Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 oktober 2021

Ook morgen blijven heel wat Lidl-filialen dicht: "Algemene sluiting is voorbarig"

HLN
Ook morgen blijven heel wat Lidl-filialen dicht: "Algemene sluiting is voorbarig"
De vakbonden roepen op tot een algemene staking bij discounter Lidl morgen, zaterdag. Dat als gevolg alle winkels dicht zouden blijven, is volgens de keten "voorbarig". De directie noemt dat bericht echter "voorbarig".
Lees verder

Lava stroomt "als tsunami" uit vulkaan La Palma
De lava stroomt sneller en heviger uit de vulkaan op het Canarische eiland La Palma. Involcan, het vulkanologische instituut van de Canarische Eilanden, had het in een tweet zelfs over een "lavatsunami".
Lees verder

Na het proces-De Pauw: hoe komt het dat mensen evolueren van geestig flirten tot schaamteloos seksuele avances maken?
Hoe komt het dat mensen - lees: mannen - steeds verder opschuiven in de manier waarop ze seksuele avances maken, tot ze schaamteloos 70 keer 'Ik wil je' sms'en? Wanneer overschrijden ze de grens tussen geestig flirten en rücksichtslos alweer een andere vrouw in hun bed proberen te krijgen? Waarom zien ze zelf niet (meer) duidelijk in dat wat ze doen compleet fout is? En: waarom wijst niemand hen op hun ontoelaatbare gedrag?
Lees verder

Qhubeka kan voorlopig geen licentie aanvragen, maar Campenaerts blijft hoopvol: "Teambaas Ryder heeft al vaker straffe stoten uit zijn mouw geschud"
De toekomst van Qhubeka NextHash lijkt met de dag onzekerder. Vandaag kondigde het team van onder meer Victor Campenaerts (29) aan dat het voorlopig geen WorldTour-licentie kan aanvragen. Geen goed nieuws, maar Campenaerts panikeert niet. "Vorig jaar was het wachten tot december, maar het is natuurlijk wel 5 na 12."
Lees verder

Ruben uit 'Belgium's Got Talent' is wereldkampioen boogschieten: "Wij zijn geen sukkelaars die niets kunnen"
Wat was de jury onder de indruk van de blinde Ruben Vanhollebeke (44) in 'Belgium's Got Talent'. De wereldkampioen boogschieten raakte perfect de appel die op het hoofd van een kartonnen An Lemmens stond. "Ook al ben ik goed getraind, ik schiet nooit op mensen."
Lees verder

REALITYCHECK. Wouter uit 'De Bachelorette' blikt terug en Aleksandra over haar Poolse 'Love Island'-avontuur
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Dit is het profiel van patiënten die nu op intensieve zorg belanden met Covid-19
Coronapatiënten die vandaag op de afdeling intensieve zorg terechtkomen, zijn gemiddeld zestig jaar en de meerderheid is niet gevaccineerd. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd.
Lees verder

Legervoertuig belandt in de gracht
Tijdens een oefening van het Belgisch leger is vrijdag een militair voertuig in de gracht gesukkeld. Voor zover bekend raakte niemand gewond.
Lees verder

Stromae zet in videoclip van 'Santé' onzichtbare mensen in de kijker
Adele (33) is niet de enige die vandaag een nieuwe single en een bijhorende videoclip heeft uitgebracht. Ook Stromae (36) had een muzikale verrassing voor zijn fans. Vanochtend loste de Belgische zanger zijn nieuwe track 'Santé', en vanavond voegde hij daar ook een gloednieuwe videoclip aan toe: een ode aan de onzichtbare mensen die belangrijke diensten leveren.
Lees verder

Stromae zet in videoclip van 'Santé' onzichtbare arbeidersklasse in de kijker
Adele (33) is niet de enige die vandaag een nieuwe single en een bijhorende videoclip heeft uitgebracht. Ook Stromae (36) had een muzikale verrassing voor zijn fans. Vanochtend loste de Belgische zanger zijn nieuwe track 'Santé', en vanavond voegde hij daar ook een gloednieuwe videoclip aan toe: een ode aan de onzichtbare mensen die belangrijke diensten leveren.
Lees verder

Alexander 'Jimi' Hendrickx, (rock)ster van kampioenenteam dat niet op z'n lauweren rust: "Trainen nú al om weer een voorsprong te nemen"
Een dikke twee maanden na Tokio spelen de Red Lions dit weekend hun eerste matchen als olympische kampioenen. Om de Pro League staan in Ukkel twee wedstrijden tegen Duitsland op de affiche. Alexander Hendrickx (28) en teamgenoten kijken uit naar het weerzien met de Belgische hockeyfans. "Af en toe worden we op straat gevraagd voor een foto: die aandacht is leuk", aldus Hendrickx.
Lees verder

Alexander 'Jimi' Hendrickx geniet van aandacht na olympische titel: "We zijn geen sterren, maar je voelt wel dat de waardering voor onze prestaties groot is"
Een dikke twee maanden na Tokio spelen de Red Lions dit weekend hun eerste matchen als olympische kampioenen. Om de Pro League staan in Ukkel twee wedstrijden tegen Duitsland op de affiche. Alexander Hendrickx en teamgenoten kijken uit naar het weerzien met de Belgische hockeyfans. "Af en toe worden we op straat gevraagd voor een foto: die aandacht is leuk", aldus Hendrickx.
Lees verder

