Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 oktober 2021

Netflix is al in kerststemming en kondigt 18 feestelijke films en -series aan

HLN
Netflix is al in kerststemming en kondigt 18 feestelijke films en -series aan
Halloween moet nog komen, maar het aftellen naar Kerst is bij Netflix al begonnen. De streamingsdienst kondigde vandaag een lading nieuwe titels aan die je in de wintermaanden kunt kijken. Een overzichtje van de meest feestelijke films en series.
Lees verder

Acteur die VIP speelt in 'Squid Game' onder vuur door oude beelden: "Ik ben een Amerikaan, ik doe wat ik wil"
De Amerikaanse acteur Geoffrey Giuliano (68), die VIP 4 speelt in de hitserie 'Squid Game', krijgt een storm van kritiek over zich heen nadat er oude beelden van hem zijn opgedoken. In een video is te zien hoe hij het personeel in een Thaise supermarkt uitscheldt: "Go f*ck yourself."
Lees verder

Roetsj mee naar beneden door Snow Dragon, de gloednieuwe olympische rodelbaan
Nog 100 dagen en het is zover, dan gaan de Olympische Winterspelen van start in de Chinese hoofdstad Peking. Een van de disciplines is skeleton, op een klein sleetje en met het hoofd eerst door de rodelbaan vlammen.
Lees verder

Minister Demir: "Terwijl federale ministers sier maken op de Noordzee, mag ik miserie oplossen"
Vlaams minister van Energie Zuhal Demir is niet te spreken over de manier waarop de federale regering heeft gecommuniceerd over de uitbreiding van de windcapaciteit op de Noordzee. Die plannen hebben mogelijk een impact op het Ventilusproject, het omstreden plan voor een nieuwe hoogspanningslijn in West-Vlaanderen. "Terwijl de federale ministers sier maken op de Noordzee, mag ik de miserie oplossen", aldus minister Demir in antwoord op een vraag van Sam Van Rooy (Vlaams Belang). De N-VA-minister is ook duidelijk: "Ik vergun niks zolang alle burgemeesters in de streek zich verzetten."
Lees verder

Oplegger met munitie van Defensie kantelt op weg in Nederlandse provincie Utrecht, huizen ontruimd
Een oplegger met munitie van Defensie is op een weg bij Huis ter Heide in de Nederlandse provincie Utrecht gekanteld. Omdat het om een explosieve lading gaat, zijn de huizen binnen 300 meter rondom de vrachtwagen ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is onderweg om de munitie op te ruimen.
Lees verder

Hoofd belichting post laatste foto van cameraregisseur op filmset van 'Rust': "Ik hield haar in mijn armen toen ze stierf"
Serge Svetnoy, hoofd belichting van de film 'Rust', stond naast cameraregisseur Halyna Hutchins op het moment dat het wapen van acteur Alec Baldwin afging. "Ik had haar bloed op mijn handen", getuigt Svetnoy op Facebook. "Het is de schuld van nalatigheid en van een gebrek aan professionalisme", zegt hij. Hij postte ook de laatste foto van Hutchins op de filmset, voor het tragische incident een einde maakte aan haar leven.
Lees verder

Waakhond waarschuwt voor beleggingsfraude via datingapps
De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt voor beleggingsfraude die begint op datingapps en -sites.
Lees verder

Winkel van Yves Saint Laurent in Cannes overvallen, dieven stelen 50.000 tot 100.000 euro aan kledingwaren
Een magazijn van het modemerk Yves Saint Laurent in de Zuid-Franse stad Cannes is in de nacht van 24 op 25 oktober overvallen. De dieven gingen aan de haal met kledingstukken, leerwaren en schoenen van het luxemerk met een geschatte waarde van samen 50.000 tot 100.000 euro. Volgens Isabelle Pasquier, de voorzitter van de winkels in de regio, is het de eerste keer dat er in het magazijn is ingebroken.
Lees verder

"Gedood omdat ze Joods was": ophefmakend proces gestart in Frankrijk rond moord op vrouw (85) die Holocaust overleefde
In Frankrijk is een ophefmakend proces begonnen tegen twee mannen die ervan beschuldigd worden een 85-jarige vrouw te hebben vermoord. Mireille Knoll overleefde de Holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar zou volgens de openbare aanklager meer dan zeventig jaar later alsnog gedood zijn omdat ze Joods was. Het proces veroorzaakt nationaal en internationaal flink wat beroering, onder meer bij de Joodse gemeenschap.
Lees verder

Proces rond dood van 39 Vietnamezen in koelcontainer Essex ingeleid in Brugse rechtbank: pleidooien vinden in december plaats
In de Brugse rechtbank is het proces ingeleid tegen de bende die verantwoordelijk wordt geacht voor de dood van 39 Vietnamezen in een vanuit Zeebrugge verscheepte koelcontainer. 23 beklaagden zullen in december niet enkel terechtstaan voor het dodelijke transport richting het Britse Essex, maar ook voor tientallen andere mensensmokkeltransporten. De vermeende leider Vo Van Hong (45) riskeert 15 jaar cel, maar ontkent elke betrokkenheid.
Lees verder

