Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 oktober 2021

Nicky Vankets en Cilem Tunc stellen nieuwe collectie voor: "Eén Whatsappje was genoeg voor een samenwerking”

HLN
Nicky Vankets en Cilem Tunc stellen nieuwe collectie voor: "Eén Whatsappje was genoeg voor een samenwerking"
Voor het eerst in België werkten twee generaties van ontwerpers samen aan een modecollectie. Na zes maanden stellen Cilem Tunc en Nicky Vankets hun collectie voor aan het publiek met een grote modeshow in de Carré. Onder het motto 'Together we can't save the world, but we damn sure can make you look amazing', willen ze iedereen er weer stralend laten uitzien, na de coronapandemie. Senne was erbij om te praten met de ontwerpers en een paar bekende gasten. Check het in deze nieuwe Showbits!
Lees verder

De lente lijkt terug: temperaturen tot 20 graden. Maar lang duurt het helaas niet
Vandaag wordt het, na wat lokaal ochtendgrijs, zonnig met hoge wolkenvelden. Pas tegen de late namiddag neemt in het westen de bewolking toe. Met 18 of 19 graden wordt het zeer zacht. De wind is matig uit zuid tot zuidoost. Vannacht neemt de bewolking toe vanaf het westen. Het wordt overal zwaarbewolkt en een regenzone trekt van west naar oost. Het wordt een zachte nacht met minima tussen 10 en 15 graden.
Lees verder

Kourtney Kardashian te midden van honderden rode rozen en kaarsen ten huwelijk gevraagd
Kourtney Kardashian (42) is zondag bij een hotel aan het strand in Montecito, Californië ten huwelijk gevraagd door haar vriend Travis Barker (45). De Blink-182-drummer had de plek waar hij op zijn knieën ging laten versieren met honderden rode rozen en kaarsen. Dat schrijft TMZ.
Lees verder

Uitgeleverde vertrouweling Maduro niet van plan samen te werken met VS
Alex Saab Morán, een Colombiaanse zakenman die een belangrijke rol zou spelen binnen de financiering van het regime van de Venezolaanse leider Nicolás Maduro, is niet van plan samen te gaan werken met de Verenigde Staten. Hij schrijft dat in een brief die zijn vrouw voorlas op een protestbijeenkomst in de Venezolaanse hoofdstad Caracas, een dag nadat hij door Kaapverdië aan de VS werd uitgeleverd.
Lees verder

"Dit is waarom ik niet ga skiën: bibberen en vloeken in 'De Code Van Coppens'
In 'De Code Van Coppens' trokken Danira Boukhriss Terkessidis en Nora Gharib zondagavond richting 'Tirol', waar ze het in kleurrijke retro skipakken opnamen tegen Dina Tersago en Andy Peelman. En daar hoorde ook heel wat sneeuw, ijs en gesukkel op de skiliften bij.
Lees verder

Flinke hinder op tramlijnen in Antwerpen
Door een defect is er geen tramverkeer tussen premetro Sport en premetro Astrid in Antwerpen. Lijnen 2, 3, 5, 6, 9 en 15 zijn verstoord in beide richtingen.
Lees verder

Volvo Cars in Gent schrapt weekcontracten en geeft interimmers onmiddellijk maandcontract
Volvo Cars zal tijdelijke werkkrachten voortaan onmiddellijk een maandcontract aanbieden. Een opvallend beleid in de Gentse haven, waar de meeste bedrijven werken met weekcontracten. De autobouwer, een van de grootste industriële werkgevers van Vlaanderen, wil op die manier honderden vacatures en tijdelijke tewerkstelling sneller invullen.
Lees verder

"Een nieuw gezin dat je hebt kapotgemaakt": huwelijk tussen PSG-spits Icardi en spelersmakelaar Nara eindigt zuur
Een Argentijns einde in mineur. De veelbesproken relatie tussen PSG-spits Mauro Icardi (28) en zijn vrouw annex model annex spelersagente Wanda Nara (34) is niet meer. Tot woede van die laatste. Zij beschuldigt hem op de sociale media van overspel.
Lees verder

HLN start 'Droomfabriekje': Andy Peelman, Hans Vanaken, K3 en andere BV's maken kinderdromen waar
Vandaag start op HLN de nieuwe reeks 'Kinderwens'. Samen met influencer Amir Motaffaf laten we kinderdromen uitkomen. In de eerste aflevering ontmoet Dylan zijn grote idool Hans Vanaken voor een picknick. De komende zaterdagen werken ook onder meer CAMILLE, K3 en Andy Peelman mee aan dit kleine Droomfabriekje.
Lees verder

HLN start 'Kinderwens': Andy Peelman, Hans Vanaken, K3 en andere BV's maken kinderdromen waar
HLN start met een nieuwe reeks: 'Kinderwens'. Samen met influencer Amir Motaffaf laten we kinderdromen uitkomen. In de eerste aflevering ontmoet Dylan zijn grote idool Hans Vanaken voor een picknick. De komende zaterdagen werken ook onder meer CAMILLE, K3 en Andy Peelman mee aan dit kleine Droomfabriekje.
Lees verder

