Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 oktober 2021

Regering mikt ziektebriefje in vuilnisbak: “Besparing van tientallen miljoenen euro’s”

HLN
Regering mikt ziektebriefje in vuilnisbak: "Besparing van tientallen miljoenen euro's"
De federale regering heeft plannen om het verplichte ziektebriefje af te schaffen voor wie slechts een paar dagen ziek is. Of het om één, twee of drie dagen gaat, is nog voer voor discussie, schrijft De Morgen vandaag.
Lees verder

Meer dan zes op tien Vlaamse kmo's voorstander van verplichte vaccinatie voor personeel
Meer dan zes op de tien Vlaamse kmo's zijn voorstander van verplichte vaccinatie op de werkvloer voor het personeel. De meerderheid gebruikt geen Covid Safe Ticket bij het contact met klanten en wil dat zo houden. Dat blijkt uit een bevraging van HR-dienstenverlener SD Worx bij 810 kmo-bedrijfsleiders en personeelsverantwoordelijken.
Lees verder

Elijah Wood: "Ork uit 'Lord of the Rings' is gebaseerd op Harvey Weinstein"
Wie 'The Lord of the Rings' gezien heeft, herinnert zich vast nog de afstotelijke orks die het leger van slechterik Sauron vormden. Hoofdrolspeler Elijah Wood (40) verklapt nu in de podcast 'Armchair Expert' op wie die orks gebaseerd zijn.
Lees verder

"Amper 1 op 6 Belgen heeft een uitvaartverzekering": onze geldexpert over het nut en de kostprijs
Nadenken over de dood is bij ons vaak nog taboe, en dat is jammer. Want als alles netjes geregeld is, bespaar je jouw nabestaanden een pak kopzorgen. Een uitvaart kost algauw 5.000 euro. Je kan dat geld vooraf al opzij zetten of een uitvaartverzekering nemen. Maar is zo'n verzekering wel interessant? Onze geldexpert Pascal Paepen zoekt het uit en bekeek wat dat je zou kosten.
Lees verder

Pikante verhalen in 'OnlyFans: de naakte Vlaamse waarheid': "Eén keer ben ik op spoed beland"
De documentaire 'OnlyFans: de naakte Vlaamse waarheid' geeft in vier delen een blik achter de schermen van het platform waar content creators - tegen betaling, uiteraard - pikant beeldmateriaal van zichzelf delen. Wie benieuwd is, kan zich voortaan laten onderdompelen in de de wondere wereld van OnlyFans. De onthullende docureeks staat integraal op Streamz.
Lees verder

"Je bent bijna nooit te oud om een uitvaartverzekering te nemen": maar hoe nuttig is die en is het zijn geld waard?
Nadenken over de dood is bij ons vaak nog taboe, en dat is jammer. Want als alles netjes geregeld is, bespaar je jouw nabestaanden een pak kopzorgen. Een uitvaart kost algauw 5.000 euro. Je kan dat geld vooraf al opzij zetten of een uitvaartverzekering nemen. Maar is zo'n verzekering wel interessant? Onze geldexpert Pascal Paepen zoekt het uit en bekeek wat dat je zou kosten.
Lees verder

Onthullende documentaire 'OnlyFans: de naakte Vlaamse waarheid' vanaf vandaag op Streamz: "Mijn grootste droom is financiële vrijheid"
De documentaire "OnlyFans: de naakte Vlaamse waarheid" geeft in vier delen een blik achter de schermen van het platform waar content creators - tegen betaling, uiteraard - pikant beeldmateriaal van zichzelf delen. Wie benieuwd is, kan zich voortaan laten onderdompelen in de de wondere wereld van OnlyFans. De onthullende docureeks staat vanaf vandaag integraal op Streamz.
Lees verder

Van de Wouwer, man achter de beloften van Lotto Soudal, ziet jongerenbeleid lonen: "Maar norm mag ook niet Evenepoel zijn"
Florian Vermeersch wacht na zijn tweede plek in Parijs-Roubaix een mooie toekomst. Lotto-Soudal ziet de investeringen in het beloftenteam zo ook lonen. "Een Vermeersch heb je wel niet alle jaren", zegt U23-teammanager Kurt Van de Wouwer. "Je mag ook van niemand verwachten dat het zo snél gaat als Evenepoel."
Lees verder

Bonje in het darts: Van Gerwen beticht van valsspelen, waarna hij landgenoot na afloop geen blik gunt
Bijltjesdag op de World Grand Prix darts in Leicester, gisteravond. Nathan Aspinall, Peter Wright, Gary Anderson én Michael van Gerwen zagen allen hun avontuur al in de eerste ronde tot een einde komen. Vooral het verlies van die laatste - en de manier waarop - was opvallend.
Lees verder

