Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 oktober 2021

OVERZICHT. Coronacijfers blijven stijgen: afgelopen vrijdag 7.118 besmettingen, een nieuw dagrecord dit jaar

HLN
OVERZICHT. Coronacijfers blijven stijgen: afgelopen vrijdag 7.118 besmettingen, een nieuw dagrecord dit jaar
De coronacijfers in ons land blijven verder stijgen. Het gemiddeld aantal besmettingen stijgt met 75 procent ten opzichte van een week eerder, de ziekenhuisopnames met 43 procent. Voor afgelopen maandag staan er nu al 8.990 nieuwe besmettingen op de teller, een dagrecord dit jaar dat nog kan oplopen. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het coronadashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Deze influencers nemen deel aan nieuw seizoen 'The Social House'
Ondanks de controverse rond het eerste seizoen, keert 'The Social House' binnenkort terug. Acht Vlaamse influencers zullen weer gaan samenwonen in een vakantiehuisje. Samen hebben ze zo'n 3 miljoen volgers.
Lees verder

"Toen Sam stierf, is er ook een stukje van mezelf gestorven": inspecteur Thomas (29) getuigt over verlies van dierbare politiehond na aanrijding met vluchtmisdrijf
In de televisiereeks Helden van Hier: Politie Oostende op VTM was woensdagavond het tragische verhaal rond politiehond Sam te zien. De trouwe viervoeter van inspecteur Thomas Vanooteghem (29) stierf in juni bij een verkeersongeval met vluchtmisdrijf. "Ik stortte volledig in toen ik Sam van straat moest halen", getuigt Thomas over die verschrikkelijke gebeurtenis. Maar er is ook al een opvolger: de vijf maanden oude Storm. "De mensen keken wat raar toen ik met een puppy aan boord van legerboot zat, in een woeste zee."
Lees verder

To infinity and beyond: Buzz Lightyear krijgt zijn eigen Pixarfilm, en de eerste beelden zien er goed uit
We kenden hem al als de speelgoedheld uit 'Toy Story', maar nu krijgt astronaut Buzz Lightyear ook zijn eigen film. Pixar deelde alvast de eerste beelden van 'Lightyear', en die zien er veelbelovend uit.
Lees verder

Telenet en Fluvius willen nieuw infrastructuurbedrijf voor internetkabel oprichten
Telenet en Fluvius willen samen een nieuw infrastructuurbedrijf oprichten om snellere glasvezelverbindingen uit te rollen in "de grote meerderheid van Vlaanderen". Ze hebben daarover een niet-bindende intentieovereenkomst ondertekend, melden beide bedrijven.
Lees verder

Sterven bij de ene bank is duurder dan bij de andere: zoveel rekent jouw bank aan
Na het overlijden van een dierbare staan de erfgenamen een reeks kosten te wachten. Naast de belasting op de erfenis, rekent ook de bank een vergoeding aan. Onder de noemer 'aanrekening kosten nalatenschap' bundelt de bank de kosten die ze maken bij de administratieve formaliteiten in geval van overlijden. Een analyse van Spaargids.be leert dat sterven bij de ene bank een pak duurder uitvalt dan bij de andere.
Lees verder

Deze kosten rekent de bank aan bij een overlijden: waarom je best niet sterft als klant van ING
Na het overlijden van een dierbare staan de erfgenamen een reeks kosten te wachten. Naast de belasting op de erfenis, rekent ook de bank een vergoeding aan. Onder de noemer 'aanrekening kosten nalatenschap' bundelt de bank de kosten die ze maken bij de administratieve formaliteiten in geval van overlijden. Een analyse van Spaargids.be leert dat sterven bij de ene bank een pak duurder uitvalt dan bij de andere.
Lees verder

Niet alleen onze energiefactuur stijgt, ook tankbeurt fors duurder
In enkele weken tijd zijn de brandstofprijzen naar recordhoogtes gestegen. De maximumprijs van zowel diesel (B7) als benzine (E10) ligt in België momenteel op 1,754 euro per liter. Slecht nieuws voor particulieren, maar zeker ook voor de transportsector.
Lees verder

Zo bereid je je kind voor op winteruur en 2 andere belangrijke feiten over kinderen en slaap
Wist je dat je van jongs af aan al ochtend- en avondtypes kan onderscheiden? En dat de overgang naar winteruur niet zo problematisch is voor je mini als je misschien wel vreest? Psycholoog en slaapexpert Annelies Smolders van 'Start to Sleep' deelt 3 must-knows voor ouders.
Lees verder

Met dit poepsimpele trucje reinig je de bekerhouders in je auto snel en eenvoudig
Kruimels, stof, vlekken: de bekerhouder in je auto is een vergaarbak voor vuil en bacteriën en laat zich met een doek of stofzuiger maar matig reinigen. Gelukkig bestaat er een simpele truc voor.
Lees verder

