Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 oktober 2021

Regering bereikt energieakkoord: geen cheque voor iedereen, wel 80 euro korting bovenop sociaal tarief

HLN
Regering bereikt energieakkoord: geen cheque voor iedereen, wel 80 euro korting bovenop sociaal tarief
De onderhandelaars van de Vivaldi-regering hebben een akkoord bereikt over de energiefactuur, zo is bevestigd aan onze redactie. Al wie vandaag recht heeft op het sociaal tarief - sinds de coronacrisis zo'n miljoen gezinnen - zal dit sowieso nog enkele maanden behouden. Daarbovenop krijgen zij nu ook een eenmalige korting van 80 euro, omdat zij ondanks het sociaal tarief hun factuur toch enorm zagen stijgen.
Lees verder

Luc (58) werd ontslagen om zijn leeftijd, maar haalt nu zijn gelijk in rechtbank: "Opgelucht, maar het blijft zuur. We hadden er tot ons pensioen willen blijven"
Luc Van Hees (58) en zes andere ex-werknemers van Schot's Vishandel uit Essen krijgen drie jaar nadat ze zogezegd uit overmacht werden ontslagen toch een vergoeding op basis van de antidiscriminatiewet. Volgens de rechtbank was hun ontslag een duidelijk voorbeeld van discriminatie op basis van leeftijd. "Na de brand kregen we de boodschap dat we zeker niet naar ander werk op zoek moesten, want dat er aan de wederopbouw zou gewerkt worden."
Lees verder

Slechts 1 rijstrook vrij richting Hasselt door brandende vrachtwagen op E313 bij Wommelgem
Op de E313 in de richting van Hasselt is ter hoogte van Wommelgem slechts 1 rijstrook open. Dat bevestigt de federale politie. Een autotransporteur geladen met voertuigen is daar in brand gevlogen. De brandweer is momenteel aanwezig om het vuur onder controle te krijgen. Probeer een alternatieve route te voorzien als u in de omgeving moet zijn.
Lees verder

E313 bij Wommelgem richting Hasselt volledig afgesloten door voertuigbrand: vermijd de omgeving
De E313 in de richting van Hasselt is ter hoogte van Wommelgem volledig afgesloten. Dat bevestigt de federale politie. Een autotransporteur geladen met voertuigen is daar in brand gevlogen. De brandweer is momenteel aanwezig om het vuur onder controle te krijgen. Probeer een alternatieve route te voorzien als u in de omgeving moet zijn.
Lees verder

Atheneum Namen vraagt 2.000 euro voor schoolreis naar New York
Ouders van leerlingen van het Atheneum van Namen wisten niet wat ze hoorden toen ze per brief geïnformeerd werden over de prijs van de geplande laatstejaarsreis voor 2023. Die is namelijk geraamd op maar liefst 2.000 euro. De bestemming is dan ook niet alledaags: New York City.
Lees verder

Irakees overleden in politiecel in Koksijde
In een onderzoek naar mensensmokkel is een 42-jarige Irakees in een politiecel in Koksijde om het leven gekomen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Volgens de eerste vaststellingen gaat het om een natuurlijk overlijden.
Lees verder

Gert Verhulst is verrast door brief van Brigitte Bardot: "Ze wil ons ontmoeten"
In de laatste aflevering van 'De Verhulstjes in Saint-Tropez' hebben dochter Marie en echtgenote Ellen een mooie verrassing voor Gert Verhulst. De familie ontvangt een brief van de enige echte Brigitte Bardot, de Franse actrice die in hun buurt woont.
Lees verder

Antwerpse en Gentse horeca zien tijdens weekends oranje invasie: "Zeker 60% hotelbedden ingepalmd door Hollanders"
De Vlaamse horeca verdient momenteel goed geld aan de nog altijd strenge Nederlandse coronaregels. Omdat onze noorderburen alleen op café of restaurant mogen met een coronapas én daar om middernacht sowieso weer buiten moeten, zakken ze tijdens het weekend massaal naar ons land af: "Dan wordt zeker 60% van onze hotelbedden ingepalmd door Nederlanders", klinkt het bij de Antwerp Hotel Association. Ook Gent kent een oranje overrompeling: "Zowel vrijdag als zaterdag was zeker een kwart van mijn klanten Hollands", aldus cafémagnaat Jo Bonte.
Lees verder

"Zoon, broer en pas papa...we kunnen nog geen afscheid van hem nemen": Familie richt crowdfunding op om peperdure behandeling voor zieke Dave (39) te betalen
Al vier jaar slaagde Dave Martens (39) uit Lanaken erin om ondanks zijn ongeneeslijke slokdarmkanker een mooi leven te leiden met zijn familie, vriendin Zena (39) en hun kersvers dochtertje Narumi Rose. Kruidtherapie, meditatie en véél kilometers op de teller moesten de tumor in zijn lichaam uitputten. Dat lukte ook, tot nu. Dave is er nog nooit zo erg aan toe geweest. "Maar de immunotherapie die hij nodig heeft, kost ons 70.000 euro", vertelt zus Joan. Therapie bij een Duitse privékliniek die niet terugbetaald wordt, en dus start de familie een crowdfunding op.
Lees verder

Familie richt crowdfunding op om peperdure behandeling voor zieke Dave (39) te betalen: "Zoon, broer en pas papa...we kunnen nog geen afscheid van hem nemen"
Al vier jaar slaagde Dave Martens (39) uit Lanaken erin om ondanks zijn ongeneeslijke slokdarmkanker een mooi leven te leiden met zijn familie, vriendin Zena (39) en hun kersvers dochtertje Narumi Rose. Kruidtherapie, meditatie en véél kilometers op de teller moesten de tumor in zijn lichaam uitputten. Dat lukte ook, tot nu. Dave is er nog nooit zo erg aan toe geweest, "maar de immunotherapie die hij nodig heeft, kost ons 70.000 euro", vertelt zus Joan. Therapie bij een Duitse privékliniek die niet terugbetaald wordt, en dus start de familie een crowdfunding op.
Lees verder

