Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 oktober 2021

OVERZICHT. Weer meer dan duizend coronapatiënten in onze ziekenhuizen, maandag record van meer dan 6.500 nieuwe besm...

HLN
OVERZICHT. Weer meer dan duizend coronapatiënten in onze ziekenhuizen, maandag record van meer dan 6.500 nieuwe besmettingen
Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen is weer boven de duizend gestegen, tot 1.032. Dat is bijna een derde meer dan een week eerder, zo blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Maandag werden er meer dan 6.500 nieuwe besmettingen geregistreerd, een dagrecord dit jaar.
Lees verder

Metejoor kondigt album en concerten aan én doet mee aan 'Dancing With The Stars'
Joris van Rossem (29), beter bekend als Metejoor, heeft niet stilgezeten. De zanger kondigt niet alleen zijn eerste album en een reeks concerten aan, maar geeft ook al mee dat hij binnenkort te zien zal zijn in 'Dancing With The Stars'.
Lees verder

Brons voor Lecluyse en Croenen op WB-zwemmen in Doha
Louis Croenen is in het Doha derde geëindigd op de 100 meter vlinderslag, in de derde wedstrijd van de wereldbeker zwemmen in klein bad (25 meter). Fanny Lecluyse liet in Qatar hetzelfde resultaat optekenen in de 100 meter wisselslag.
Lees verder

ABBA releaset opnieuw nieuwe muziek
Fans van ABBA hoeven niet nog twee weken te wachten voordat er weer nieuwe muziek van de band uitkomt. Donderdagnacht verschijnt al de single 'Just A Notion', de derde single van ABBA's eerste album in veertig jaar.
Lees verder

Twee toeristen omgekomen bij schietpartij in Mexico tussen drugsbendes
In Mexico zijn donderdag twee toeristen, een Duitser en een Indiër, gedood bij een schietpartij. Twee Duitsers en een Nederlandse vrouw raakten gewond, melden officieren van justitie.
Lees verder

Extreemrechtse Fransman die al in cel zit, verdacht van plannen aanslag
De extreemrechtse Rémy Daillet, een Fransman die al vastzat wegens mogelijke betrokkenheid bij de ontvoering van een 8-jarig meisje, wordt nu ook verdacht van het plannen van een aanslag. Hij is uit zijn cel gehaald en wordt door de politie verhoord, melden bronnen aan persbureau AFP.
Lees verder

'50 Shades of Grey'-acteur Jamie Dornan is in Gent: "Het ziet er hier uit als een sprookje"
'50 Shades of Grey'-ster Jamie Dornan (39) bevindt zich momenteel in Gent. Dat liet hij weten via Instagram, waar hij enkele foto's van de stad deelde. De acteur is duidelijk onder de indruk: "Het ziet eruit als een sprookje", zo schrijft hij.
Lees verder

Zestigtal namaakwebshops met .be-domeinnaam opgerold dit jaar
Sinds begin dit jaar werden 58 frauduleuze webshops met een .be-domeinnaam opgedoekt. Dat zegt de Belgische vereniging van e-commercebedrijven BeCommerce vrijdag. Naar aanleiding van de Dag van de Webshop roept ze consumenten op om waakzaam te zijn.
Lees verder

6-1! José Mourinho haalt uit naar eigen spelers na blamage in Noorwegen: "Hun A-ploeg was beter dan onze B-ploeg"
Is dat even schrikken. AS Roma heeft in de Conference League met 6-1 - jawel, zes-één - verloren van FK Bodø/Glimt, de leider in de Noorse competitie. Over een blamage voor José Mourinho gesproken. "Ik heb een heel goeie basisploeg, maar geen sterke kern."
Lees verder

BEURSTIP. "Eén van hun machines kost bijna evenveel als twee Boeings 737": dit Nederlandse bedrijf stak de hele Bel20 voorbij
Deze maand gebeurde iets opmerkelijks: één Nederlands bedrijf – ASML – stak de gehele Bel20 voorbij en werd dus groter dan de grootste twintig Belgische bedrijven samen. Onze beursexpert Geert Noels, oprichter van vermogensbeheerder Econopolis, legt uit hoe het komt dat ASML zo'n enorme tech-mastodont is geworden en verklaart het Nederlandse succesverhaal.
Lees verder

Waarom een Nederlands hightechbedrijf groter werd dan hele Bel20 samen: "ASML is erg rendabel en zal zijn unieke positie niet snel verliezen"
Deze maand gebeurde iets opmerkelijks: één Nederlands bedrijf – ASML – stak de gehele Bel20 voorbij en werd dus groter dan de grootste twintig Belgische bedrijven samen. Onze beursexpert Geert Noels, oprichter van vermogensbeheerder Econopolis legt uit hoe het komt dat ASML zo'n enorme tech-mastodont is geworden en verklaart het Nederlandse succesverhaal.
Lees verder

