Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 oktober 2021

Monsterfile op Antwerpse Ring door ongeval en brandend voertuig

HLN
Monsterfile op Antwerpse Ring door ongeval en brandend voertuig
De Antwerpse Ring werd vanavond op twee plaatsen een tijdlang gedeeltelijk versperd. Door een ongeval en een brandend voertuig werden meerdere rijstroken afgesloten. Al snel ontstond een zware file.
Lees verder

Franse politie onderschept lading van meer dan één ton cocaïne in Duinkerke
Politiediensten hebben vrijdag meer dan één ton cocaïne onderschept in de haven van Duinkerke in het noorden van Frankrijk. De lading stak in een boot die werd omgeleid naar de Franse havenstad en heeft een waarde van tientallen miljoenen euro's. Dat meldt een bron betrokken bij het politieonderzoek.
Lees verder

Spaans basketicoon Pau Gasol zet punt achter carrière
Het Spaanse basketbalicoon Pau Gasol zet op 41-jarige leeftijd een punt achter zijn sportcarrière. Dat maakte hij dinsdag, zwaar geëmotioneerd, bekend op een persconferentie in Barcelona.
Lees verder

Zelfs na de urenlange panne, de klokkenluidster en alle schandalen blijven we Facebook liken: hoe kan dat? "We zijn toch zo verslaafd"
Een technische fout waardoor Facebook uitvalt, veroorzaakt enkele miljarden verlies én een pak imagoschade: het is slechts een rimpel in het water, want Facebook vaart als een onverwoestbare tanker verder. "Een speldenprik", zegt prof Lieven De Marez. Geen schandaal krijgt Zuckerbergs imperium klein, geen panne jaagt een gebruiker of adverteerder weg. "We zijn allemaal verslaafd".
Lees verder

Veroorzaakte vriend van Sharon (22) ongeval dat haar het leven kostte met opzet? Jury buigt zich vanaf vrijdag over moordvraag
Vier mannen en acht vrouwen zullen vanaf vrijdag zetelen in de volksjury op het assisenproces tegen Davy Kesteman (32) uit Vleteren. Dat werd dinsdagnamiddag beslist in het Brugse gerechtsgebouw. Kesteman staat er terecht voor moord op z'n ex-vriendin Sharon Gruwez (22) uit Boezinge. De vrouw kwam drie jaar geleden om het leven bij een zware crash in Oostvleteren.
Lees verder

HERBELEEF. Alderweireld: "Ik heb corona gehad, maar ben niet doodziek geweest"- Denayer ontbreekt op training, Theate erbij
Donderdag geven de Rode Duivels in de halve finale van de Nations League Frankrijk partij in Turijn, maar vandaag viel er nog heel wat te beleven in Tubeke. Toby Alderweireld en Thomas Foket spraken de verzamelde pers toe, om 17u30 stond de voorlaatste training op Belgische bodem op het programma. Herbeleef hieronder de dag van de Rode Duivels.
Lees verder

Loïc Van Impe heeft nieuw kookboek uit: "Als ik het voor het geld zou doen, ga ik beter afwassen in een restaurant"
In 'Snackmasters' op VTM verloor Loïc Van Impe (28) vorige week van Marcelo Ballardin, maar in de Waalse versie van het programma is de kok wel nog te zien. Niet als deelnemer, maar als presentator. "Ik ben als het ware de Waalse versie van Koen Wauters", zegt hij. Intussen heeft Loïc ook een nieuw kookboek uit, dat zowel in het Frans als in het Nederlands een hit is. Al levert dat bijzonder weinig op, vertelt hij in dit gesprek.
Lees verder

Trainingspak 'Squid Game' is dé outfit voor Halloween: meest verkocht op Amazon
Wie dit jaar helemaal 'trending' wil zijn met Halloween, moet zich als de bliksem een groen trainingspak van de ultrapopulaire Netflixserie 'Squid Game' aanschaffen. Het is namelijk momenteel de best verkochte outfit op Amazon. Ook elders op het internet is de vraag naar de pakken enorm hoog.
Lees verder

Noodweer in Italië: felle stormen, tornado in Sicilië
Italië kampt deze week met felle stormen. Sommige daarvan veroorzaken heel wat schade. In Catania, op het eiland Sicilië, werd zelfs een tornado gemeld.
Lees verder

Opnieuw steekpartij in Oostende: slachtoffer vecht voor z'n leven in ziekenhuis
In de Dokter Verhaeghestraat in Oostende, in de wijk Westerkwartier, is dinsdag rond 16 uur een man neergestoken. Het slachtoffer vecht momenteel voor zijn leven in het ziekenhuis, waar hij een spoedoperatie moet ondergaan.
Lees verder

