Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 oktober 2021

Rechtbank mild voor jongeren die MIVB-controleurs aanvielen: één in plaats van drie jaar cel

HLN
Rechtbank mild voor jongeren die MIVB-controleurs aanvielen: één in plaats van drie jaar cel
Vier jongeren uit de beruchte Peterboswijk in Anderlecht zijn veroordeeld tot celstraffen tussen acht8 maanden met uitstel en één jaar effectief voor een aanval op drie controleurs van de MIVB. Een vijfde beklaagde kwam weg met een werkstraf van 120 uur. Hiermee komen de vijf zeer goed weg. Het parket had eerder nog tot 3 jaar cel gevorderd.
Lees verder

Man in levensgevaar na verdrinking in Plopsaqua
Een man verkeert in levensgevaar na verdrinking in het waterpretpark Plopsaqua in Hannuit, net over de grens met het Vlaams-Brabantse Landen. Dat meldt het parket van Luik.
Lees verder

Superman komt uit de kast in nieuwste DC-comic: "Iedereen moet zich kunnen herkennen in hun held"
Steeds meer diversiteit in de wereld der superhelden: ook Superman kwam uit de kast in het nieuwste stripboek van DC-comics. De bekende held is blijkbaar biseksueel, en heeft nu een relatie met een mannelijke reporter.
Lees verder

China geteisterd door hevige regenval: meer dan 1,7 miljoen mensen getroffen, 17.000 gebouwen ingestort
Hevige regenval teistert het noordoosten van China. In de provincie Shanxi zijn meer dan 1,7 miljoen mensen getroffen door de extreme weersomstandigheden, zo berichtten lokale media.
Lees verder

Scientology, overspel met toestemming en vreemde opvoedingskeuzes: een blik in het aparte huwelijk van Will Smith
Ze zijn al 23 jaar getrouwd, maar saai is het huwelijk van Will Smith (53) en Jada Pinkett Smith (50) allesbehalve. Na jarenlange geruchten bevestigde 'The Fresh Prince of Bel-Air'-acteur in een interview met GQ dat de twee wel degelijk een open relatie hebben. Maar de levensstijl van de familie Smith doet wel vaker de wenkbrauwen fronsen. Zo stuurden ze hun kinderen naar een beruchte school en voeden ze hen heel vrij op. "Ik ben geen traditionele moeder, en daar ben ik trots op."
Lees verder

Gwenny (32) is zwanger van twaalfde kindje: "Het is een jongetje. Dat maakt de stand 7-5"
Als alles goed gaat verwelkomen Gwenny Blanckaert (32) en haar man Marino Vaneeno (39) in april 2022 hun twaalfde en laatste kindje. Het gezin, dat in Staden woont, maakte het heuglijke nieuws zelf bekend. De naam houdt het koppel nog even geheim, al zal het jongetje wellicht een naam krijgen die gevormd wordt met de letters 'X', 'A', 'E' en 'L', net als al zijn broertjes en zusjes.
Lees verder

Talibanleiders hebben morgen ontmoeting met EU-vertegenwoordigers
Leiders van de taliban hebben morgen in de Qatarese hoofdstad Doha een ontmoeting met EU-verantwoordelijken. Dat heeft de Afghaanse minister van Buitenlandse Zaken, Amir Khan Muttaqi, gezegd.
Lees verder

Van corruptie verdachte Kurz zegt geen schaduwkanselier te worden
De zaterdag opgestapte Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz zegt niet van plan te zijn om achter de schermen aan de touwtjes te blijven trekken. "Ik ben geen schaduwkanselier", schrijft hij in een online mededeling. Iets eerder op de dag had Kurz' vroegere minister van Buitenlandse Zaken Alexander Schallenberg de eed afgelegd als nieuwe kanselier.
Lees verder

Nog altijd geen duidelijkheid over hoe Gabby Petito precies om het leven kwam
Drie weken nadat haar lichaam gevonden werd, is er nog altijd geen duidelijkheid over hoe de Amerikaanse YouTubester Gabby Petito (22) exact om het leven kwam. Haar lichaam zou nog altijd in Wyoming zijn, waar het op 19 september gevonden werd. Intussen wordt ook nog steeds met man en macht gezocht naar haar verdwenen verloofde Brian Laundrie (23).
Lees verder

