Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 oktober 2021

Stad Oudenburg: Naar de film in eigen stad

Naar de film in eigen stad
Geniet vanaf september opnieuw van een recente film op groot scherm. Zak achterover in de zeteltjes van ipso facto met een drankje er bij en geniet van een 'avondje uit in eigen stad'.

Door de coronamaatregelen werd de programmatie van de FilmOrama's tijdelijk stopgezet. Nu de maatregelen versoepelen, is er geen reden meer om de stoelen langer in te klappen. De vrijetijdsdiensten zorgen telkens voor een programmatie met recente films voor het ganse gezin. Een ticket kost slechts 2,00 euro. 

FilmOrama richt zijn pijlen vooral op jongeren en jongvolwassenen, naast deze editie is er ook telkens een FilmOrama Plus waarbij er klassiekere films geprogrammeerd worden. FilmOrama Kids gaat ook tijdens de eerstvolgende vakantie weer van start en probeert de jongste inwoners te bereiken.

Programmatie
 • Vrijdag 17 september 2021, 20 uur: Joker
 • Vrijdag 29 oktober 2021
  • 14.30 uur: Brabançonne (+)
  • 20 uur: Knives Out
 • Vrijdag 19 november 2021
  • 14.30 uur: Niet schieten (+)
  • 20 uur: Cruella
Lees verder

Sportlessen starten op 13 september
De sportdienst van Oudenburg zorgt opnieuw voor een uitdagend sportjaar met allerlei lessenreeksen voor jong en oud. De lessen starten vanaf maandag 13 september 2021.

Er is zoals steeds een uitgebreid aanbod voor kleuters, kinderen en volwassenen. Kleuters kunnen turnen of dansen. Voor de kinderen is er kinderdans, hiphop of multisport. Ook voor volwassenen is er een grote keuze: hiphop, omnisport, cross- en coretraining, BBB, pilates, swissjump, badminton, curve bowls/petanque, lijndansen en fitheidsgym.

Alle lessenreeksen starten vanaf maandag 13 september 2021. Meer informatie vind je hier op www.oudenburg.be/lessenreeksen. Schrijf je in via het online inschrijvingsplatform i-School.
Lees verder

Welzijnsraad zoekt leden
In de gemeenteraad van 19 mei 2021 werd beslist om een welzijnsraad op te richten in Oudenburg. Het nieuwe adviesorgaan geeft het lokaal welzijnsbeleid mee vorm door het opstellen van adviezen, de organisatie van activiteiten, het signaleren van bezorgdheden, de uitwisseling en promotie van onderbenutte dienst-of hulpverlening,… Geef jij graag mee vorm aan het lokaal welzijnsbeleid in Oudenburg? Stel je kandidaat!

Wat wordt van jou verwacht?
Je denkt en werkt mee aan de versterking van het lokaal welzijnsbeleid door het vormen van adviezen, de organisatie van activiteiten, de promotie van onderbenutte dienst-of hulpverlening, het signaleren van bezorgdheden, …

Welzijn is een breed begrip. Er zal daarom gestart worden met een werking rond de volgende thema's: toegankelijkheid, gezonde gemeente, armoede en kinderarmoede, burenhulp, eenzaamheid en inclusie. Er is daarnaast ook ruimte voor eigen initiatieven en ideeën van de leden. Met signalen en ervaringen vanuit het werkveld, inwoners en deskundigen gaat het beleid aan de slag.

Interesse? Neem contact op met Sara Backers, zorgcoach LDC Biezenbilk op het nummer 059-34 02 25 of via sara.backers@oudenburg.be. Je wordt uitgenodigd op de startbijeenkomst die doorgaat op maandag 18 oktober 2021. Je wordt uitgenodigd op de startbijeenkomst in het najaar van 2021.
Lees verder