Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 oktober 2021

‘Swingende’ Wim Opbrouck trapt nieuw seizoen ‘Bake Off Vlaanderen’ af

HLN
'Swingende' Wim Opbrouck trapt nieuw seizoen 'Bake Off Vlaanderen' af
"Weg met de recepten, een echte bakker die improviseert. Een scheutje dit en dat, maten zijn overgewaardeerd." Een enthousiaste Wim Opbrouck trapt in een muzikale trailer het nieuwe seizoen van 'Bake Off Vlaanderen' af.
Lees verder

Wij spraken met Ali Sonko (67), afwasser in het Deense Noma, het beste restaurant ter wereld: "Ik heb ook de mooiste job ter wereld"
Ook het (alweer) beste restaurant ter wereld — Noma in het Deense Kopenhagen — heeft een afwasser en dat vindt Ali Sonko (67) al 18 jaar de beste job ter wereld. "Omdat ik daar meer ben dan iemand die alleen maar de potten en borden moet schoonmaken. Iedere collega respecteert me en beschouwt me als gelijkwaardig. Geregeld mag ik aan het onthaal zelfs de gasten verwelkomen", vertrouwt 'de beste afwasser ter wereld' ons toe.
Lees verder

Uit huurhuis gezet, overal botgevangen voor nieuwe woonst en nu ook verplicht camping verlaten: "Ondanks inkomen van 3.200 euro, vinden we niets om te huren"
Twee maanden al verblijven Vienna De Raet en haar man Mario Van Bael samen met hun drie kinderen in een tent op camping Breebos. Door huurachterstand werden ze gerechtelijk uit hun huis gezet. Mario vond echter ander werk, maar omdat hun loon te hoog is, maken ze géén kans op een sociale woning. Door de onstabiele situatie vinden ze op de gewone huurmarkt ook geen woning. En nu loopt ook de reservering op de camping nog af.
Lees verder

Uit huurhuis gezet, overal botgevangen voor nieuwe woonst en nu ook verplicht camping verlaten: "Ondanks ons inkomen van 3.200 euro, vinden we niets om te huren"
Twee maanden al verblijven Vienna De Raet en haar man Mario Van Bael samen met hun drie kinderen in een tent op camping Breebos. Door huurachterstand werden ze gerechtelijk uit hun huis gezet. Mario vond echter ander werk, maar omdat hun loon te hoog is, maken ze géén kans op een sociale woning. Door de onstabiele situatie vinden ze op de gewone huurmarkt ook geen woning. En nu loopt ook de reservering op de camping nog af.
Lees verder

Adil El Arbi en Bilall Fallah stellen binnenkort hun 'Batgirl'-film voor op online event van DC
De Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah zullen op de tweede editie van het 'DC FanDome' aanwezig zijn om hun HBO Max-film 'Batgirl' voor te stellen. Dat maakte de filmproducent zelf bekend via Twitter. Bij concurrent Marvel rondde het duo even geleden ook al de opnames van de Marvelreeks 'Ms. Marvel' af.
Lees verder

Oud-officier vervolgd voor doodschieten duif: "Wilde het dier enkel wegjagen!"
Een voormalige officier van het Belgisch leger riskeert 1 maand cel voor een brutale moord op een...duif. De man gaf toe dat hij het diertje had neergeschoten met een luchtdrukkarabijn. "Maar ik wilde het niet doden", hield hij ter zitting vol.
Lees verder

Opnieuw meer parlementsleden toegelaten in plenaire Kamer
Voortaan zullen opnieuw meer parlementsleden tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn tijdens de plenaire vergadering van de Kamer. Door de coronamaatregelen waren dat er lange tijd maar 39, maar de conferentie van voorzitters kwam woensdag overeen dat aantal op te krikken tot 67 volksvertegenwoordigers. Op die manier blijft de regel van anderhalve meter afstand gelden, net als de mondmaskerplicht.
Lees verder

Europees Hof stelt opnieuw onafhankelijkheid Poolse gerecht in vraag
Het Europees Hof van Justitie heeft woensdag opnieuw de onafhankelijkheid van het Poolse gerecht in vraag gesteld. Ditmaal boog het Hof zich over de zaak van een rechter die zich kritisch had uitgelaten over de gerechtelijke hervormingen en zonder zijn instemming werd overgeplaatst naar een andere kamer in een regionale rechtbank in Krakow.
Lees verder

EU houdt westelijke Balkanlanden nog aan het lijntje
Zes landen op de westelijke Balkan krijgen nog geen uitzicht op het lidmaatschap van de Europese Unie. Landen als Nederland en Duitsland willen nog geen toetredingsdatum met hen afspreken. Albanië, Noord-Macedonië, Servië, Montenegro en ook Bosnië en Kosovo moeten eerst nog veel hervormingen doorvoeren.
Lees verder

