Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 oktober 2021

Moskou neemt opnieuw maatregelen tegen coronavirus: ongevaccineerde 60-plussers moeten komende vier maanden thuisblij...

HLN
Moskou neemt opnieuw maatregelen tegen coronavirus: ongevaccineerde 60-plussers moeten komende vier maanden thuisblijven, weer meer thuiswerk
Moskou heeft ongevaccineerde mensen ouder dan 60 jaar de opdracht gegeven om de komende vier maanden thuis te blijven nu het aantal coronabesmettingen en -slachtoffers in de Russische hoofdstad blijft stijgen. Bedrijven moeten tegelijkertijd tot 25 februari ten minste 30 procent van hun personeel van thuis uit laten werken. Dat heeft burgemeester Sergej Sobjanin dinsdag bekendgemaakt.
Lees verder

Van Gogh-schilderij dat gestolen werd door nazi's is eindelijk terecht: vraagprijs 30 miljoen
Het Van Gogh-schilderij getiteld 'Meules de blé' is na meer dan 100 jaar opnieuw publiek tentoongesteld. Het schilderij werd ooit in beslag genomen door nazi-officieren en werd nadien onrechtmatig doorverkocht. Het doek wordt binnenkort geveild en moet naar verluidt 30 miljoen dollar (25,8 miljoen euro) opbrengen. De opbrengst wordt verdeeld onder de erfgenamen van de Joodse kunstverzamelaars die het kunstwerk aanvankelijk claimden.
Lees verder

Thomas Markle blijft interviews doen om Meghan te bereiken: "Vroeg of laat moet ze met mij praten"
Thomas Markle (77), de vader van Meghan (40), stopt niet met het geven van televisie-interviews. Het is de enige manier waarop hij kan communiceren met de hertogin van Sussex, zegt hij in een nieuw gesprek met Good Morning Britain.
Lees verder

Belg veroordeeld tot 20 jaar cel wegens drugssmokkel naar Mauritius
De Belg Michael S. is op het Afrikaanse eiland Mauritius veroordeeld tot twintig jaar cel wegens drugssmokkel. Dat melden lokale media. Michael S. werd in 2017 op het eiland betrapt met heroïne. In totaal zou hij ongeveer een halve kilo drugs ingevoerd hebben.
Lees verder

Meer mensen gekant tegen digitale meter: "Vooral eigenaars van zonnepanelen"
Het aantal gezinnen dat gekant is tegen de invoering van de digitale energiemeter, is dit jaar aanzienlijk gestegen. Dat blijkt uit de jaarlijkse marktmonitor van de Vlaamse energieregulator (VREG).
Lees verder

Suzanne Didkewicz werd door verzetsvrouw Andrée Geulen verstopt voor de nazi's: "Alle Joodse moeders zijn dood, zeiden ze"
Andrée Geulen, de verzetsvrouw die er samen met haar kompanen in slaagde om duizenden joodse kinderen te verstoppen voor de Gestapo, werd maandagavond geëerd door Canvas. Eén van die kinderen is Suzanne Didkewicz (86), die haar leven te danken heeft aan de moed van Geulen. "Ik beschouw Andrée als mijn tweede moeder", vertelt ze. Al was hun eerste ontmoeting bijzonder angstaanjagend. "Ze zei: vanaf nu ben je niet joods, je moeder ligt ziek in het hospitaal, je papa werkt in Duitsland en je mag zeker geen Jiddisch praten."
Lees verder

NASA deelt nieuwe geluidsopnames van Marsrover Perseverance
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft nieuwe geluidsopnames gedeeld die de Marsrover 'Perseverance' maakte tijdens zijn verblijf op de rode planeet. Er zijn windgeluiden te horen, rij- en rolgeluiden, lasergeluiden en het geluid van de opstijgende Ingenuity-helikopter.
Lees verder

Rusland test strijdplan tegen klimaatverandering uit op afgelegen eiland
De Russische president Vladimir Poetin heeft de klimaatverandering lang weggewuifd. De verscheidene bosbranden, het noodweer en de buitenlandse druk lijken daar enigszins verandering in gebracht te hebben. Tegen 2060 wil Rusland klimaatneutraal zijn. En het plan van aanpak, dat wordt momenteel al uitgetest op een afgelegen eiland in het verre oosten.
Lees verder

Vrachtwagen in schaar op E40 richting Brussel: zwaarste avondspits sinds afschaffen telewerk
Door een botsing op de E40 tussen Wetteren en Erpe-Mere staat een vrachtwagen in schaar. Hierdoor zijn de rechter rijstrook en pechstrook richting Brussel versperd.
Lees verder

Vrachtwagen in schaar op E40 richting Brussel: al half uur aanschuiven
Door een botsing op de E40 tussen Wetteren en Erpe-Mere staat een vrachtwagen in schaar. Hierdoor zijn de rechter rijstrook en pechstrook richting Brussel versperd.
Lees verder

