Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 17 oktober 2021

Stijgend aantal besmettingen, maar Vandenbroucke sust: “Nog geen sprake van extra maatregelen”

HLN
Stijgend aantal besmettingen, maar Vandenbroucke sust: "Nog geen sprake van extra maatregelen"
Hoewel het aantal coronabesmettingen opnieuw stijgt, zijn extra maatregelen nog niet aan de orde. Dat zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zondag op RTL-TVI.
Lees verder

Schetsen voor onafgewerkt album van Asterix ontdekt
Anne Goscinny, dochter van de vermaarde stripscenarist René Goscinny, heeft dit weekend in een vraaggesprek met het Duitse magazine Der Spiegel de vondst onthuld van schetsen voor een onafgewerkt album van Asterix.
Lees verder

Bayern loopt nog voor de rust tot 0-5 uit in topper bij Leverkusen na vier goals in zeven minuten
Koploper Bayern München is momenteel bezig aan de topper bij Bayer Leverkusen, de derde in de stand. Maar een echte topper kan je het niet noemen - bij de pauze stond der Rekordmeister al 0-5 voor na vier goals in zeven minuten. Van een machine gesproken.
Lees verder

BV 24/7. Eline De Munck gaat buiten in bad en Maarten & Dorothee tonen hun 'feestgezicht'
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Duitse Groenen akkoord om onderhandelingen over coalitieregering te starten
De Duitse Groenen, de Bündnis 90/Die Grünen, hebben zoals verwacht zondag officieel een akkoord bereikt om de onderhandelingen te starten over een coalitieregering met de sociaaldemocratische SPD en de liberale ondernemerspartij FDP. Het partijbestuur van de Groenen gaat ervoor nadat de drie partijen achter gesloten deuren acht dagen lang verkennende gesprekken hadden gevoerd.
Lees verder

Beer valt zwangere dierentemster aan tijdens Russische circusvoorstelling
Een beer heeft zaterdagavond tijdens een circusvoorstelling in Rusland een zwangere dierentemster aangevallen en verwond. Het parket van de regio Orjol ten zuidwesten van Moskou is ingeschakeld, zo hebben de autoriteiten zondag bekendgemaakt.
Lees verder

Deze week in 'Familie': het blijft knetteren tussen Leon, Raven en Lars. Maar ziet Raven een uitweg uit de miserie?
Deze week beloven we weer heel wat spanning en mysterie in Familie. En opnieuw eist het trio Lars (Kürt Rogiers), Raven (Aaron Blommaert) en Leon (Herbert Flack) een hoofdrol op in al die spanning en mysterie.
Lees verder

LIVE. Invaller Noubissi mist al in eerste minuut na rust reuzenkans voor Beerschot
• 11de speeldag • Aftrap: 16u • Olympisch Stadion • Beerschot staat troosteloos laatste, KV Mechelen vol vertrouwen na 9 op 9
Lees verder

Remco Evenepoel eindigt in laatste koers van 2021 vijfde, Stefan Küng snelste tegen de klok
Remco Evenepoel is als vijfde geëindigd in zijn laatste koers van 2021, de Chrono des Nations, een tijdrit van het niveau 1.1 in het Franse Les Herbiers. Na 44,5 kilometer ging de overwinning naar Europees tijdritkampioen Stefan Küng.
Lees verder

Even schrikken: volle tribune in Nijmegen stort deels in onder druk van vierende fans Vitesse
Schrikwekkende beelden uit de Eredivisie. Na afloop van de door Vitesse gewonnen Gelderse derby in Nijmegen zakte een deel van de tribune in met daarin vierende bezoekende fans. De onderste vakken van De Goffert begaven het onder de enthousiast springende Vitesse-supporters. Tot zover is er geen nieuws van gewonden en snel na de instorting en een korte pauze werd er alweer duchtig verdergefeest in het kamp van Vitesse. Het vak werd na het incident wel ontruimd. Bovenin bleef de tribune intact.
Lees verder

CELEBS 24/7. Kourtney amuseert zich met Travis & welke ster geeft zich hier bloot?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Doden bij helikoptercrash ten zuidoosten van Frankfurt
In een bos circa 80 kilometer ten zuidoosten van Frankfurt is zondag een helikopter neergestort. Daarbij zijn volgens de plaatselijke autoriteiten zeker drie doden gevallen. Over de oorzaak, de herkomst en het aantal inzittenden staat nog niets vast. Het terrein waar de brokstukken verspreid liggen is "deprimerend en enorm", aldus de plaatselijke politie.
Lees verder

