Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 9 oktober 2021

Nieuwe storing bij Instagram en Facebook na twee uur voorbij

HLN
Nieuwe storing bij Instagram en Facebook na twee uur voorbij
Instagram en Facebook zijn voor heel wat gebruikers twee uur lang niet bereikbaar geweest. Intussen lijkt de situatie weer hersteld. "Alles zou weer normaal moeten werken. Bedankt voor het geduld (en de memes deze week)", laat de beheerder van Instagram met een knipoog weten. Wat er precies aan de hand was, is voorlopig niet geweten.
Lees verder

Geeft Evenepoel er al vroeg een lap op? Lefevere: "Concurrentie weet ook dat hij dat kan"
Ook Patrick Lefevere zit in Italië. Zijn ploeg start met drie kopmannen, maar uiteraard gaat de meeste aandacht naar Remco Evenepoel. "Hij zal het niet op een presenteerblaadje krijgen."
Lees verder

Regisseur Luc Besson vrijwel zeker niet vervolgd voor verkrachting Belgisch-Nederlandse actrice
De Franse filmregisseur Luc Besson wordt vrijwel zeker niet vervolgd in de verkrachtingszaak die tegen hem liep. De aanklager in Parijs heeft aan de rechter gevraagd om van vervolging af te zien. De Belgisch-Nederlandse actrice Sand Van Roy (31) blijft op die manier met haar beschuldiging in de kou staan. Besson werd wereldberoemd dankzij filmhits als 'The Fifth Element', 'Nikita', 'Lucy' en 'Taken'.
Lees verder

Debutant Lang krijgt halfuur in nipte zege Nederland bij Letland
Louis van Gaal blijft met Oranje op koers richting Qatar. Een krappe zege in Letland zorgt voor 9 op 9 onder de leiding van de Amsterdammer en de leidersplaats in groep G. Van Gaal liet Noa Lang tijdens het laatste halfuur in Riga debuteren.
Lees verder

Brussels parlement keurt uitbreiding Covid Safe Ticket goed, dit allemaal is vanaf 15 oktober van kracht
De uitbreiding van het Covid Safe Ticket (CST) in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gaat over een week, vanaf vrijdag 15 oktober, in voege treden. Het Brussels parlement heeft vandaag hiervoor het licht op groen gezet.
Lees verder

652 migranten uit drie koelwagens richting VS gehaald
Soldaten in het noordoosten van Mexico hebben 652 Centraal-Amerikaanse migranten aangetroffen in drie afgesloten koelcontainers. Dat meldt het Mexicaans immigratieagentschap vrijdag. Het is zelden dat een groep van dergelijke omvang aangetroffen wordt.
Lees verder

Biden geeft groen licht voor overdracht archieven Trump op dag van bestorming Capitool
De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag toestemming gegeven om aan een parlementaire onderzoekscommissie archieven te bezorgen die verband houden met het optreden van zijn Republikeinse voorganger Donald Trump op 6 januari, de dag dat het Capitool werd bestormd.
Lees verder

Zes op de tien jongeren hoopvol voor het milieu, volgens 15 procent is alles naar de vaantjes
Hoewel middelbare scholieren zich zorgen maken om de toekomst van de planeet, geloven zes op de tien dat het goed kan komen als we de juiste inspanningen leveren. Dat blijkt vandaag uit een bevraging bij 500 Vlaamse leerlingen door Fost Plus, de OVAM en Djapo.
Lees verder

Al meer dan 600.000 coronadoden in Brazilië
Brazilië heeft de droeve kaap van 600.000 coronadoden bereikt. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid vrijdag. Toch daalt het aantal dagelijkse doden in het Zuid-Amerikaanse land nu de vaccinatiecampagne vordert.
Lees verder

Chinezen hebben genoeg van de 'dansende oma's'
Voor veel Chinezen is de maat vol: weg met het lawaai van de dansende oma's. Het nieuwste wapen is een ultrasterke afstandsbediening.
Lees verder

