Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 oktober 2021

Na 8 jaar wachten: beluister hier ‘Santé’, de nieuwe single van Stromae

HLN
Na 8 jaar wachten: beluister hier 'Santé', de nieuwe single van Stromae
Adele (33) is niet de enige die vandaag een nieuwe single heeft uitgebracht. Niemand minder dan Stromae (36) heeft ook nog een muzikale verrassing voor al zijn fans. Op Instagram kondigde de Belgische zanger namelijk zijn nieuwe track 'Santé' aan. Voor de Brusselaar is het zijn eerste single in acht jaar tijd.
Lees verder

1.500 Britse voetbalfans mogen vrij naar Brugge komen: "Horeca-uitbaters, promoot geen zware bieren of sterke drank"
"Britse voetbalfans staan erom gekend duidelijk aanwezig te zijn in het straatbeeld. Aan de horeca-uitbaters vragen we om zware bieren en sterke drank niet te promoten", zegt Lien Depoorter van de Brugse politie. De stad maakt zich op voor de komst van 1.500 supporters van Manchester City. De Britten mogen vrij naar de Breydelstad afzakken – in tegenstelling tot de PSG-fans enkele weken geleden, maar de politie neemt toch enkele maatregelen.
Lees verder

Rachel Hazes: "Als er één procent waar is van wat over André wordt verteld, dan is het veel"
Eerder deze week raakte bekend dat André Hazes (27) z'n concerten in België moest afzeggen. Omdat hij behandeld wordt voor een burn-out, klonk het. Ook andere geruchten over de situatie van de zanger doen massaal de ronde, al is daar volgens zijn moeder Rachel Hazes (51) vrijwel niets van aan.
Lees verder

Voorproefje van NINA met Eén-reporter Karine Claassen en echtgenoot Wouter: "We willen dat ons zoontje opgroeit zonder complexen"
Reporter Karine Claassen laat met 'Het Leven in Kleur' een nieuwe tv-telg op de wereld los. En nog méér goed nieuws: zij en haar man Wouter Heymans verwelkomden een zoontje. Samen gunnen ze ons een (h)eerlijke blik op hun gezinsleven in kleur. "Wij willen dat Otis Mumba opgroeit zonder complexen over zijn huidskleur of donkere krulletjes."
Lees verder

Abortusverbod blijft van kracht in Texas na uitspraak gerechtshof
De strenge anti-abortuswetgeving blijft voorlopig van kracht in de Amerikaanse staat Texas. Dat heeft het gerechtshof van de staat beslist.
Lees verder

Agfa verhoogt opnieuw prijzen drukplaten
Agfa-Gevaert kondigt voor de derde keer in minder dan 10 maanden een prijsverhoging aan voor zijn drukplaten. Het Belgische beeldvormingsbedrijf zegt in een persbericht dat de grondstoffenschaarste een probleem blijft.
Lees verder

Sydney heropent voor toeristen, rest van Australië blijft nog gesloten
Gevaccineerde buitenlandse reizigers zullen volgende maand naar Sydney in Australië kunnen vliegen zonder bij aankomst in quarantaine te hoeven. De staat New South Wales heeft vrijdag aangekondigd dat ze de internationale grenzen zal heropenen, hoewel deze in de rest van het land gesloten blijven.
Lees verder

Kickbokser Ben Saddik straks weer oog in oog met rivaal Verhoeven na bizar jaar: "Wat Rico zegt doet me echt niks"
Kickbokser Jamal Ben Saddik lijkt klaar voor zijn titelgevecht. Na het uitvallen van de Nederlander Alistair Overeem werd Saddik gevraagd om het 23 oktober op te nemen tegen de Nederlander Rico Verhoeven. "De vraag kwam plots, maar ik ben overal op voorbereid."
Lees verder

Slechtste septembermaand voor Europese autoverkoop sinds 1995
Er zijn in september in de Europese Unie 718.598 auto's ingeschreven, het laagste cijfer voor een maand september sinds 1995. Dat meldt de Europese sectorfederatie ACEA.
Lees verder

Britse Queen geïrriteerd door wereldleiders "die wel praten, maar niet doen"
Doorgaans hoor je de Britse Queen Elizabeth (95) nooit haar persoonlijke mening geven over dingen die met staatszaken te maken hebben. Maar donderdag liet ze zich toch op opvallende uitspraak betrappen.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Keten stunt: "Pizza kost nu maar 3,50 euro in plaats van 13,50 euro"
Het is stuntweek bij pizzaketen Domino's. Als je een regular pizza afhaalt vóór 16 uur, betaal je maar 3,50 euro in plaats van 13,50 euro. Wacht je tot ná 16 uur, dan is het 4,50 euro.
Lees verder

