Doorgaan naar hoofdcontent

Mondmaskers weer ingevoerd in Oudsbergen: “Gisteren evenveel besmettingen op één dag als op een week bij coronapi...

HLN
Mondmaskers weer ingevoerd in Oudsbergen: "Gisteren evenveel besmettingen op één dag als op een week bij coronapiek"
De inwoners van Oudsbergen krijgen opnieuw enkele coronaregels opgelegd door het stijgend aantal besmettingen in de gemeente. Dat maakte burgemeester Marco Goossens (CD&V) van Oudsbergen dinsdagavond bekend. Goossens geeft in een videogesprek aan onze redactie meer uitleg over de maatregelen.
Lees verder

Fruitboer Stefan vindt cocaïne tussen aangekochte bananen: "De buren dachten waarschijnlijk dat er een drugsinval was"
Groenteboer Stefan van Hoeve Van Dorslaer in Beigem zal dinsdagochtend niet snel meer vergeten. Toen hij terugkwam van de Vroegmarkt in Brussel ontdekte hij namelijk een hoop cocaïne onder de bananen die hij had meegenomen. "Ik heb iemand anders zijn bestelling mee", zegt de boer lachend.
Lees verder

Fruitboer Stefan vindt cocaïne tussen aangekochte bananen: "Buren dachten waarschijnlijk dat er een drugsinval was"
Groenteboer Stefan van Hoeve Van Dorslaer in Beigem zal dinsdagochtend niet snel meer vergeten. Toen hij terugkwam van de Vroegmarkt in Brussel ontdekte hij namelijk een hoop cocaïne onder de bananen die hij had meegenomen. "Ik heb iemand anders zijn bestelling mee", zegt de boer lachend.
Lees verder

Football Talk. Rode Duivels behouden leidersplaats op FIFA-ranking - Zulte Waregem en Kortrijk beboet voor wangedrag fans
Zowel Zulte Waregem (1.500 euro) als KV Kortrijk (3.000 euro) hebben dinsdagavond een boete ontvangen van het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), omdat supporters de regels aan hun laars lapten in de derby aan de Gaverbeek.
Lees verder

Gal Gadot vroeg zelf voor loonsverhoging bij 'Wonder Woman 1984': "Ik was bereid om op te stappen"
Gal Gadot (36) heeft om een loonsverhoging gevraagd voordat ze wou meedoen aan de tweede 'Wonder Woman'-film. Dat onthulde de Israëlische actrice in een interview met ELLE. "Ik was bereid om op te stappen als ik niet eerlijk werd betaald."
Lees verder

Nieuwe coronavariant opgedoken die besmettelijkste zou kunnen zijn tot nu toe: wat is er aan de hand en moeten we ons zorgen maken?
In het Verenigd Koninkrijk is een nieuwe stam van het coronavirus opgedoken die experten op het puntje van hun stoel heeft. AY.4.2 is een afstammeling van de bekende deltavariant en zou volgens de eerste onderzoeksresultaten "de meest besmettelijke coronavirusstam" zijn "sinds het begin van de pandemie". Wat is er aan de hand? Is de stam ook al opgedoken in ons land? En moeten we ons zorgen maken? Viroloog Marc Van Ranst geeft uitleg.
Lees verder

Vanaf nu nultolerantie op zeven plaatsen: minister Van Quickenborne kondigt testproject snelheidscontroles aan
Voortaan zal er in ons land op zeven plaatsen op de snelwegen geflitst worden vanaf 129 kilometer per uur en dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Bij VTM NIEUWS gaf minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) meer uitleg over het testproject.
Lees verder

Testproject voert nultolerantie op snelwegen in: "België doet het zeer slecht op vlak van verkeersdoden"
Voortaan zal er in ons land op zeven plaatsen op de snelwegen geflitst worden vanaf 129 kilometer per uur en dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Bij VTM NIEUWS gaf minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) meer uitleg over het testproject.
Lees verder