Weer steekpartij in Oostende: slachtoffer vecht voor z'n leven in ziekenhuis
In de Dokter Verhaeghestraat in Oostende, in de wijk Westerkwartier, is dinsdag rond 16 uur een man (33) uit Oostende neergestoken. Het slachtoffer vecht momenteel voor zijn leven in het ziekenhuis, waar hij een spoedoperatie onderging. Er zijn twee verdachten opgepakt.
Lees verder

Nederlandse politie arresteert verdachte van schietincident op woning in Deurne
De Nederlandse politie heeft een verdachte opgepakt voor het schietincident op 7 augustus op een woning aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Diezelfde nacht werd een wagen beschoten door de politie die aan een wegversperring wilde ontkomen en vluchtte naar Rotterdam. In samenwerking met de Belgische politie kon eind september een verdachte opgepakt worden.
Lees verder

Biostatisticus Tom Wenseleers over windstilte rond coronavarianten: "En toch zal Delta niet de laatste zijn"
Tot voor kort was er elke dag nieuws over deze of gene nieuwe coronavariant. Nu lijkt het windstil. Duiken er geen nieuwe varianten meer op? Of muteert het virus elders voort maar hebben we er geen aandacht voor? En hoe komt het dat corona nu meer doden maakt dan een jaar geleden? We vroegen het aan biostatisticus Tom Wenseleers die de situatie wereldwijd in het oog houdt.
Lees verder

Klaasje nam vorige zomer al de beslissing om K3 te verlaten
K3 komt nog één keer samen in het kiekenkot van Youtube-fenomeen Supercontent. Wie blijft droog en wie krijgt een lading drek over zich: Klaasje, Hanne of Marthe?
Lees verder

Oudste man van Frankrijk overleden op 112-jarige leeftijd
Jules Théobald, een 112-jarige man uit het Franse overzeese departement Martinique, is in zijn huis in de hoofdstad Fort-de-France overleden. Dat heeft zijn familie bevestigd. Hij was de oudste man van Frankrijk.
Lees verder

Tien pv's per dag bij NMBS voor negeren mondmaskerplicht
Dagelijks worden er gemiddeld tien pv's opgesteld voor het niet-dragen van mondmaskers op het openbaar vervoer bij de NMBS. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van Kamerlid Marianne Verhaert (Open Vld) aan minister van Mobiliteit Georges Gilkinet.
Lees verder

Toby Alderweireld - pas hersteld van corona - wil niet spreken van revanche, maar: "We willen zo graag die prijs"
De Belgische defensie staat best pal tegen de Franse sterren, maar die linie baart ook het meest zorgen. Zelfs Toby Alderweireld is pas een tegenslag te boven: hij liep corona op. Alderweireld ziet België donderdag wel 'revanche' nemen: "Dit is dé kans om snel een prijs te pakken."
Lees verder

Roberto Mancini houdt niet vast aan recordreeks: "Vroeg of laat zullen we eens verliezen"
Europees kampioen Italië treft morgen in Milaan in de halve finale van de Nations League Spanje. Bondscoach Roberto Mancini benadrukte dat de ongeslagen reeks van de Italianen, die nu al 37 wedstrijden duurt, niet ten eeuwigen tijde zal blijven duren.
Lees verder

Football Talk. AA Gent in beroep voor Chakvetadze - RSCA veroordeelt ongepast 'Raman-lied'
Het Disciplinair Comité van de voetbalbond handhaaft de schorsing voor 2 weken plus een boete van 2000 euro voor Giorgi Chakvetadze, die zondag op Antwerp uitgesloten werd na een overtreding op Gerkens. Het bondsparket stelde maandag een minnelijke schikking voor met een schorsing voor 2 weken en een boete van 2000 euro, maar AA Gent tekende daartegen verzet aan. AA Gent laat het ook niet bij de bevestiging van de sanctie die het Disciplinair Comité dinsdag uitsprak. De Buffalo's gaan in beroep tegen die sanctie. (RN)
Lees verder

Staatsveiligheid linkt voorzitter van Moslimexecutieve aan "extremisme in Limburg"
De Sultan Ahmet-moskee in Heusden-Zolder speelt "een belangrijke rol bij het verspreiden van extremistische ideeën in Limburg". Dat staat in een rapport van de Staatsveiligheid, de Belgische inlichtingendienst, dat de redactie van het duidingsprogramma 'Pano' (Eén) in handen kreeg. Het document zou volgens 'Pano' een evaluatie van verschillende moskeeën bevatten, zo meldt VRT NWS. De Sultan Ahmet-moskee wordt geleid door Mehmet Üstün, de voorzitter van de Moslimexecutieve.
Lees verder