Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 oktober 2021

REEKS. De vonk: “Op het Venetiaanse plein vonden onze ogen elkaar terug en kusten we. Lang. En zacht. Alsof we dat ...

HLN
REEKS. De vonk: "Op het Venetiaanse plein vonden onze ogen elkaar terug en kusten we. Lang. En zacht. Alsof we dat al jaren deden"
"Een cruiseschip heeft gelukkig veel verborgen plekjes. Al zijn we wel betrapt in de bezemkast." De getrouwde Christine (30) werkt op een cruiseschip en ontmoet er crewlid Domenico (31). Wanneer hun schip aanmeert in Venetië en de twee een magische twaalf uur beleven in de gondelstad, kiest ze voluit voor hem en scheidt ze van haar man. Hand in hand verlaten ze de open zee om een leven te starten in Rome, al is dat zwaarder dan verwacht. "Iedereen verklaarde me gek. 'Wat ga jij aanvangen met een Italiaan?', zeiden ze."
Lees verder

Wie is Rico Verhoeven, de populaire koning van het kickboksen, (gast)acteur in Undercover en morgen tegenstander van Ben Saddik?
In Nederland is hij razendpopulair, in België kennen we hem vooral als de komende tegenstander van Jamal Ben Saddik. Op de apenrots die de kickbokswereld is, zit Rico Verhoeven (32) al bijna tien jaar op de top. Een beest in de ring, een grote vriendelijk reus ernaast. Portret van één van de meest gevreesde kickboksers in de wereld.
Lees verder

'Blind Getrouwd'-kandidaten houden maandag reünie in 'De Jubilee': Liefde, vriendschap en veel volle buikjes
Alle love birds van de voorbije 6 'Blind Getrouwd'-seizoenen verzamelen maandag voor een groots jubileumfeest. Wie is happy single, wie is verliefd, verloofd, getrouwd of in blijde verwachting? We komen het allemaal te weten. "Het is een zaal vol liefde", zegt ex-kandidaat Nuria.
Lees verder

Cocaïne is overal én vooral daar waar u het niet verwacht. Vier gebruikers aan het woord: "Op den duur nam ik een gram per dag. Ook op de schoolbanken"
In Antwerpen is het record in beslag genomen cocaïne verbroken, en het jaar is nog niet om. De teller van het witte poeder staat nu op 100 ton. Volgens strafpleiter Walter Damen moet de focus ook liggen op de gebruiker, de motor van de drugshandel. Bij vier gebruikers leggen we ons oor te luisteren. De jongste was amper 12 toen ze haar eerste lijn snoof, een andere tikt tien gram per weekend aan. "Ik zie veertienjarigen op feestjes, onder invloed van alle soorten drugs."
Lees verder

Met een verdubbeling in gebruik, is cocaïne overal én vooral daar waar u het niet verwacht. "Op den duur nam ik een gram per dag. Ook op de schoolbanken"
In Antwerpen is het record in beslag genomen cocaïne verbroken, en het jaar is nog niet om. De teller van het witte poeder staat nu op 100 ton. Volgens strafpleiter Walter Damen moet de focus ook liggen op de gebruiker, de motor van de drugshandel. Bij vier gebruikers leggen we ons oor te luisteren. De jongste was amper 12 toen ze haar eerste lijn snoof, een andere tikt tien gram per weekend aan. "Ik zie veertienjarigen op feestjes, onder invloed van alle soorten drugs."
Lees verder

Energieleverancier dreigt failliet te gaan: hoe kan je je als klant indekken? "Neem screenshots van betaalde voorschotten"
Na de faillissementengolf op de Britse energiemarkt ondervindt nu ook een Belgische energieleverancier betalingsmoeilijkheden. Hoewel Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) aankondigde alle nodige stappen te ondernemen, valt een faillissement niet uit te sluiten. "Je wacht als klant beter niet af tot het zover is", meent energie-expert Kristof De Paepe van Mijnenergie.be. "Door nu al voorzorgsmaatregelen te nemen, vermijd je problemen en financiële schade", luidt het.
Lees verder

"Spaanse koning Juan Carlos kreeg van geheime dienst injecties om zijn libido te verlagen"
De Spaanse geheime dienst heeft koning Juan Carlos (83) in het verleden geïnjecteerd met vrouwelijke hormonen in een poging zijn libido te verlagen. Dat beweerde een voormalig politiecommissaris tijdens een parlementaire hoorzitting. De agent in kwestie, José Manuel Villarejo, was er om te getuigen over chantage en corruptie binnen de politieke en zakelijke top.
Lees verder

Eurostar test in Londen gezichtsscan ter vervanging van ticketcontrole
Spoorreizigers hoeven binnenkort bij de Eurostar in Londen mogelijk geen ticket- en paspoortcontrole meer te ondergaan. Het bedrijf zou in plaats daarvan een scan van hun gezicht nemen ter controle.
Lees verder

Oliegigant Shell haalt eigen klimaatdoelstellingen niet: "Erger dan we vreesden"
Shell gaat volgens een nieuw klimaatrapport zijn eigen uitstootdoelen niet halen. Het Nederlands-Britse bedrijf zou ook ver achterlopen op een rechtbankvonnis dat werd aangespannen door de Nederlandse milieuorganisatie Milieudefensie. De uitstoot neemt volgens onderzoeksbureau Global Climate Insights tot 2030 nog toe, in plaats van een door de rechtbank vastgestelde verplichte vermindering van 45 procent.
Lees verder