"Een woonkrediet kan interessanter zijn dan een huis kopen met je eigen geld": onze geldexpert geeft advies over de vastgoedmarkt
In Vlaanderen betaal je dit jaar voor een huis nog maar eens 4,8 procent meer dan vorig jaar. Dat vertelt de Notarisbarometer. Bij die klimmende cijfers wordt in één adem vaak gesteld dat jonge gezinnen geen huis meer kunnen kopen. Maar klopt dat wel? En wat met investeren in vastgoed om er huurinkomsten uit te halen? Blijft dat interessant nu de minister van Financiën plannen heeft om het fiscaal voordeel af te schaffen? Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius, geeft advies.
Lees verder

Is het zinvol om de aankoop van een woning uit te stellen? En kunnen jonge kopers nog een lening krijgen: onze geldexpert geeft advies
In Vlaanderen betaal je dit jaar voor een huis nog maar eens 4,8 procent meer dan vorig jaar. Dat vertelt de Notarisbarometer. Bij die klimmende cijfers wordt in één adem vaak gesteld dat jonge gezinnen geen huis meer kunnen kopen. Maar klopt dat wel? En wat met investeren in vastgoed om er huurinkomsten uit te halen? Blijft dat interessant nu de minister van Financiën plannen heeft om het fiscaal voordeel af te schaffen? Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius, geeft advies.
Lees verder

Lagere factuur dankzij een applicatie? Zo nuttig zijn apps van energieleveranciers
De energieprijzen bevinden zich op een historisch hoog peil. Om de rekening niet te laten volgen, proberen gezinnen waar mogelijk te snoeien in hun energieverbruik. Kunnen apps van energieleveranciers ook bijdragen om je energievraag terug te dringen? Mijnenergie.be polste bij de vijf grootste marktspelers.
Lees verder

Californië verbiedt 'stealthing' of stiekem je condoom uitdoen. Hoe zit dat in België?
Californië is de eerste staat in Amerika die 'stealthing' verbiedt. Dat is de praktijk waarbij een sekspartner ongevraagd een condoom uitdoet. Hoe zit het bij ons: is dat strafbaar? Strafrechtspecialist Erik Schellingen, van Advocaat.be, geeft uitleg. "Het is niet omdat je A wil doen, dat je B ook ziet zitten."
Lees verder

Kunstenaar Rinus Van de Velde en galerist Tim Van Laere werken tien jaar samen: "Vroeger zei ik vaak: 'Die Rinus lijkt me zo lui'"
Al tien jaar vormen Rinus Van de Velde en Tim Van Laere een gesmeerd tweespan, Van Laere als één van de toonaangevende galeristen van ons land en Van de Velde als één van zijn absolute blikvangers en de posterboy onder de Vlaamse kunstenaars. De verjaardag wordt, zoals dat bij kunstenaars hoort, gevierd met een nieuwe tentoonstelling: "We hebben met zijn allen een enorme last van fomo. Ik trap ook nog altijd in die val, door écht een piano te willen kopen, of aan een duikerscursus te beginnen of een mobilhome te overwegen. Terwijl het daar niet over gaat. De droom is veel schoner. Je moet kunnen genieten van het dromen zelf."
Lees verder

Een op 150 Belgische werknemers kreeg al coronapremie
Belgische bedrijven die het tijdens de crisis goed deden, kunnen sinds 1 augustus hun werknemers belonen met een coronapremie van maximaal 500 euro. Volgens hr-dienstenleverancier Acerta wordt de premie tot nu toe met mondjesmaat toegekend. Al 1 op de 150 werknemers in ons land kreeg een extraatje.
Lees verder

OPROEP: Hoeveel uur studie (of minder les) heb jij door het lerarentekort?
We zijn halfweg oktober en scholen zitten nog steeds met een massa openstaande vacatures voor leerkrachten. Het lerarentekort piekt, zeggen directeurs die al sinds augustus vruchteloos wachten op meesters en juffen wiskunde, geschiedenis, Frans, Nederlands of technische vakken. Hier en daar kunnen ze puzzelen, maar als dat niet gaat, moeten de leerlingen naar de studie. Soms uren per week. Van sommige schoolvakken hebben ze nog geen letter geleerd.
Lees verder

ASSISEN. Davy Kesteman (32) biedt verontschuldigingen aan in laatste woord: "Ik heb dood van Sharon nooit gewild"
"Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is voor de familie en voor Sharon. Ik heb dit nooit gewild." Davy Kesteman (32) heeft vrijdagmorgen op z'n assisenproces nog een laatste keer het woord gekregen, alvorens de volksjury zich terugtrok voor het beraad over de schuldvraag. De Poperingenaar bood nog een laatste keer zijn verontschuldigingen aan bij de familie van Sharon Gruwez (22). De jury moet nu beslissen of haar dood een ongeval was of een brutale moord.
Lees verder

Steenkoolprijzen in China stijgen naar recordhoogte, energie op rantsoen
De prijzen van steenkool zijn in China naar recordhoogte gestegen. De energiecrisis in het land is verergerd door het koude weer in een groot deel van China. Dat noopt elektriciteitscentrales om hun kolenvoorraden aan te vullen.
Lees verder