RECENSIE. 'The North Water': "Colin Farrell speelt de psychopathische pannen van het dak"
Voor u klaagt over het dalende kwik daarbuiten, moet u zich eens inbeelden dat u uw sjokkedeizen er staat af te vriezen op een schip ergens te midden van de poolcirkel. Bovendien is het midden negentiende eeuw, is er van hygiëne geen sprake en is Colin Farrell allesbehalve de man waarmee u een kajuit wil delen. In 'The North Water' op TV Vlaanderen vertrekt een groep walvisjagers op een expeditie die bij voorbaat gedoemd lijkt. Of u mee het ruime sop moet kiezen? Of deze onheilspellende schuit beter links laat liggen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

REPORTAGE. Wij bezochten vandaag 6 horecazaken in Brussel: slechts 2 vroegen naar onze coronapas
Brussel lijkt nog lang niet klaar voor de coronapas, die sinds vandaag nochtans officieel verplicht is voor wie er op café of restaurant wil. Van de zes horecazaken die wij tussen ontbijt- en lunchtijd bezochten, vroegen er slechts twee bij het binnenkomen naar ons Covid Safe Ticket. De rest gunde zichzelf nog een 'overgangsperiode': "Wij vertrouwen erop dat onze klanten gevaccineerd zijn", klonk het zelfs rechtuit bij restaurant Le Vismet.
Lees verder

Football Talk. Charleroi zonder Nicholson tegen Genk? Club hoeft Ferran Torres in CL niet te vrezen - Thierry Henry debuteert als co-commentator
Shamar Nicholson speelde in de nacht van donderdag op vrijdag (Belgische tijd) nog met Jamaica tegen Honduras en wordt pas morgen op de club verwacht, na een terugreis via Miami. Edward Still: "Het zou best kunnen dat Shamar onvoldoende gerecupereerd heeft om zondagnamiddag tegen Racing Genk aan de aftrap te komen. Hij is belangrijk voor ons, maar we hebben al bewezen dat wie die handicap kunnen overwinnen. Op Gent stond Shamar om precies dezelfde reden ook niet in de basis, maar we wonnen wel met 2-3. 'Mama' (Mamadou Fall) verving hem in de spits en scoorde. Met of zonder Nicholson vergt gewoon een andere aanpak."
Lees verder

Russen melden incident met Amerikaans oorlogsschip in Japanse Zee
Volgens Russische bronnen heeft zich in de Japanse Zee een incident voorgedaan met een Amerikaans oorlogsschip. Dat zou hebben geprobeerd om Russisch gebied binnen te dringen tijdens een Russisch-Chinese militaire oefening, maakte het ministerie van Defensie vrijdag in Moskou bekend.
Lees verder

Twintig procent van meest hinderlijke bedrijven kreeg nog nooit inspectie over de vloer
Twintig procent van de zowat 11.000 Klasse 1-bedrijven in Vlaanderen is nog nooit gecontroleerd. Dat was vrijdag te horen bij het Departement Omgeving in de Vlaamse onderzoekscommissie naar de PFOS-vervuiling.
Lees verder

'Girl with Balloon' van Banksy geveild voor 3,1 miljoen pond
Een van de beroemdste kunstwerken van de Britse artiest Bansky is vrijdag geveild voor 3,1 miljoen pond (3,7 miljoen euro). Het gaat om een versie van 'Girl with Balloon' waarin het meisje en de ballon op twee verschillende doeken zijn afgebeeld. Veilinghuis Christie's had eerder gezegd dat het werk 4,1 miljoen euro moest opbrengen.
Lees verder

Gert Verhulst over 10 jaar njam!: "Jeroen Meus die overstapt, ik zie het hem nog doen"
Een eigen docureeks. Een talkshow. Net een album uitgebracht. Afscheidsshows met Samson. Een musical voorbereiden. En tussendoor een succesvol mediabedrijf leiden. Om maar te zeggen: Gert Verhulst (53) weet wat te doen. Gelukkig heeft hij ook wat te vieren: de tiende verjaardag van njam! Een gesprek over de opstart van Vlaanderens enige kookzender, de concurrentie met Jeroen Meus, zijn eigen kookkunsten en de strijd tegen de kilo's. "Ik moet geweldig opletten, constant."
Lees verder

Poetshulp voor de Britse Queen? Deze bizarre test moeten werknemers eerst doorstaan
Wie ooit gedroomd heeft om voor een koninklijke familie te werken, heeft geluk: de Britse Queen Elizabeth (95) is op zoek naar een nieuwe poetshulp. De vacature voor de 'koninklijke job' in Buckingham Palace staat online op de site van het paleis, maar het blijkt geen sinecure te zijn om de baan in de wacht te slepen. Zo verklapt HR-manager Tracey Waterman in de Britse media dat één specifieke test bepaalt wie al dan niet in aanmerking komt.
Lees verder