Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 oktober 2021

Tanktoerisme beleeft nieuwe hoogdagen: “Je wil toch geen dief zijn van je eigen portemonnee”

HLN
Tanktoerisme beleeft nieuwe hoogdagen: "Je wil toch geen dief zijn van je eigen portemonnee"
Het tanktoerisme in de grensstreek beleeft nieuwe hoogdagen. Een liter benzine kost aan de pomp in Zelzate al snel 40 cent minder dan dezelfde liter enkele kilometers verderop in Terneuzen. "Je zou voor minder een kilometertje verder rijden", aldus de Nederlandse tanktoerist. Aan de Belgische kant van de grens hoor je niemand klagen, het verschil aan de pomp laten de tanktoeristen vaak achter in de lokale winkels.
Lees verder

Duitse politici herdenken soldaten die omkwamen in Afghanistan
Met een centraal afsluitend appel heeft de top van de Duitse politiek de mannen en vrouwen bedankt die voor het Duitse leger actief waren in Afghanistan. Daarbij werden ook 59 soldaten herdacht die er de voorbije twintig jaar het leven lieten.
Lees verder

Xandro Meurisse laat Alpecin-Fenix juichen in laatste koers
Dankzij Xandro Meurisse heeft het Belgische wielerteam Alpecin-Fenix woensdag zijn laatste wegwedstrijd van 2021 gewonnen. De 29-jarige West-Vlaming was in de Ronde van Veneto, een Italiaanse eendagskoers van het niveau 1.1, de snelste in de sprint van drie koplopers.
Lees verder

Migrantenkamp ontmanteld in Noord-Franse Grande-Synthe
De ordediensten hebben vandaag een kamp van verscheidene honderden migranten ontmanteld in Grande-Synthe, in het noorden van Frankrijk. Dat is vernomen van hulpverenigingen en de prefectuur, die daarmee berichtgeving in La Voix du Nord bevestigden.
Lees verder

Meer geweld en meer kans om ziek te worden: vrouwen leden harder onder coronapandemie
Vrouwen waren vaker het slachtoffer van het coronavirus en de lockdownmaatregelen. Dat blijkt uit een rapport van het Adviescomité van gelijke kansen voor vrouwen en mannen. De Senaatscommissie pleit voor meer aandacht hiervoor bij wetgevende initiatieven en bij de relance.
Lees verder

Mogelijk beveiligingslek in CovidScan-applicatie
Bij het valideren en lezen van de Covid Safe Tickets via de CovidScan-applicatie is sprake van een mogelijk beveiligingslek. Dat meldt de Gegevensbeschermingsautoriteit, die zegt de zaak zeer ernstig te nemen "gezien de bijzonder gevoelige aard van gezondheidsgegevens". Het potentiële gegevenslek zou gevolgen hebben voor meer dan 39.000 mensen.
Lees verder

CELEBS 24/7. Usher is opnieuw papa geworden en Lady Gaga reist graag in stijl
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Onze reporter Nadine Van Der Linden zat met open vizier op de eerste rij in proces-De Pauw: "Dit proces draait rond het woord 'te'. Een klein woord, dat niettemin alle verschil maakt"
De pleidooien van de advocaten van de vrouwen zitten erop in het proces-Bart De Pauw. Onze reporter Nadine Van der Linden zat een hele dag op de eerste rij en volgde de pleidooien met een open vizier. "Advocaat Christine Mussche putte zich uit in superlatieven over de intelligentie en carrière van De Pauw. Strategische zet, om te tonen welke màcht hij had. Geliefd, gelauwerd. Wat boven de toetsen van zijn gsm gebeurde, was een ander paar mouwen."
Lees verder

Zo klein, zoveel talent: de Mini Droids brengen een maxi optreden in 'Belgium's Got Talent'
Je hoeft geen tientallen jaren ervaring te hebben om monden te doen openvallen tijdens een talentenjacht. Dat bewezen de Mini Droids in 'Belgium's Got Talent'.
Lees verder

Adele kondigt releasedatum van nieuwe album aan
Adele heeft de releasedatum vaan haar nieuwe album, dat '30' gaat heten, bekendgemaakt. Op sociale media laat ze zangeres weten dat de plaat op 19 november uitkomt. Daarnaast deelt ze een persoonlijk verhaal, waarin ze iets prijsgeeft van de inhoud van het album.
Lees verder

