Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 oktober 2021

Rachel Hazes neemt het op voor haar zoon: “André heeft zijn eigen kinderjaren overgeslagen”

HLN
Rachel Hazes neemt het op voor haar zoon: "André heeft zijn eigen kinderjaren overgeslagen"
Eerder deze week raakte bekend dat André Hazes (27) z'n concerten in België moest afzeggen. Omdat hij behandeld wordt voor een burn-out, klonk het. Ook andere geruchten over de situatie van de zanger doen massaal de ronde, al is daar volgens zijn moeder Rachel Hazes (51) vrijwel niets van aan.
Lees verder

Kunnen jongeren nog een huis kopen? En is het zinvol om daar nog even mee te wachten? Onze geldexpert geeft advies
In Vlaanderen betaal je dit jaar voor een huis nog maar eens 4,8 procent meer dan vorig jaar. Dat vertelt de Notarisbarometer. Bij die klimmende cijfers wordt in één adem vaak gesteld dat jonge gezinnen geen huis meer kunnen kopen. Maar klopt dat wel? En wat met investeren in vastgoed om er huurinkomsten uit te halen? Blijft dat interessant nu de minister van Financiën plannen heeft om het fiscaal voordeel af te schaffen? Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius, geeft advies.
Lees verder

"Seks, onthoofdingen en vetzakkerij": Matteo Simoni legt uit waarom je 'De Bende van Jan de Lichte' niet mag missen
Eindelijk is het zondag zover: na jaren wachten wordt de prestigereeks 'De Bende van Jan de Lichte' losgelaten op de VTM-kijker. Matteo Simoni (34) kruipt in de huid van de Robin Hood uit 1747 en vertelt waarom je de serie niet mag missen.
Lees verder

Xavier Malisse zal dubbelen aan zijde van pupil Lloyd Harris op European Open
Xavier Malisse (41) haalt zijn racket vanonder het stof en zal samen met zijn pupil Lloyd Harris deelnemen aan het dubbelspel op de European Open (17-24 oktober). De Kortrijkzaan kreeg een wildcard. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend.
Lees verder

Grote prijsverschillen tussen muziekoortjes: is duurder ook beter?
Muziek- en/of podcastliefhebber? Dan heb je je ongetwijfeld al eens afgevraagd wat nu de juiste set oortjes voor je mediaspeler is. Muziekoortjes komen namelijk in allerlei prijscategorieën voor. Maar waar liggen de verschillen juist? Zijn goedkopere exemplaren slechter voor je gehoor? En wat zijn dan de beste aankopen? We vroegen het aan Frank Everaardt van Hardware.info.
Lees verder

VS lanceren zaterdag nooit geziene missie naar asteroïden
Vanop Cape Canaveral in Florida moet morgen een Atlas-draagraket vertrekken die een sonde naar de Trojaanse asteroïden moet slingeren.
Lees verder

Boekhouders krijgen uitstel tot 8 november voor belastingaangiftes
Boekhouders en accountants krijgen 2,5 weken extra om de belastingaangifte voor hun klanten in te vullen. Dat bevestigt het kabinet van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) na een bericht in 'De Tijd'. Volgens de krant hadden de boekhouders alarm geslagen over de impact van de coronapandemie, de overstromingen en de haperende digitale applicaties.
Lees verder

Snelheidsduivel is nieuwe Lamborghini na twee uur alweer mogelijk voorgoed kwijt door nieuwe wet
Een inwoner van Noorwegen heeft niet lang kunnen genieten van zijn in Duitsland gekochte Lamborghini Huracán. Enkele uren na de aankoop werd hij al door de Deense politie van de weg gehaald toen hij 236 kilometer per uur reed.
Lees verder

'Eternals' scoort in voorverkoop: Marvelfilm verslaat nu al zijn recente voorgangers
'Eternals', de Marvelfilm met onder meer Angelina Jolie (46) in de hoofdrol, maakt een bijzonder goede start in de VS. De superheldenfilm bracht tijdens de voorverkoop in een dag zo'n 2,6 miljoen dollar (2,2 miljoen euro) op. Daarmee verslaat het de andere Marvelfilms die dit jaar uitkwamen.
Lees verder

Aylin flipt in 'Temptation Island': "Wat heeft Efrain gedaan?"
De tweede week in Spanje is van start gegaan en dat gebeurde niet onopgemerkt. De relatie tussen Bert en Delphine is ten dode opgeschreven en ook tussen Donna en Nico is het over en uit. Aylin had nog een sprankeltje hoop tot vanavond haar tablet afgaat.
Lees verder