Izquierdo dolblij met eerste goal in 3,5 jaar tijd: "Zó lang van gedroomd"
Na een invalbeurt, nu een basisplaats en een doelpunt - het eerste in 3,5 jaar tijd. Of hoe José Izquierdo (29) tegen Deinze opnieuw een stap in de goeie richting zette: "Hier heb ik zó lang van gedroomd", glimlachte de Colombiaan.
Lees verder

Hoe droomjob bij FC Barcelona uitdraaide in een nachtmerrie voor Ronald Koeman
Ronald Koeman had het prima naar zijn zin bij het Nederlands elftal toen FC Barcelona hem vorig jaar zomer opnieuw uitnodigde om als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Voor zijn gevoel kon hij zijn droombaan niet weer weigeren.
Lees verder

UZ Gasthuisberg moet opnieuw gewone zorg uitstellen door stijging aantal coronapatiënten
Het UZ Gasthuisberg in Leuven zal de komende weken opnieuw gewone zorg moeten uitstellen door het stijgende aantal coronapatiënten dat opgenomen moet worden. Dat meldt hoofdarts Gert Van Assche aan VRT NWS.
Lees verder

"Kinderen hebben altijd recht op minstens de helft van je vermogen": wat moet je weten als je je kind wil onterven?
Kun je een kind met wie je al jaren geen contact hebt of in onmin leeft zijn of haar erfenis ontzeggen? Dat is moeilijker dan je zou denken, want je kinderen hebben juridisch altijd recht op een minimaal erfdeel van 50 procent. "Om dat te voorkomen, is je hele vermogen opsouperen misschien wel de beste optie. Al zijn er ook andere mogelijkheden", zegt notaris Joni Soutaer.
Lees verder

Meet Alhassan Yusuf, Antwerp-middenvelder met de eeuwige glimlach: "Messi, Cristiano, Kaká... Voetbal was alles waar ik aan dacht"
Alhassan Yusuf (21), straight outta Nigeria. Een kennismaking met de verlegen Antwerp-middenvelder. "Ik leerde koken via FaceTime dankzij mijn mama en mijn zussen. Mijn specialiteit? Gekookte rijst met een stoofpotje en fufu."
Lees verder

Meer vacatures voor interimjobs maar wat zijn de voor-en nadelen van een tijdelijk contract?
Ben je dringend op zoek naar werk, biedt uitzendarbeid misschien een mooie oplossing. De vraag naar werkkrachten op interimbasis is ten opzichte van vorig jaar met 21 procent gestegen. Eind vorige maand stonden er nog 114.636 vacatures open op de site van VDAB. Wanneer is werken op interimbasis interessant? En wat zijn de grootste voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan Joke Van Bommel, woordvoerder van VDAB: "interimjobs vind je in elke sector."
Lees verder

Gianni Meersman analyseert de start van het veldritseizoen en kijkt vooruit : "Als iemand de grote drie kan kloppen, is het Eli Iserbyt"
Gianni Meersman was tot eind vorig seizoen ploegleider bij Pauwels Sauzen-Bingoal. Dit jaar is hij minder in het veld te zien, omdat Meersman koos voor een avontuur als ploegleider bij Alpecin-Fenix. Bij de ploeg van de gebroeders Roodhooft is hij actief op de weg, maar hij volgt het veldritwereldje nog op de voet. Meersman geeft in een interview extra tips voor jouw Gouden Cross-ploeg.
Lees verder

Weyts verdedigt herinvoering mondmaskerplicht in vijfde en zesde leerjaar: "Je kan niet gewoon niets doen"
Als je vaststelt dat driekwart van de coronabesmettingen in het onderwijs toe te schrijven zijn aan het lager onderwijs, dan moet je daar optreden. Zo verdedigt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) de herinvoering van de mondmaskerplicht in het vijfde en zesde leerjaar. "Je kan niet gewoon niets doen", aldus Weyts donderdag in De Ochtend op Radio 1.
Lees verder

Bruidspaar overrompeld als Tom Hanks inbreekt op bruiloft en op de foto gaat
Een pasgetrouwd stel keek vreemd op toen niemand minder dan Tom Hanks (65) ineens bij hun bruiloft aan het strand van Santa Monica verscheen en hen hartelijk feliciteerde. De acteur zei de plechtigheid van een afstandje bekeken te hebben. Daarnaast vond Hanks het prachtig dat hij getuige was van zo'n bijzonder moment. Dat maakte het televisiestation Fox Los Angeles bekend.
Lees verder

Lakers bijten ondanks triple-double Westbrook en voorsprong van 26 punten toch nog in het zand
Russell Westbrook zette woensdagavond zijn eerste triple-double in dienst van de LA Lakers op het bord, maar dat volstond niet voor de overwinning in Oklahoma. De Lakers gingen er met 123-115 kopje onder. Kampioen Milwaukee van zijn kant ging met 108-113 onderuit tegen Minnesota.
Lees verder