"We moeten waar we van af willen duur maken: gas, stookolie, benzine en diesel. Elektriciteit moet net goedkoper worden"
Hogere energieprijzen zijn nodig om ons van fossiele brandstoffen te doen afstappen. Maar dan moet de stijging wel op de juiste manier gebeuren. Nu ontmoedigen we net de veranderingen die we nodig hebben.
Lees verder

Acteur en muzikant Wim Willaert: "Mijn vrouw en ik hebben nooit een kwaad woord over elkaar gezegd tegen de kinderen"
"Ik ga nog altijd graag uit, maar sinds ik door 'Eigen Kweek' bekend ben geworden, is dat toch minder." Nachtraaf of vroege vogel? Acteur Wim Willaert (54)is zonder twijfel het eerste. Hij houdt van wilde nachten tot de zon opkomt. Maar hij is ook een familieman die de rust opzoekt, hoewel hij en de moeder van zijn kinderen gescheiden zijn. "Mensen zouden nooit mogen trouwen. Volgens mij houdt niet getrouwd zijn een relatie frisser."
Lees verder

Acteur en muzikant Wim Willaert: "Als ik uitga, is dat tot op het bot. Ik wil altijd nog, nog, nog"
"Ik ga nog altijd graag uit, maar sinds ik door 'Eigen Kweek' bekend ben geworden, is dat toch minder." Nachtraaf of vroege vogel? Acteur Wim Willaert is zonder twijfel het eerste. Hij houdt van wilde nachten tot de zon opkomt. Maar hij is ook een familieman die de rust opzoekt, ondanks dat hij en de moeder van zijn kinderen gescheiden zijn. "Mensen zouden nooit mogen trouwen. Volgens mij houdt niet getrouwd zijn een relatie frisser."
Lees verder

Ganna denkt aan aanval op werelduurrecord na ijzersterke test: "Hopelijk kan ik op een dag een goeie fles rosé kraken"
Voelt Victor Campenaerts al nattigheid? In een gesprek met La Gazzetta dello Sport zet wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna de deur op een stevige kier voor een aanval op het werelduurrecord. De 25-jarige Italiaan wordt in zijn ambitie gesterkt door een ijzersterke test.
Lees verder

Zelfrijdende trein legt eerste kilometers af in Hamburg
Een zelfrijdende trein heeft maandag de eerste kilometers afgelegd op het spoornetwerk van Hamburg. "Een wereldprimeur", volgens spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn en technologiebedrijf Siemens.
Lees verder

RECENSIE. 'Cheyenne & Lola' op Eén: "Steekt het woord 'mokkel' in mensensmokkel"
'Cheyenne & Lola' is één van de pijlen waarmee VRT dit najaar recht in de roos hoopt te schieten. Hoewel, iedereen met een Streamz-abonnement hoeft geen acht weken te wachten om deze reeks in z'n geheel te verslinden. En om Veerle Baetens nog eens over de landsgrenzen aan het werk te zien. Of u deze Frans-Vlaamse western waarbij een atypisch duo in een dystopisch Noord-Frankrijk op zoek gaat naar een eigen plekje onder de zon moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

ASSISEN. Ongeval of moord? "Sharon had geen enkele kans om het er levend van af te brengen"
Een opgefokte BMW316 en een steevast op dezelfde plek geparkeerde schoolbus langs de steenweg in Vleteren. Die combinatie is volgens de familie van Sharon Gruwez — en hun advocaten — het moordwapen waarmee het slachtoffer in deze zaak is omgebracht. Motief van de dader: jaloezie. Beschuldigde Davy Kesteman kon niet verkroppen dat zijn 'knipperlichtrelatie' met Sharon op haar laatste benen liep. Reed hij écht moedwillig in op een geparkeerde schoolbus?
Lees verder

Rechtbank mild voor jongeren die MIVB-controleurs aanvielen: 1 in plaats van 3 jaar cel
Vier jongeren uit de beruchte Peterbos-wijk zijn veroordeeld tot celstraffen tussen 8 maanden met uitstel en 1 jaar effectief voor een aanval op drie controleurs van de MIVB. Een vijfde beklaagde kwam weg met een werkstraf van 120 uur. Hiermee komen de vijf zeer goed weg. Het parket had eerder nog tot 3 jaar cel gevorderd.
Lees verder

"Veel mensen onderschatten wat topsport teweeg kan brengen": Dante Vanzeir toont in HLN Sportcast begrip voor stevige kritiek Courtois
Thibaut Courtois haalde gisteren verschroeiend uit richting UEFA en FIFA. "Ze denken enkel aan het geld in hun zakken". In een nieuwe HLN Sportcast bespreken Union-spits Dante Vanzeir en analist Marc Degryse Courtois' uitspraken bij gastheer Jonas Decleer en kaarten ze na over de mislukte Final Four van de Rode Duivels.
Lees verder

Dante Vanzeir toont in HLN Sportcast begrip voor stevige kritiek Courtois: "Veel mensen onderschatten wat topsport teweeg kan brengen"
Thibaut Courtois haalde gisteren verschroeiend uit richting UEFA en FIFA. "Ze denken enkel aan het geld in hun zakken". In een nieuwe HLN Sportcast bespreken Union-spits Dante Vanzeir en analist Marc Degryse Courtois' uitspraken bij gastheer Jonas Decleer en kaarten ze na over de mislukte Final Four van de Rode Duivels.
Lees verder