Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 10 oktober 2021

Passage van droomwagens in Brugge en Oostende doet publiek watertanden, ook deelnemers onder de indruk: “Zó veel v...

HLN
Passage van droomwagens in Brugge en Oostende doet publiek watertanden, ook deelnemers onder de indruk: "Zó veel volk. Het lijkt wel de aankomst van de Tour De France"
Wat een succes! Na de gesmaakte passage van de oldtimers door Brugge op vrijdag, lokten ook de 'droomwagens' zaterdagavond een massa volk naar de Brugse binnenstad. Eerder op de dag stonden ze al rijen dik in Oostende. Jong, oud, man of vrouw: werkelijk iedereen vergaapte zich aan de meest exclusieve wagens. "De beelden spreken voor zich. Het is onze wens om de komende jaren verder samen te werken met beide steden. Het was een enorm succes", zegt organisator Filip Bourgoo. Wij genoten mee van het spektakel.
Lees verder

"Lange relaties maken dat we langer leven": dit moet je wel en niet doen om gelukkig te blijven bij je partner
We leven langer, gezonder én gelukkiger als we lang bij ons lief blijven, schrijft de Duitse wetenschapper en gevierd auteur Werner Bartens. Maar wat is het geheim van een goede relatie? En wanneer ga je alsnog beter uit elkaar? "Ruziemaken is een teken dat je de ander nog ziet staan", zegt hij.
Lees verder

Jawel, dit is Sven Nys: hij rijdt 'Legends Race' in Waterloo als horrorclown
't Is eens iets anders. Sven Nys (45) heeft deelgenomen aan de 'Legends Race' van Waterloo. Niet in een tenue van de Baloise Trek Lions, maar wel als horrorclown. "Dit zijn de beste dagen op een fiets", schrijft hij op Instagram.
Lees verder

ROYAL BITS. Koning Willem-Alexander heeft nieuwe hond en de kinderen van prinses Delphine ontmoeten koning Albert
Leden van koninklijke families laten wereldwijd niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royalty-land passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes van de week.
Lees verder

'Belleke Trek' bij burgemeester is geen goed idee
Twee snotneuzen van 13 en 14 jaar hingen zaterdagmiddag wat rond op de Herentalsebaan in Deurne. De politie kreeg hen in de gaten omdat ter hoogte van het huis burgemeester Bart De Wever een politiecamera staat. De jongens bleven maar rondhangen voor de woning van de burgemeester zodat de politie voor alle zekerheid een patrouille langsstuurde.
Lees verder

Op zoek naar de roots van Pogacar, de koning van de koers: "Soms ging Tadej op zijn eenwieler naar school"
Twee keer de Ronde van Frankrijk. Luik-Bastenaken-Luik. Een rist rittenkoersen. En nu ook de Ronde van Lombardije. Tadej Pogacar (23) mag zich met recht en rede de koning van de koers noemen. Wij zochten zijn roots op en spraken met mama Marjeta over Tadej als kind en nu. "Hij was altijd in beweging. Ik moest opletten dat hij geen ongelukjes beging, zoals zijn hand op een hete plaat leggen."
Lees verder

België zet zich in voor universele afschaffing doodstraf, Wilmès: "Het is een aantasting van de menselijke waardigheid"
Ons land blijft zich inzetten voor "de volledige, wereldwijde afschaffing van de doodstraf voor alle misdrijven", samen met de rest van de Europese Unie. Dat meldt de minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) naar aanleiding van de Europese en Werelddag tegen de doodstraf. Het thema is al lange tijd een van de grote prioriteiten van ons land.
Lees verder

Hilde (60) zoekt al 16 jaar naar een nieuwe liefde: "Ik heb genoeg van friends with benefits." Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies
Sinds haar echtscheiding, zestien jaar geleden, is Hilde (60) single. Alle dates ten spijt: de liefde blijkt voor haar onvindbaar. "Ondanks online dating, professionele relatiebemiddeling, apps en al wat je wil, is er geen dekseltje te vinden dat op mijn potje past." Wat Hilde wél makkelijk kan vinden, zijn getrouwde mannen die in haar een friend with benefits zien, maar dat heeft ze afgezworen. "Altijd op de 26ste plaats komen, enkel ter beschikking staan als het hem uitkomt, alleen dienen voor amusement, verstrooiing en seks? Dat is na een tijdje heel frustrerend." Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies om te daten op leeftijd.
Lees verder

Stembureaus opengegaan voor streng beveiligde Iraakse verkiezingen
In Irak zijn zondag om 7 uur plaatselijke tijd de stembureaus opengegaan voor de parlementsverkiezingen. Die worden vervroegd gehouden als antwoord op de maandenlange protesten voor hervormingen. Het is voor de tweede keer dat er verkiezingen zijn sinds Irak bijna vier jaar geleden de militaire overwinning op de militante groepering Islamitische Staat (IS) uitriep.
Lees verder

Eric Goens draait voor Eén docureeks over 'gevallen' Sihame El Kaouakibi
Reportagemaker Eric Goens (52) is in alle stilte al maanden aan het werken aan een documentaire over het leven van de 'gevallen' Sihame El Kaouakibi (35), de Belgische politica, ondernemer en activiste voor rechten van jongeren. Het resultaat zal op Eén te zien zijn.
Lees verder

