Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 oktober 2021

Monsterfile op Antwerpse Ring door ongeval en brandend voertuig: vermijd de omgeving

HLN
Monsterfile op Antwerpse Ring door ongeval en brandend voertuig: vermijd de omgeving
De Antwerpse Ring werd vanavond op twee plaatsen een tijdlang gedeeltelijk versperd. Door een ongeval en een brandend voertuig werden meerdere rijstroken afgesloten. Al snel ontstond een zware file.
Lees verder

Opnieuw steekpartij in Oostende: toestand van slachtoffer (33) stabiel na operatie
In de Dokter Verhaeghestraat in Oostende, in de wijk Westerkwartier, is dinsdag rond 16 uur een man (33) neergestoken. Het slachtoffer vocht voor zijn leven en is intussen geopereerd. Zijn toestand zou stabiel zijn. Er zijn twee verdachten opgepakt.
Lees verder

Klaasje nam in de zomer van vorig jaar al de beslissing om K3 te verlaten
K3 komt nog één keer samen in het kiekenkot van Youtube-fenomeen Supercontent. Wie blijft droog en wie krijgt een lading drek over zich: Klaasje, Hanne of Marthe?
Lees verder

Een zwarte pagina in de geschiedenis van adellijke familie Solvay: oprichter gaf als eerste vakantiegeld, nazaten worden genoemd in 'Pandora Papers'
Solvay was één van de eerste multinationals ter wereld en de geschiedenis van het Belgische chemiebedrijf is een bloemlezing van innovatie, succes, solidariteit en filantropie. Maar door het hoofdstuk fiscale optimalisatie en belastingparadijzen - nu blijkt dat heel wat rijke Solvay-erfgenamen opduiken in 'Pandora Papers' - belanden er nu wel wat zwarte bladzijden in de familiekroniek.
Lees verder

Thomas Foket: "Wil trots terugkeren naar mijn Franse club"
Thomas Foket is een van de lastminute opgeroepen Rode Duivels na het forfait van Thomas Meunier die last heeft aan de knie. Als speler bij de Franse club Reims krijgt de clash tussen België en Frankrijk in de halve finale van de Nations League voor hem nog wat extra pigment: "De Fransen herinneren me er graag aan dat ze de wereldbeker gewonnen hebben. Het zou mooi zijn als wij zouden kunnen winnen, dan kan ik trots terugkeren naar de club. Het is een grote wedstrijd, in beide ploegen spelen van de grootste talenten van de wereld. Het zal niet nodig zijn om de spelers te motiveren. Frankrijk is de WK-titelhouder, maar volgens mij is België ook klaar om iets te winnen of te tonen dat we er staan tegen een van de grootste ploegen in de wereld."
Lees verder

Pad geëffend voor mogelijke toelating eerste coronapil in Europa: EMA kondigt 'rolling review' aan
Het Europees geneesmiddelenagentschap EMA zou binnen enkele dagen kunnen beginnen met het onderzoeken van een pil van het Amerikaanse farmabedrijf Merck tegen Covid-19. Zo wordt het pad geëffend naar een mogelijke toelating in de Europese Unie. Dat maakte het EMA dinsdag bekend.
Lees verder

Fotofinish! Europees kampioen tijdrijden Alec Segaert neemt het in Sint-Eloois-Winkel op tegen ... een renpaard
Het is een jaarlijks terugkerende traditie op Winkel Koerse. Een wielrenner die het opneemt tegen een racepaard. Nico Mattan waagde zich er in het verleden meermaals aan, vandaag was het de beurt aan Alec Segaert (18) in Sint-Eloois-Winkel. De Europese kampioen tijdrijden moest het in het stadscentrum op een parcours van 400m opnemen tegen een racepaard op volle snelheid. 520 kilogram versus 75. Wie wint? Tipje van de sluier: er kwam een fotofinish aan te pas.
Lees verder

Dit zijn de eerste beelden van 'Grond', de nieuwe fictiereeks van Adil en Bilall
Binnenkort is 'Grond' te zien op Play4, de nieuwe fictiereeks van topregisseurs Adil El Arbi (33) en Bilall Fallah (35). De zender heeft zojuist een eerste trailer gelanceerd en die ziet er alvast veelbelovend uit.
Lees verder

Wijnoogst in Bourgognestreek voor de helft verloren door vorst in de lente
De wijnboeren in de Franse Bourgognestreek hebben dit seizoen ongeveer de helft van hun oogst zien verloren gaan door vorst in de lente. Verwacht wordt dat hierdoor minder wijn zal worden uitgevoerd naar het buitenland.
Lees verder

McDonald's wil tegen 2050 CO2-neutraal zijn
Fastfoodketen McDonald's streeft ernaar om tegen 2050 de netto-nuluitstoot van broeikasgassen te bereiken. Drie jaar geleden kondigde de keten al aan tegen 2030 de uitstoot van broeikasgassen gelinkt aan restaurants en kantoren met 36 procent te willen terugdringen. Sinds die aankondiging ligt de uitstoot 8,5 procent lager dan in 2015, meldt het bedrijf.
Lees verder