Pakje sigaretten wordt 25 cent duurder
De regering verhoogt de accijnzen op tabak waardoor een gemiddeld pakje sigaretten 25 cent duurder wordt. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd in de Kamer. De opbrengst wordt gebruikt voor een lastenverlaging voor de middenklasse, benadrukt hij.
Lees verder

Titelstrijd Formule 1 naar kookpunt: dit staat Verstappen en Hamilton in laatste 6 races te wachten
Met nog zes races te gaan nadert het Formule 1-jaar 2021 zijn climax. Waar stappen klassementsleider Max Verstappen en Lewis Hamilton weer in hun bolides, hoe ziet het programma er nog uit voor de twee rivalen en hoeveel punten zijn er nog te verdelen?
Lees verder

Gezochte crimineel uit Brasschaat opgepakt op Franse luchthaven
Een Rotterdamse zakenman is begin deze maand, op een internationale luchthaven op de grens van Zwitserland en Frankrijk, opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een beruchte drugsbende in Antwerpen. Het gaat om projectontwikkelaar Bas K., woonachtig in het Belgische Brasschaat.
Lees verder

VTM NIEUWS pakt uit met augmented reality en laat raket door de studio vliegen
Straffe primeur woensdagavond in VTM NIEUWS. Voor het eerst is in de studio gebruik gemaakt van zogenaamde augmented reality. Wetenschapsexpert Martijn Peters stond -zoals wel vaker- aan de wall om meer uitleg te geven bij de ruimtereis van William Shatner, ook wel bekend als Captain Kirk. Maar dit keer kwamen de animaties tot leven in 3D, waardoor er een ruimteraket door de nieuwsstudio leek te zweven, boven het hoofd van Stef Wauters zelfs.
Lees verder

Godiva schikt met Amerikaanse consumenten omdat pralines niet uit België komen
Chocoladeproducent Godiva is een schikking van 15 miljoen dollar (12,9 miljoen euro) overeengekomen, omdat Amerikaanse consumenten zich misleid voelden. De chocoladeliefhebbers gingen ervan uit dat hun pralines in België werden gemaakt.
Lees verder

Peiling: De Wever en N-VA blijven ongenaakbaar in Antwerpen
In Antwerpen blijft de N-VA van burgemeester Bart De Wever veruit de grootste partij als er vandaag gemeenteraadsverkiezingen zouden zijn. Dat blijkt uit een peiling van 'Gazet Van Antwerpen' bij 1.000 Antwerpenaars. Groen eindigde in 2018 als tweede partij bij de eigenlijke verkiezingen, maar verliest nu van haar pluimen. Vooruit wint wat terrein (terug).
Lees verder

Portugese ex-speurder gelooft niet in schuld Duitse hoofdverdachte in zaak Madeleine McCann
De vroegere Portugese politie-inspecteur Gonçalo Amaral, die in 2007 het onderzoek naar de in Portugal verdwenen Britse peuter Madeleine McCann heeft geleid, gelooft naar eigen zeggen niet in de schuld van de Duitse hoofdverdachte, Christian Brückner.
Lees verder

Ex-Rode Duivel Nicolas Lombaerts geeft eerste interview als coach: "Ik dacht dat ik veel koeler was"
Van de kleedkamer naar het trainerskabinet. In zijn eerste interview als assistent-coach laat Nicolas Lombaerts (36) zijn licht schijnen over zijn nieuwe leven, AA Gent, Hein Vanhaezebrouck en de Rode Duivels: "Toen Martinez mij zelfs in Gibraltar op de bank liet, wist ik hoe laat het was."
Lees verder

Red Panthers verliezen Derby der Lage Landen in Hockey Pro League
De Belgische vrouwenploeg heeft niet kunnen verrassen in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Hockey Pro League. De Red Panthers (FIH 9) verloren in Amstelveen met 2-0 van olympisch kampioen Nederland (FIH 1).
Lees verder

Brengt Britney Spears binnenkort haar eigen memoires uit? "Ik twijfel nog tussen twee titels"
Britney Spears wil graag een eigen boek uitbrengen. Dat heeft de 39-jarige zangeres laten weten op Instagram. Of ze het meent, valt wel te betwijfelen. Het lijkt eerder een stek naar de biografie van haar zus Jamie Lynn.
Lees verder