Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 oktober 2021

Politie plukt gsm’ende buschauffeur die schoolkinderen vervoert van weg: bestuurder De Lijn is rijbewijs kwijt

HLN
Politie plukt gsm'ende buschauffeur die schoolkinderen vervoert van weg: bestuurder De Lijn is rijbewijs kwijt
Een chauffeur van De Lijn is donderdagmiddag in het centrum van Zaventem zijn rijbewijs kwijtgespeeld nadat hij betrapt werd op het gsm'en achter het stuur. Opvallend: op de bus van lijn 830 zaten verschillende schoolgaande kinderen.
Lees verder

RECENSIE. 'Midnight Mass': "Geen standaard horrorhoogmis, maar griezeliger dan een editie van 'De Wachttoren'"
Halloween is in aantocht en dus trekt Netflix de horrormaand op gang met de langverwachte opvolger van de succesvolle 'The Haunting of'-reeksen. 'Midnight Mass' vertelt het verhaal van een christelijke commune op een spookeiland waar de komst van een mysterieuze nieuwe pater voor mirakels, maar ook voor duistere voortekens zorgt. Of u als de bliksem de ferry moet nemen om de apocalyptische getijden op dit eiland van dichtbij mee te maken, dan wel beter met beide voeten op het vasteland blijft? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Jordi Meeus legt Arnaud Démare erop in Parijs-Bourges
Jordi Meeus (23) heeft Parijs-Bourges gewonnen. Onze landgenoot versloeg Arnaud Démare in een massasprint. Niccolo Bonifazio werd derde. Piet Allegaert werd tweede Belg op een vierde plaats. Voor Meeus is het zijn tweede zege van het seizoen.
Lees verder

Jordi Meeus legt Arnaud Démare erop in Parijs-Bourges: "Dit is een geweldige overwinning"
Jordi Meeus (23) heeft Parijs-Bourges gewonnen. Onze landgenoot versloeg Arnaud Démare in een massasprint. Niccolo Bonifazio werd derde. Piet Allegaert werd tweede Belg op een vierde plaats. Voor Meeus is het zijn tweede zege van het seizoen.
Lees verder

Verontwaardiging in Spanje nadat gynaecoloog lesbische tiener "ziek" verklaart door geaardheid
In Spanje is er bezorgdheid onder LGBTQ+-groepen nadat een lesbische tiener door een gynaecoloog "ziek" werd verklaard op basis van haar geaardheid. Het incident speelde zich af in een ziekenhuis in de stad Murcia, in het zuidoosten van het land. "We vinden het alarmerend en onacceptabel dat er vandaag de dag nog experten bestaan die verantwoordelijk zijn voor onze gezondheid, maar de realiteit van LGBTQ+-mensen negeren", aldus de organisatie Galactyco.
Lees verder

Mel B al vijf weken aan bed genageld door corona
De 'Spice Girl'-ster Mel B (46) ligt al vijf weken doodziek in bed, nadat ze het coronavirus heeft opgelopen. Dat meldt ze zelf op Instagram. "Het coronavirus is geen grap", klinkt het.
Lees verder

Twee verdachten vrijgelaten na messteek aan school, echte dader wordt nog gezocht
Na het steekincident in de Dokter Verhaeghestraat in Oostende, waarbij dinsdagnamiddag een 33-jarige Libiër werd neergestoken voor de Hendrik Conscienceschool, wordt de dader nog steeds gezocht.
Lees verder

HET DEBAT. Is het VTM-programma 'Ik wil een kind' ethisch verantwoord? Dit is jullie mening
In het gloednieuwe VTM-programma 'Ik wil een kind' gaat de zender op zoek naar singles of koppels die graag een kind willen, maar er geen kunnen krijgen en dus op zoek zijn naar een andere alleenstaande of een koppel om een kind mee op de wereld te zetten en dat kind op te voeden. Eerder vandaag lieten we enkele experts en politici aan het woord. Nu is het jullie beurt.
Lees verder

Minstens 10 mensen sterven in Rusland na drinken van vervalste alcohol
In Rusland zijn minstens tien mensen om het leven gekomen nadat ze vergiftigd raakten door vervalste alcohol. De mannen en vrouwen, allen tussen 36 en 73 jaar oud, zijn afkomstig uit verschillende dorpen op zowat 1.200 ten zuidoosten van Moskou.
Lees verder

Immuniteit gaat sneller achteruit bij mannen dan bij vrouwen na prik met Pfizer
Vrouwen zijn doorgaans beter beschermd tegen het coronavirus dan mannen na een prik met het vaccin van BioNTech/Pfizer. Dat staat te lezen in een nieuwe studie die gisteren gepubliceerd werd in het wetenschappelijk tijdschrift The New England Journal of Medicine.
Lees verder