Ed Sheeran wordt coach in 'The Voice UK'
Ed Sheeran (30) wordt binnenkort één van de coaches in de Britse versie van 'The Voice'. Hij zal daar kandidaten begeleiden die eerder al werden geselecteerd door de juryleden.
Lees verder

Barakken van nazikamp Auschwitz beklad met anti-Joodse leuzen: "Schandelijk"
Negen houten barakken van het voormalige naziconcentratiekamp Auschwitz-Birkenau in Polen zijn beklad met onder meer anti-Joodse leuzen. De directie van het huidige herdenkingsmonument en museum noemt de vernielingen "een schandelijke aanval" en "extreem pijnlijk".
Lees verder

Regering wil ziektebriefje schrappen, dit bedrijf doet het al jaren zonder: "Tot vijf dagen thuis zonder attest"
De federale regering bekijkt of het ziektebriefje voor korte afwezigheden kan worden afgeschaft. Of het om één, twee of drie dagen afwezigheid gaat, is nog niet beslist. Huisartsen hopen dat ze zich dankzij het wegvallen van de administratieve last op het ernstige werk kunnen focussen, ondernemersorganisatie Unizo vreest een opstoot van 'de maandagochtendziekte'. Bedrijven die de attestplicht hebben geschrapt, merken geen toename van het kort verzuim. "Medewerkers zien het als een blijk van vertrouwen."
Lees verder

Kans dat KBVB clubs zwaar straft eerder klein: "Voetbalbond zit zelf tot over de oren in zaak-Veljkovic"
Na drie jaar is het onderzoek naar de zaak 'Propere Handen' afgerond. Makelaar Dejan Veljkovic legde in ruil voor strafvermindering volledige bekentenissen af aan het gerecht. Volgens z'n advocaat Kris Luyckx genoeg om zelfs enkele clubs te laten degraderen, maar het is hoogst twijfelachtig of het écht zover komt.
Lees verder

Verbijstering in Australische 'The Masked Singer' als Amerikaanse hitzangeres mee blijkt te doen
De juryleden van 'The Masked Singer' in Australië hadden het niet meer toen de laatste onthulling van het seizoen plaatsvond. Door de hints was duidelijk geworden dat ze niet met een lokale beroemdheid van doen hadden, maar met een internationale superster die wereldwijd 70 miljoen platen heeft verkocht. Het zorgde voor hysterische taferelen down-under, toen de vampier haar masker afdeed.
Lees verder

Aantal warmtenetten in Vlaanderen vorig jaar gestegen
Vorig jaar is het aantal warmtenetten in Vlaanderen gestegen van 56 naar 76. Dat blijkt uit de tweede Warmtenetrapport dat de VREG heeft gepubliceerd. Uit de rapport blijkt eveneens dat niet-huishoudelijke gebruikers nog steeds de grootste afnemers zijn van deze warmtenetten. Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding die restwarmte hergebruikt voor verwarming en warm water.
Lees verder

Football Talk. RSCA-fans willen Witsels naam uit spelerstunnel - AA Gent in beroep voor Chakvetadze
Op Anderlecht heeft de spelerstunnel een nieuw kleedje gekregen. Er is nu ook een lijst met namen van grote spelers die in het verleden in het Lotto Park in actie kwamen. Onder meer Axel Witsel staat daarop, zeer tot onvrede van de fans, aangezien de Luikenaar destijds Wasilewski zwaar blesseerde. Anderlecht beseft dat Witsel vermelden niet de slimste zet was en zal de lijst aanpassen. (FDZ)
Lees verder

Spanje geeft nu ook boostervaccin aan 70-plussers
Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid heeft beslist om een derde dosis van het coronavaccin toe te dienen aan alle mensen ouder dan 70 jaar, om zo hun bescherming te verhogen. De boosterdosis zal vanaf eind oktober aan de bevolkingsgroep worden aangeboden. Wel moeten ze hun tweede prik ten minste zes maanden geleden hebben gekregen.
Lees verder

Landskampioen Oostende verliest eerste duel in de Champions League op Turkse bodem
Oostende heeft op de eerste speeldag van de poulefase in de Champions League basket met 92-83 verloren bij het Turkse Bursa. De kustploeg gooide het weg in het eerste kwart, waarin het al een achterstand van dertien punten opliep.
Lees verder

Anouk Matton zingt voor het eerst voor haar man Dimitri Vegas in 'The Best Of'
'The Best Of' zette deze avond Dimitri Vegas & Like Mike in de bloemetjes met een top vijf van hun populairste songs volgens Vlaanderen. Daarin was een plekje weggelegd voor 'Higher Place', dat voor de gelegenheid gezongen werd door Dimitri's vrouw Anouk Matton. "Ik heb eigenlijk nog nooit voor Dimi gezongen", klonk het. "Ik ga kapot van de zenuwen."
Lees verder