Michaël Roskam over tragisch filmongeval: "Kan me niet voorstellen dat ik zo een collega zou verliezen"
Regisseur Michaël R. Roskam (49), die al succes kende dankzij onder andere 'Rundskop' en 'Le Fidèle', had het in VTM Nieuws over het tragische ongeval op de set van 'Rust'. Alec Baldwin schoot daar per ongeluk één van zijn collega's dood met een pistool dat was voorzien voor één van de scènes. "Ik heb me persoonlijk wel altijd veilig gevoeld, zowel hier als in de States."
Lees verder

BV 24/7. Natalia is 33 weken zwanger en James Cooke is twee jaar gestopt met roken
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Afghaanse jeugdvolleyspeelster onthoofd door Taliban": Internationale volleybalfederatie vraagt om opheldering
Het Talibanregime in Afghanistan zou begin oktober jeugdvolleybalspeelster Mahjabin Hakimi onthoofd hebben, zo verklaarde een Afghaanse coach aan de Persian Independent. De Internationale Volleybalfederatie is zwaar verontrust door het nieuws. "We vragen dringend om opheldering", klinkt het in Insidethegames.biz.
Lees verder

Prijzengeld Europa: Club Brugge verdiende al 10 miljoen meer dan andere Belgische clubs... sámen
Een verschil van dag en nacht. Club Brugge verdiende dit seizoen al ruim 28 miljoen euro in Europa. Bijzonder veel geld, maar het is pas wanneer we bekijken wat de andere Belgische clubs al verdienden, dat opvalt hoe gigantisch dit bedrag is. Zo verdiende Club al meer dan 10 miljoen meer dan Gent, Genk, Antwerp en Anderlecht... sámen.
Lees verder

Rode plexiglasnagels en een bont bushokje. Belgische ontwerper Martin Margiela maakt carrièreswitch en verbaast met beeldende collectie in Parijs
Wie Martin Margiela zegt, zegt one of a kind. De Belgische ontwerper maakte internationale faam als modeontwerper van alternatieve, slimme en unieke creaties. Tot 2009, het moment waarop hij zijn modehuis Maison Martin Margiela verliet. Sindsdien kende niemand de whereabouts van de modeontwerper, totdat hij afgelopen week plots een tentoonstelling van beeldende kunsten lanceerde in Parijs. En ook daarin laat hij stiekem zijn modehart spreken.
Lees verder

Kompany wil dat Anderlecht zichzelf tegen Beerschot eindelijk beloont: "Tijd om de puntjes op de 'i' te zetten"
Winnen is zondag de enige optie voor Anderlecht, thuis tegen een noodlijdend Beerschot. Dat vindt ook Vincent Kompany, die wil dat zijn elftal loon naar werken krijgt.
Lees verder

Luka Van den Keybus en Noah Kuavita 16de en 20ste in historische allroundfinale, goud is voor Chinees
Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) en Noah Kuavita (Silok Deurne) zijn respectievelijk op de zestiende en twintigste plaats geëindigd in de allroundfinale van het WK toestelturnen in Japan.
Lees verder

Ozzy en Sharon Osbourne krijgen eigen film: "Onze relatie was wild, maar onze liefde onsterfelijk"
Het tumultueuze liefdesverhaal van Sharon (69) en Ozzy Osbourne (72) wordt verfilmd. Dat meldt Variety. Het koppel werkt samen met Sony Pictures om hun verhaal op het witte doek te laten verschijnen.
Lees verder

Café waar barman verdacht van verkrachtingen werkte, reageert: "Wij willen café worden waar iedereen zich veilig voelt"
Het El Café, de horecazaak bij het kerkhof van het Brusselse Elsene die eerder deze maand in het midden van een verkrachtingsschandaal terechtkwam, heeft op Facebook gereageerd op de beschuldigingen dat een barman van het café verschillende vrouwelijke klanten zou gedrogeerd en verkracht hebben. "Wij zijn nooit medeplichtig geweest aan geweld tegen vrouwen en zullen dat ook nooit worden", klinkt het. El Café benadrukt dan ook dat de betrokken werknemer op staande voet werd ontslagen en dat in samenspraak met verschillende organisaties voorstellen worden gedaan om dergelijke feiten in de toekomst te voorkomen.
Lees verder

Na Stromae: ook Gorillaz op Werchter Boutique 2022
De affiche van Werchter Boutique krijgt stilaan vorm. Eerder kondigde de organisatie van het festival aan dat Stromae er volgend jaar op de planken staat. Hij krijgt nu het gezelschap van Gorillaz.
Lees verder

Alec Baldwin in tranen na fataal schietincident
De beelden liegen er niet om: Alec Baldwin (63) is een gebroken man nadat hij op een filmset per ongeluk cameraregisseur Halyna Hutchins (42) heeft neergeschoten. Het Amerikaanse tijdschrift People heeft een foto gelost waarop de topacteur met tranen in de ogen aan het bellen is aan het bureau van de sheriff.
Lees verder