Technologiefederatie Agoria: "In tien jaar 40.000 extra jobs creëren"
De technologiesector wil in tien jaar tijd, van begin 2021 tot eind 2030, in totaal 40.000 extra jobs creëren, of 16 elke werkdag. Dat deelt technologiefederatie Agoria, die haar halfjaarlijkse stand-van-zaken van de sector opmaakt, dinsdag mee.
Lees verder

Tesla moet ex-werknemer meer dan 100 miljoen euro betalen wegens racisme
De producent van elektrische wagens Tesla is door een Amerikaanse rechter veroordeeld tot het betalen van 137 miljoen dollar (meer dan 118 miljoen euro) aan een voormalige werknemer omdat het niet optrad tegen feiten van racisme.
Lees verder

Netflix sponsort studiebeurs van 4,5 miljoen euro uit naam van Chadwick Boseman
Chadwick Boseman blijft ook postuum nog zijn steentje bijdragen aan de maatschappij. Netflix heeft een overeenkomst gesloten met Howard University, waar Boseman zelf studeerde, om een studiebeurs ter waarde van ruim 4,5 miljoen euro ter beschikking te stellen. Hiermee wil de streamingservice minder bedeelde studenten een helpende hand bieden. Dat meldt The New York Post.
Lees verder

Na Evergrande komen nu ook andere Chinese vastgoedconcerns in problemen
De schuldenproblematiek in de Chinese vastgoedsector komt ook bij andere bedrijven aan de oppervlakte. Gemiste afbetalingen op obligaties door het grote Evergrande maakten al duidelijk dat dit conglomeraat wankelt. Nu heeft ook vastgoedontwikkelaar Fantasia Holdings deadlines voor het afbetalen van schulden overschreden.
Lees verder

Hoeveel spaargeld heb ik nodig voor mijn pensioen?
Hoeveel geld heb ik nodig voor een zorgeloos pensioen? Het is een vraag die iedereen zich vroeg of laat wel eens stelt. Amerikaans financieel dienstverlener Fidelity creëerde een model dat rekening houdt met een brede waaier van variabelen. De algemene conclusie? Idealiter bedraagt het appeltje voor de dorst op jouw zevenenzestigste minimaal tien keer het laatste loon. Spaargids.be legt uit.
Lees verder

Olieprijs op hoogste niveau in jaren
De olieprijzen noteren dinsdag op het hoogste niveau in jaren. De olieproducerende landen gaan ondanks de hoge vraag geen extra ruwe olie produceren.
Lees verder

Brussels Airlines en Brussels Airport winnen 'strijd' om Rode Duivels: na korte verhuis naar Charleroi kiest voetbalbond opnieuw voor Zaventem
De Rode Duivels zullen de komende drie jaar opnieuw van op Zaventem vliegen. Dat maken de luchthaven en de voetbalbond dinsdag bekend. Tijdens het voorbije EK vlogen de Rode Duivels nog met de Litouwse luchtvaartmaatschappij KlasJet van op Charleroi. Voor de WK-kwalificatiewedstrijden koos de voetbalbond opnieuw voor Charleroi, maar stapten de voetballers wel in een toestel van Brussels Airlines.
Lees verder

Burgerlijke partijen vragen 1.000 euro schadevergoeding voor doodgeknuppelde das
Een 76-jarige man uit Wellen moet deze dinsdagvoormiddag voor de rechtbank van Hasselt verschijnen voor het toetakelen van een das dit voorjaar. Begin april vonden wandelaars het beestje zwaar gewond in een maïsveld te Alken. Burgerlijke partijen Vogelbescherming Vlaanderen, Natuurpunt Limburg en de vzw Wellense Natuurvereniging 't Bokje vragen elk een schadevergoeding van 1.000 euro.
Lees verder

De wetenschap achter kussen: "Het kan je seksleven verbeteren"
Hoe vaak geef jij jouw partner een dikke smakkerd: meerdere keren per dag of hoogstens één keer elke week? Dat kan heel wat over je seksleven verklappen, blijkt uit een nieuwe studie. Amerikaanse wetenschappers beweren dat er een link is tussen zoenen en hoe gelukkig koppels zijn tussen de lakens. "Een passionele tongdraai doet je bloedvaten uitzetten en je pupillen verwijden."
Lees verder

KIJK LIVE. Vulkaan op La Palma blijft lava hoog in de lucht schieten
De noordzijde van de vulkaan Cumbre Vieja op La Palma is ingestort. Dat melden lokale media. Daarbij zou lava hoog de lucht in zijn geschoten en heeft de lava die uit de krater komt aan snelheid en volume gewonnen. Op videobeelden zijn de nieuwe, rode lavastromen duidelijk te zien.
Lees verder

Anderlecht kampioen? In Brussel laten ze zich niet gek maken: "Top vier blijft het doel"
Op Anderlecht valt te horen dat men de analyse van Marc Degryse als een compliment beschouwt, maar tegelijk hoedt men zich voor euforie. De ambities blijven onveranderd.
Lees verder