LIVE. Beerschot neemt tweede helft in handen en gaat op zoek naar gelijkmaker, Noubissi mist wenkende kans
• 11de speeldag • Aftrap: 16u • Olympisch Stadion • Beerschot staat troosteloos laatste, KV Mechelen vol vertrouwen na 9 op 9
Lees verder

Rusland eert eindelijk vaders met Vaderdag
Rusland viert voor het eerst officieel een nationale Vaderdag. President Vladimir Poetin heeft onlangs besloten dat er meer waardering moet komen voor het gezin en de rol van de vader daarin. Er zijn zondag op de eerste Russische Vaderdag speciale aanbiedingen voor vaders in winkels in Moskou en er zijn tal van voordrachten, opvoeringen en andere vieringen georganiseerd door de stad Moskou.
Lees verder

Hoe gezond is 'mindful drinken'? "Alcohol is te vaak vanzelfsprekend"
Luis Felber, muzikant maar tegenwoordig vooral bekend als mijnheer Lena Dunham, getuigt in The New York Times hoe hij 'bewust' alcohol drinkt. Daar zit wat in, bevestigen experts. "Drinken mag niet banaal binnenkappen worden."
Lees verder

Tim Pots beoordeelt de betwiste fases in STVV-Anderlecht en vindt dat de VAR correct handelde
Niets dan frustraties en irritaties na het gelijkspel tussen STVV en Anderlecht. Zowel Vincent Kompany als Dennis Schmitt waren niet de spreken over optreden van de VAR. Onze huiserf Tim Pots gidst u door de betwiste fases en vindt dat de VAR telkens correct handelde.
Lees verder

Van Gerwen klopt Price in absolute kraker en staat in halve finale, vanavond volgt ontknoping EK Darts
Vandaag weten we wie Peter Wright opvolgt als winnaar van het EK Darts. Vanaf 20u staan achtereenvolgens de halve finales en de finale op het menu. Aspinall, Cross en Cullen verzekerden zich in de afgelopen uren al van een plekje bij die laatste vier, maar het was vooral Michael van Gerwen die de show stal in de topper tegen Price.
Lees verder

Ex-president Bill Clinton heeft ziekenhuis verlaten
De vroegere Amerikaanse president Bill Clinton (75) heeft zondag het Californische ziekenhuis verlaten, waar hij dinsdag vanwege een infectie was opgenomen, zo heeft de leider van het behandelende artsenteam bekendgemaakt.
Lees verder

Onze watcher ziet hoe Anderlecht controle mist op Stayen: "Dit was een pot flipperkastvoetbal"
Zo goed Anderlecht tegen Club was, zo ontgoochelend was het op Stayen. Vincent Kompany was niet blind voor de tekortkomingen, en dat is maar best ook: RSCA moet dringend weer gaan winnen. "De waarheid is dat er vandaag op Neerpede met scherpe blik naar de evolutie van de ploeg en de trainer gekeken wordt", weet onze watcher.
Lees verder

Hoog en handig bezoek in Lommel: Ederson en Jesus wonen match bij en kunnen spelen tegen Club Brugge
Opvallend bezoek aan de Gestelsedijk in Lommel. Niemand minder dan de Braziliaanse Man City-internationals Ederson en Jesus woonden de wedstrijd tegen Moeskroen (3-0) in het Soevereinstadion bij. Net als Manchester City behoort Lommel tot de City Football Group. Een functioneel bezoek van de twee City-sterren, die na de interland met Brazilië (een 4-1-zege tegen Uruguay) van afgelopen donderdag niet naar Engeland maar naar België reisden. Zo vermijdt het duo dat ze over het Kanaal tien dagen op hotel in quarantaine moeten en kunnen ze aantreden in de Champions League-match van dinsdag tegen Club Brugge. Ook zonder de twee won Man City makkelijk van Burnley. 2-0, met een goal van Kevin De Bruyne. Club Brugge - Manchester City is dinsdag vanaf 18u45 live op VTM te zien.
Lees verder