"Ook Vlaamse regering wil 50 euro korting geven op energiefactuur"
De Vlaamse regering komt samen om te praten over onze hoge energiefactuur. Wetstraatjournalist Karel Lattrez blikt bij HLN Live alvast vooruit op het overleg. "Ook de Vlaamse regering wil een korting van 50 euro geven op de energiefactuur", luidt het.
Lees verder

GOLDEN BOYS. Ibrahim Maaroufi, van 'Belgische kroonprins van Inter' tot voetbalnomade zonder club: "In het voetbal krijg je héél snel een etiket"
Ibrahim Maaroufi (32) trainde met Zlatan Ibrahimovic, Luis Figo en Patrick Vieira. Maar zijn gouden toekomst bij Inter Milaan maakte plaats voor een reis rond de wereld. Hypergetalenteerd, maar met zijn hoofd tegen de muur gelopen. En tot overmaat van ramp dook zijn naam nog plots eens op in het dossier rond de aanslagen in Brussel. "Zulke dingen maken je gek."
Lees verder

BV 24/7. Niels Destadsbader nu ook op vinyl en NikkieTutorials gaat voor goud
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

BV 24/7. Niels Destadsbader vanaf nu ook op vinyl en Sarah van Soelen laat nog eens iets van zich horen
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Alstublieft, ik smeek u. Breng het boekje terug": mama Sofie doet oproep na nieuwe diefstal op herdenkingsplek Sander (18)
Amper een maand nadat de lantaarn op het herdenkingsplekje van de overleden Sander (18) is verdwenen, heeft iemand nu ook het herinneringsboekje meegenomen. Mama Sofie Florin is nog meer gebroken dan bij de eerste diefstal. "Iedereen die er Sander komt herdenken kan daar iets inschrijven. Ik ging er heel vaak lezen als ik het even moeilijk had."
Lees verder

"Het griepvirus muteert en kan dan vrij zijn gang gaan": waarom een jaarlijkse griepprik nuttig blijft
Terwijl de wereld eindelijk begint te bekomen van de coronapandemie, duikt binnenkort weer het griepseizoen op. Om ons daartegen te wapenen zijn er dit jaar een kwart meer griepvaccins ter beschikking gesteld. Maar hoe belangrijk en effectief is zo'n griepvaccin nu eigenlijk? En waarom moet dat élk jaar? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt de belangrijkste vragen.
Lees verder

Wat doet een griepvaccin en waarom heb ik het nodig? Onze wetenschapsjournalist beantwoordt al je vragen
Terwijl de wereld eindelijk begint te bekomen van de coronapandemie, duikt binnenkort weer het griepseizoen op. Om ons daartegen te wapenen zijn er dit jaar een kwart meer griepvaccins ter beschikking gesteld. Maar hoe belangrijk en effectief is zo'n griepvaccin nu eigenlijk? En waarom moet dat élk jaar? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt de belangrijkste vragen.
Lees verder

Prijsstijgingen tot wel 50 procent: deze bouwmaterialen zijn duurder als gevolg van de coronacrisis
Hout, staal, isolatie... De prijs van bouwmaterialen is al een jaar aan een forse opmars bezig. In bepaalde gevallen gaat het zelfs om een verdubbeling van de oorspronkelijk kostprijs. Wie bouwt en verbouwt ziet de rekening dus plots een stuk hoger uitvallen. Bouwsite Livios geeft meer toelichting bij de situatie.
Lees verder

Willy Sommers laat in zijn ziel kijken: "Toen Cindy zwanger was, heb ik daar toch een paar dagen mee gezeten"
"Ik heb al heel wat watertjes doorzwommen en stormen doorstaan", zegt Willy Sommers (69), die zijn vijftigjarig jubileum viert met een biografie én bijbehorend album. Wij spraken hem over zijn indrukwekkende carrière en het boek waarin hij geen blad voor de mond neemt. Een gesprek over de rampjaren '80, de komst van VTM, het schuldgevoel rond dochter Annemie en de vrouwen in zijn leven. "'Met Viviane ga ik oud worden', dacht ik. Maar ik heb haar te veel losgelaten."
Lees verder

Zwitser (51) stuurde drie Amerikaanse huurmoordenaars naar Nederlands Limburg om Duitser te doden
Een Duitse inwoner van het Nederlands Limburgse dorp Bergen is op 26 november 2019 in zijn woning gedood door drie Amerikaanse huurmoordenaars, onder wie een voormalige hulpsheriff. Het drietal zou zijn ingehuurd door een 51-jarige Zwitser, die volgens de Nederlandse justitie opdracht zou hebben gegeven de Duitser Thomas Schwarz (58) om het leven te brengen.
Lees verder