Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 oktober 2021

Stad Oudenburg: Stedelijke diensten moeilijk bereikbaar op 13 en 14 oktober

Stedelijke diensten moeilijk bereikbaar op 13 en 14 oktober
Wegens werken aan het computernetwerk zullen onze diensten op woensdag 13 oktober en donderdag 14 oktober 2021 moeilijk bereikbaar zijn, dit zowel telefonisch als per e-mail. Hierdoor zal de dienst burgerzaken uitzonderlijk gesloten zijn op donderdag 14 oktober 2021.
 
Gelieve hiermee rekening te houden. Bedankt voor het begrip!


Lees verder

Bedankt Toekomstmaker!
Van 11 tot 17 oktober 2021 vieren we de Week van de Kinderopvang. Een uitgelezen moment om alle medewerkers in de kinderopvang in de bloemetjes te zetten. 

Als thema werd dit jaar gekozen voor 'Kleine stapjes, grote sprongen'. Met deze boodschap willen we alle medewerkers in de kinderopvang een hart onder de riem steken en onze waardering tonen voor het fantastische werk dat ze leveren. Elke dag opnieuw, jaar in jaar uit, staan zij klaar om kinderen van een fijne en warme opvang te voorzien. Dagelijks bouwen zij mee aan de toekomst van zoveel kinderen. De kleine stapjes die daar worden gezet, kunnen doorgroeien in buitengewone sprongen. Vandaar, bedankt toekomstmakers! 
 
Dank jullie wel, toekomstmakers, voor wat jullie dagelijks doen: voor kinderen, voor ouders, voor de buurt, ... GENIET van jullie week en laat jullie maar eens extra in de bloemetjes zetten! 
 

Wil jij graag een kinderopvang bedanken voor het fantastische werk dat ze leveren?

Stuur een digitale complimentenbutton in het thema van dit jaar - 'Bedankt Toekomstmakers!' - en voeg je persoonlijke boodschap toe.
Deze button is een initiatief voor de Week van de Kinderopvang.  

Ik maak een complimentenbutton!

Lees verder

Houd je bescherming optimaal met een herhalingsvaccin
Ben je ouder dan 65 jaar, dan mag je de komende weken een uitnodiging verwachten om je een derde keer te laten vaccineren tegen COVID-19. Dokters en wetenschappers raden ten stelligste aan om daarop in te gaan. Met een herhalingsvaccinatie blijf je het beste beschermd tegen COVID-19.  
 
Waar zul je moeten langsgaan voor jouw 3e prik?
De verschillende actoren binnen de Eerstelijnszone Houtland & Polder zijn in overleg rond de uitwerking van een nieuw vaccinatiecentrum in Gistel en Torhout. We communiceren hierover binnenkort.

Een herhalingsvaccinatie houdt je bescherming tegen COVID-19 op het hoogste niveau
De verschillende vaccins tegen COVID-19 bieden uitstekende bescherming tegen COVID-19: wie volledig gevaccineerd is, loopt veel minder kans om nog ziek te worden. Als je toch nog ziek wordt na vaccinatie, is de kans dat je zwaar ziek wordt of zou overlijden ook weer een heel stuk kleiner.

Studies bij miljoenen mensen in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten tonen echter aan dat bij ouderen de bescherming van de vaccins langzaam afneemt na verloop van tijd. In die landen is de vaccinatie vroeger begonnen dan in ons land, zodat we daar al kunnen bestuderen hoe goed de vaccins nog werken na een paar maanden.

Vaccinatie-expert Pierre Van Damme legt uit: "We zien in de studies heel duidelijk dat de vaccins bij 65+'er na een paar maanden een stukje van hun kracht verliezen. Na ongeveer 5 maanden begint de werkzaamheid tegen ernstige COVID19 en hospitalisatie af te nemen met 6 à 10% Dat betekent dus dat je dan weer wat meer risico loopt om in het ziekenhuis te belanden  als je besmet raakt met COVID-19."    

Met een herhalingsvaccinatie willen we jouw bescherming tegen COVID-19 versterken en verlengen.

De vaccins werken heel goed tegen de huidige varianten en er zijn nog geen nieuwe vaccins op komst
Intussen zijn verschillende varianten ontstaan van het virus dat COVID-19 veroorzaakt. De huidige vaccins werken nog altijd heel goed tegen de varianten die in ons land de ronde doen. Om je zo goed mogelijk te beschermen, is het dus belangrijk om een nieuwe vaccinatie niet uit te stellen. Door je nu opnieuw te laten vaccineren, zorg je voor de beste bescherming

Het valt onmogelijk te voorspellen welke varianten er nog komen. De verschillende vaccinfabrikanten volgen dat op samen met de wetenschappers en zullen hun vaccins aanpassen wanneer dat nodig is. Zo'n aangepaste vaccins komen er zeker niet op korte termijn. Het is dus niet verstandig om daarop te wachten. Een herhalingsvaccinatie met de huidige vaccins zorgt er immers nu meteen voor dat je terug optimaal beschermd bent tegen zware ziekte na een COVID-19-besmetting. 
Lees verder