Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 30 oktober 2021

Snel en gezond: Pascale Naessens maakt pompoen uit de oven

HLN
Snel en gezond: Pascale Naessens maakt pompoen uit de oven
Bij deze start van de herfstvakantie deelt Pascale Naessens haar favoriete gezonde pompoengerecht: lekker gegaard in de oven, met feta en tomaatjes.
Lees verder

Sterrenchef Luc Bellings proeft 12 kant-en-klare pompoensoepen uit de supermarkt: "Dit lijkt meer op een groentebouillon dan op een gebonden soep"
Een portie pompoensoep kan de perfecte opkikker zijn op gure herfstdagen. Maar smaakt die kant-en-klaar even lekker als huisgemaakt? Sterrenchef Luc Bellings zocht het voor ons uit én geeft zijn eigen recept. "Het loopt vaak mis bij de kruiding en de garnituur van de soep"
Lees verder

Jada Borsato (18) timmert aan eigen muziekcarrière na de turbulente periode van haar vader Marco: "Mijn ouders moesten uiteen, om elkaar terug te vinden"
Zeg niet zomaar 'de dochter van Marco' tegen Jada Borsato (18). De jongste telg van de Nederlandse zanger weet perfect wat ze wil en timmert dit jaar volop aan haar eigen muziekcarrière – los van haar papa. Dat doet ze na een turbulente periode: haar ouders gingen eerst uit elkaar en kwamen daarna weer samen. "Elkaar loslaten was de sleutel om elkaar weer toe te laten. Ik vind het heel dapper, dat papa en mama die stap gezet hebben."
Lees verder

Ed Sheeran betaalt personal trainer voor zijn ouders: "Mijn moeder kan Lyra nu gemakkelijk opheffen"
Ed Sheeran heeft een personal trainer betaald voor zijn ouders toen ze opa en oma werden. De zanger wou dat ze topfit werden zodat ze op zijn dochtertje konden passen. Dat vertelt de Brit in de Australische radioshow Carrie en Tommy.
Lees verder

Vlaams minister van Energie Demir wil kopers verplichten woning te renoveren
Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) legde gisteren op de Vlaamse klimaatministerraad een voorstel op tafel om renovaties te verplichten bij de aankoop van energieverslindende woningen.
Lees verder

Heidi Klum komt terug uit de dood in haar jaarlijkse Halloween-video
Heidi Klum is niet van plan haar lintje van 'Queen of Halloween' snel door te geven. Het topmodel (48) pakt elk jaar flink uit op de griezeldag. Ook dit jaar post ze een opvallende video op haar sociale media waarin ze terugkeert uit de dood.
Lees verder

Liliane Saint-Pierre rouwt om haar overleden moeder: "Ze was de enige houvast die ik nog had"
Allerheiligen zal voor Liliane Saint-Pierre (71) extra somber zijn. Haar 95-jarige moeder is overleden, en het afscheid komt als een grote klap. "Mama was zorgbehoevend, wisselde 's morgens haar bed voor een rolstoel en 's avonds omgekeerd", zegt Liliane. "En toch: ik had haar graag nog enkele jaren langer bij me gehad." Ook haar echtgenoot mist de zangeres nog elke dag. "Ik heb al veel mensen in m'n leven moeten afstaan."
Lees verder

Daar zijn de voorzichtige vingers richting Ronaldo: is de sterspeler mee verantwoordelijk voor de malaise bij Man United?
Een verhaal over schapen in zijn achtertuin. De aankondiging van de tweeling die hij met zijn Georgina verwacht. In de alles vermorzelende aandachtsindustrie in de Premier League moet ook de oppermagneet vechten voor zijn spotlights. Wat is nu eigenlijk het aandeel van Cristiano Ronaldo in de malaise bij Man United?
Lees verder

Peking sluit deel van de bioscopen door heropvlakkering corona-epidemie
De Chinese hoofdstad Peking heeft zaterdag de sluiting van een deel van de bioscopen opgelegd nu het land te kampen heeft met een heropflakkering van de corona-epidemie op minder dan honderd dagen van de Olympische Winterspelen.
Lees verder

Alle remmen los na corona: onze reporter draait een nachtshift mee in een danscafé. "We hebben plakkaten boven de toiletten moeten hangen zodat er niemand meer kan overkijken"
Sans gène, vanachter een hand op je bil. Veel geflikflooi. Nog meer shotjes. En stoere mannen met vuurstokjes in hun mond. Onze reporter Esther De Leebeeck draaide afgelopen weekend een nachtshift mee achter de toog. Sinds corona is het alle remmen los, getuigt ook het personeel. "De onbeschoftheid kent geen grenzen meer"
Lees verder

