral bestemd zijn voor vrouwen die alleen wandelen en zich onveilig voelen. Het idee komt er na de moorden op twee jonge vrouwen die het Verenigd Koninkrijk recent opschrikten.
Lees verder