Doorgaan naar hoofdcontent

Nikkie de Jager krijgt wassen beeld in Madame Tussauds Amsterdam

Nikkie de Jager krijgt wassen beeld in Madame Tussauds Amsterdam

Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, heeft haar eigen wassen beeld onthuld in Madame Tussauds Amsterdam. Haar beeld staat in een interactieve 'fashion backstage' set.

Lees verder

Nieuwe getuigenissen over seksueel geweld na verhalen van verkrachting in Elsene

In de nasleep van de getuigenissen van vrouwen die gedrogeerd en verkracht zouden zijn in twee Elsense cafés, verschijnen nu ook verhalen over andere Brusselse bars. Instagramaccount Balance_ton_bar verzamelt ze.

Lees verder

Victor Campenaerts keert terug naar Lotto-Soudal

Victor Campenaerts keert terug naar Lotto-Soudal. Zoals Het Nieuwsblad vorige week meldde, voerde hij al een tijdje onderhandelingen met de Belgische formatie. Lotto-Soudal was niet alleen. Ook Intermarché - Wanty-Gobert, Team UAE, Bora-Hansgrohe, Cofidis en Deceuninck-Quick-Step voerden gesprekken met de wereldrecordhouder. Campenaerts kiest nu echter voor zijn ex-ploeg.

Lees verder

Amateurduiker vindt 900 jaar oud zwaard van kruisvaarder

In een inham nabij de Israëlische havenstad Haifa vond een amateurduiker een zwaard dat volgens archeologen waarschijnlijk van een kruisvaarder was. Bijna een millennium geleden zou hij ermee naar het Heilige Land afgereisd zijn.

Lees verder

Nasa deelt nieuwe geluiden op Mars: zo klinkt de wind

Nasa heeft in een nieuwe video beelden van Mars gecombineerd met het geluid dat Perseverance er heeft opgenomen. Zo horen we nu hoe de wind raast op de rode planeet en hoe de Marsrover over het oppervlak rijdt. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Waar stijgen de coronabesmettingen het hardst?

De besmettingscijfers en ziekenhuisopnames gaan opnieuw de hoogte in, maar niet overal gaat de stijging even snel. Vooral in West-Vlaanderen en Limburg werden afgelopen week fors meer besmettingen genoteerd, daardoor kleurt Vlaanderen straks ook opnieuw rood op de Europese coronakaart.

Lees verder

Zeventien ABVV-militanten veroordeeld voor wegblokkade in Herstal in 2015

Het hof van beroep van Luik heeft dinsdag de zeventien militanten en leiders van de socialistische vakbond ABVV-FGTB, die vervolgd werden na een actie waarbij ze het viaduct in Cheratte in Herstal (Luik) blokkeerden in oktober 2015, veroordeeld tot straffen van 15 dagen tot een maand voorwaardelijk en boetes van 200 tot 350 euro.

Lees verder

Kan de federale regering de coronacrisis volgende week wel loslaten?

De planning was om eind oktober een einde te maken aan de federale fase. Maar laten de stijgende coronacijfers de federale overheid toe om de coronacrisis al los te laten?

Lees verder

Noorwegen plant grootste scheepstunnel ter wereld

De Noorse regering heeft geld vrijgemaakt voor de bouw van de Stad Ship-tunnel. De 1,7 kilometer lange tunnel voor de zeevaart moet een veilige doorgang bieden door de verraderlijke Stadhavetzee.

Lees verder

Zwakste leerlingen leden het minst onder corona-impact

Ook in 2021, hoewel de scholen hun deuren alweer geopend hadden, nam de leerachterstand voor Nederlands en Frans toe. 'De mondmaskers wogen op de interactie tussen leraar en leerling.'

Lees verder

Man overleden nadat hij in Den Haag mogelijk onder tram werd geduwd

In de Haagse wijk Ypenburg is maandagavond een man overleden na een aanrijding met een tram. Getuigen verklaarden aan de politie dat het slachtoffer mogelijk door een groep jongens voor de tram werd geduwd. De politie in Den Haag meldt dinsdag dat drie verdachten werden opgepakt die zich aangemeld hadden bij een politiebureau.

Lees verder

Trouwend koppel drijft in gigantische kookpot naar huwelijkslocatie

Een trouwend Indiaas koppel liet zich niet beperken door de overstromingen die vorig weekend plaatsvonden in de deelstaat Kerala. In een gigantisch kookpot dreven ze naar de stad Alappuzha waar hun huwelijk plaatsvond.

