Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 17 oktober 2021

Onze analist Niels Albert ziet kloof in het veld nóg groter worden: “Mathieu, Wout en Tom zijn van totaal ander ni...

HLN
Onze analist Niels Albert ziet kloof in het veld nóg groter worden: "Mathieu, Wout en Tom zijn van totaal ander niveau"
Vanaf nu, bijna twintig weken lang vast dinsdagochtendvoer in uw krant en op HLN.be: de (h)eerlijk rechtdoorzeese mening van onze veldritanalist Niels Albert. Voorsmaakje alvast, in dit inleidend weekendinterview. "Van der Poel, Van Aert en Pidcock zijn op 80-90% nóg beter dan al de rest op 110%."
Lees verder

Greta Thunberg gaat uit de bol op podium: "We zijn niet alleen boos"
Een goedgehumeurde Greta Thunberg (18) verraste de bezoekers vrijdag tijdens Climate Live in Stockholm. Samen met een 17-jarige klimaatactivist en een medeorganisator van het event zong ze de jaren 80-hit "Never Gonna Give You Up" van Rick Astley.
Lees verder

"Precies het begin van een schoolreis": artiesten 'Liefde Voor Muziek' vertrekken naar Marseille
De artiesten van achtste seizoen van 'Liefde voor Muziek' zijn deze ochtend vertrokken naar Zuid-Frankrijk. Onder de Franse zon zullen ze de komende dagen elkaars muziek onder handen nemen. Wanneer het nieuwe seizoen van het VTM-programma zal uitgezonden worden, is nog niet geweten.
Lees verder

Artiesten 'Liefde Voor Muziek' vertrekken naar Marseille voor opnames
De artiesten van achtste seizoen van 'Liefde voor Muziek' zijn deze ochtend vertrokken naar Zuid-Frankrijk. Onder de Franse zon zullen ze de komende dagen elkaars muziek onder handen nemen. Wanneer het nieuwe seizoen van het VTM-programma zal uitgezonden worden, is nog niet geweten.
Lees verder

Auto belandt in de gracht en brandt volledig uit: bestuurder nergens te bekennen
In de Zinkvalstraat is zondagochtend vroeg een auto compleet uitgebrand nadat de chauffeur met zijn wagen in de beek was beland. Twee brandweerzones moesten ter plaatse komen om te helpen, maar gek genoeg was de chauffeur kennelijk nergens meer te bespeuren.
Lees verder

Brit (22) fietst 8.000 kilometer en haalt 35.000 euro op voor goede doel
Een Brit heeft 8.000 kilometer gefietst door Groot-Brittannië en daarmee omgerekend 35.000 euro opgehaald voor het goede doel. De 22-jarige Josh Garman kreeg tijdens de maandenlange reis allerlei tegenslagen te verduren. Hij belandde zelfs in het ziekenhuis, maar dat weerhield hem er niet van de tocht af te maken.
Lees verder

Eén op drie van personeel in zorgsector wil geen griepprik: "Gebrek aan kennis ligt aan basis"
Volgens de meest recente cijfers van het Agentschap Zorg & Gezondheid beschikt laat 35 procent van het zorgpersoneel in de woonzorgcentra en de ziekenhuizen geen griepprik zetten. Dat schrijft De Zondag.
Lees verder

"Tijdens een manie voelt het alsof er verschillende telefoongesprekken tegelijk bezig zijn in mijn hoofd." Lieve (57) vertelt over haar bipolaire stoornis
"Zelfs mijn zesde zintuig wordt actief: ik voel aan wat de uitkomst van een film of het antwoord op een vraag zal zijn nog voor er iets is gezegd." Lieve Lodewyckx (57) heeft een bipolaire stoornis. In onze reeks 'Storm in mijn hoofd' vertelt ze openhartig over hoe ze zich voelt tijdens een manie en een daaropvolgende depressie. Samen met psychiater dr. Pascal Sienaert duidt ze hoe je een bipolaire stoornis herkent, waarom veel mensen een verkeerde diagnose krijgen en hoe je als naaste kan helpen. "Een bipolaire stoornis is een van de meest erfelijke psychische aandoeningen."
Lees verder

Bekende tv-stuntman zwaargewond na heftige stunt 'America's Got Talent'
Bij de repetities voor de Amerikaanse spelshow 'America's Got Talent: Extreme' is donderdagavond een bekende tv-stuntman levensbedreigend gewond geraakt. Het gaat om de 41-jarige Jonathan Goodwin, een extreme durfal die ook met Nederlandse illusionisten heeft samengewerkt.
Lees verder

