Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 oktober 2021

Relaas na dag één van ‘sextape’-proces Valbuena-Benzema: “Bijna iedereen is hier, behalve Karim. Dat is jamme...

HLN
Relaas na dag één van 'sextape'-proces Valbuena-Benzema: "Bijna iedereen is hier, behalve Karim. Dat is jammer"
Na meer dan zes jaar wachten is het proces van de zogenaamde 'sextape'-affaire rond de Franse ex-international Mathieu Valbuena begonnen. Onder de beklaagden: Karim Benzema, die zich in Versailles laat vertegenwoordigen door twee advocaten. Op dag één kwamen Valbuena en een aantal van de vermeende afpersers aan het woord.
Lees verder

"Hoe komt het dat ik altijd op foute mannen val?" Dit zijn de zes meest verrassende inzichten uit de lezing van relatietherapeute Esther Perel
De wereldberoemde Esther Perel is (even) back in town, en dat zal 't Stad geweten hebben. Een zo goed als uitverkochte Stadsschouwburg nam maandagavond collectief plaats op de bank van de Belgisch-Amerikaanse relatietherapeute. Nadat ze haar licht wierp op de toekomst van onze relaties, analyseerde ze prangende liefdesvragen vanuit het publiek. Vergezeld van de occasionele 'shit', 'fuck', 'asking for a friend' en een vleugje vrouwelijk narcisme.
Lees verder

Overnamedeal voor vastgoedonderdeel Evergrande afgeketst
De overname van de vastgoedbeheertak van het in zwaar weer verkerende Chinese vastgoedbedrijf Evergrande is afgeketst. Evergrande besloot zelf de gesprekken te beëindigen omdat het bedrijf twijfelde of sectorgenoot Hopson Development wel aan alle voorwaarden had voldaan om een bod te doen, meldt Evergrande in een verklaring. Eerder waren er al geruchten dat de gesprekken stillagen omdat de Chinese provincie Guangdong de overname niet zou steunen.
Lees verder

New York verplicht vaccin voor alle ambtenaren: bonus van 500 dollar als eerste prik vóór 29 oktober is gezet
De stad New York gaat een coronavaccin verplichten voor alle ambtenaren, onder meer politieagenten en brandweerlieden. Dat heeft burgemeester Bill de Blasio aangekondigd. Wie op tijd een eerste dosis neemt, krijgt een bonus van 500 dollar (430 euro).
Lees verder

Voorzitter Europees Parlement start voorbereiding rechtszaak tegen Commissie, omdat die onvoldoende ingrijpt in landen die rechtsstaat niet respecteren
De voorzitter van het Europees Parlement, de Italiaan David Sassoli, heeft zijn juridische dienst vandaag gevraagd om een rechtszaak tegen de Europese Commissie voor te bereiden. Het parlement verwijt de Commissie aan haar plicht te verzaken door niet tussen te komen in de landen waar de rechtsstaat onder druk staat.
Lees verder

Is een wachtlijst voor een niertransplantatie binnenkort verleden tijd? "Van alle dieren is het varken de meest logische orgaanleverancier voor de mens"
Wat hebben we met varkens gemeen? De vraag rijst, nu een genetisch gemanipuleerde varkensnier is overgeplant naar een mens. Er lopen al mensen rond met een varkenshartklep en er wordt gezocht hoe varkensharten en -levers ons langer kunnen laten leven. Prof. dr. Karel Decaestecker legt uit waarom het geen toeval is dat we altijd bij varkens uitkomen. Dat schept trouwens een enorm potentieel. "Varkens kunnen een duurzame, hernieuwbare bron van organen worden - de 'wind- en zonne-energie van de transplantatiecentra".
Lees verder

LIVE (18u45). Barça met het mes op de keel: winst tegen Dynamo Kiev een must, anders dreigt voor het eerst sinds 2004 exit in groepsfase
• Champions League groep E • Camp Nou • Aftrap: 18u45 • Na een 0/6 heeft Barcelona maar één optie: winnen tegen Dynamo Kiev
Lees verder

23-jarige schutter Nikolas Cruz pleit schuldig aan schietpartij in middelbare school Parkland: "Ik heb veel spijt van wat ik heb gedaan"
De schutter van de dodelijkste schietpartij in een Amerikaanse middelbare school heeft schuldig gepleit aan de moord op zeventien mensen. De 23-jarige Nikolas Cruz startte in 2018 een schietpartij in een middelbare school in de stad Parkland, in de Amerikaanse staat Florida. Veertien scholieren en drie medewerkers van de school kwamen toen om het leven.
Lees verder

Risicopatiënt getuigt over besmetting na Johnson & Johnson-vaccin: "Brute pech"
Shana Samyn, een 29-jarige vrouw, kreeg het vaccin van J&J toegediend op 6 mei 2021. Exact vier maanden later testte ze positief op corona. Shana was zo ziek dat ze werd opgenomen in het ziekenhuis. De dokters vertelden haar dat het gewoon pech was, maar dat het vaccin haar wel geholpen heeft. Door het vaccin is veel erger vermeden, maar op dit moment voelt Shana zich nog altijd niet goed.
Lees verder