Eerste overleg tussen VS en taliban sinds terugtrekking uit Afghanistan
De Verenigde Staten zullen voor het eerst sinds de terugtrekking uit Afghanistan persoonlijk overleg voeren met een delegatie van de taliban. De gesprekken met hooggeplaatste taliban-leden zullen dit weekend in de Qatarese hoofdstad Doha plaatsvinden, meldt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.
Lees verder

Trumps hotel in Washington maakte 70 miljoen dollar verlies tijdens zijn presidentschap
Het prestigieuze hotel van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump in Washington, DC heeft tijdens zijn ambtstermijn miljoenen verlies gedraaid. En dat terwijl hij zelfs betalingen van buitenlandse overheden verborgen hield. Dat zei een panel van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vrijdag.
Lees verder

Opnieuw ebolapatiënt in Congo: kind van drie overleden
In de Democratische Republiek Congo (DRC) is een kind van drie jaar oud overleden aan de ziekte ebola. Het jongetje overleed in een ziekenhuis in de provincie Noord-Kivu. Teams ter plaatse zijn bezig met het opsporen en controleren van ongeveer honderd contacten, meldt het ministerie van Volksgezondheid van het land.
Lees verder

Kritiek op vertrouwenscentra kindermishandeling
Er is kritiek op de vertrouwenscentra waar kinderen en jongeren met een melding van kindermishandeling ­terechtkunnen. Zowel bij justitie als in de jeugd­psychiatrie zijn er klachten over een gebrek aan daadkracht bij de centra, waardoor misbruik binnen het gezin onnodig lang zou aan­slepen. Dat staat in Het Nieuwsblad en De Standaard en Het Belang van Limburg.
Lees verder

Hof van Beroep Texas maakt blokkade anti-abortuswet weer ongedaan
Twee dagen nadat een rechter in de Amerikaanse staat Texas de strenge anti-abortuswetgeving die daar eerder deze maand werd ingevoerd tijdelijk blokkeerde, heeft een hof van beroep dat besluit weer vernietigd. Daarmee zijn abortussen na de zesde week van de zwangerschap weer verboden in de zuidelijke staat.
Lees verder

Raad van bestuur IMF wil nader onderzoek naar topvrouw Georgieva na corruptiebeschuldigingen
Kristalina Georgieva, de in opspraak geraakte topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hoeft haar functie nog niet neer te leggen. De raad van bestuur van de organisatie heeft geoordeeld dat aanvullend onderzoek nodig is voordat een definitief oordeel geveld kan worden.
Lees verder

Begrotingsgesprekken komen dit weekend op kruissnelheid: deze hordes moet de regering nemen
Om de valse noten van Vivaldi te overstemmen, wil premier De Croo (Open Vld) zijn ploeg dinsdag in de markt zetten met hervormingen en investeringen. Maar dan zal zijn regering wel het mes moeten zetten in een heleboel symbooldossiers. Deze hordes moeten de ministers dit weekend nemen.
Lees verder

Carl Devos: Er is niets zo versleten in de Wetstraat als de hervormingsclaim
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl
Lees verder

Onze man ziet een uitdaging voor 'alfamannetje' Evenepoel in Lombardije: "Dan staat hij echt bovenaan de rots"
D-day voor Remco Evenepoel (21). Onze landgenoot kan vandaag in de Ronde van Lombardije z'n allereerste Monument winnen. Zo zou hij meteen de laatste kloof met de absolute toppers overbruggen, ziet onze man in Italië. "Zijn onhoudbare solo's blijven al hangen. De namen van zijn overwinningen voorlopig niet." Daar kan vandaag verandering in komen.
Lees verder

Jules V. vertelde vorige week al aan vrienden dat hij 'iets' van plan was: "Toen we nieuws hoorden, dachten we meteen: shit, dat is Jules"
De tiener die donderdag werd opgepakt nadat hij met een wapen was gezien aan de hogeschool in Kortrijk, had vorige week al aan vrienden verteld dat hij 'iets' van plan was. "We hebben hem dat uit zijn hoofd proberen praten, en uiteindelijk beloofde hij om het niet te doen. Maar dan kwam donderdag dat nieuws... We wisten meteen: shit, dat is Jules."
Lees verder