Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 oktober 2021

Pasgetrouwde multimiljonair (33) overlijdt na bezoek aan nachtclub en laat Brits hotelimperium achter

HLN
Pasgetrouwde multimiljonair (33) overlijdt na bezoek aan nachtclub en laat Brits hotelimperium achter
Een in het Verenigd Koninkrijk bekende hotelmagnaat is afgelopen weekend overleden na een bezoekje aan een exclusieve nachtclub in Londen. Het gaat om Vivek Chadha, een 33-jarige multimiljonair die banden had met prominente Britse politici. De politie is een onderzoek gestart naar zijn overlijden. De familie gaat vooralsnog uit van een natuurlijke dood.
Lees verder

ONZE OPINIE. Ooit wilden we niet alleen de zorg vrijwaren, maar ook onderwijs blijven garanderen. Dat was het uitgangspunt, en dat moet het blijven
Als een hamster die op een rad loopt en telkens dezelfde struikelblokken tegenkomt. Zo voelt deze pandemie aan. Golf vier is hier en de bekende recepten duiken op, ook voor scholen. Alle kinderen een masker, vindt biostatisticus Geert Molenberghs. Met lange tanden moesten de vijfdes en zesdes in de lagere school dit jaar een masker aan, tot het in september weer uit mocht - toch in Vlaanderen. Maar nu een meerderheid gevaccineerd is, moet het strenger dan het ooit was: allemaal gemaskerd. Van klein naar groot. Een mens zou zijn geloof in vaccins zo nog verliezen en dat is niet nodig. Straks zit een 16-jarige mét mondmasker in de klas, en zonder op café of in het jeugdhuis.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Digitaal overleg ontaardt in ruzie tussen Jambon en Vandenbroucke: met geroep, getier en veel verwijten
De Vlaamse regering is dan toch geplooid voor de uitbreiding van de coronapas in Vlaanderen naar de horeca en de fitness. En daarvoor heeft de federale regering niét de arm van Jambon moeten omwringen: het feit dat Horeca Vlaanderen zélf de voorkeur gaf aan het Covid Safe Ticket, eerder dan opnieuw mondmaskers in te voeren, gaf de doorslag. Toch werd er bij momenten flink geroepen door de microfoons. Jambon kreeg het op zijn heupen van de volgens hem "paniekerige" Vandenbroucke, maar die beet terug.
Lees verder

Hoelang zitten we weer met maatregelen? "Met maximumtermijn van drie maanden wordt noodsituatie over de feestdagen getild"
Hoe lang zitten we weer vast aan maatregelen? De vraag rijst nu de federale regering voor drie maanden de pandemiewet wil afkondigen. "Zo worden de epidemiologische noodsituatie over de feestdagen getild", legt viroloog Marc Van Ranst uit. Hij sluit zelfs niet uit dat ze ook nog over de winter zullen moeten worden getild. Toch blijft hij optimistisch en is hij alvast de familiefeesten met Kerst en Nieuwjaar op een normale manier aan het inplannen.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Digitaal overleg ontaardt in ruzie tussen Jambon en Vandenbroucke: met geroep en verwijten
De Vlaamse regering is dan toch geplooid voor de uitbreiding van de coronapas in Vlaanderen naar de horeca en de fitness. En daarvoor heeft de federale regering niét de arm van Jambon moeten omwringen: het feit dat Horeca Vlaanderen zélf de voorkeur gaf aan het Covid Safe Ticket, eerder dan opnieuw mondmaskers in te voeren, gaf de doorslag. Toch werd er bij momenten flink geroepen door de microfoons. Jambon kreeg het op zijn heupen van de volgens hem "paniekerige" Vandenbroucke, maar die beet terug.
Lees verder

Niet iedereen even gelukkig met invoering coronapas: "Het is al druk genoeg en die stress moet ik er niet bij hebben"
Het Overlegcomité heeft gisteravond beslist dat klanten van cafés en restaurants voortaan hun Covid Safe Ticket zullen moeten tonen. Het horecapersoneel zelf moet opnieuw een mondmasker dragen. Ook in de winkels komt er weer een mondmaskerplicht. Niet alle zelfstandigen zijn enthousiast over de nieuwe maatregelen. "Maar dit is wel duidelijk. Duidelijkheid hebben we de laatste tijd zo hard gemist."
Lees verder