Lees verder

Spaanse politie ontdekt grootste wietplantage van Europa

De Guaria Civil heeft begin deze maand zo'n 135.000 cannabisplanten in beslag genomen in het Spaanse Toledo. In Europa werd nog nooit zoveel cannabis gevonden van één teelt. De plantage nam zo'n twaalf hectare landbouwgebied in beslag. Ontdek het volledige verhaal in de video hierboven.

Lees verder

Billy Porter kritisch voor 'Vogue'-nummer met Harry Styles in jurk

Dat Harry Styles vorig jaar in een jurk verscheen op de cover van modeblad Vogue, was voor acteur Billy Porter, voorvechter van genderfluïde kleding, niet zozeer een mijlpaal, maar eerder een teleurstelling.

Lees verder

Ex-nazisecretaresse weigert het woord te nemen op proces

De 96-jarige voormalige secretaresse van een naziconcentratiekamp is dinsdag voor een Duitse rechtbank aangeklaagd voor medeplichtigheid aan meer dan 11.000 moorden. Eind vorige maand haalde de vrouw al eens het nieuws nadat ze enkele uren vermist was op de dag dat het proces eigenlijk had moeten starten.

Lees verder

China jaagt op Ardens hout

Chinese bedrijven kopen ­massaal onze eiken en beuken en betalen prijzen waar onze houtzagerijen niet ­tegenop kunnen. Het voortbestaan van een volledige sector in ons land komt zo in gevaar.

Lees verder

Brussels Airport wordt voor 50 procent aandeelhouder van SkeyDrone

Brussels Airport Company en Skeyes hebben dinsdag een overeenkomst getekend waardoor Brussels Airport voor 50 procent aandeelhouder wordt van SkeyDrone, een dochtervennootschap van de luchtverkeersleider. De luchthaven wil op die manier een actieve rol spelen in de ontwikkelingen op het vlak van dronetechnologie en in het aanbieden van dronediensten.

Lees verder

Poolse premier: 'Chantage tegen ons is geen beleid'

De Poolse premier beschuldigde in het Europees Parlement de rechters van het Europees Hof van Justitie van activisme: 'Nu moeten we stop zeggen!' 'U doet wat de Brexiteers deden', reageerde Guy Verhofstadt tijdens een keihard debat over de rechtsstaat.

Lees verder

Rechterhanden Van Avermaet bekennen schuld

Twee voormalige directe medewerkers van voormalig Bpost-ceo Jean-Paul Van Avermaet hebben in de VS schuld bekend voor verboden marktafspraken in de beveiligingssector.

Lees verder

Oproep | Geen leerkracht voor je klas?

De afgelopen dagen berichtte De Standaard over het lerarentekort in Vlaanderen en Brussel. Ben jij een scholier die het vele lesuren zonder leerkracht moet stellen? Breng je veel tijd door in de studiezaal? Wat denk je over het probleem en hoe ervaar je het?

Lees verder

Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme houdt de moed erin na nieuw slecht nieuws: 'Ik blijf vechten'

Onlangs raakte bekend dat er opnieuw kankercellen bij Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme zijn vastgesteld. 'We wisten het al even, maar we wilden het nog voor onszelf houden, we waren nog niet klaar om te communiceren.'

Lees verder

Saudi-Arabië kondigt eerste offshore themapark aan

Het Saudi-Arabisch investeringsfonds PIF stuurde een video de wereld in waarin het een offshore attractiepark aankondigt dat geïnspireerd is op een olieplatform. 'The RIG' zal 150.000 vierkante meter innemen in de Perzische Golf. Het project moet het internationaal toeristisch aanbod van Saudi-Arabië versterken.

Lees verder

Literair recensent Arjan Peters krijgt 370.000 euro na onterecht ontslag

Arjan Peters werd in december ontslagen bij de Nederlandse krant 'De Volkskrant', na aantijgingen van ongepast gedrag tegenover vrouwelijke auteurs. De krant moet de gewezen recensent 370.000 euro betalen.

Lees verder

Club Brugge in de Champions League: waren ze ooit al zo succesvol?

Afgelopen tien jaar speelde Club al vier keer de poulefase van de Champions League, dit seizoen niet meegerekend. Verder dan een derde plaats in de poulefase geraakten de Bruggelingen nog niet. Hun campagne van vorig seizoen was veruit het meest succesvolle. Kunnen ze daar dit jaar een vervolg aan breien?

