Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 oktober 2021

Stad Oudenburg: Coronavaccin voor 12- tot 15-jarigen

Coronavaccin voor 12- tot 15-jarigen
Sinds 7 juli 2021 kunnen ook jongeren vanaf 12 jaar zich registreren op de Qvax-reservelijst voor hun coronavaccin.
Qvax is de elektronische reservelijst van de federale overheid. Als het vaccinatiecentrum dan mensen nodig heeft om snel vrijgekomen vaccinatieplaatsen in te vullen, kan er contact met jou opgenomen worden. Je krijgt dan een sms en e-mail en wordt gevraagd om snel te reageren en je naar het vaccinatiecentrum te begeven.

Registreren duurt maar enkele minuten: surf naar www.qvax.be, vul de gegevens in en de kans is groot dat je snel aan de beurt komt.

12- tot 15-jarigen moeten bij vaccinatie vergezeld zijn van een ouder

Wordt jouw 12+'er effectief opgeroepen voor een vaccin? Houd er dan rekening mee dat één van de ouders of voogd moet meekomen naar het prikmoment.

Kan je als ouder of voogd zelf niet aanwezig zijn? Vul dan zeker het volmachtformulier in en zorg dat je kind(eren) het meebrengen naar het vaccinatiecentrum. Je kan het onderaan deze pagina downloaden.

#MIJNVAXGEDACHT

Ben je jonger dan 26 jaar en wil je graag je mening kwijt over coronavaccinaties? Neem deel aan het onderzoek #MIJNVAXGEDACHT en laat je stem horen!

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde en de KU Leuven startten in samenwerking met Voices That Count een project waarbij je (anoniem) jouw gedacht over coronavaccinaties kwijt kan. Deel hier je #vaxgedacht en beantwoord enkele korte vragen. Zo help je de stem van jongeren te laten horen aan de beleidsmakers en experten die verantwoordelijk zijn voor de vaccinatiecampagne in Vlaanderen.
Lees verder

Plant je eigen speelbos!
In samenwerking met het bedrijf SUGi GmbH en Urban Forests Europe bv wil het stadsbestuur van Oudenburg bossen aanplanten. Het betreft bossen aangeplant volgens de Miyawaki methode. De aanplant van deze bossen kadert binnen de uitvoering van ons Boomplusplan en het Burgemeestersconvenant. 

De Miyawaki-methode is ontwikkeld door Akira Miyawaki, een Japanse botanicus die natuurlijke bossen aanplant. De evolutie van natuur naar bos wordt bij de Miyawaki-methode versneld (tot 10 maal sneller) door de grond goed voor te bereiden en door de juiste inheemse soorten heel dicht bij elkaar aan te planten. Zo zijn Miyawaki-bossen 30 keer denser dan een klassiek bos en kunnen zo op een veel kortere tijd het ecosysteem van oerbossen imiteren. Ze zijn daarnaast 20 keer meer biodivers dan traditionele bossen. Meer info vind je op https://www.sugiproject.com/.

Bossen zijn zeer belangrijk in de strijd tegen de klimaatverandering, de verbetering van onze biodiversiteit en het creëren van een aangename en gezonde leefomgeving. Zo wordt er op zaterdag 11 september 2021 een bos aangeplant aan het bufferbekken in Ettelgem. Graag willen we de inwoners van Oudenburg (kinderen en ouders) daarbij betrekken.
 
Kom samen een eigen stukje bos aanplanten. Per inschrijving is het de bedoeling om een 2-tal uur mee te werken, elke groep krijgt een zone toegewezen. Schoppen worden voorzien, maar je mag altijd je eigen schop meenemen. Tijdens deze plantactie worden de sympathisanten een drankje en versnapering aangeboden.

Schrijf je in voor vrijdag 10 september door een mail te sturen naar milieu@oudenburg.be met vermelding van de aanwezige personen en het tijdsblok. Komen planten kan van 9 tot 17 uur. 

Lees verder

Werken Aquafin pompstation - updates
Lees verder