Football Talk. Zulte Waregem boekt 842.000 euro winst
De jaarrekening van Zulte Waregem is gepubliceerd. De fusieclub liet 842.560,81 euro winst noteren. Daar is men aan de Gaverbeek zeer tevreden mee, aangezien het om een moeilijk coronajaar ging. In de wandelgangen valt te horen dat de cijfers te danken zijn aan de inspanningen van sterke man Tony Beeuwsaert, die in de dagelijkse werking geholpen wordt door CEO Eddy Cordier. Vorig jaar in november werd een verlies van 7,3 miljoen euro ingeschreven. Zulte Waregem moet wel voorzichtig blijven: financieel zijn niet alle zorgen voorbij. (PJC)
Lees verder

Gespot op Schiphol: André Hazes is terug in Nederland
André Hazes (27) is zondagavond samen met zijn moeder Rachel (51) gespot op de luchthaven van Schiphol. Midden september raakte het nieuws bekend dat de Nederlandse zanger kampte met een burn-out. De afgelopen weken waren er dan ook onduidelijkheden wat betreft zijn verblijfplaats. Al komt daar nu voor eventjes een einde aan, want Hazes is voorlopig dus weer in eigen land.
Lees verder

Gordon is definitief naar Dubai vertrokken
De Nederlandse zanger en presentator Gordon Heuckeroth (53) is eindelijk naar Dubai vertrokken. Afgelopen zondag liet hij samen met zijn vriend Jeffrey de Visser (24) Nederland achter zich om in Dubai een nieuw leven op te bouwen.
Lees verder

Ineos investeert 2 miljard in productie groene waterstof: een van eerste fabrieken komt in België
De Britse chemiegroep Ineos zal zo'n 2 miljard euro investeren in de productie van groene waterstof, een propere energie die een sleutelrol speelt in het koolstofarm maken van de industriële sector. Dat berichten verscheidene Britse media. Eén van de eerste fabrieken zou in België komen.
Lees verder

Man zwaargewond na aanval met hakbijl en ijzeren staaf in Eindhoven
In Eindhoven is even na middernacht een man door twee andere mannen zwaar mishandeld. Het slachtoffer kreeg klappen met een hakbijl en een ijzeren staaf.
Lees verder

Dichtbij de natuur en tussen de dieren: deze jobs kan je doen in de landbouwsector
De werkgelegenheid in de landbouw slinkt, maar dat wil niet zeggen dat er geen boeiende jobs meer te rapen vallen. Hoewel sinds de jaren 80 62% van de banen in de primaire sector verloren zijn gegaan, blijft landbouw belangrijk voor ons land, goed voor maar liefst 5,3% van de Belgische export. De uitvoer van voedingswaren, drank en tabak meegerekend, bedraagt dit cijfer zelfs 11,4%. Jobat.be belicht de mogelijkheden die de sector vandaag biedt.
Lees verder

Dicht bij de natuur en tussen de dieren: deze jobs kan je doen in de landbouwsector
De werkgelegenheid in de landbouw slinkt, maar dat wil niet zeggen dat er geen boeiende jobs meer te rapen vallen. Hoewel sinds de jaren 80 wel 62% van de banen in de primaire sector verloren is gegaan, blijft landbouw belangrijk voor ons land, goed voor 5,3% van de Belgische export. De uitvoer van voedingswaren, drank en tabak meegerekend, is zelfs verantwoordelijk voor 11,4%. Jobat.be belicht de mogelijkheden die de sector vandaag biedt.
Lees verder

KIJK LIVE. Nog steeds Lidl-winkels gesloten, vakbonden en directie zitten samen rond hoge werkdruk
Ook vandaag blijven nog winkels van Lidl gesloten. Het personeel staakt sinds woensdag vanwege de te hoge werkdruk. Vanochtend is er voor het eerst overleg tussen vakbonden en directie.
Lees verder

Nog steeds Lidl-winkels gesloten, vakbonden en directie zitten samen rond hoge werkdruk
Ook vandaag blijven nog winkels van Lidl gesloten. Het personeel staakt sinds woensdag vanwege de te hoge werkdruk. Vanochtend is er voor het eerst overleg tussen vakbonden en directie. Het personeel wil onder meer een meting van de werkdruk, extra personeel op drukke momenten en betere arbeidsvoorwaarden.
Lees verder

Zoveel kan je extra sparen wanneer je langer bij Hotel Mama blijft
De woningprijzen blijven stijgen. Dat maakt het voor jongeren niet evident om een eigen stek te verwerven. Het gevolg is dat we het ouderlijke nest later verlaten. Die enkele jaren extra bij Hotel Mama brengen de woningdroom van jongeren vaak ook dichterbij. Spaargids.be licht toe.
Lees verder