Lees verder

3-jarige achtergelaten in wagen na achtervolging in Antwerpen

In Antwerpen heeft de politie zondag een 3-jarig kind aangetroffen op de achterbank van een voertuig dat was achtergelaten door enkele verdachten na een achtervolging. Het voertuig was nog in beweging toen de verdachten het verlieten, maar het kind raakte niet gewond. Een van de verdachten werd kort nadien gevat.

Lees verder

Johnson komt met plan voor nuluitstoot tegen 2050

De Britse regering wil tegen 2050 een nuluitstoot bereiken. Een week voor de COP26-klimaatconferentie in Glasgow stelde premier Johnson een document van 368 pagina's voor vol langetermijnbeloftes om van het Verenigd Koninkrijk een voortrekker te maken in de omslag naar een groene economie.

Lees verder

Australische Cleo (4) verdwijnt tijdens kampeertocht met haar ouders: 'Iemand moet weten waar ze is'

De Australische politie is een massale zoektocht gestart nadat de vierjarige Cleo Smith plots verdween in de nacht van vrijdag op zaterdag uit haar tent tijdens een kampeertocht met haar familie. Aan buurtbewoners wordt gevraagd om uit te kijken naar een rode slaapzak.

Lees verder

Poppenkast met bananen en trollen

Wat is dat toch met al die (ex)-VRT-medewerkers die hun openbare omroep maar niet kunnen lossen? Van Linda De Win over Frank Raes: allemaal willen ze ook na hun pensioen blijven werken. Als er nu één tv-maker was die vrede leek te hebben met het afscheid van zijn status als mediafiguur, dan was het wel Mark Uytterhoeven (64). Maar kijk, zo onthecht is de tv-legende op rust nu ook weer niet, want sinds vorige week maakt hij zijn comeback op Ketnet. In Opa speelt hij nu een grootvader met absurd gezichtshaar die absurde verhaaltjes vertelt met trollen, fruit en eenhoorns.

Lees verder

Chelsea-trainer Thomas Tüchel over 'overspeelde' Romelu Lukaku: 'Denk dat hij mentaal uitgeput is'

Chelsea kan woensdag tegen Malmö best winnen in de Champions League en rekent daarbij uiteraard op doelpunten van Romelu Lukaku. Coach Thomas Tüchel vraagt zich echter af of de Belgische spits niet te veel wedstrijden heeft gespeeld deze zomer en nood heeft aan een pauze.

Lees verder

Club Brugge start met Ruud Vormer op de bank, Kevin De Bruyne in de basis bij Manchester City

Club Brugge start dinsdag met de verwachte elf namen in de derde groepswedstrijd van de Champions League tegen Manchester City. Kapitein Ruud Vormer zit zo opnieuw op de bank. Voor de derde keer op rij in het kampioenenbal kiest coach Philippe Clement voor dezelfde elf namen.

Lees verder

Oproep | Welk fictieboek heeft jou getroost?

Literatuur heeft troostende eigenschappen. Door ons al lezend in personages in te leven, starten we een dialoog op met iemand die op moeilijke momenten net hetzelfde voelt. Daarom zijn we nieuwsgierig naar welk fictieboek u heeft kunnen troosten.

Lees verder

Man overleden na zwempartij in Plopsaqua

Een man die een tiental dagen geleden in levensgevaar raakte tijdens een zwempartij in het waterpark Plopsaqua in Hannuit-Landen, is aan zijn verwondingen bezweken. Dat laat de woordvoerder van het parket in Luik, Damien Leboutte, dinsdag weten.

Lees verder

Parket eist geen zwaardere straffen voor vermoedelijke mensensmokkelaars in zaak-Mawda

Het federaal parket heeft dinsdag voor het hof van beroep in Luik een celstraf geëist van drie en vijf jaar voor twee vermoedelijke mensensmokkelaars. De twee waren betrokken bij de politieachtervolging die leidde tot de dood van peuter Mawda in 2018. In eerste aanleg hadden de twee ook drie en vijf jaar gekregen.

Lees verder

Zware straf voor Antwerp FC: Bosuil blijft leeg tegen Fenerbahçe

De UEFA heeft Antwerp een zware straf opgelegd na de incidenten van eind september tegen Eintracht Frankfurt. De eerstvolgende Europese thuiswedstrijd, op 4 november tegen Fenerbahçe, moet achter gesloten deuren gespeeld worden.