Angele krijgt eigen Netflix-documentaire
Goed nieuws voor de fans van Angèle. De zangeres krijgt volgende maand haar eigen documentaire op Netflix. Dat maakt de artieste zelf bekend op haar Instagram.
Lees verder

Standard pakt uit met opvallende reactie op uitspraken van 'supporter' Fornieri: "Opportunisme"
Komt het ooit nog goed tussen François Fornieri (59) en Standard? De zakenman vertelde vandaag in 'Sudinfo' dat z'n deur nog altijd openstaat voor z'n "favoriete club". Uitspraken waar Standard redelijk opvallend op reageerde.
Lees verder

LeBron grote man voor Lakers tegen ex-team, ook Brooklyn Nets komen onder stoom
LA Lakers en Brooklyn Nets hebben vannacht allebei hun derde zege van het seizoen geboekt in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA. In het eigen Staples Center haalden de Lakers het met 113-101 van Cleveland Cavaliers, met dank aan de terugkeer van LeBron James.
Lees verder

Verschillende bewoners overleden na corona-uitbraak in Duits woonzorgcentrum: "Virus werd waarschijnlijk binnengebracht door ongevaccineerd personeel"
Bij een uitbraak van het coronavirus in een woonzorgcentrum in het oosten van Duitsland zijn acht bewoners overleden. Dat melden lokale media.
Lees verder

Bijkomende federale steun voor NMBS en Infrabel om verliezen door coronapandemie te compenseren
De federale regering gaat nieuwe steun toekennen van 33,7 miljoen euro aan NMBS en Infrabel om de verliezen gelinkt aan de coronapandemie te compenseren. Dat meldt minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) zaterdag.
Lees verder

Dan toch geen winterbar voor Christoff: "Te drukke agenda"
Zanger Christoff (45) heeft zijn plannen om een winterbar te openen opgeborgen. Door zijn drukke agenda en de vele kerstconcerten zou hij zelf te weinig betrokken zijn. "Als we het doen, dan enkel als ik hier ook quasi dagelijks kan zijn", vertelde Christoff eerder aan onze krant.
Lees verder

Vier vragen over de klimaattop in Glasgow aan onze wetenschapsexpert Martijn Peters
In Glasgow start zondag de 26ste klimaattop van de Verenigde Naties. Twee weken lang brengt die meer dan 25.000 deelnemers uit tweehonderd landen samen in de Schotse hoofdstad. Onze wetenschapsexpert Martijn Peters blikt vooruit op de top, die een jaar later dan voorzien start omwille van de coronapandemie.
Lees verder

Relletje in Nederland na idee om dartbord voor vrouwen aan te passen: "In het voetbal heeft het veld toch ook geen andere afmetingen"
Ook de vrouwen gooien binnenkort om de wereldtitel in het darts. Ze doen dat uiteraard op hetzelfde bord als hun mannelijke collega's. In Nederland opperde Jacques Nieuwlaat echter dat het vrouwendarts misschien wel baat zou hebben bij een aangepast bord, waarbij de 'doubles' en 'trebles' net wat groter zijn. Dat idee kon op weinig bijval rekenen.
Lees verder

Een crème voor droge of vette huid? Dat is passé. Beautyroutines op maat zitten in de lift. "Niemand heeft dag in dag uit dezelfde producten nodig"
Vergeet alles wat je dacht te weten over skincare. Niet je huidtype bepaalt wat je op je snoet smeert, wél wat je zelf graag in de spiegel wil zien. De routine op maat – waarbij je zelf mixt en matcht – wint aan populariteit. Maar hoe begin je eraan? Beautyredactrice Sophie legt het concept uit, maakt ons wegwijs in enkele van de populairste actieve ingrediënten en legt uit waarvoor je ze best gebruikt, van roodheid aanpakken tot huidveroudering tegengaan.
Lees verder

NASA stelt vlucht naar ISS uit
Wegens slechte weersomstandigheden stelt NASA de vlucht naar het internationale ruimtestation ISS uit. Dat kondigt het Amerikaanse ruimtevaartbureau zaterdag aan. De derde bemande Crew Dragon van SpaceX zou normaal gezien op 31 oktober vertrekken, maar de missie is nu uitgesteld tot woensdag.
Lees verder