Doorgaan naar hoofdcontent

Topland Noorwegen is maatje te groot voor Red Flames in WK-kwalificatiecampagne: 4-0

HLN
Topland Noorwegen is maatje te groot voor Red Flames in WK-kwalificatiecampagne: 4-0
De Red Flames staan met de voeten weer op de grond in hun WK-kwalificatiecampagne. Tegen topland Noorwegen werd het 3-0. Bergsvand, Graham Hansen en Terland zorgden voor de doelpunten, de Flames kwamen niet verder dan een bal op de paal van De Caigny.
Lees verder

MULTILIVE BEKER. KV Mechelen, Standard en Zulte Waregem vroeg op voorsprong - KVO leidt halfweg ruim na rampstart
• 1/16de finale Croky Cup TUSSENSTANDEN: KV Oostende - CS Onhaye: 4-1 KV Mechelen - Union: 1-0 RWDM - Zulte Waregem: 0-1 Moeskroen - Standard: 0-1
Lees verder

Hernieuwbare energie voor het eerste belangrijkste energiebron EU
Hernieuwbare energie heeft voor het eerst fossiele brandstoffen ingehaald als voornaamste energiebron in de Europese Unie. In een nieuw rapport van de Europese Commissie staat dat hernieuwbare energie, zoals wind- en zonne-energie, maar ook biomassa en waterkrachtcentrales, dit jaar goed is voor 38 procent van de opgewekte elektriciteit in de EU. Fossiele brandstoffen zijn goed voor 37 procent.
Lees verder

Football Talk. PSG vier weken zonder Verratti - Verschaeren ontbreekt in beker bij Anderlecht
Geen Yari Verschaeren morgen in het bekerduel van Anderlecht tegen La Louvière. Hij ontbreekt uit voorzorg in de selectie van Vincent Kompany na een tik op de knie in de match tegen Beerschot. Youngsters Arnstad en Stroeykens zijn er wel bij.
Lees verder

Nederlanders stuiten tijdens fototrip in Ardennen op lijk: "Ik zag opeens een arm"
Drie Nederlanders hebben zaterdagavond een wel heel lugubere ontdekking gedaan in het zuidoosten van België. In een leegstaande woning in de Ardennen stuitten ze op een lijk in verregaande staat van ontbinding.
Lees verder

MULTILIVE BEKER. RWDM hijst zich naast Essevee - KV Mechelen en Standard leiden - Doelpuntenkermis in Oostende
• 1/16de finale Croky Cup TUSSENSTANDEN: KV Oostende - CS Onhaye: 6-1 KV Mechelen - Union: 1-0 RWDM - Zulte Waregem: 1-1 Moeskroen - Standard: 0-1
Lees verder

Dochtertje Ed Sheeran (1) test positief op corona
Lyra, het dochtertje van Ed Sheeran (30), is positief getest op corona. Vader en dochter zitten momenteel samen tien dagen in thuisisolatie, want de zanger testte zelf zondag al positief. Dat meldt de Britse krant Daily Mail.
Lees verder

Oostende boekt Europese stuntzege op bezoek bij BC Kalev/Cramo
Oostende heeft zijn eerste zege in de Champions League beet. Op bezoek bij BC Kalev/Cramo, de kampioen van Estland, boekte de kustploeg een fantastische overwinning na één verlenging (85-87).
Lees verder

KOERS KORT. Groot-Brittannië wil Tourstart 2026 organiseren - Kopecky opnieuw Flandrienne van het Jaar
Lotte Kopecky heeft voor het tweede jaar op rij de Flandrienne-trofee gewonnen. De 26-jarige Antwerpse, die volgend jaar Liv Racing verruilt voor Team SD Worx, hield in de einduitslag de afscheidnemende Jolien D'hoore en Shari Bossuyt achter zich.
Lees verder

Turkije verlengt militaire operaties in Irak en Syrië tot 2023
Het Turkse parlement heeft de inzet van militairen in Syrië en Irak opnieuw verlengd. De parlementsleden in Ankara zetten vandaag het licht op groen voor een verlenging met twee jaar tot oktober 2023, meldt staatspersagentschap Anadolu vanavond.
Lees verder

Blunder in zaak Gabby Petito: verloofde Brian Laundrie kon door fout van politie wegkomen
De politie in de Amerikaanse staat Florida erkent dat er fouten zijn gemaakt in het onderzoek naar Brian Laundrie, de verloofde van de vermoorde youtuber Gabby Petito. Volgens de politiechef waren agenten dagenlang in de veronderstelling dat Laundrie zich levend en wel in het huis van zijn ouders bevond. In werkelijkheid werd hij per abuis aangezien voor zijn moeder. "Ze zijn een beetje op dezelfde manier gebouwd", lichtte een politiewoordvoerder de blunder toe.
Lees verder