Lees verder

Manchester City zet Club Brugge weer met voetjes op de grond: 1-5

Bye, bye Champions League. Na een 1-5 nederlaag tegen Manchester City moet een beurs en blauw Club Brugge zich vol concentreren op de derde plaats en een doorstart in de Europa League. Een nederlaag tegen een van de beste clubelftallen van Europa was ingecalculeerd, maar niet op deze manier.

Lees verder

4,5 ton cocaïne voor Antwerpen onderschept in Ecuador

In de haven van Guayaquil in Ecuador werd dit weekend 4,5 ton cocaïne in beslag genomen. De lading was bedoeld voor transport naar Antwerpen en werd gevonden door lokale eenheden van het Container Controle Programma, dat onder leiding staat van de Verenigde Naties.

Lees verder

1 jaar Vivaldi goed voor spervuur van meer dan 21.000 vragen

Bijna 14.000 mondelinge en meer dan 7.000 schriftelijke vragen schotelde het parlement de federale regering al voor. Vooral minister van Volks­gezondheid Vandenbroucke (Vooruit) loopt achter met het beantwoorden.

Lees verder

Vader Meghan Markle vraagt om kleinkinderen te kunnen zien

Tomas Markle, de vader Meghan, vindt dat hij de mogelijkheid moet krijgen om zijn kleinkinderen Archie en Lilibet te leren kennen. Dat heeft hij duidelijk gemaakt in een interview met de Britse zender ITV.

Lees verder

Inwoners Oudsbergen moeten tien dagen lang sociale contacten beperken

De inwoners van Oudsbergen moeten de komende tien dagen hun sociale contacten beperken en krijgen het advies om op drukke plaatsen en binnen het mondmasker opnieuw te dragen, dus ook op plaatsen waar het nu niet meer verplicht is. Dat maakte burgemeester Marco Goossens (CD&V) van Oudsbergen dinsdagavond bekend. Maandag bleek dat de gemeente geconfronteerd werd met een razendsnelle stijging van het aantal coronabesmettingen.

Lees verder

Alle inzittenden gered na vliegtuigcrash in Texas

In de buurt van Houston, in de Amerikaanse stad Texas, is dinsdag een vliegtuig gecrasht bij het opstijgen. De 21 inzittenden konden zich in veiligheid brengen voor het vliegtuig in brand vloog, melden de brandweer en de lokale autoriteiten. Slechts één persoon raakte lichtgewond.

Lees verder

Ajax veegt Dortmund-Belgen van de mat, Antoine Griezmann van held naar antiheld bij Atlético Madrid

Naast Club Brugge - Manchester City (1-5) en PSG - Leipzig (3-2) stonden er dinsdag nog zes wedstrijden in de groepsfase van de Champions League op het programma.

Lees verder

Goed voor Club Brugge: Messi helpt PSG aan zege tegen RB Leipzig

Wat zeggen we dan? Merci, Paris. Met dank aan een felbevochten 3-2-zege van PSG, behoudt Club Brugge zijn voorsprong van vier punten op RB Leipzig in Groep A van de Champions League. Lionel Messi kroonde zich met twee goals tot matchwinnaar.

Lees verder

Arrestaties in België, Luxemburg en Italië in onderzoek naar sociale dumping

De federale gerechtelijke politie (FGP) van Brussel heeft dinsdag, in een onderzoek naar sociale dumping, acht arrestaties verricht in België, Luxemburg en Italië. Een tachtigtal politieagenten voerde gelijktijdig ongeveer dertig huiszoekingen uit, samen met 26 inspecteurs van de sociale inspectie.

Lees verder

Noord-Korea bevestigt test met 'nieuw type' ballistische raket vanop onderzeeër

Noord-Korea heeft met succes een 'nieuw type' ballistische raket getest, afgevuurd vanop een onderzeeër. Dat melden de Noord-Koreaanse staatsmedia woensdagochtend. Pyongyang bevestigt zo het nieuws dat het een ballistische raket had afgevuurd, dinsdag gemeld door Zuid-Korea. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt woensdag samen voor een spoedzitting over Noord-Korea.

Lees verder

FBI voert huiszoekingen uit in woningen gelinkt aan Russische oligarch

De Amerikaanse federale politie FBI heeft dinsdag huiszoekingen uitgevoerd in twee woningen die gelinkt zijn aan de Russische oligarch Oleg Deripaska. Hij behoort tot de nauwe kring van de Russische president Vladimir Poetin.