Personen met een beperking kunnen voortaan tegemoetkoming combineren met inkomen uit arbeid
Het federale actieplan 'Handicap' laat personen met een beperking voortaan toe om hun tegemoetkoming te combineren met een inkomen uit arbeid. Bijna 50.000 Belgen zullen op deze manier een ­hoger inkomen genieten. Dat schrijft De Standaard vandaag.
Lees verder

Foutje van fiscus: niet gehandicapt, wel extra betalen
27.000 burgers kregen door een fout van de fiscus de voorbije drie jaar onterecht een belastingvermindering toegekend. Allemaal waren ze ooit een tijdje invalide, maar de belastingdienst beschouwde hen verkeerdelijk als 'permanent' invalide. En dat kost de betrokkenen nu een smak geld. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.
Lees verder

Mondmaskerplicht? Afkoelingsweek? Dit ligt vandaag tijdens onderwijsoverleg op tafel en dit zeggen de deelnemers daarover
Vandaag overleggen de onderwijskoepels, de bonden, CLB's, gezondheidsexperts en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) over hoe de toenemende besmettingscijfers in vooral de lagere scholen moeten worden aangepakt. Het onderwijsveld wil komaf maken met het test- en quarantainebeleid dat ervoor zorgt dat klassen of zelfs hele scholen moeten sluiten. Daarnaast liggen ook ventilatie, mondmaskerplicht en misschien zelfs een afkoelingsweek op tafel. We polsen naar de stellingnames van de deelnemers aan het overleg.
Lees verder

Deliveroo voor uw hond: Belgisch bedrijf levert verse maaltijden aan huis. "Maar toch", zegt de dierenarts, "is er niks beter dan hondenbrokken"
Verse maaltijden voor uw hond aan huis, het bestáát: het Belgische bedrijf Dog Chef verkoop zo'n hondenmaaltijden nu al in vier landen - of hoe het deliveroo-business model ook voor dieren opgang maakt. Maar is dat goéd, voor uw trouwe viervoeter, zo'n prakje met verse kip en worteltjes en rijst? En als u dat kan laten leveren, kan u dat dan niet voor een tiende van de prijs zélf maken? En is er eigenlijk iets mis met de klassieke hondenbrokken?
Lees verder

Eén jaar na moord op juf Mieke houden speurders spreekuur in pastorie: politie hoopt dat moordenaar komt biechten
Bijna één jaar na de moord op juf Mieke, tast de politie nog steeds in het duister. De 59-jarige zorgjuf uit Noorderwijk werd op klaarlichte dag in haar eigen huis gedood met liefst 101 messteken. Door wie, dat blijft een raadsel. Grootschalig DNA-onderzoek waarbij aan 435 mannen uit het dorp een staal werd gevraagd, leverde niets op. Daarom gooien de speurders het zaterdag over een andere boeg. Dan houden ze een spreekuur in de pastorie, in de hoop dat de moordenaar - of iemand die hem kent - bij hen op de biecht komt.
Lees verder

Gevangeniswaakhond: minimumnormen voor isoleercellen vaak niet gerespecteerd
De isoleercellen in de 36 Belgische gevangenissen beantwoorden vaak niet aan de wettelijke minimumnormen. Dat blijkt uit een rapport van de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen (CTG), de gevangeniswaakhond, waarover Le Soir vandaag bericht.
Lees verder

Mieke (61) speelt 200.000 euro kwijt aan gewiekste oplichters: "Het klonk zo mooi, maar ik heb niks meer"
Van de hemel naar de hel. Het overkwam een 61-jarige vrouw uit Kortrijk de voorbije maanden. "Op een moment dat ik emotioneel zwak was, werd ik benaderd via Facebook. Ik genoot van de aandacht, de lieve woordjes. Maar ze bleken afkomstig van oplichters. Ze kwamen zo geloofwaardig over dat ik te laat besefte dat het foute boel was. Waar ik me heel mijn leven voor heb kromgewerkt, is verdwenen. Gestolen."
Lees verder

