Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 oktober 2021

Na haar borstamputatie worstelde Petra tien jaar met haar zelfbeeld. “Pas toen ik zwanger was zag ik de kracht van ...

HLN
Na haar borstamputatie worstelde Petra tien jaar met haar zelfbeeld. "Pas toen ik zwanger was zag ik de kracht van mijn lijf, niet de verminkingen"
Een vrouw op negen krijgt in de loop van haar leven borstkanker. Op de eerste dag van de internationale actiemaand in de strijd tegen de ziekte vertelt Petra De Pril (41) haar verhaal. Ze kreeg op 26-jarige leeftijd borstkanker en verloor haar rechterborst. Naar de buitenwereld toe hield ze zich altijd sterk, maar binnenin voerde Petra een zware strijd. "Mezelf naakt in de spiegel bekijken, dat kon ik moeilijk. En dat tien jaar lang."
Lees verder

Papa Claire Meiland zoekt plots terug contact met Maxime: "Elke keer dat Jaap appt, staan de tranen bij Leroy in de ogen"
Onlangs mochten Maxime Meiland (25) en haar vriend Leroy Molkenboer (30) hun dochtertje Vivé verwelkomen. De realityster heeft ook al een dochtertje Claire (4) uit een vorige relatie. Hoewel haar ex geen rol meer speelt in het leven van Maxime en Claire, probeert hij nu opnieuw contact te zoeken. "Leroy is bang dat als Jaap weer in beeld komt, Claire bij ons wordt weggehaald", vertelt Maxime aan '&C'.
Lees verder

Het blijft vijf voor twaalf: Europese tickets van Belgische clubs nog steeds in gevaar
Wat dinsdagavond heel erg veelbelovend begon met de stuntzege van landskampioen Club Brugge op het veld van de Duitse vicekampioen Leipzig (1-2) in de groep des doods van de Champions League, eindigde gisteravond met thuisnederlagen van Antwerp (0-1 tegen Eintracht Frankfurt) en Racing Genk (0-3 tegen Dinamo Zagreb) in de Europa League. In de Conference League pakte AA Gent in de Ghelamco Arena een driepunter tegen Anorthosis Famagusta (2-0), waardoor België een zes op twaalf liet noteren.
Lees verder

Ons panel over de vraag of Anderlecht dit Brugge kan afstoppen? "Club is een compleet elftal dat zijn gelijke niet kent in België"
Van de Red Bull Arena naar het Lotto Park. Club Brugge is op veroveringstocht. Hoe stopt Anderlecht de Brugse machine zondag in godsnaam af? Olivier Deschacht, Lorenzo Staelens en Philippe Albert zoeken naar oplossingen voor hun ex-club. "Het Anderlecht van de tweede helft tegen KV Mechelen of Oostende maakt zeker kans. Die vorm is nodig, want anders zal het niet lukken."
Lees verder

Dragqueen Sally Monella uit 'Belgium's Got Talent': "Toen ik uit de kast kwam, zeiden mijn ouders 'Ja, oké. En dan?'"
In 'Belgium's Got Talent' maakten we vorige week kennis met Sally Monella (28). Deze dragqueen, die eigenlijk Gert Botty heet, zong de klassieker 'Mack the Knife'. En ze blies de jury - en wellicht ook een groot deel van de kijkers - omver. Wij vroegen Sally de kleren van het lijf over haar optreden, haar coming-out en haar échte job. "Voorlopig blijft het een bijverdienste."
Lees verder

"De wintercollectie kan wel een beetje duurder worden": Geldexperte over de impact van corona op de retail
Eindelijk mogen we vanaf vandaag ons mondmasker thuislaten als we gaan winkelen. Dat is een opsteker voor fysieke winkels, waarvan vele zwarte sneeuw hebben gezien het afgelopen jaar. Maar er zijn ook winnaars, zegt onze geldexperte Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius. Op basis van een geanonimiseerde klantendataset die goed de Belgische retailsector weerspiegelt, konden we achterhalen welke impact corona precies had tot nu toe.
Lees verder

Energieminister Van der Straeten (Groen): "Verlaging btw is dure maatregel. En laat ons eerlijk zijn: er zijn ook mensen die het niet nodig hebben"
Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) heeft bij Sven & Anke op Joe uitleg gegeven over de stijgende energieprijzen en wat onze regering gaat doen om ons te helpen. Het blijken vooral de laagste inkomens die steun mogen verwachten.
Lees verder

Minister Van der Straeten (Groen): "Verlaging btw is dure maatregel. En laat ons eerlijk zijn: er zijn ook mensen die het niet nodig hebben"
Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) heeft bij Sven & Anke op Joe uitleg gegeven over de stijgende energieprijzen en wat onze regering gaat doen om ons te helpen. Het blijken vooral de laagste inkomens die steun mogen verwachten.
Lees verder

Paul D'Hoore beantwoordt bij HLN LIVE alle energievragen
De energieprijzen gaan door het dak en de stijging lijkt maar te blijven duren. Onze geldexpert Paul D'Hoore zal rond de middag bij HLN LIVE een antwoord geven op de meest gestelde energievragen. U kan het hier volgen.
Lees verder

OVERZICHT. Post en energie deze maand fors duurder, maar deze verrassende lijst producten werd net goedkoper
De inflatie is in september gestegen naar 2,86 procent, onder impuls van de hoge energieprijzen. De inflatie staat nu op het hoogste niveau sinds februari 2017. Uit een lijst, gepubliceerd door Belgisch statistiekbureau Statbel, blijkt dat post en energie deze maand fors duurder werden. Andere producten werden dan weer net goedkoper. Een overzicht.
Lees verder