Lees verder

De schaduw van Dutroux (deel 4) | Het verdriet van België

Het is een kwart eeuw geleden dat Dutroux werd opgepakt, de meisjes werden teruggevonden, en uiteindelijk de Witte Mars plaatsvond. In deze aflevering gaan justitiejournalist Gabriella Adèr en correspondent België Anouk van Kampen terug naar het oude huis van Dutroux in Marcinelle om te zien hoe de wijk sindsdien veranderd is. Ze spreken Gino Russo, de vader van Melissa, over hoe hij omging met de moord op zijn dochter. En ze werpen een blik op de traumaverwerking van België: kan België deze zaak al achter zich laten, of blijft het spook Dutroux er rondwaren?

Lees verder

VS 'zullen er alles aan doen' om in Haïti ontvoerde missionarissen te bevrijden

De Verenigde Staten 'zullen er alles aan doen' om de zeventien Noord-Amerikanen te bevrijden die zijn ontvoerd door een bende in Haïti. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gemeld. De ontvoerders vragen 17 miljoen dollar losgeld.

Lees verder

Ex-partners Karen en Floris, en kinderen, over 9 jaar birdnesting

Negen jaar lang pakten ex-partners Karen en Floris elke vrijdag hun koffers, terwijl hun vijf kinderen in het huis bleven wonen. 'Birdnesting' heet het fenomeen – een vorm van co-ouderschap waarbij niet de kinderen maar de ouders verhuizen.

Lees verder

Olympisch vuur aangekomen in China onder kritiek

Het olympisch vuur voor de Winterspelen van 2022 in Peking is aangekomen in China. Tegelijkertijd uiten verschillende activisten en oud-olympiërs kritiek dat de Spelen doorgaan in een land dat controversieel is op het gebied van mensenrechten.

Lees verder

Gewelddadig protest van ex-soldaten die schadevergoeding vragen in Guatemala

In Guatemala-Stad is het dinsdag tot gewelddadige protesten gekomen van oorlogsveteranen die de beloofde schadevergoeding opeisen voor hun dienst tijdens de burgeroorlog.

Lees verder

Game-uitgever Activision Blizzard ontslaat ruim 20 medewerkers wegens seksuele intimidatie

De Amerikaanse uitgever van videogames Activision Blizzard heeft meer dan twintig medewerkers ontslagen na beschuldigingen van seksuele intimidatie en discriminatie op de werkplek, melden dinsdag verschillende media waaronder The Financial Times. Aan minstens twintig andere Activision-medewerkers zijn om dezelfde redenen disciplinaire maatregelen opgelegd.

Lees verder

Parlementaire commissie wil Steve Bannon voor rechter brengen

De commissie van het Amerikaanse Congres die onderzoek voert naar de bestorming van het Capitool in januari, wil de vroegere raadgever van Donald Trump voor de rechter brengen. De commissie nam unaniem een resolutie aan waarin ze Bannon beschuldigt van minachting van het Congres, omdat hij vorige week geweigerd had te getuigen.

Lees verder

Elke dag gemiddeld 79 nieuwe ziekenhuisopnames, reproductie getal op 1,26

De coronaparameters blijven verder stijgen. Het gemiddeld aantal dagelijkse hospitalisaties is met 41 procent gestegen ten opzichte van een week eerder. Ook het aantal besmettingen stijgt snel. Dat blijkt woensdag uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Wisselend tot zwaarbewolkt met lichte regen

Woensdag wordt wisselend tot zwaarbewolkt met wat lichte regen of enkele buien. De opklaringen kunnen in de namiddag breder worden in het noordwesten. Het blijft nog zacht met maxima tussen 14 en 19 graden. Dat verwacht het KMI.

Lees verder

Netflix pronkt met sterke kwartaalcijfers

In het derde kwartaal steeg het aantal abonnementen op streamingplatform Netflix wereldwijd met 4,4 miljoen tot net geen 214 miljoen. Dat meldt het bedrijf zelf. Met de Koreaanse reeks 'Squid game' heeft het, alweer naar eigen zeggen, zijn grootste hit ooit te pakken.

Lees verder

Minstens dertien doden bij bomaanslag in Damascus

Bij een bomaanslag gericht tegen een bus van het Syrische leger zijn dinsdag in de Syrische hoofdstad Damascus minstens dertien doden gevallen. Dat meldt het officiële persagentschap Sana.

Lees verder