LIVE (15u). Leidersplaats op FIFA-ranking mogelijk op het spel voor Rode Duivels - Kiest Martínez voor Tielemans of Vanaken tegen Italië?
• Aftrap: 15u • Kleine finale Nations League • Romelu Lukaku en Eden Hazard zijn er niet meer bij voor de Rode Duivels • Wedstrijd live te bekijken op VTM
Lees verder

Koning Filip ging er jagen, door Fabiola's eisen nam het personeel ontslag: Kasteel van Fenffe geeft geheimen prijs
Waar en hoe wonen de leden van onze koninklijke familie? Het is een simpele vraag, waar verrassend weinig Belgen het antwoord op weten. In onze nieuwe reeks verkennen we de 'verborgen' koninklijke verblijven van België. Met deze week het Kasteel van Fenffe, dat verscholen ligt op wandelafstand van het Koninklijk Kasteel van Ciergnon in de Ardennen. Tijd voor een virtuele rondleiding op het domein, waar een hoge muur alle pottenkijkers moet weren en waar koning Albert en Paola wilden intrekken, maar de facturen te hoog bleken.
Lees verder

"9 kinderen per verzorger is echt te veel." 2 mama's maken pakkend filmpje om probleemsituatie in Belgische kinderopvangen aan te kaarten
"Zweden 5. Griekenland 4. Engeland 3. Nederland 3. België 9." Het zijn de eerste woorden uit het filmpje '9 is echt te veel', waarin mama's Ellen Pollard en Marie De Hert van Poolhert Productions de probleemsituatie in de Belgische kinderopvangen aankaarten. Want nog altijd staat er in ons land één onthaalouder in voor de zorg voor maar liefst 9 baby's, peuters en kleuters. En dat filmpje komt precies op het juiste moment, want 11 tot 17 oktober is het Week van de kinderopvang.
Lees verder

Vliegtuigcrash in Rusland eist zestien levens
In de Russische deelrepubliek Tatarije is een vliegtuig met 23 mensen aan boord neergestort. Zestien passagiers hebben de crash niet overleefd, zo meldt het Russische ministerie voor Noodsituaties. De oorzaak van de crash is nog niet bekend. Mogelijk kampte het toestel, dat eigendom was van een vliegclub, met een technisch probleem.
Lees verder

Football Talk. Xavi sluit terugkeer bij Barcelona als coach niet uit - Clubicoon Rui Costa nieuwe voorzitter Benfica
Xavi, clubicoon bij FC Barcelona, heeft de geruchten dat hij Ronald Koeman op de trainersbank zou kunnen vervangen bij het belaagde Barça niet tegengesproken. De 41-jarige ex-topvoetballer liet weten dat hij "open staat voor alles".
Lees verder

Magnette: "Hoeveel bespaard wordt is niet essentieel, de vraag is hoe we dat doen"
Hoeveel miljard er precies op de begroting bespaard wordt, is niet essentieel, de vraag is hoe we dat doen. Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette gezegd in De Zevende Dag. Hij brak daarbij een lans voor de strijd tegen fiscale fraude. "Als we ernstig tegen fiscale fraude strijden, kunnen we 2, 3, 4 miljard vinden", aldus Magnette, die verwees naar de Pandora Papers.
Lees verder

12 arrestaties nadat coronaprotest in Rome ontaardt in rellen
Betogingen tegen het coronabeleid van de Italiaanse regering zijn zaterdag in Rome ontaard in zware rellen. Zo werd onder meer een hoofdkwartier van Italië's grootste vakbond CGIL bestormd. De politie van de Italiaanse hoofdstad pakte twaalf amokmakers op, onder wie ook leden van een extreemrechtse organisatie.
Lees verder

Overweeg je botox, fillers of een peeling? "Om één of twee rimpels te vullen betaal je 150 euro"
Oneffenheden en rimpels krijgen we niet altijd weggewerkt met make-up. Soms moeten we de natuur een handje helpen. Esthetisch arts Elisabet Haesevoets en haar collega-mentor Ilan Karavani helpen ons om het kluwen aan anti-rimpelbehandelingen te ontwarren: hoe en op welke manier kan je rimpels voorkomen? En wat kosten deze behandelingen?
Lees verder

Herfsteditie Antwerp 10 miles van start met meer dan 30.000 deelnemers
De AG Antwerp 10 Miles van 2020 is anderhalf jaar later eindelijk van start gegaan. De eerste van vier golven is zopas vertrokken. Met de Short en Alpro Kids Run erbij bezetten vandaag maar liefst 31.000 sportievelingen linker- én rechteroever vandaag.
Lees verder

Hoe Operatie Zero kostbare tijd verloor: spilfiguren werden in 2013 al in verband gebracht met zwart geld, witwassen en matchfixing
Zwart geld, witwassen en matchfixing: een rapport van de Cel voor Financiële Informatieverwerking verdacht voetbalmakelaar Dejan Veljkovic er al in 2013 van. Ook de namen van Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck, makelaar Mogi Bayat en Lokeren-coach Peter Maes waren toen al gevallen. Toch zou het nog zo'n vijf jaar duren voordat Operatie Zero van start ging.
Lees verder