Weer aan de slag na deceptie in Final Four: Martínez woont training U21 bij voor EK-kwalificatiematch tegen Denemarken
Daags na de nederlaag tegen Italië is Roberto Martínez weer volop aan de slag in Tubeke. De bondscoach woonde de laatste training van de U21 bij voor hun EK-kwalificatiewedstrijd tegen Denemarken. "Een serieuze uitdaging", vindt Jacky Mathijssen.
Lees verder

Aluminiumprijs op hoogste niveau sinds 2008
De prijs van aluminium is maandag gestegen tot het hoogste peil in ruim 13 jaar op de Londense metaalbeurs LME. Dat is een gevolg van de hoge energieprijzen, waardoor een aantal smelterijen hun productie hebben verlaagd.
Lees verder

LIVE. Noa Lang in de basis bij Oranje, dat Gibraltar over de vloer krijgt
• WK-kwalificatie • Groep G • De Kuip • Aftrap: 20u45
Lees verder

Måneskin gaat naakt voor nieuwe single
Songfestivalwinnaars Måneskin geven zich bloot naar aanleiding van hun nieuwe single, en dat mag je letterlijk nemen. De vier bandleden poseerden naakt om promo te maken voor hun nieuwe plaat.
Lees verder

Na Instagramaccount van Martien Meiland nu ook profiel van Erica Meiland gehackt
Het Instagramaccount van Erica Meiland (58) is gehackt. Dat laat de vrouw van Martien (60) weten aan Shownieuws. Plots verschenen er berichten op haar account waarin ze geld vroeg aan haar volgers. Vorige week werd het profiel van Martien ook al gehackt.
Lees verder

Laatste boek van overleden 'Zeven Zussen'-schrijfster Lucinda Riley verschijnt in voorjaar 2022
In het voorjaar van 2022 verschijnt een nieuw boek van Lucinda Riley, de inmiddels overleden schrijfster van de succesvolle serie 'De Zeven Zussen'. Dat heeft haar familie aangekondigd. Het gaat over het achtste en laatste boek in de reeks.
Lees verder

Deze knopen moet de regering nog doorhakken in het begrotingsakkoord
Over de energiefactuur heeft de federale overheid alvast een akkoord bereikt. Dit akkoord zal de regering opnieuw geld kosten, maar premier Alexander De Croo (Open Vld) blijft vastberaden om het begrotingstekort terug te dringen. Er blijven met andere woorden nog enkele belangrijke knopen over om door te hakken.
Lees verder

Wie lange tijd thuis zit, kan deeltje van uitkering verliezen
De Vivaldi-partijen hebben nu ook overeenstemming bereikt over hoe ze langdurig zieken weer aan het werk willen helpen. Zowel werknemers als werkgevers kunnen aankijken tegen sancties.
Lees verder

"Met deze kwaliteiten hadden we allemaal net iets meer verwacht": HLN Sportcast bespreekt de "we zijn maar België"-quote van De Bruyne
"Landen als Italië en Frankrijk hebben 22 toppers. Met alle respect, maar wij niet." Ook over de quote van Kevin De Bruyne vloeide de nodige inkt. Gastheer Jonas Decleer besprak het interview in onze HLN Sportcast ook met Union-spits Dante Vanzeir en analist Marc Degryse.
Lees verder

Football Talk. Zulte Waregem behoudt vertrouwen in Dury - Morioka blijft Charleroi tot 2024 trouw
Francky Dury blijft voorlopig gewoon aan als trainer van Zulte Waregem. Er was vandaag, na de matige start met 9 op 30 en de recente stevige 5-1-nederlaag tegen Seraing, overleg over zijn positie. Maar alle partijen menen dat Dury het tij moet kunnen keren.
Lees verder

Eric Clapton doneert 1.200 euro aan band die coronamaatregelen negeerde
Eric Clapton heeft 1.000 pond (omgerekend bijna 1.200 euro) gedoneerd aan een Britse band die in de problemen is gekomen na het negeren van coronamaatregelen, meldt Rolling Stone. De 76-jarige Britse zanger zou geld hebben gegeven via een crowdfunding die de band had opgezet om uit de juridische kosten te komen.
Lees verder