Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 oktober 2021

Still niet naar Anderlecht? Reims wil assistent-coach niet lossen

HLN
Still niet naar Anderlecht? Reims wil assistent-coach niet lossen
Het is lang geen zekerheid dat Will Still (28, Reims) Anderlecht zal vervoegen als assistent. Still zelf zag/ziet een overgang wel zitten, maar Reims wil hem niet lossen. Op Anderlecht valt te horen dat het een "complex dossier" is, in die mate zelfs dat het eerder lijkt af te springen dan door te gaan. Als Still niet naar Anderlecht komt, dan is het niet zo dat Anderlecht sowieso nog een extra T2 zal aantrekken. De staf kan perfect blijven functioneren in de huidige samenstelling.
Lees verder

Hoe Apple een stokje kan steken voor één universele telefoonkabel
Heel even leek het einde van alle kabelwirwar in zicht: een wetsvoorstel van de Europese Commissie pleit voor één universele oplader, zodat alle smartphones voortaan één soort kabel gebruiken. Maar er is een kans dat Apple deze maatregel via een omweg weet te omzeilen, waardoor je iPhone alsnog anders oplaadt.
Lees verder

Luierdief wint sympathie van Amerikaanse bevolking: "Laat hem met rust, wij betalen de rekening wel"
De zoektocht van een lokaal politiekorps naar een luierdief heeft in de Verenigde Staten een gevoelige snaar geraakt. Duizenden mensen spraken via sociale media schande over het optreden en zelfs uit het buitenland kwamen reacties van mensen die de dader wilden helpen, schrijft 'The Washington Post'.
Lees verder

Wie is "Puistenkop", de Franse seriemoordenaar en verkrachter die na 35 jaar eindelijk ontmaskerd is?
Het Parijse gerecht heeft zijn oudste cold case opgelost: de verkrachting van en moord op de 11-jarige Cécile Bloch in de lente van 1986. Dader is François Verove (59), een ex-gendarme die ten tijde van de feiten lid was van de Garde Républicaine. De man heeft woensdag zelfmoord gepleegd, nadat hij telefoon ontving om zich bij de politie te melden. In een nagelaten brief bekent hij nog meer misdaden.
Lees verder

Vergeet skaters, emo's en punkers, tegenwoordig kleedt de jeugd zich als E-girl, baddie of Dark Academia. 10 modetermen die je moet kennen
Once upon a time was het leven nog simpel. Je had enkel de skaters, de emo's en de punkers en je kon ze van mijlenver herkennen. Tegenwoordig leven er heel wat meer subculturen of 'aesthetics', zoals Gen Z ze bestempelt. Van E-boys tot goblincore en VSCO girls - anno 2021 zijn er manieren in overvloed om jezelf te onderscheiden van de massa. En een ding is zeker: de tieners die deel uitmaken van deze 10 stromingen zijn absoluut het tegenovergestelde van cheugy.
Lees verder

Victor Campenaerts mag op zoek naar nieuwe ploeg, Team Qhubeka nog niet zeker van voldoende sponsors voor 2022
De renners van Team Qhubeka NextHash mogen op zoek naar een nieuwe werkgever. Dat nieuws werd door de ploeg bevestigd bij de Britse wielersite Cyclingnews. Het team, met de Belgen Sander Armée, Victor Campenaerts en Dimitri Claeys onder contract, heeft nog geen zekerheid over voldoende sponsors voor volgend seizoen.
Lees verder

Mali vraagt Belgische delegatie om extra troepen te sturen: "Situatie is hier nog altijd gevaarlijk"
Onze minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) en de stafchef van het leger hebben hun tweedaagse bezoek in Afrika afgerond in Mali, een van de gevaarlijkste Afrikaanse landen. Mali zit volop in een strijd tegen terroristen en kan de steun van het Westen dus goed gebruiken. Maar ons land - en verschillende andere landen - trekken hun troepen binnenkort terug.
Lees verder

Vanhaezebrouck op zoek naar bevestiging in topper: "Ik hoop positiever voetbal te zien van ons"
Met de mentale opsteker van een Europese zege én de terugkeer van een aantal sterkhouders, hoopt AA Gent zondag op de Bosuil weer iets verder op te klimmen in het klassement.
Lees verder

Oostenrijk overweegt om verjaringstermijn van coronaproces Ischgl te laten vallen
In de reeks rechtszaken omtrent de grote corona-uitbraak begin vorig jaar in het populaire Oostenrijkse skioord Ischgl in Tirol heeft de Oostenrijkse regering voor het eerst een mogelijke toegeving in het vooruitzicht gesteld. De regering zou mogelijks afzien van de verjaring van de vorderingen, verklaarden de advocaten van de regering vrijdag voor de rechtbank.
Lees verder

Football Talk. Shamar Nicholson met masker op KVK - Geen Pedri in Nations League - L'Équipe bemachtigt rechten van Belgische matchen
Het toonaangevende Franse sportmedium L'Équipe gaat Belgische matchen uitzenden via z'n online platform L'Équipe Live. Het gaat zowel over matchen uit de Jupiler Pro League en de Croky Cup en ook de Supercup zal te zien zijn bij de Fransen. En dat allemaal gratis, zo meldt L'Équipe ook nog. Anderlecht-Club Brugge zal zondag de eerste match zijn die wordt uitgezonden. In het verleden kon er via L'Équipe Live ook al gekeken worden naar matchen van pakweg de Copa America, de Copa Libertadores en de Copa Sudamericana.
Lees verder