Leven als God op aarde: Deze vier series over macht en geld zijn het streamen waard
Vanaf deze week word je op Streamz elke maandag getrakteerd op een nieuwe aflevering van het derde seizoen van 'Succession', een van de strafste dramaseries van het moment. Naar aanleiding van de release tippen wij deze week in onze Kijkgids nog enkele reeksen die bol staan van machtspelletjes en absurde rijkdom. Van een onnavolgbaar kat-en-muisspel in 'Billions' (Streamz) en de achterkamertjespolitiek in 'Dynasty' (Netflix) tot een familievete in 'Empire' (Disney+): dit zijn onze favoriete series over de superrijken in streamingland.
Lees verder

Betonpomp van 36 ton kantelt en komt op huis terecht
Een betonpomp met een hydraulische uitklapbare arm van 47 meter is bij werken langs de Edingsesteenweg in Gooik op een woning terechtgekomen. De brandweerzone Vlaams-Brabant West en de burgemeester kwamen ter plaatse om de schade aan de woning te bekijken, maar stutten is gelukkig niet nodig. Het gevaarte zal donderdag worden getakeld. Er vielen gelukkig geen gewonden.
Lees verder

Geen dreun, slechts een klein tikje: waarom de Brugse kleedkamer niet in zak en as zit na oplawaai tegen City
Manchester City, the day after... Club beseft: dít was de wereldtop. "Dan kan je zelfs zo'n 1-5 gemakkelijk plaatsen." Een situatieschets van de mentale toestand binnen de (strijdvaardige) kleedkamer. "Herinner je je hoe we na die 0-5 tegen PSG ín Parijs gereageerd hebben?"
Lees verder

LIVE (18u45). Wolfsburg met drie Belgen, onder wie Aster Vranckx, in CL tegen Salzburg
• Derde speeldag Champions League • Red Bull Arena • Salzburg (4 pnt) leidt in groep G, Wolfsburg (2 pnt) is derde • Vranckx voor het eerst in de basis, ook Lukebakio en Casteels starten
Lees verder

Haast nog geen griep in het land
De incidentie van 'griepachtige aandoeningen' die bij de huisarts werden vastgesteld is de voorbije week gedaald van 95 naar 73 per 100.000 inwoners. Dat meldt gezondheidsinstituut Sciensano in het wekelijks bulletin over luchtweginfecties. Vooral in de leeftijdsgroep van 15 tot 64 jaar kwamen minder gevallen voor.
Lees verder

Rwandees parket gaat in beroep tegen veroordeling held van 'Hotel Rwanda'
Het parket in Rwanda heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de veroordeling van de Belgische Rwandees Paul Rusesabagina, een voormalige hoteluitbater die de inspiratie vormde voor de film 'Hotel Rwanda'. Rusesabagina riskeert een celstraf van 25 jaar wegens terreur en is een fervente tegenstander van het regime van de huidige president Paul Kagame.
Lees verder

Populair bij (ex-)profs en vooral groot in Amerika: wat gaat Remco Evenepoel in Belgian Waffle-gravelrace doen?
Remco Evenepoel neemt op 31 oktober deel aan The Hell of the Mid-West, dat is een gravelrace in Lawrence in de Amerikaanse staat Kansas. Evenepoel en zijn ploegmaat Mattia Cattaneo voldoen daarmee aan een sponsorverplichting tegenover Specialized, dat is de Amerikaanse fietsenleverancier van de ploeg van Patrick Lefevere. De vraag is of Evenepoel daarmee ook zijn stuurmanskunsten op onverhard wil aanscherpen. Volgens ploegleider Wilfried Peeters primeert het plezier.
Lees verder

Twee gewonden bij steekpartij in appartement, vier personen gearresteerd voor verhoor
Bij een steekpartij in een appartement in de Kleine Peperstraat in Sint-Niklaas zijn woensdag twee gewonden gevallen. De politie arresteerde vier andere aanwezige personen en nam ze mee voor verhoor. Eén is nog voortvluchtig. Vermoedelijk gaat het om een ruzie in het drugsmilieu.
Lees verder

Spoedoverleg bij Van Quickenborne, Verlinden en Schlitz na verkrachtingen in Brusselse bars
De kabinetten van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne, minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en staatssecretaris voor Gendergelijkheid Sarah Schlitz hebben vandaag spoedoverleg gepleegd over seksueel geweld. Aanleiding zijn de getuigenissen van verschillende vrouwen die aangerand of verkracht zouden zijn door een werknemer van een café aan het kerkhof van Elsene.
Lees verder

Vrees voor een ontvoering groeit in verdwijningszaak van Australische kleuter: "Ze zou de tent nooit alleen verlaten"
In Australië groeit de vrees dat de vierjarige Cleo is ontvoerd. Het meisje is zaterdag verdwenen uit de tent waarin ze met haar ouders sliep. Dat ook haar slaapzak spoorloos is en de rits van de tent openstond tot op een hoogte die het kind niet kon bereiken, doet vermoeden dat ze niet zelf op pad is gegaan. De politie heeft alvast alle gekende seksdelinquenten in de omgeving opgezocht.
Lees verder

LIVE. Dest mist reuzenkans voor Barcelona dat met mes op de keel speelt
• Champions League groep E • Camp Nou • Aftrap: 18u45 • Na een 0/6 heeft Barcelona maar één optie: winnen tegen Dynamo Kiev
Lees verder