Drugsleverancier Mac Miller schuldig verklaard voor distributie van fatale pillen
De Amerikaanse rapper Mac Miller stierf in 2018 op 26-jarige leeftijd aan een overdosis van pillen, alcohol en cocaïne. De drugsleverancier Stephen Walter, die de pillen aan Miller's drugsdealer verkocht, is schuldig verklaard wegens het bewust verhandelen van valse oxycodonpillen. Walter heeft volgens TMZ toegegeven dat de vervuilde drugs bij hem vandaan kwamen, waarvoor hij nu een gevangenisstraf riskeert van twintig jaar.
Lees verder

Drugdealer Mac Miller geeft toe dat hij de vervuilde fatale pillen verkocht
De Amerikaanse rapper Mac Miller stierf in 2018 op 26-jarige leeftijd aan een overdosis van pillen, alcohol en cocaïne. Stephen Walter, die de pillen aan Miller's drugsdealer verkocht, is nu schuldig bevonden aan het bewust verhandelen van valse oxycodonpillen. Walter heeft volgens TMZ toegegeven dat de vervuilde drugs bij hem vandaan kwamen, waarvoor hij nu een gevangenisstraf riskeert van twintig jaar.
Lees verder

Greenpeace wil verbod op vluchten als trein er raakt op minder dan 6 uur
Voor maar liefst een derde van de drukste vluchten in Europa bestaat er een alternatief traject per trein met een reistijd van minder dan zes uur. Die vluchten verbieden zou een besparing van 3,5 miljoen ton CO2 opleveren. Dat blijkt uit een studie van milieuorganisatie Greenpeace, die oproept om onze manier van reizen radicaal om te gooien.
Lees verder

Leerlinge (14) loopt ernstige brandwonden op door steekvlam tijdens chemieles
Een 14-jarige leerlinge van 't Saam campus Cardijn in Diksmuide heeft woensdagvoormiddag zware brandwonden opgelopen tijdens een incident in de chemieles. Het meisje uit de richting Economie-Moderne Talen kreeg een grote steekvlam op haar lichaam. Ze is met de MUG-heli naar het brandwondenafdeling van het UZ Gent overgebracht.
Lees verder

Met welke wagen van minder dan 40.000 euro kan je nog echt plezier beleven?
Rijplezier, het is iets dat volgens de puristen bij heel wat wagens ontbreekt. Zijn er wagens onder de 40.000 euro waar je nog écht fun mee kan beleven? HLN Drive maakte een selectie.
Lees verder

Axel moet al zijn snoep afgeven in het afkickcentrum: "Dat was niet allemaal voor deze week hoor"
Axel Daeseleire gaat vijf dagen binnen in Affect 2U, een afkickcentrum voor mensen met allerhande verslavingen. Aangezien een suikerverslaving ook bestaat, mag geen enkele inwoner snoepgoed meebrengen. En ook Axel zijn valies wordt hier streng op gecontroleerd.
Lees verder

Axel moet al zijn snoep moet afgeven in het afkickcentrum: "Dat was niet allemaal voor deze week hoor"
Axel gaat vijf dagen binnen in Affect 2U, een afkickcentrum voor mensen met allerhande verslavingen. Aangezien een suikerverslaving ook bestaat, mag geen enkele inwoner snoepgoed meebrengen. En ook Axel zijn valies wordt hier streng op gecontroleerd.
Lees verder

4 makkelijke make-uplooks om helemaal in de spooky 'moo-hoo-hood' te komen voor Halloween
De engste periode van het jaar komt er weer aan. Ga jij voor een partijtje trick or treat of ga je naar een over the top Halloweenparty om de schade van vorig jaar in te halen? Deze 4 makkelijke make-uplooks zijn zo gepiept én te creëeren met producten die je al thuis hebt liggen. Time to get spooky again!
Lees verder

Vandenbroucke hoopt zaterdag op beslissing over boostervaccin zorgpersoneel
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) hoopt vrijdag het advies te krijgen van de Hoge Gezondheidsraad (HGR) over het derde coronavaccin voor zorgpersoneel, zodat de Interministeriële Conferentie daarover zaterdag de knoop kan doorhakken. Dat heeft de minister vandaag gezegd in de bevoegde Kamercommissie.
Lees verder

OPROEP: Bent u strenger dan het Overlegcomité vraagt, uit vrees voor een coronabesmetting?
Het Overlegcomité heeft gisteren heel wat maatregelen genomen om de vierde coronagolf in te dijken. Opvallend genoeg werd ons niét gevraagd om onze contacten opnieuw te beperken. Maar heel wat Vlamingen doen dat toch. Ze blijven zoveel mogelijk in een hun eigen bubbel, ze spreken het liefst buiten af, ze zorgen dat de binnenruimtes zo goed mogelijk verlucht worden of ze dragen hun mondmasker ook op plaatsen waar het niet moet. Zo willen ze niet alleen zichzelf beschermen maar ook oudere en kwetsbare personen.
Lees verder