Saoedische overname zou Newcastle in een klap naar financiële voetbaltop knallen: 10 keer rijker dan City en 50 keer rijker dan PSG
Newcastle staat (weer) dichtbij een overname door een Saoedische investeringsgroep. Een deal zou Newcastle in een klap tot de rijkste club op aarde maken, en dan krijgen Bayern, City en PSG er in de Champions League wellicht snel een te duchten concurrent bij.
Lees verder

INTERVIEW Jos D'Haese (PVDA) over loonsverlaging parlementairen: "De deadline was mei 2020. Men heeft dat dus bewust op de lange baan geschoven"
Hij was het niet vergeten, de resolutie uit 2019 om het loon van Vlaamse parlementairen met 5% te verlagen. Dus toen Jos D'Haese (29), de fractieleider van de PVDA in het Vlaams parlement, zijn collega's deze week aan die belofte herinnerde, gingen de alarmbellen af: "Plots was het studiewerk net klaar en stond er een vergadering gepland waar de resolutie kon worden bekrachtigd. Twéé jaar later - toevallig, hé?" Blijft de vraag: waarom moest dat zo lang duren?
Lees verder

GAMEREVIEW. 'Far Cry 6' blijft bij het oude regime
Het verhaal van Far Cry 6 gaat over een revolutie, maar als videogame blijft de langverwachte videogame nogal strikt in het ancien régime hangen. Onze review van de grote najaarsblockbuster van 2021.
Lees verder

De Croo hekelt manier waarop Moslimexecutieve overheidsgeld gebruikt: "Ons land verdient beter dan dit soort geknoei"
Alexander De Croo (Open Vld) heeft duidelijke taal gesproken aan het adres van de Moslimexecutieve. De premier hekelde het gebrek aan transparantie waarbij die instantie overheidsgeld spendeert. "Dit soort geknoei en gekonkel, men verdient in ons land beter dan dat", klonk het in de Kamer.
Lees verder

Meer dan twee miljoen sms'en verstuurd tijdens nationale testdag BE-Alert
Meer dan 115 steden en gemeenten hebben vandaag/donderdag het alarmeringsplatform BE-Alert getest. Er werden in totaal meer dan 2 miljoen sms'en, 26.000 gesproken oproepen en 380.000 e-mails verzonden. Dat meldt de FOD Binnenlandse Zaken.
Lees verder

Overlijden Niels De Wolf (27) komt hard aan bij (ex-)clubs: "Boordevol talent in één vingerknip gestopt"
"Niels was geen haantje-de-voorste, maar er altijd graag bij. Een gast waar iedereen sympathie voor had, zowel op als naast het veld." Het zijn lovende woorden van de (ex-)clubs voor Niels De Wolf (27), die woensdagavond overleed nadat hij zondag na een voetbalwedstrijd in elkaar zeeg. "Het is ongelooflijk dat zijn leven in een vingerknip wordt gestopt", klinkt het. De jongeman werd nog even in kunstmatige coma gehouden, maar overleed uiteindelijk aan de gevolgen van een herseninfarct.
Lees verder

Armin Laschet bereid stap opzij te zetten als voorzitter christendemocratische CDU
De Duitse politicus Armin Laschet is bereid te vertrekken als leider van de CDU. Dat melden Duitse media. De christendemocratische partij en zusterpartij CSU leden onder zijn leiding een historische nederlaag bij de parlementsverkiezingen van 26 september.
Lees verder

Duitse media: "Armin Laschet stopt als voorzitter christendemocratische CDU"
De Duitse politicus Armin Laschet heeft intern zijn vertrek aangekondigd als leider van de CDU. Dat melden Duitse media. De christendemocratische partij en zusterpartij CSU leden onder zijn leiding een historische nederlaag bij de parlementsverkiezingen van 26 september.
Lees verder

LIVE. Kiest Martínez voor Tielemans of Vanaken? - Rode Duivels aangemoedigd door 2.000 Belgen
• Halve finale Nations League • Juventus Stadium (20u45) • Ref: Daniel Siebert (DUI) • Wedstrijd LIVE te bekijken op VTM
Lees verder

Leiders Amerikaanse Senaat bereiken akkoord over voorlopige verhoging schuldenplafond
De leiders van Amerikaanse Senaat hebben een akkoord bereikt waardoor de overheid voorlopig niet zonder geld zal komen te zitten. Dat heeft de Democratische meerderheidsleider Chuck Schumer vanmiddag aangekondigd.
Lees verder