Bekende tv-stuntman zwaargewond bij heftige stunt 'America's Got Talent'
Bij de repetities voor de Amerikaanse spelshow 'America's Got Talent: Extreme' is donderdagavond een bekende tv-stuntman levensbedreigend gewond geraakt. Het gaat om de 41-jarige Jonathan Goodwin, een extreme durfal die ook met Nederlandse illusionisten heeft samengewerkt.
Lees verder

Steeds minder interesse in domeinnaam .vlaanderen
Dit jaar werden al meer registraties van Vlaamse domeinnamen verwijderd of niet verlengd dan er nieuwe werden aangevraagd. De teller staat nu op 6.491 websites die eindigen op '.vlaanderen'.
Lees verder

25 jaar geleden trok Witte Mars door Brussel: "Het symbool van onze beschadigde en vermoorde kinderen"
"Wit zal onze kleur zijn, het symbool van onze beschadigde en vermoorde kinderen, van de verraden onschuld, maar ook van de geweldloosheid." Zo klonk het 25 jaar geleden in een persbericht voor de Witte Mars in Brussel. Ruim 300.000 Belgen trokken op 20 oktober 1996 in stoet door de straten van de hoofdstad na het losbarsten van de zaak-Dutroux.
Lees verder

AstraZeneca wil het vertrouwen in zijn coronavaccin terugwinnen: "Onze taak is nog niet volbracht"
Het Brits-Zweedse AstraZeneca bracht als eerste een covid-vaccin op de markt, tegen kostprijs. Toch, in het jaar dat volgde, kelderde het vertrouwen. Alexandra Bishop, directeur van AstraZeneca Nederland, wil dat vertrouwen terugwinnen.
Lees verder

ROYAL BITS. Koningin Máxima krijgt luide verrassing en de verloofde van Japanse prinses Mako wacht allesbepalende ontmoeting
Leden van koninklijke families laten wereldwijd niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royaltyland passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes van de week.
Lees verder

Burenruzie Kortrijk: nu ook bewoner (25) aangehouden wegens schuldig verzuim nadat zus (30) buurvrouw kritiek sloeg
Bewoner T. M. (25) van het appartement in de Minister Tacklaan in Kortrijk waar vrijdag zijn 65-jarige buurvrouw levensgevaarlijk werd verwond door zijn zus, blijft verder aangehouden. Dat laat het parket weten. Hij wordt verdacht voor schuldig verzuim. Zijn zus wordt deze namiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van poging moord.
Lees verder

Okapi Aalst huldigde gisteravond voormalig succescoach Brad Dean
Het Aalsterse Forum huldigde gisteravond zijn voormalige succescoach Brad Dean (68). De Amerikaan was met zijn vaste sidekick Frank Van Impe de eregast bij de wedstrijd tegen Limburg United.
Lees verder

Romo ondervindt nog steeds hinder aan oor nadat voetzoeker naast hem ontploft op Sclessin, houdt OHL-keeper er blijvende schade aan over?
In het slot van de wedstrijd tegen Standard ontplofte een voetzoeker naast OHL-keeper Rafael Romo hem. De Venezolaan ondervindt ook vandaag nog last aan zijn rechteroor en trekt morgen naar een keel-neus-oorarts in de hoop om blijvende gehoorschade te vermijden.
Lees verder

Verdachte van moord op Brits parlementslid zat in preventieprogramma tegen extremisme
De 25-jarige die is opgepakt na de dodelijke aanval op de Britse volksvertegenwoordiger David Amess, heeft volgens Britse media deelgenomen aan een preventieprogramma tegen extremisme. Zoals onder andere de BBC zondag bericht, was de 25-jarige al enkele jaren geleden verwezen naar het preventieproject 'Prevent'. Hij stond niet onder observatie van de binnenlandse geheime dienst MI5.
Lees verder

"We hebben ze drie punten cadeau gegeven": het verhaal achter het zure verlies van gemakzuchtig Antwerp
Gemakzucht sloop in de ploeg. En dus ging Antwerp finaal onderuit op het veld van Zulte Waregem. Weg leidersplaats. "Er stonden in de tweede helft elf individuen op het veld", aldus een ontgoochelde Brian Priske.
Lees verder

Bart De Wever niet onder de indruk van ultimatum Lachaert: "Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik"
"Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik": burgemeester Bart De Wever (N-VA) is allerminst onder de indruk van het ultimatum dat Egbert Lachaert hem stelde. In Wakker op Zondag op de regionale zender ATV noemt hij de hele affaire, die volgens hem in de kranten gevoerd wordt, 'absurd en nonsensicaal'.
Lees verder