Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 16 oktober 2021

Rappers, breakdancers en medibal: dit waren de opvallendste acts in ‘Belgium’s Got Talent’

HLN
Rappers, breakdancers en medibal: dit waren de opvallendste acts in 'Belgium's Got Talent'
Mysterie, ambiance en verbijstering in laatste auditieaflevering van 'Belgium's Got Talent'. Hoewel er de afgelopen weken al talloze acts en talenten gepasseerd zijn, slagen sommigen erin de jury toch nog te verrassen. Dit waren de meest opvallende acts van de avond.
Lees verder

Football Talk. Antwerp zonder Nainggolan tegen Zulte Waregem
Antwerp kan vanavond geen beroep op Radja Nainggolan tegen Zulte Waregem. De middenvelder kampt met een blessure en maakt geen deel uit van de 18-koppige selectie van Brian Priske. De Great Old trapt om 18u30 af aan de Gaverbeek.
Lees verder

Drie Belgen opgepakt voor drugshandel aan Costa Blanca
Drie Belgen zijn opgepakt voor het dealen van drugs aan de Spaanse Costa Blanca. De politie viel binnen in hun huis in San Fulgencio en rolde een cannabisplantage met honderd planten op. Verder lag er nog een halve kilo wiet, een halve kilo hasj en honderd gram cocaïne.
Lees verder

GOLDEN BOYS. Het tragische verhaal van Jens Dyck, het toptalent van Club Brugge dat worstelt met mentale problemen: "Elke dag is een gevecht. Ik ben vanbinnen helemaal gebroken"
Ryan Giggs was er gek van en liet hem testen bij Manchester United. De ex-speler van Club Brugge was een talentvolle generatiegenoot van Eden Hazard – Ajax en PSV informeerden. Maar het hoofd wilde niet mee. "Er zit een duiveltje in mij." Het ontroerende verhaal van Jens Dyck (30), verteld door hemzelf. Moedig, recht uit het hart. 'Ik ben soms bang van mezelf. Ik kan nooit garanderen dat het een week goed zal gaan."
Lees verder

Beautyredactrice Sophie test of de beautyproducten van 5 celebrity's de hype en het geld waard zijn. "De fond de teint ruikt een beetje naar verf"
Dat celebritycosmetica the next big thing zou worden in 2021 zagen we van mijlenver aankomen. Met Fenty Beauty van Rihanna ging de bal aan het rollen en nu kondigt zowat iedere maand een nieuwe bekendheid een beautylijn aan. Maar zijn ze echt de moeite – en het prijskaartje – waard? Beautyredactrice Sophie test de producten van actrices Millie Bobby Brown, Jessica Alba, Drew Barrymore, model Miranda Kerr en styliste Trinny Woodall. "Je betaalt vooral voor duur, geparfumeerd water."
Lees verder

Politie beschouwt dodelijke aanval op Brits parlementslid als terreurdaad, huiszoekingen verricht
De Britse politie behandelt de moord op het Britse parlementslid David Amess (69) als een terreurdaad. Coördinator van de Britse antiterreurpolitie Dean Haydon zei afgelopen nacht in een verklaring dat in het voorlopige onderzoek een mogelijk motief naar voren is gekomen dat verband houdt met islamistisch extremisme.
Lees verder

Eddy Merckx en Paul Van Himst vurig over "de voetbal en de vélo": "Remco is een beetje te opvliegend, Eddy" - "Hij zal wel kalmeren, Paul"
De ene omwille van Remco Evenepoel, de andere omdat hij jarig was: Eddy Merckx (76) en Paul Van Himst (78) blijven de kranten halen. Zo gaat dat met iconen — die zijn altijd relevant. Vandaar dat we wat tevreden waren toen Merckx en Van Himst instemden met dit dubbelinterview. Een gesprek over "de vélo en de voetbal". "Anderlecht is beter dan vorig jaar. En er is nog groeimarge. Maar de titel of zelfs tweede wordt moeilijk."
Lees verder

Atlas-draagraket met asteroïdensonde Lucy gelanceerd
Vanop Cape Canaveral in Florida is vandaag een Atlas-draagraket vertrokken die een sonde naar de Trojanen moet slingeren, zo was op NASA TV te zien. De Atlas-5 van lanceerbedrijf ULA steeg op om 11.34 uur Belgische tijd.
Lees verder

Royaltywatcher Thierry Debels neemt onze jonge royals onder de loep: "Het paleis is eigenlijk een kleuterklas"
In het nieuwe boek 'De jonge royals van België' neemt royaltywatcher en auteur Thierry Debels (52) de kleinkinderen van koning Albert II (87) uitgebreid onder de loep. "Tegenwoordig gaat de meeste aandacht naar kroonprinses Elisabeth, maar in de jaren 90 werd Amedeo prominent naar voren geschoven. Tot hij plots naar de achtergrond verdween", zegt Thierry. Voor ons zet hij de meest spraakmakende onthullingen uit zijn boek op een rijtje: "De koninklijke familie bestaat uit verschillende clans die elkaar voortdurend bestrijden."
Lees verder