Koppel dat rollator door tribune van Antwerp zag vliegen: "Bijzonder triest dat mijn mindervalide man door zijn clubgenoten wordt lastiggevallen"
Robert Van Mol (54) en zijn vrouw Nadia zijn er nog niet goed van. De Antwerpsupporter zag zijn rollator gisteravond door de lucht vliegen toen enkele heethoofden op de Bosuil niet konden verkroppen dat Eintracht Frankfurt in blessuretijd met een penalty op 0-1 kwam. Er werd met bier gegooid, er vielen rake klappen en uiteindelijk moest ook de rollator van Robert het ontgelden. "De dader duwde mij tegen de grond en liep weg", zegt zijn vrouw Nadia. "Zijn vader kafferde mij uit: 'Hij heeft toch sorry gezegd'." Ondertussen belooft de harde kern van Antwerp dat de aanval op café Great Old gewroken zal worden.
Lees verder

Arrondissement Veurne telt anderhalve werkende per 65-plusser, het op een na laagste in EU: "Maar ze zijn soms actiever dan actieve bevolking"
Per 65-plusser telt het West-Vlaamse arrondissement Veurne anderhalve inwoner van 'actieve leeftijd', het op een na laagste aantal van de volledige Europese Unie. Senioren aan de westkust houden er dan wel de economie en huizenmarkt draaiende, de vacatures hangen er al eens wat langer uit. Burgemeesters over 'hun' nestors. "Misschien is dat hier wel het geluksplekske van Vlaanderen!"
Lees verder

Onze reporter hielp twee dagen mee in een kinderdagverblijf: "De ontroering blijft, zelfs na al die jaren. Het is het allermooiste"
Als "robotjes in een fabriek" verversen ze luiers en pletten ze bananen. Als "extra mama of papa" kussen ze pijntjes weg en wiegen ze slaapliedjes. Kinderverzorgers kunnen van alles, zag onze reporter die twee dagen meehielp in een crèche. Toch kampen ze met een minderwaardigheidsgevoel. "Alsof we alleen maar spelen, en eigenlijk doen we zelfs dat zelden." Een openhartig gesprek over hun knelpuntberoep, tussen de soep en de patatten. Letterlijk.
Lees verder

Arrondissement Veurne telt anderhalve werkende per 65-plusser, het op een na laagste in EU:
Per 65-plusser telt het West-Vlaamse arrondissement Veurne anderhalve inwoner van 'actieve leeftijd', het op een na laagste aantal van de volledige Europese Unie. Senioren aan de westkust houden er dan wel de economie en huizenmarkt draaiende, de vacatures hangen er al eens wat langer uit. Burgemeesters over 'hun' nestors. "Misschien is dat hier wel het geluksplekske van Vlaanderen!"
Lees verder

Door dure energieprijzen kunnen brandhoutleveranciers vraag amper volgen: "Dubbel zo druk sinds drie dagen"
Sinds de energieprijzen deze week pal de hoogte inschieten, kunnen brandhoutleveranciers in ons land amper de vraag volgen, blijkt uit een steekproef van onze redactie. "Als het aan dit tempo blijft doorgaan, dreigen we al begin december door onze voorraad heen te zijn, terwijl we in normale periodes tot eind maart voort kunnen." Om de markt te kunnen volgen, lijken prijsstijgingen onvermijdelijk.
Lees verder

Politie van New York maakt einde aan Airbnb in geparkeerde busjes
De politie van New York heeft zeven busjes die te huur werden aangeboden aan toeristen op het populaire platform Airbnb, verwijderd uit de straten van Manhattan.
Lees verder

IS pleegt nieuwe aanslag op taliban in Afghanistan
Miltanten van IS hebben vrijdag een aanslag gepleegd op ordetroepen van de taliban in de noordelijke provincie Parvan. Dat heeft een talibanwoordvoerder gezegd.
Lees verder

Pil die ontwikkeld werd tegen griep, werkt ook tegen Covid-19: eerste coronapil wellicht nog dit jaar bij ons op de markt
Farmabedrijven MSD en Ridgeback zeggen een pil te hebben die werkt tegen Covid-19. Het middel, dat oorspronkelijk ontwikkeld werd tegen het griepvirus, kan nog voor het einde van het jaar ook bij ons beschikbaar zijn. "De pil moet gegeven worden als de geïnfecteerde mensen nog maar milde of matige symptomen hebben. Als ze zo ziek zijn dat ze moeten worden gehospitaliseerd, is het te laat", zegt viroloog Johan Neyts. De zes belangrijkste vragen over de allereerste coronapil beantwoord.
Lees verder

België versoepelt reisadviezen: Portugal kleurt niet langer rood, Italië en Spanje steeds groener
Buitenlandse Zaken versoepelt haar reisadviezen. Er is goed nieuws voor wie nog een trip plant naar enkele van de populairste bestemmingen. Zo kleurt Portugal vanaf heden volledig oranje in plaats van rood. Spanje en Italië kleuren dan weer steeds groener.
Lees verder

Nieuwe opening in vulkaan op La Palma en dus ook nieuwe lavastroom
Er is een nieuwe opening ontstaan in de uitgebarsten vulkaan op het Canarische eiland La Palma. De nieuwe lavastroom loopt parallel met de oudere lavastromen. De stroom blijft vooralsnog relatief klein, maar treft wel gebieden die eerder nog gespaard bleven. Dat meldt het Vulkanologisch Instituut (Involcan) van La Palma vrijdag.
Lees verder