Doorgaan naar hoofdcontent

NEXT GEN. Genk-spits die vergeleken wordt met Lukaku en zonen van ex-profs: hoe generatie 2004 reuzenstappen vooruit zet

HLN
NEXT GEN. Genk-spits die vergeleken wordt met Lukaku en zonen van ex-profs: hoe generatie 2004 reuzenstappen vooruit zet
Roméo Lavia schoot als een komeet naar de top. Het supertalent speelde al aan de zijde van ene Kevin De Bruyne bij Manchester City, maar hoe vergaat het de andere talenten uit onze 'Next Gen'-generatie 2004? Wie loste de verwachtingen in en wie bleef wat hangen? Van Mario Stroeykens over Pierre Dwomoh tot Sékou Diawara: ontdek in deze tweede aflevering de grootste 17-jarige Belgische talenten. "Hij is één speler op een miljoen."
Lees verder

Moeder van ernstig verwaarloosde kinderen in Texas samen met vriend gearresteerd voor mishandeling en moord
De moeder van de drie verwaarloosde kinderen die afgelopen zondag in een appartement in Houston, in de Amerikaanse staat Texas, werden teruggevonden door de politie, is samen met haar vriend gearresteerd. Naast de drie kinderen troffen de agenten eveneens het lichaam van een 8-jarige jongen aan. De jongen zou al meer dan een jaar geleden om het leven zijn gebracht.
Lees verder

Wilden Adil en Bilall eerst Sylvester Stallone casten als slechterik in 'Batgirl'?
Maandag raakte bekend dat Brendan Fraser (52) de rol van 'Batgirl'-slechterik op zich zal nemen. Nu duikt er een gerucht op dat Adil (33) en Bilall (35) eigenlijk liever actie-icoon Sylvester Stallone (75) wilde aannemen.
Lees verder

Zoekactie naar bootje met 25 vluchtelingen voor kust van Zeebrugge: "Opvarenden belden noodcentrale en vroegen om hulp"
Op de Noordzee zijn scheepvaartpolitie, reddingsdiensten en de marine op zoek naar een bootje met daarop 25 transmigranten. Het zou op drift zijn voor de kust van Zeebrugge.
Lees verder

HET DEBAT. Zijn mondmaskerplicht in winkels en coronapas in horeca en fitnesscentra een goede zaak?
Mondmaskers in zowat alle publieke binnenruimtes, een bredere toepassing van de coronapas en meer telewerk moeten de coronagolf terugdringen. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist. Wat denk jij? Zijn de mondmaskerplicht in winkels en de coronapas in horeca en fitnesscentra in Vlaanderen een goede zaak? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
Lees verder

Football Talk. Hernandez blijft op vrije voeten
Bayern München-speler Lucas Hernandez (25) moet dan toch niet naar de gevangenis. De Franse voetballer kreeg vorige week te horen dat hij voor zes maanden de gevangenis in moet omdat hij het contactverbod dat hem vier jaar geleden was opgelegd na huiselijk geweld niet heeft gerespecteerd. Hernandez ging in beroep tegen de uitspraak en het Spaanse gerecht heeft dat nu aanvaard.
Lees verder

Adobe lanceert webversie van Photoshop en Illustrator
Adobe start met een webversie van Photoshop en Illustrator, twee van de meest gebruikte programma's voor grafisch ontwerp en fotobewerking. Dat meldt het bedrijf zelf in een mededeling.
Lees verder

Is het nog eens aan Mboyo, de 'last minute'-aankoop die tot nu toe amper minuten kreeg?
Geen Tissoudali en Depoitre tegen Belisia Bilzen. Wellicht betekent dat een kans voor 'Petit Pelé' Mboyo (34), die in de zomermercato als 'last minute'-aankoop naar Gent kwam.
Lees verder

Shana Goossens over pijnlijke liefdesbreuk met Junior Planckaert : "Vrienden blijven? Ik denk niet dat hij daar behoefte aan heeft"
Bijna 'n jaar geleden werd ze met grote trom binnengehaald in 'Château Planckaert', als de nieuwe vriendin van Junior. Maar in het nieuwe seizoen is er geen spoor meer te bekennen van Shana Goossens (28). Voor 't eerst sinds ze uit elkaar gingen doorbreekt Shana het stilzwijgen: ze vertelt over haar relatie met de jongste Planckaert en waar het fout liep. "Ik heb heel diep gezeten, maar ik heb mijn leven opnieuw in handen genomen en ben gelukkig."
Lees verder

Nooit meer koud in je badkamer? Met deze tips lukt het
Sta je te bibberen terwijl je 's ochtends je tanden poetst? Of moet je kou lijden tot je douchewater warm wordt? Jammer, want in een badkamer is een uitgebalanceerde verwarming nog belangrijker dan in andere ruimtes. Met deze vier tips van bouwsite Livios is het vanaf nu altijd aangenaam warm in jouw badkamer!
Lees verder