Naar het voorbeeld van Van Aert en Van der Poel: hoe Quinten Hermans steeds een betere coureur wordt
De opvallendste nieuwigheid na drie wereldbekercrossen in Amerika? Het hoge niveau van Quinten Hermans (26). De Limburger won in Fayetville en deed in Waterloo en Iowa mee voor het podium. Een man om de komende weken in de gaten te houden. Zou het toeval zijn dat hij de weg van Wout van Aert en Mathieu van de Poel volgt?
Lees verder

Naar het voorbeeld van Van Aert en Van der Poel: hoe Quinten Hermans een steeds betere coureur wordt
De opvallendste nieuwigheid na drie wereldbekercrossen in Amerika? Het hoge niveau van Quinten Hermans (26). De Limburger won in Fayetville en deed in Waterloo en Iowa mee voor het podium. Een man om de komende weken in de gaten te houden. Zou het toeval zijn dat hij de weg van Wout van Aert en Mathieu van de Poel volgt?
Lees verder

BINNENKIJKEN. Adele heeft ingekaderde kauwgom van Céline Dion omhoog hangen in haar villa in Los Angeles
Adele (33) is terug van weggeweest en iedereen zal het geweten hebben. Vorige week vrijdag bracht de Britse zangeres haar nieuwe single 'Easy On Me' uit en ondertussen gaf de Grammy-winnares haar fans ook al een rondleiding in haar huis in Los Angeles. Tijdens de tour kregen haar volgers bovendien een glimp te zien van het meest waardevolle item van de zangeres: een ingekaderde kauwgom van Céline Dion.
Lees verder

Renault gaat half miljoen minder wagens bouwen door chiptekort
De Franse autobouwer Renault zal door een tekort aan onderdelen, voornamelijk chips, dit jaar bijna 500.000 wagens minder bouwen dan verwacht. Dat heeft de groep, die ook de merken Dacia en Lada omvat, vrijdag aangekondigd bij de publicatie van haar derdekwartaalresultaten.
Lees verder

Werken in Brussel loont: waarom de lonen er gemiddeld hoger liggen dan in Vlaanderen
Lonen vergelijken, het is een natuurlijke reflex. Daarbij moet je niet alleen kijken naar de job zelf, ook naar de locatie van het bedrijf. Wie in de buurt van Brussel werkt, mag zich aan een hoger gemiddeld bruto maandloon verwachten. Daarnaast krijg je er gemiddeld meer vakantiedagen én meer extralegale voordelen dan in Vlaanderen. Jobat.be zoekt uit waar dat verschil vandaan komt.
Lees verder

Onze vrouw in Hollywood over dodelijk schot van Alec Baldwin: "Het is helaas al eerder gebeurd"
Kristien Gijbels, onze vrouw in Hollywood, geeft uitleg bij de vreemde situatie in de VS. Daar raakte vannacht bekend dat acteur Alec Baldwin een dodelijk schot loste op de set van de film 'Rust'. Daarbij kwam de 42-jarige Halyna Hutchins om het leven.
Lees verder

Curry wervelt voor Warriors, kampioen Milwaukee krijgt oplawaai van Miami
NBA-kampioen Milwaukee Bucks heeft in zijn tweede wedstrijd van het seizoen verloren van Miami Heet. Giannis Antetokounmpo en de zijnen kregen 137-95 op het rekest. Stephen Curry maakte dan weer indruk met Golden State Warriors.
Lees verder

Hoe herken je een frauduleuze webshop? "Als er geen icoon met een slotje voor de url staat, moet er een belletje rinkelen"
Voor de dag van de webshop – 22 oktober – waarschuwt BeCommerce, de Belgische vereniging voor ecommerce, voor frauduleuze webwinkels. Dit jaar zijn er al 58 fake webshops met een domeinnaam op .be opgerold. Die websites worden steeds realistischer, terwijl we ook veel meer online kopen. Budgetexperte Sara Van Wesenbeeck vertelt daarom hoe je nep van echt kan onderscheiden en geeft tips om de valstrikken van malafide webshops te vermijden.
Lees verder

Gunter Van Handenhoven is verrassende assistent van Belhocine bij KV Kortrijk: "Ik heb geen seconde getwijfeld"
Een surprise van de chef. KV Kortrijk kondigde maandagmiddag Gunter Van Handenhoven aan als nieuwe rechterhand van Karim Belhocine. De 42-jarige ex-profvoetballer, -jeugdtrainer en -teammanager kent het voetbalwereldje door en door en werkte de voorbije jaren met volle goesting als lijnreporter bij Eleven Sports. "Maar als iemand als Karim je die vraag stelt..."
Lees verder