Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 oktober 2021

Na verkrachtingszaak in café Elsene: staatssecretaris Schlitz roept spoedvergadering bijeen

HLN
Na verkrachtingszaak in café Elsene: staatssecretaris Schlitz roept spoedvergadering bijeen
Staatssecretaris voor Gendergelijkheid Sarah Schlitz (Ecolo) zal woensdag tijdens een federale spoedvergadering samenzitten met minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). De vergadering vindt plaats naar aanleiding van verschillende getuigenissen over seksueel misbruik in de uitgaansbuurt van de Brusselse gemeente Elsene. De burgemeester van Elsene, Christos Doulkeridis (Ecolo), liet eerder uitschijnen dat twee betrokken cafés, Waff en El Café, gesloten zouden worden. Daar is nu echter geen sprake meer van.
Lees verder

Na verkrachtingszaak in cafés Elsene: staatssecretaris Schlitz roept spoedvergadering bijeen
Staatssecretaris voor Gendergelijkheid Sarah Schlitz (Ecolo) zal woensdag tijdens een federale spoedvergadering samenzitten met minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Dat meldt Le Soir. De vergadering vindt plaats naar aanleiding van verschillende getuigenissen over seksueel misbruik in de uitgaansbuurt van de Brusselse gemeente Elsene. De burgemeester van Elsene, Christos Doulkeridis (Ecolo), liet eerder uitschijnen dat twee betrokken cafés, Waff en El Café, gesloten zouden worden. Daar is nu echter geen sprake meer van.
Lees verder

Kopzorgen voor Guardiola: gefrustreerde Sterling wil vertrekken, Ferran Torres out tot nieuwjaar
Volgende week dinsdag is het zover. Club Brugge staat in de Champions League tegenover Manchester City. Pep Guardiola, de coach van City, hield vandaag zijn persbabbel. Hij bevestigde dat Torres wellicht enkele maanden out is, maar bleek nog niet op de hoogte te zijn van de recente uitspraken van Sterling over diens mogelijk vertrek. "Ik vind dat spelers moeten praten op het veld", reageerde de coach verrast.
Lees verder

Politie ontmantelt gespecialiseerde bende autodieven die opereerde in België en Frankrijk
De Franse politie heeft een netwerk ontmanteld dat via hacking autodiefstallen pleegde in België en Frankrijk. Er worden ruim negentig autodiefstallen toegeschreven aan het netwerk, een tiental verdachten zijn opgepakt. Dat deelt de Franse politie vrijdag mee.
Lees verder

'Bohemian Rhapsody' herovert eerste plaats in Top 2000 van Joe
Vorig jaar moesten ze hun eerste plaats afstaan aan 'California' van The Eagles, maar in 2021 is Queen opnieuw heerser van de Top 2000 van Joe. 'Bohemian Rhapsody' kaapte daar vanavond na 12 dagen en 2.000 platen de eerste plaats weg. Barry White werd nummer twee met 'You're The First, The Last, My Everything', The Eagles zakten weg naar de derde plaats.
Lees verder

Het raadsel Michael Frey: "Een beest, een tank of een monster? Mensen mogen me 'any nickname' geven die ze willen"
Michael Frey (27) is een raadsel. De rust zelve naast het veld - hij houdt van schilderen, wandelen en zingen-, maar eens hij erop stapt... "Ik keek naar elke wedstrijd van Ibrahimovic - ik hou van zijn mentaliteit en hoe hij zijn verdedigers domineert ."
Lees verder

PORTRET. Johans hart stopte met kloppen, maar zijn paard liep verder en bracht z'n overleden baasje naar huis: paardenvisser sterft na vangst op zee
Driekwart van zijn leven lag het hart van Johan Vanmassenhove (56) bij de zee, bij zijn paard en bij de garnalen. Maar donderdagnamiddag stopte dat hart plots met kloppen, toen de paardenvisser met tien kilo 'versche gernoars' op de terugweg was naar huis. Zijn Brabants trekpaard liep nog terug naar de manege, met z'n overleden baasje in de kar erachter. "Mocht Johan zelf kunnen kiezen hebben, hij zou dit wellicht de mooist mogelijke dood gevonden hebben." Een portret van de stille paardenvisser die tegen wil en dank een toeristische attractie was.
Lees verder

Frankrijk maakt einde aan gratis coronatests voor niet-gevaccineerden
Vanaf vandaag kunnen niet-gevaccineerde inwoners van Frankrijk geen gratis coronatest meer laten afnemen. De beslissing is een nieuwe poging van de Franse regering om weigeraars aan te moedigen om zich toch te laten inenten en tegelijk de rekening voor de overheid te verlagen. Tot nu toe waren de tests in het land voor iedereen gratis, maar volgens de regering zijn coronatests geen alternatief voor vaccinaties, zeker nu iedereen erg gemakkelijk een prik kan laten zetten.
Lees verder