Altijd een lekker warme badkamer? Met deze tips krijg je het voor elkaar
Sta je te bibberen terwijl je 's ochtends je tanden poetst? Of moet je kou lijden tot je douchewater warm wordt? Jammer, want in een badkamer is een uitgebalanceerde verwarming nog belangrijker dan in andere ruimtes. Met deze vier tips van bouwsite Livios is het vanaf nu altijd aangenaam warm in jouw badkamer!
Lees verder

"Een specht in je boom is geen goed teken": dit zijn de signalen om een boomdokter in te schakelen
Dode takken in de kruin, bladeren met donkere vlekken, paddenstoelen op de stam… Gaat je boom dan dood? Is hij ziek, of is het een tijdelijke dip na deze natte zomer? Onze tuinexpert Laurence Machiels legt uit hoe je kunt zien of je bomen in goede staat zijn en wanneer je best de hulp inroept van een boomdokter.
Lees verder

Alles in het werk gesteld om Jürgen Conings terug te vinden, zegt federaal procureur
Alles is in het werk gesteld om de voortvluchtige militair Jürgen Conings terug te vinden. Dat heeft federaal procureur Frédéric Van Leeuw woensdag verklaard. Hij reageerde daarmee op uitspraken van Serge Lipszyc, de voorzitter van het Comité I. Die had vorige week gewezen op krachten binnen de staat die extreemrechts willen bevoordelen. "Mocht Jürgen Conings Mustafa geheten hebben, dan denk ik dat de zaken anders zouden verlopen zijn", klonk het fors.
Lees verder

Nederlands energiebedrijf bezwijkt onder gestegen gasprijzen
Het Nederlandse energiebedrijf 'Welkom Energie' is door de hoge gasprijzen zodanig in de problemen gekomen dat het de levering van stroom en gas niet meer kan voortzetten. De 90.000 klanten van de relatief kleine speler op de Nederlandse energiemarkt worden overgenomen door Eneco.
Lees verder

Experten bijzondere Kamercommissie rond koloniaal verleden pleiten voor herstelbetalingen
De tien experten die door de bijzondere Kamercommissie rond het koloniaal verleden zijn aangeduid om de parlementsleden te begeleiden in hun werkzaamheden pleiten onomwonden voor herstelbetalingen. Dat staat in hun rapport, dat dinsdag gepubliceerd is op de website van de Kamer.
Lees verder

Rapnummer met duidelijke middelvinger naar Joe Biden prijkt bovenaan iTunes-hitlijst
Een anti-Biden-nummer heeft het tot de nummer 1 op iTunes geschopt. Het lied van rapper Bryson Gray komt zo zelfs boven de nieuwe single van Adele te staan. In het lied 'Let's Go Brandon' neemt Gray president Joe Biden op de korrel.
Lees verder

Aftellen naar de herfstvakantie: 6 onvergetelijke uitstappen voor jong en oud
Blijf je deze herfstvakantie met de kids in eigen land, zal je je dat niet snel betreuren. Op een boogscheut van je woning valt er immers heel wat te beleven én je bespaart jezelf een hoop reiskosten en coronagedoe. HLN Shop selecteerde zes uitstapjes die je vakantie een pak plezanter maken
Lees verder

Vergeleken met Marc Coucke en een echte levensgenieter: wie is de flamboyante SK Deinze-voorzitter Denijs Van De Weghe?
Hij kondigt transfers aan via het 'Rad van Fortuin' en wil met de bouw van een hypermodern stadion zo snel mogelijk naar de Jupiler Pro League. SK Deinze-voorzitter Denijs Van De Weghe (57) zette zichzelf en zijn 1B-club in geen tijd op de voetbalkaart. Een portret van 'de nieuwe Marc Coucke aan de Leie'.
Lees verder

Klaar voor de feestdagen? Netflix brengt 18 kerstfilms en -series uit
Het aftellen naar Kerst is begonnen. Netflix komt dit jaar met een lading nieuwe titels die je in de wintermaanden kunt kijken. Een overzichtje van de meest feestelijke films en series.
Lees verder

Belgische FitnessOrganisatie over coronapas: "Doortrekken voor iedereen, niet enkel fitnesscentra"
Het Overlegcomité kondigde gisteren een nieuwe reeks maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus. In fitnesscentra is het vanaf maandag verplicht om je coronapas te scannen. De Belgische FitnessOrganisatie is het daar niet mee eens. Zij vinden dat de coronapas ingevoerd moet worden voor alle sportevenementen en niet enkel in de privésector.
Lees verder