Gruwelijke moord op Belg in Madagaskar: slachtoffer naakt, onthoofd en met één been teruggevonden
De vrouw en schoonouders van een Belg die op Madagaskar woont, zijn aangehouden op verdenking van de moord op onze landgenoot Richard S. (68). Het slachtoffer werd volgens lokale media door een jogger aangetroffen: naakt, onthoofd, en met nog slechts één been.
Lees verder

Club Brugge heeft omgevingsvergunning voor nieuw stadion officieel beet, voorzitter Verhaeghe: "Een absolute mijlpaal in onze geschiedenis"
Zoals gisteren aangekondigd kreeg Club Brugge vandaag de omgevingsvergunning voor de bouw van het nieuwe stadion. Vlaams ministers van Economie en Omgeving Hilde Crevits (CD&V) en Zuhal Demir (N-VA) plaatsten hun handtekening onder het voor blauw-zwart belangrijke document. "Het nieuwe stadion zal globaal minder overlast veroorzaken dan het huidige Jan Breydelstadion", verzekert Club-voorzitter Bart Verhaeghe.
Lees verder

Walter 'Pico' Michiels (58) zit al drie maanden opgesloten in gevangenis
Walter 'Pico' Michiels (58) zit sinds midden juli opgesloten in de gevangenis. Dat is — wellicht — het gevolg van zijn laatste veroordeling voor het Brusselse hof van beroep in mei. Toen kreeg hij vijftien maanden effectieve gevangenisstraf opgelegd.
Lees verder

Franse Kerk wil schadevergoeding betalen aan slachtoffers kindermisbruik
De Katholieke Kerk in Frankrijk is bereid om een vergoeding te betalen aan de mensen die op minderjarige leeftijd het slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik door priesters en andere leden van katholieke instellingen. Dat heeft de voorzitter van de Franse bisschoppenconferentie woensdag meegedeeld. "Ik wil onze schaamte uitdrukken."
Lees verder

Grootse deal van 50 miljoen dollar: Tina Turner verkoopt alle rechten op haar muziek
Tina Turner (81) heeft in navolging van een aantal andere artiesten de rechten van haar muziek verkocht. Nummers als 'What's Love Got to Do With It' en 'Private Dancer' zijn nu eigendom van het multinationale productiebedrijf BMG, dat onderdeel is van Bertelsmann. Dit mediabedrijf is ook eigenaar van tv-zender RTL en uitgever Penguin Random House.
Lees verder

LIVE. Thorgan Hazard niet mee op vliegtuig gestapt naar Italië, Arthur Theate morgen op de bank bij Duivels
De Final Four in de Nations League staat voor de deur. Voor het tweede internationale Europese voetbaltoernooi van het jaar zakken de Rode Duivels af naar Italië om morgen Frankrijk te bekampen in de halve finales. De afreis en al het nieuws in aanloop naar die wedstrijd volgt u LIVE op deze pagina.
Lees verder

IMF denkt dat inflatie dit jaar verder stijgt en daarna afzwakt
De inflatie die in veel landen al een tijdje hard oploopt, bereikt ergens komende maanden waarschijnlijk een piek. Daarna zal de toename van het algehele prijspeil terugzakken naar een normaler niveau, voorziet het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De economen van de organisatie denken dat dit laatste ongeveer halverwege volgend jaar zal gebeuren.
Lees verder

Koekje van eigen deeg: zo maak je thuis de suikerkoekjes uit 'Squid Game'
'Squid Game' al gezien? De Zuid-Koreaanse serie is goed op weg om de populairste reeks ooit te worden op Netflix. En de rage zet zich verder op sociale media. Op TikTok krijgt een specifiek suikerkoekje veel aandacht: gebruikers tonen massaal hoe ze de zoetigheid maken en vervolgens voorzichtig opeten.
Lees verder

Primoz Roglic wint in Turijn, Vansevenant rijdt zich in de kijker
Primož Roglič heeft de laatste voorbereidingskoers op de Ronde van Lombardije gewonnen. In Milaan-Turijn reed de Sloveen iedereen uit het wiel op de slotklim, Adam Yates werd tweede.
Lees verder

Airpods Pro en Max alweer kwijtgespeeld? Met deze functie is dat verleden tijd
De Airpods Pro en AirPods Max hebben een update gekregen, waardoor gebruikers kunnen zien waar hun oordopjes of koptelefoon zijn. Ook al is het buiten het bluetooth-bereik. Dat bericht 9to5Mac. Je Airpods Pro of Max kwijtspelen, is daarmee voorgoed verleden tijd.
Lees verder

Isabelle A en Daalman voeden elkaars kinderen op: "Met pluspapa en plusmama beginnen we niet"
Al anderhalf jaar zijn Isabelle A (46) en Daalman (44) een koppel en sinds kort wonen ze ook officieel samen. De zangeres is ingetrokken bij haar vriend, waar er genoeg plaats is voor hun vier kinderen samen. Die zijn trouwens ook altijd samen bij hen. Een intiem gesprek over hun nieuw samengesteld gezin, hun carrière en hun potentiële trouwplannen. "Ik merk soms dat mijn kinderen meer aan Isabelle vertellen dan aan mij."
Lees verder