Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 oktober 2021

Retie: Grootste beweegproject van Vlaanderen: '10 000 stappen: elke stap telt!'

Grootste beweegproject van Vlaanderen: '10 000 stappen: elke stap telt!'
Dit najaar start het grootste beweegproject van Vlaanderen: '10 000 stappen: Elke stap telt.'. Het doel: meer mensen meer laten bewegen. We willen elke burger ertoe bewegen om 10 000 stappen te zetten.
Lees verder

21 duo's gevormd in buddyproject 'Sterk netwerk'
Dankzij het buddyproject 'Sterk netwerk' werden de afgelopen weken 21 inwoners uit Balen, Dessel, Mol en Retie gekoppeld aan een anderstalige nieuwkomer uit hun gemeente. De komende maanden gaan de 21 duo's samen op pad. De buddy maakt de nieuwkomer wegwijs.
Lees verder

Wandel mee in de herfst
Ook dit najaar kan je weer genieten van de natuurpracht die onze regio te bieden heeft. 'Wandel mee in de herfst' en ontdek enkele pareltjes in onze regio. Trek stevige wandelschoenen aan en vertrek tussen 09.30 u. en 14.30 u. voor een uitgestippelde wandeling van een 6- à 20-tal kilometer.
Lees verder

Vernieuwing Ring R18 voor betere doorstroming
Het centrum van Retie is vandaag het kruispunt van drie drukke gewestwegen: de Turnhoutsebaan/Molsebaan (N18), de Europalaan/Geelsebaan (N118) en de Kasteelstraat (N123). Om de zware verkeersdruk in het dorpscentrum te verminderen, wil het AWV de bestaande halve ring herinrichten.
Lees verder