GEZIEN? 'De Sterkste Handen': "De presentatiestijl van Natalia was naast erg Kempisch, ook verrassend cynisch"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander 'De Sterkste Handen' op VTM, waarin tien harde werkers in fysieke opdrachten tegen en met elkaar strijden. "In plaats van de deelnemers moed in te spreken, verkneukelde Natalia zich vooral met hun flaters."
Lees verder

Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen pleit voor verplichte vaccinatie: "Covid Safe Ticket is geen oplossing"
De invoering van het Covid Safe Ticket (CST) is geen oplossing om het aantal besmettingen naar beneden te halen. Enkel met een stappenplan richting verplichte vaccinatie geraken we uit deze crisis. Dat zegt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) in een reactie op de beslissingen van het Overlegcomité vandaag.
Lees verder

MULTILIVE BEKER. Hairemans zet JPL-koploper Union op dubbele achterstand - KV Oostende scoort acht keer - Essevee heeft werk op de plank - Standard leidt
8-1. Na een valse start tegen CS Onhaye, een club uit derde amateur, hield KV Oostende een doelpuntenkermis. Wat gebeurt er in de andere drie wedstrijden in de zestiende finales van de Croky Cup? Volg het hieronder in onze Multilive!
Lees verder

Rockband All Time Low neemt juridische stappen tegen beschuldigingen van seksueel misbruik
De Amerikaanse rockband All Time Low ontkent alle beschuldigingen van seksueel misbruik, nadat afgelopen weken verschillende verhalen de ronde deden over de band. Zo wordt onder andere gitarist Jack Barakat op social media beschuldigd van seksueel misbruik van een minderjarig meisje.
Lees verder

Indiër (54) laat dubbelganger door cobra doden voor levensverzekering van 4,3 miljoen euro
Een Indiër heeft een dubbelganger dood laten bijten door een cobra om zo zijn eigen levensverzekering op te kunnen strijken. De 54-jarige Prabhakar Bhimaji Waghchaure zette zijn eigen dood in scène voor een uitkering van omgerekend 4,3 miljoen euro.
Lees verder

KOERS KORT. Van Aert wint derde Flandrien-trofee, Kopecky opnieuw Flandrienne van het Jaar
Wout van Aert is in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs door zijn collega-renners voor het derde jaar op rij verkozen tot Flandrien van het Jaar. De renner van Jumbo-Visma bleef met 574 punten ruimschoots Tim Merlier (Alpecin-Fenix), met 361 punten, en Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), met 355 punten, voor. Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix, 337 ptn) en Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick Step, 293 ptn) vervolledigden de top vijf. Van Aert kreeg de trofee uit handen van Eddy Merckx.
Lees verder

MULTILIVE BEKER. KV Mechelen schakelt Union uit na spannend slot - Essevee ziet af tegen RWDM maar stoot wel door na late penalty - Houdt Standard bonus vast?
KV Mechelen, Zulte Waregem en KV Oostende hebben zich geplaatst voor de achtste finales van de Croky Cup. Malinwa schakelde JPL-koploper Union uit (2-1). Zulte Waregem had aan 1B-club RWDM een taaie klant, Vossen redde Essevee met een penalty in blessuretijd. Tot slot hield KVO na een rampzalige start een schietoefening tegen CS Onhaye, een club uit derde amateur. Moeskroen-Standard is nog aan de gang. Volg de slotfase van die wedstrijd onderaan in onze liveblog!
Lees verder

Gwyneth Paltrow en dochter bijna overleden bij bevalling in 2004
Gwyneth Paltrow en haar dochter Apple (17) zijn tijdens de bevalling in 2004 bijna overleden. Dat vertelt de actrice tijdens een aflevering van de podcast 'Armchair Expert'.
Lees verder

KV Mechelen knikkert Union uit Croky Cup - Essevee en Standard hebben weinig overschot - KV Oostende houdt schietoefening
KV Mechelen, Zulte Waregem, KV Oostende en Standard hebben zich geplaatst voor de achtste finales van de Croky Cup. Malinwa schakelde JPL-koploper Union uit (2-1). Zulte Waregem had aan 1B-club RWDM een taaie klant, Vossen redde Essevee met een penalty in blessuretijd. KVO hield na een rampzalige start een schietoefening tegen CS Onhaye, een club uit derde amateur. Tot slot haalde Standard het nipt van Moeskroen. De eerste zege voor de Rouches onder Luka Elsner.
Lees verder