Sukkel je ook altijd met die vervelende eyeliner? 'Banana eyeliner' kan zelfs het kleinste kind aanbrengen
You love it or you hate it: eyeliner. Voor veel stervelingen is eyeliner moeilijk onder de knie te krijgen - en dus de grootste lastpost in hun make-uptas - en ze vermijden daarom het product ten koste van alles. Anderen krijgen er maar geen genoeg van en zijn constant op jacht naar nieuwe trends om mee te experimenteren. Of je nu een trots lid bent van #TeamEyeliner of niet, iédereen zwicht voor de "banana" eyeliner trend. Want het ziet er origineel en schattig uit, en is ontzettend makkelijk aan te brengen.
Lees verder

Burgemeesters rond Brussel vrezen coronapastoerisme: "Vanaf 1 november gaan we zeer alert moeten zijn"
Zeker nu de coronacijfers weer de verkeerde kant opgaan, vragen de Vlaamse gemeenten rondom Brussel steeds luider om zelf ook het Covid Safe Ticket te mogen gebruiken. "Want intussen zakken steeds meer Brusselaars naar onze fitnesszaken af", stelt de Vilvoordse burgemeester Hans Bonte (Vooruit). En dat zouden er vanaf 1 november — als de coronapas ook in Wallonië verplicht wordt — nóg meer kunnen zijn. "Burgemeesters zouden écht autonoom moeten kunnen beslissen of ze de coronapas invoeren", klinkt het ook in Wemmel.
Lees verder

Gigantisch spandoek tegen padelvelden: "Voldoende padelterreinen op andere plaatsen"
Enkele buurtbewoners van de Hoezekouterdreef in Aalst zijn een petitie gestart tegen de komst van padelvelden op het B-terrein van voetbalclub SK Aalst. Een van de buren heeft een metersgroot spandoek opgehangen waar je niet kan naast kijken: 'Geen padel hier!'
Lees verder

Waalse regering wil verdergaan met statiegeld op blikjes ondanks tegenvallend proefproject
Waals minister van Omgeving Céline Tellier (Ecolo) wil het statiegeld op blikjes uitbreiden, ondanks de tegenvallende resultaten van het proefproject dat al sinds 2018 loopt. Dat zei ze vandaag in het Waals parlement.
Lees verder

LIVE. Geen verrassingen in opstelling Club tegen City, Vormer opnieuw op de bank
• 3de speeldag groepsfase • Aftrap: 18u45 • Jan Breydelstadion • Club verraste met 4 op 6 tegen PSG en Leipzig
Lees verder

Celine Dion moet concerten in Las Vegas uitstellen vanwege medische problemen: "Ernstige spasmen"
Normaal gezien zou Celine Dion (53) op 5 november aan een nieuwe concertreeks in Las Vegas beginnen, maar medische problemen gooien roet in het eten. Dat laat de Canadese zangeres weten in een mededeling.
Lees verder

VTM-journalist Stef Wauters genomineerd voor Wablieft-prijs
VTM-journalist Stef Wauters, de website Notaris.be en de woonfiches van de stad Gent zijn dit jaar de drie kanshebbers voor de Wablieft-prijs. Met die prijs wordt een persoon, project of organisatie bekroond die duidelijke taal hanteert. De winnaar wordt op 23 november bekendgemaakt.
Lees verder

Inwoners van stad op La Palma moeten binnen blijven wegens slechte luchtkwaliteit, tweede lavastroom bereikt bijna de zee
De autoriteiten op het Canarische eiland La Palma hebben de zevenduizend inwoners van het stadje El Paso opgeroepen om indien mogelijk thuis te blijven. Reden is de slechte luchtkwaliteit veroorzaakt door de uitbarstende vulkaan. De gassen die uit de vulkaan ontsnappen, klaren niet voldoende op door de huidige weersomstandigheden, aldus de krant La Vanguardia.
Lees verder

Ex-speler van Schalke 04 bleek vier jaar na 'zijn dood' springlevend, vandaag start proces rond bizar verhaal
Het vervolg van een bizar verhaal. Vorig jaar onthulde Bild dat Hiannick Kamba, een ex-jeugdspeler van Schalke 04, in Duitsland vertoeft - en dat in blakende gezondheid. Opmerkelijk, want sinds 2016 nam iedereen aan dat Kamba gestorven was bij een auto-ongeluk in Congo. Het proces van de man en zijn ex-echtgenote start vandaag. Ze worden beschuldigd van het in scene zetten van Kamba's dood om zo een bedrag van 1 miljoen euro te ontvangen via een overlijdensverzekering.
Lees verder

BV 24/7. Natalia is 3 jaar samen met haar 'snollebol' en Candice laat het eerste stuk uit haar collectie zien
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder