Doorgaan naar hoofdcontent

Patrick (45) sterft na keukenbrand: “Hij was nog bij bewustzijn toen we hem naar buiten droegen”

HLN
Patrick (45) sterft na keukenbrand: "Hij was nog bij bewustzijn toen we hem naar buiten droegen"
Bij een ogenschijnlijk milde keukenbrand in de Haagstraat in Munsterbilzen is vanochtend Patrick Triest (45) om het leven gekomen. Zijn broer en moeder geraakten ook bevangen door de rook en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Buurman Clement heeft gedaan wat hij kon om Patrick te redden, maar dat mocht niet baten. "Zo'n vriendelijke mensen. Patrick was gelukkig wanneer hij met zijn bromfiets bezig was", vertelt hij.
Lees verder

"Queen Elizabeth neemt juridische kosten van prins Andrew voor haar rekening"
Koningin Elizabeth (95) helpt haar zoon prins Andrew (61) financieel in de misbruikzaak die in de Verenigde Staten tegen hem loopt. Volgens The Telegraph betaalt de Queen de juridische kosten van Andrew met het inkomen van haar hertogdom Duchy of Lancaster.
Lees verder

Slecht nieuws voor Rode Duivels? Meunier valt uit met knieblessure in nipte overwinning voor Dortmund
Moeten de Rode Duivels Thomas Meunier missen in de Nations League? De rechtsback viel geblesseerd uit bij Borussia Dortmund, dat met 2-1 won van Augsburg. Het is afwachten wat de schade is. Axel Witsel speelde ruim een uur, invaller Thorgan Hazard liet een enorme kans liggen.
Lees verder

Burgemeester Ternat over penitentiair verlof van inwoonster Els Clottemans: "De deur staat hier altijd open"
Vijftien jaar na de parachutemoord mag Els Clottemans (37) overdag de gevangenis verlaten om een opleiding te volgen. Ze zal dus regelmatig terug te vinden zijn in Ternat, waar ze voor haar arrestatie woonde. "De deur staat open", zegt Michel Vanderhasselt, burgmeester van Ternat.
Lees verder

Burgemeester Ternat over penitentiair verlof van inwoonster Els Clottemans, 15 jaar na parachutemoord: "De deur staat hier altijd open"
Vijftien jaar na de parachutemoord mag Els Clottemans (37) overdag de gevangenis verlaten om een opleiding te volgen. Ze zal dus regelmatig terug te vinden zijn in Ternat, waar ze voor haar arrestatie woonde. "De deur staat open", zegt Michel Vanderhasselt, burgemeester van Ternat.
Lees verder

LIVE. Bijna 2-0! Werner kan heerlijk hakje van Lukaku niet verzilveren
• Premier League • Stamford Bridge • Aftrap: 16u • Lukaku staat al vier wedstrijden droog
Lees verder

LIVE. KV Kortrijk weer op voorsprong: Alioui krult vrije trap binnen
• Speeldag 10 JPL • Guldensporenstadion • Aftrap: 16u15 • Kortrijk staat zevende, Charleroi twaalfde
Lees verder

Tropisch klimaat in Florida bemoeilijkt zoektocht naar Brian Laundrie: "Lichaam kan in minder dan vijf tot zeven dagen veranderen in skelet"
Experts vrezen dat het steeds moeilijker wordt om Brian Laundrie (23) te vinden, de verloofde van de vermoorde YouTubester Gabby Petito (22). Het tropisch klimaat in het zuiden van Florida zorgt er immers voor dat forensisch bewijsmateriaal veel sneller verdwijnt. En dat geldt ook voor een eventueel stoffelijk overschot. "Dat kan hier in minder dan vijf tot zeven dagen veranderen in een skelet", zegt Chris Boyer van de National Association for Search and Rescue (NASAR) aan CNN.
Lees verder

Het weer houdt Belgen bezig: "Niemand kijkt uit naar valpartijen. Maar ze zullen er zijn..."
Parijs-Roubaix in oktober. Dus kijken de renners met veel belangstelling naar de buienradar-app op hun telefoon. Het weer van morgen is tijdens de ploegvoorstelling uiteraard al een item. Victor Campenaerts denkt dat er bij regenweer geen vroege vlucht zal ontstaan. Sep Vanmarcke weet dan weer dat de factor geluk ontzettend belangrijk wordt. "Het is allemaal één groot vraagteken."
Lees verder

