Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 oktober 2021

Stad Hamont-Achel: 1.700 Hamont-Achelaren ontvangen testbericht BE-Alert

1.700 Hamont-Achelaren ontvangen testbericht BE-Alert

'BE-Alert – Test. Dit is een oefening, je hoeft niets te doen. Zijn je vrienden en familie al ingeschreven? Registreren of je gegevens wijzigen kan via www.be-alert.be/nl.'. Dit bericht verscheen vandaag op de mobiele telefoon van 1.700 inwoners van Hamont-Achel die zich reeds registreerden op BE-Alert. Met deze  alarmeringstool worden inwoners tijdens een noodsituatie snel verwittigd via sms, telefoon of e-mail.

In geval van een noodsituatie wil de stad Hamont-Achel haar inwoners graag snel kunnen informeren. Hiervoor doet het stadsbestuur naast haar andere kanalen waaronder de stedelijke website, Facebook, de stadsapp, de digitale infoborden… een beroep op BE-Alert. Met dit alarmeringssysteem kunnen burgers op korte tijd de nodige aanbevelingen krijgen bij noodsituaties, zoals bijvoorbeeld het sluiten van ramen en deuren bij een brand.

Goede voorbereiding op crisissituaties

Hoewel crisissen moeilijk te voorspellen zijn, bereidt het stadsbestuur zich zo goed mogelijk voor op verschillende scenario's. Zo worden er regelmatig opleidingen voorzien om noodprocedures te oefenen en komt ook de samenwerking met politie, brandweer en het medische team geregeld aan bod. Daarnaast is ook het testen van BE-Alert belangrijk om op deze manier vertrouwd te raken met het systeem en ervoor te zorgen dat het optimaal functioneert. Daarom nam de stad Hamont-Achel vandaag samen met vele andere Belgische gemeenten deel aan de nationale test van BE-Alert georganiseerd door het Nationale Crisiscentrum.

Schrijf je gratis in op BE-Alert!

Ben jij nog niet geregistreerd? Schrijf je dan gratis in via www.be-alert.be/nl. Zo kan je kiezen hoe je tijdens een noodsituatie geïnformeerd wordt: via sms, een gesproken bericht op de vaste telefoonlijn, een e-mail of alle drie. Afhankelijk van de situatie is het de burgemeester, gouverneur of minister van Binnenlandse Zaken die BE-Alert activeert.

Lees verder

Wees actief, shop sportief: 42 Hamont-Achelaren vallen in de prijzen

Voor het vierde jaar op rij stonden de maanden mei en juni in teken van de actie 'Wees actief, shop sportief'. Wie tijdens deze actie de fiets nam naar de lokale handelaar of zich te voet verplaatsten naar een plaatselijke horecazaak maakten kans op leuke prijzen. Met deze actie zet de stad in op duurzaamheid en worden inwoners gestimuleerd om de auto in te ruilen voor een sportiever alternatief.  

In totaal werden er 332 volle spaarkaarten verzameld, goed voor zo'n 1.992 duurzame fietsritten of tripjes te voet naar de lokale handelaar.

De prijzenpot bestond dit jaar uit 40 VVV-bonnen en 2 koetstochten. De 42 winnaars – geloot door een onschuldige hand – mochten hun prijs afgelopen vrijdag in ontvangst nemen. Andere jaren vond de prijsuitreiking plaats op de eerste vrijdag van juli. Omwille van corona én de langere duur van de actie werd de prijsuitreiking uitgesteld tot 8 oktober. 

Lees verder

Werken aan Lozenweg en Stationsstraat uitgesteld tot 18 oktober

De werken aan de Lozenweg en de Stationsstraat - waarbij okergele fietssuggestiestroken worden aangelegd - worden uitgesteld naar 18 oktober. Deze startdatum is verder afhankelijk van de weersomstandigheden. Voor de aanleg van de fietssuggestiestroken moet de ondergrond namelijk droog zijn. 

De werken zullen ongeveer 10 dagen in beslag nemen. De werkzone schuift telkens op met 150 meter. Om de verkeershinder te beperken, wordt er gewerkt met verkeerslichten.

Lees verder

Werken aan Lozenweg en Stationstraat uitgesteld tot 18 oktober

De werken aan de Lozenweg en de Stationstraat - waarbij okergele fietssuggestiestroken worden aangelegd - worden uitgesteld naar 18 oktober. Deze startdatum is verder afhankelijk van de weersomstandigheden. Voor de aanleg van de fietssuggestiestroken moet de ondergrond namelijk droog zijn. 

De werken zullen ongeveer 10 dagen in beslag nemen. De werkzone schuift telkens op met 150 meter. Om de verkeershinder te beperken, wordt er gewerkt met verkeerslichten.

Lees verder