Ontsnapte melkslang opnieuw herenigd met baasje
De melkslang die in een loods van een elektrogroothandel in Brugge werd aangetroffen, is opnieuw herenigd met zijn baasje. "De eigenaar heeft zich gemeld na het bericht op HLN.be", zegt Mario Goes van SOS Reptiel in Ichtegem.
Lees verder

PS wil energiecheque van 100 euro voor elk Belgisch gezin
Als het van de PS afhangt, wordt het sociaal tarief voor elektriciteit en/of aardgas structureel verankerd. Dat zegt vicepremier en minister van Economie Pierre-Yves Dermagne in 'La Dernière Heure'. De Franstalige socialisten willen elk Belgisch gezin ook een eenmalige energiecheque van 100 euro geven. Met die twee maatregelen tegen de stijgende energieprijzen trekt de PS het begrotingsoverleg van de federale regering in.
Lees verder

"Raven tot de laatste, de security zal mij moeten buiten gooien": Club Vaag opende vannácht al als eerste in Antwerpen
Bij Club Vaag op het Eilandje in Antwerpen nemen ze 1 oktober wel heel letterlijk. Klokslag twaalf uur in de nacht van donderdag op vrijdag werpen ze meteen de deuren al open. Geen seconde te verliezen. Het heeft al lang genoeg geduurd. Zo ook voor de bezoekers, want ruim voor middernacht staat er al een lange rij ongeduldige feestvarkens te wachten. De clubs zijn terug open. "Laat ons maar even op een wolkje leven de komende tijd."
Lees verder

"Raven tot de laatste, de security zal mij moeten buiten gooien": Club Vaag opende deze nacht al als eerste in Antwerpen
Bij Club Vaag op het Eilandje in Antwerpen nemen ze 1 oktober wel heel letterlijk. Klokslag twaalf uur in de nacht van donderdag op vrijdag werpen ze meteen de deuren al open. Geen seconde te verliezen. Het heeft al lang genoeg geduurd. Zo ook voor de bezoekers, want ruim voor middernacht staat er al een lange rij ongeduldige feestvarkens te wachten. De clubs zijn terug open. "Laat ons maar even op een wolkje leven de komende tijd."
Lees verder

Van Gucht: "Nog altijd goed idee om mondmasker te dragen bij ouderen of kwetsbare personen"
De mondmaskerplicht wordt vanaf vandaag op verschillende plaatsen versoepeld. Volgens viroloog Steven Van Gucht blijft het dragen van een mondmasker op sommige plaatsen "een gezonde reflex". Voor mensen die in contact komt met ouderen of kwetsbare personen blijft het een goed idee om een mondmasker te dragen. Dat zegt Van Gucht tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum.
Lees verder

LIVE. Volg hier de persconferentie van het Crisiscentrum
Volg hier de laatste stand van zaken over het coronavirus.
Lees verder

Lotto Soudal stelt Australiër Allan Davis aan als sportdirecteur
De Australische ex-renner Allan Davis gaat aan de slag als sportdirecteur bij Lotto Soudal, zo bevestigt het team. De 41-jarige Davis zal er zich vooral richten op de sprintersgroep, waarin zijn landgenoot Caleb Ewan het speerpunt is.
Lees verder

Coronabesmettingen in het Paleis van Laken baren medewerkers zorgen: "We worden behandeld als vee"
Het coronavirus heeft opnieuw toegeslagen in het Koninklijk Paleis van Laken. Nadat eerder al koning Filip en koningin Mathilde in quarantaine moesten na een besmetting binnen de familie, zijn nu ook enkele medewerkers besmet. Dat schrijft La Capitale. Een medewerker klaagt in de krant de manier waarop daarmee wordt omgegaan aan.
Lees verder

Bouw van hyperloop-testbaan in Frankrijk gestart: verbinding tussen Parijs en Toulouse behoort tot de mogelijkheden
In de Franse gemeente Droux, ten noorden van Limoges, is gestart met de bouw van een technisch centrum en een testbaan voor de hyperloop, een hogesnelheids-'trein' in een buis. De testbaan van 300 tot 800 meter zou binnen een jaar klaar moeten zijn. Onder meer de assen Parijs - Le Havre en Parijs - Toulouse zouden in aanmerking komen voor de futuristische verbinding.
Lees verder

Zaterdag GRATIS bij 'Het Laatste Nieuws': de meest complete veldritgids
Modder, spektakel en tomeloze inzet: dat zijn de ingrediënten van het spannende nieuwe veldritseizoen. Met opnieuw de intrede - niet vroeger dan eind november weliswaar - van de absolute klasbakken Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Het Laatste Nieuws geeft op zaterdag 2 oktober het startschot met de meest complete en 48 pagina's tellende veldritgids. Fiches en voorstelling van alle renners, ploegen en klassementen en natuurlijk een volledige kalender. En die is uitgebreid, met onder anderen Superprestige, de vernieuwde en uitgebreide Wereldbeker, X2O Badkamers Trofee en Ethias Crossen. Bovendien ook met een voorwoord van Niels Albert. De gewezen kampioen kijkt verlekkerd uit naar het seizoen. "We zijn terug! Na een jaar coronamiserie ­eindelijk weer een volle veldritkalender. ­Eindelijk weer fans en eindelijk weer feest­tenten."
Lees verder