Afgekeurde goal en knal op de paal: Lukaku kent ongelukkige wedstrijd, maar Chelsea wint wel van Southampton
Het was niet de namiddag van Romelu Lukaku. Tegen een tienkoppig Southampton zag de Rode Duivel een goal (terecht) afgekeurd worden voor buitenspel en in het slot trof hij ook nog de paal. Chelsea won wel met 3-1 en is voorlopig de nieuwe leider.
Lees verder

LIVE ETHIAS CROSS. Vanthourenhout en Hermans hebben kleine bonus op groep met Iserbyt en Aerts
De Ethias Cross houdt vandaag halt in het West-Vlaamse Meulebeke voor de Berencross. Europees kampioen Eli Iserbyt toonde zich al de beste in Lokeren, Beringen en Bredene en gaat op zoek naar vier op een rij. Blijft Iserbyt ongenaakbaar of strooit iemand roet in het eten? Op deze pagina volgt u de cross vanaf 17u30 LIVE.
Lees verder

KV Kortrijk baalt, Charleroi redt punt na gelijkmaker van Gholizadeh in 95ste minuut
Na een aangenaam kijkstuk hebben KV Kortrijk en Charleroi 2-2 gelijkgespeeld. Alioui leek de wedstrijd te beslissen met een heerlijke goal op vrije trap, maar in extremis maakte Gholizadeh er 2-2 van. KV Kortrijk heeft voor de tweede keer op rij een voorsprong in de absolute slotfase uit handen gegeven.
Lees verder

Daarom kozen prinses Beatrice en haar man Edoardo voor de naam Sienna
De Britse prinses Beatrice (33) en haar man Edoardo Mapelli Mozzi (38) zijn op 18 september ouders geworden van een dochtertje. Voluit heet het meisje Sienna Elizabeth Mapelli Mozzi. Haar tweede voornaam is alvast een eerbetoon van de Queen, maar fans van het Britse koningshuis vragen zich af welke betekenis er achter de naam Sienna schuilt.
Lees verder

LIVE. Wie trekt goede lijn door op Stayen: STVV of KV Oostende?
• Speeldag 10 JPL • Stayen • Aftrap: 18u30 • Oostende hield vorige week Anderlecht in bedwang, STVV won bij Standard
Lees verder

Michael Vanthourenhout soleert naar tweede opeenvolgende zege in Ethias Cross van Meulebeke
Michael Vanthourenhout (27) heeft voor de tweede opeenvolgende keer de Ethias Cross van Meulebeke gewonnen. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal haalde het na een knappe solo. Ploegmaat Laurens Sweeck werd tweede, Toon Aerts mocht als derde mee op het podium.
Lees verder

LIVE. Aftrap! Bij winst van Union tegen Cercle wipt het (voor even?) naar de leiding
• Speeldag 10 JPL • Jan Breydelstadion • Aftrap: 18u30 • Union staat vijfde, Cercle pas zestiende
Lees verder

Jolien D'hoore neemt afscheid in "moeilijke wedstrijd": "Maar trots dat ik einde heb gehaald"
Jolien D'hoore finishte buiten de tijd in Parijs-Roubaix, de laatste wedstrijd uit haar loopbaan, na twee valpartijen. "Mijn koers was al vroeg voorbij", zei ze. "Maar ik wilde niet afstappen in mijn laatste koers en het einde halen. Ik ben blij dat me dat gelukt is."
Lees verder

Tesla klopt verwachtingen met verkoop van kwart miljoen elektrische auto's
Tesla heeft in het derde kwartaal bijna een kwart miljoen wagens geleverd. Dat is meer dan verwacht. Het gaat om een record voor de producent van elektrische wagens. Tesla maakte de cijfers zaterdag bekend.
Lees verder

LIVE. Geen voorsprong voor Union: Teuma schildert vrije trap op de lat
• Speeldag 10 JPL • Jan Breydelstadion • Aftrap: 18u30 • Union staat vijfde, Cercle pas zestiende
Lees verder

BINNENKIJKEN. Kelly Clarkson viert overwinning in pijnlijke scheiding met nieuwe miljoenenvilla
Kelly Clarkson (38) is het levende voorbeeld dat the American dream bestaat. De 'Since U Been Gone'-zangeres wordt bestempeld als de nieuwe Amerikaanse talkshowkoningin, werkt aan een zeer persoonlijk album en kocht zopas een gloednieuwe miljoenenvilla in Los Angeles. Professioneel gaat het haar voor de wind, maar op persoonlijk vlak kreeg ze de laatste tijd heel wat miserie te verwerken. De helse scheiding met haar ex heeft zijn sporen nagelaten, maar ze kon vrijdag wel een grote overwinning boeken.
Lees verder