"Het is een luie optie, maar ik word er altijd instant gelukkig van": chefs verklappen hun favoriete comfortfood en geven het recept
'Winter is coming' en dus keren we terug naar binnen om ons te verwarmen aan elkaar en gerechten waar je instant blij van wordt. Chefs Wim Ballieu, Dagny Ros, Hendrik Dierendonck, Sandra Bekkari en Dominique Persoon verklappen je hun ultieme comfortfoodgerecht én geven het recept.
Lees verder

Akelige vondst: 90 giftige slangen ontdekt onder huis in VS
Een medewerker van een reptielenopvang in Californië heeft meer dan negentig giftige slangen gevangen. De dieren hadden zich onder een huis genesteld. De man vangt al meer dan dertig jaar slangen, maar zo'n grote vondst had hij nog nooit meegemaakt.
Lees verder

Gilles Dewaele begrijpt niet dat KV Kortrijk geen strafschop kreeg: "Ik snap niet dat dit geen penalty is en die tegen Zulte Waregem wel"
KV Kortrijk speelde vrijdagavond een prima partij tegen landskampioen Club Brugge, maar toch gingen ze met 2-0 de boot in. KVK creëerde heel wat kansen, maar de bal wou er niet in. Bij Gilles Dewaele zindert vooral de niet gefloten strafschopovertreding op Badamosi na. "Onbegrijpelijk", aldus de rechtsachter van de Veekaa.
Lees verder

COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: "Eens de 30 voorbij, vallen de weekendplannen in twee categorieën"
Op tram drie veranderen er veel dingen, weet de single 33-jarige Hanne, het alter ego van Sara Leemans. Zo ook hoe je de weekendavonden met je vrienden doorbrengt. Ze vertelt deze week over het contrast tussen feestjes bij de singles in de stad en zij die verhuisden naar de rand. "Als we er eindelijk uit zijn hoe we in godsnaam vijf wagens kunnen parkeren in een doodlopende straat, is het weer zo'n fijne avond."
Lees verder

Chiro in rouw na dood van kookouder en papa van twee zonen Benny (43): "Zijn verhalen zullen we niet vergeten"
De Genkenaar die donderdagavond verongelukte op de E314 is Benny Vanderhenst (43). De man laat twee tienerzonen achter en was gekend in de gemeenschap en binnen Chiro Sint-Gerolf. "Hij werkte nog mee als kookouder op bivak", klinkt het bij de Chiro.
Lees verder

Netflix ontslaat medewerker die vertrouwelijke informatie lekte over show Dave Chappelle
Netflix heeft een medewerker ontslagen die wordt verdacht van het delen van vertrouwelijke informatie met de media. Het personeelslid zou onder meer gelekt hebben hoeveel kosten de videostreamingsdienst had gemaakt voor de controversiële show van stand-upcomedian Dave Chappelle. Er kwam heel veel kritiek van Netflix-medewerkers over Chappelles opmerkingen in zijn optreden The Closer, omdat die kwetsend zouden zijn voor transgender personen.
Lees verder

Jonge meisjes ontpoppen zich op TikTok tot moderne heksen: "Mijn beschermsteen helpt tegen de negativiteit van de buitenwereld"
Halloween valt vroeg dit jaar: op TikTok is hekserij de nieuwste hype. Van kristallen verzamelen tot tarotkaarten leggen: Vlaamse, jonge meisjes gaan er massaal in op. "Vroeger leek het wacko. Nu lopen kristalwinkels vol jongeren.
Lees verder

Youth For Climate roept jongeren op vrijdag tijdens de schooluren op straat te komen
Klimaatbeweging Youth for Climate roept jongeren op om op vrijdag 22 oktober tijdens de schooluren de straat op te gaan in Gent en Louvain-la- Neuve voor de Global Climate Strike. Op die dag zullen jongeren over de hele wereld staken voor het klimaat. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts liet eerder al weten dat hij scholen heeft gevraagd om het klimaatspijbelen altijd te bestempelen als een ongewettigde afwezigheid.
Lees verder

Aantal coronabesmettingen verdubbeld op twee weken tijd: "Zonder vaccinatie was de situatie 10 keer erger"
Het gemiddelde aantal besmettingen stijgt met 28 procent tot bijna 2.500 per dag. De afgelopen twee weken is het aantal coronabesmettingen zelfs verdubbeld. Maar in vergelijking met vorig jaar is de situatie wel minder zorgwekkend, vindt infectiologe Erika Vlieghe. "Vorig jaar zaten we op deze tijd al aan een dubbel aantal gevallen, zonder vaccinatie kon de situatie tien keer erger zijn."
Lees verder

Thibau Nys zit weer op de fiets: amper vier dagen na operatie aan sleutelbeen werkt hij al training af
Thibau Nys (18) zit weer op de fiets. Hij werd vandaag gespot op training. En dat amper vier dagen nadat hij een operatie aan zijn sleutelbeen onderging.
Lees verder

Ex-man die influencer (30) na afwijzing in brand stak tijdens livestream, is veroordeeld tot doodstraf
Voor het in brand steken van zijn ex-vrouw is een man uit China veroordeeld tot de doodstraf. Tot dat vonnis kwam de rechtbank in China donderdag, dat melden diverse landelijke media. De gruwelijke moord sloeg in het hele land in als een bom en wakkerde de discussie omtrent de bescherming van kwetsbare vrouwen opnieuw aan.
Lees verder