Bent u binnenkort ook aan de beurt voor een derde prik? De 7 meest prangende vragen over het boostervaccin voor u beantwoord
Komt er een derde boostervaccin voor iedereen? Daar buigen de verschillende ministers van Volksgezondheid in dit land zich morgen over. In totaal kregen 515.049 Belgen al een boosterprik. Krijgen we binnenkort allemaal een derde prik? En zijn de centra daar klaar voor? Werkt uw Covid Safe Ticket dan nog wel? Experten beantwoorden voor u de meest actuele vragen.
Lees verder

Wout van Aert heeft goesting in cross maar denkt al aan klassiek voorjaar: "WK veldrijden? Wordt moeilijk"
Wout van Aert (27) is aan zijn trofeeënjacht begonnen. Als kroon op een weergaloos seizoen. Straks lonkt het veld weer. Zijn vierde liefde, na Sarah, Georges en de weg. Pure passie. Zó groot, dat hij luidop twijfelt over dat WK, eind januari 2022 in de States. Goh, dan toch? "'t Is niet zomaar eventjes een regenboogstrijd in Oostende, hé."
Lees verder

Vooruit wil komaf maken met vele letsels door de e-step: "Onder de 16 niet rijp genoeg voor zulke krachtige voertuigen"
Nadat onze krant de gevaren van de elektrische step in kaart bracht, wil de partij Vooruit de e-steps weren op voetpaden. Ook wil men een minimumleeftijd van 16 jaar invoeren.
Lees verder

Georges-Louis Bouchez, voorzitter van MR en Francs Borains: "In het voetbal heb ik geen vijanden, denk ik"
"Zou u over Francs Borains schrijven mocht ik niet de voorzitter zijn? Neen, toch?" Bullseye. Georges-Louis Bouchez (35) weet dat hij de media als een magneet aantrekt nu 'zijn' club in de zestiende finale van de beker vanavond Beerschot treft. "Uiterlijk probeer ik rustig te zijn maar vanbinnen..."
Lees verder

"De narco's zitten bij ons": gerecht deelt drugshandel stevige tik uit na 114 huiszoekingen en 64 arrestaties
Met de privéjet of via containerschepen gingen tonnen cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Brussel. Onze hoofdstad speelde zo een cruciale rol in een immens drugsnetwerk. Dat blijkt na een grootschalige operatie - die voortvloeit uit het Sky ECC-dossier - waarbij 64 personen werden opgepakt bij 114 huiszoekingen. "We dachten altijd dat de narco's in Latijns-Amerika zaten, maar ze zitten hier ook", aldus federaal procureur Frédéric Van Leeuw.
Lees verder

Kitir maakt 50 miljoen euro vrij voor klimaatprogramma in de Sahel
Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) maakt 50 miljoen euro vrij voor een Belgisch klimaatprogramma in de Sahel. Dat maakte ze gisteren bekend tijdens een ontmoeting met de minister van Leefmilieu van Burkina Faso, Siméon Sawadogo. Het programma moet zowat 10.000 hectare land - of zo'n 20.000 voetbalvelden - opnieuw vruchtbaar maken in Burkina Faso, Senegal, Niger en Mali.
Lees verder

Piepjonge Rosalie Charles maakt acteerdebuut in 'Red Sandra': "Ik besefte eerst niet dat Sandra ongeneeslijk ziek was"
"Verschillende kindjes wilden de hoofdrol spelen, maar ik werd gekozen." En dus is het piepjonge toptalent Rosalie Charles te zien in het waargebeurde 'Red Sandra', de prent van regisseursduo Lien Willaert en Jan Verheyen die vandaag z'n Belgische première kent. Actrice Darya Gantura kroop in de huid van mama Olga, en kreeg er meteen een surrogaatdochter bij. "Ik heb haar zelfs Russisch geleerd."
Lees verder