ONZE OPINIE. Ons energiebeleid: "Hier, nen euro"
"Hier, nen euro!" Het Vlaamse en federale beleid om de stijgende energiefactuur te drukken, doet wat denken aan de legendarische reclamecampagne van De Lijn waarin het 'stressmannetje' door zijn dak gaat voor één euro. Nadat de federale regering een korting van 40 euro gaf, kon Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) niet achterblijven: "Hier, 50 euro!". Pijnlijk: net op de dag dat de Nederlandse regering bekendmaakte elk gezin een korting van maar liefst 400 euro te geven. De échte uitdaging dreigt tijdens dat hele opbod ondertussen ondergesneeuwd te geraken: hoe stoppen we ermee om een fossiele brandstof als aardgas nog te subsidiëren?
Lees verder

LIVE. Clement dropt Vormer, Mechele en Mouassa in de ploeg tegen Kortrijk - Wedstrijd gaat sowieso geschiedenisboeken in
• 11de speeldag • Aftrap: 20u45 • Jan Breydelstadion • Wat kan KV Kortrijk in eerste wedstrijd onder Karim Belhocine?
Lees verder

Chinese raket succesvol gelanceerd richting ruimtestation
De Chinese raket Shenzhou-13 is vrijdag met drie ruimtevaarders, onder wie ook een vrouw, aan boord succesvol gelanceerd richting het ruimtestation Tiangong, Chinees voor Hemels Paleis. Zhai Zhigang, Wang Yaping en Ye Guangfu zijn vrijdag om 18.23 uur (00.23 uur lokale tijd) opgestegen. Zij zullen zes maanden in de ruimte blijven, een record voor China.
Lees verder

Van geboren renster tot allereerste koersdirectrice van de Tour des France Femmes: Marion Rousse is veel meer dan de vrouw van Julian Alaphilippe
Marion Rousse: in Frankrijk is ze al langer een vertrouwd gezicht in het peloton. Eerst als renster, vervolgens als commentatrice. En nu mag de 30-jarige Française zich de allereerste koersdirectrice van de Tour de France Femmes noemen. Maak kennis met de vrouw die in België vooral bekend is als de echtgenote van wereldkampioen Julian Alaphilippe.
Lees verder

'Animal Crossing: New Horizons' krijgt enorme laatste gratis update en eerste betaalde uitbreidingspakket
Nintendo brengt zowel een (grote) laatste gratis update als een eerste dlc-pakket (downloadable content of uitbreidingspakket) uit voor het populaire spel 'Animal Crossing: New Horizons'. De zogenaamde 'Update 2.0' en de 'Happy Home Paradise-dlc' komen allebei op 5 november uit.
Lees verder

Politieagent Capitool aangeklaagd voor obstructie van onderzoek naar bestorming van het Capitool
Een politieagent van het Capitool in Washington is in verdenking gesteld omdat hij het gerechtelijk onderzoek naar de bestorming van het parlementsgebouw zou hebben gehinderd. Dat melden Amerikaanse media vrijdag.
Lees verder

'Blind Getrouwd'-experte heeft goede raad voor Junior Planckaert: "Opletten dat er geen wantrouwen van komt"
Junior Planckaert (29) hoopt met de hulp van een tv-programma de grote liefde te vinden. Psychologe en seksuologe Sarah Hertens, bekend van het VTM-programma 'Blind Getrouwd', geeft Junior Planckaert alvast advies wat de liefde betreft. Dat doet ze aan de hand van uitspraken van hemzelf én eentje van zijn mama Christa.
Lees verder

Aanval in Noorse Kongsberg volgens politie mogelijk door ziekte verdachte
De aanval met pijl en boog in het Noorse Kongsberg lijkt volgens de politie voort te komen uit een ziekte die de verdachte heeft. De 37-jarige man is na een eerste medische evaluatie overgedragen aan een psychiatrische instelling.
Lees verder

Tot 18 uur per week in de studie door lerarentekort: "Hoe gaan we dit in godsnaam inhalen?"
Sommige leerlingen kregen sinds september nog geen minuut Nederlands op school, of al weken geen Engels, geschiedenis en aardrijkskunde. Het lerarentekort maakt grote brokken. Directeurs zoeken 1.592 docenten in het secundair, en dat is nog een onderschatting. Intussen houden de leerlingen zich 'in stilte bezig' in de studie. Of mogen ze vroeger naar huis. Joepie?
Lees verder

Red Flames kennen op 28 oktober tegenstanders EK voetbal
Op 28 oktober weten de Red Flames waar ze aan toe zijn voor het EK voetbal, dat op 6 juli 2022 in Engeland begint. Dan wordt er in Manchester voor de groepsfase geloot. De Belgen zitten in pot 3.
Lees verder

Na zijn bezoek aan Leon: confrontatie tussen Raven en Lars loopt uit de hand
Het durft al eens botsen tussen Lars en Raven in 'Familie', maar in de aflevering van vrijdag is een discussie tussen de twee serieus uit de hand gelopen. Lars ging zonder medeweten van Raven op bezoek bij Leon en daar is zijn zoon duidelijk niet blij mee. "Altijd maar manipuleren", klinkt het.
Lees verder

Zeldzame eerste druk van Harry Potter-boek verkocht voor bijna 33.000 euro door niemand minder dan... Harry Potter
Op een veiling in het Britse Etwall is een zeldzaam exemplaar van het boek 'Harry Potter and The Philosopher's Stone' van de Britse schrijfster J.K. Rowling verkocht voor 27.500 pond (bijna 33.000 euro). Opvallend is de naam van de 33-jarige verkoper: Harry Potter.
Lees verder