OVERZICHT. Na de aanval op een Manchester City-fan door Club Brugge-supporters: kampt de voetbalwereld steeds meer met supportersgeweld?
Gisterenavond werd een 63-jarige Manchester City-fan voor dood achtergelaten op een snelwegparking, nadat hij door Club Brugge-supporters in elkaar zou zijn geslagen. Het is een triest incident in een reeks voorvallen waarbij voetbalsupporters allesbehalve sportief reageren.
Lees verder

Duits meisje (11) gaat joggen, maar raakt vermist. Dan komt er een mail van beruchte sekte
Op zaterdagmiddag ging Shalomah Hennigfeld joggen in de buurt van de woning van haar pleegouders in Beieren, maar ze kwam nooit meer thuis. Honderden hulpdiensten gingen dagenlang op zoek naar het 11-jarige Duitse meisje. Nu wordt vermoed dat ze wellicht bij haar biologische ouders zit, die zich eerder ophielden in Tsjechië én tot een beruchte sekte behoren, waar kinderen worden afgeranseld.
Lees verder

Eerst ontvluchtte hij Noord-Korea, nu ontsnapt hij uit Chinese gevangenis: premie van 23.000 dollar voor wie hem vindt
Een Noord-Koreaanse man is ontsnapt uit de zwaar beveiligde gevangenis in Jilin en heeft nu een premie van 23.000 dollar (19.787 euro) op zijn hoofd staan. Zhu Xianjian ontvluchtte Noord-Korea, maar werd vervolgens veroordeeld tot 11 jaar cel voor een illegale oversteek van de Chinese landgrens. De video van zijn ontsnapping was een hit op de Chinese sociale media, maar werd nu offline gehaald door de overheid.
Lees verder

Evergrande-crisis volgens IMF nu geen risico voor economie China
De Chinese economie loopt voorlopig geen grote risico's door de crisis bij vastgoedconcern Evergrande. Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft de overheid van president Xi Jinping de gevaren zo ingeperkt dat de Chinese economie weinig last heeft van het dreigende omvallen van de bouwontwikkelaar.
Lees verder

Vanessa Bryant plant groot imperium rond overleden echtgenoot Kobe
Vanessa Bryant (39), de weduwe van Los Angeles Lakers legende Kobe Bryant (41) , heeft een handelsmerk ingediend voor de naam 'KB24'. Daarmee wil ze een sport - en entertainmentimperium uitbouwen rondom haar overleden echtgenoot.
Lees verder

Getest: de nieuwste Apple Watch: "Het grotere scherm is prettig in gebruik"
Wanneer het meest waardevolle bedrijf ter wereld met een nieuwe versie van haar slimme horloge komt, kijken techjournalisten reikhalzend uit naar het moment waarop ze het toestel zelf mogen beoordelen. Frank Everaardt, hoofdredacteur bij Hardware Info, is een van hen. Hij testte de Apple Watch 7. Is deze smartwatch een aankoop waard? En hoe vernieuwend is deze horloge ten opzichte van zijn voorgangers?
Lees verder

Vorig jaar leek 1B-experiment geen pretje, nu maakt Club NXT indruk in Youth League
Club NXT mag zich opnieuw op de borst kloppen in de Youth League: na een 1-1 tegen de supertalenten van City blijven de youngsters van blauw-zwart mee aan kop. Het 1B-experiment van vorig jaar leek op het eerste gezicht geen pretje, "maar dat loont zich nu", zegt Club NXT-coach Rik De Mil. Een inkijk in de jonkies van blauw-zwart.
Lees verder

SEXPERTISE: OnlyFans-gebruiker Steve komt zelden klaar. "Kan ik daar iets aan doen?" Seksuoloog Mieke Mievis geeft antwoord
Seks is meer dan enkel het orgasme, en toch wordt dat beschouwd als het ultieme hoogtepunt. Maar wat als het heel veel moeite vraagt? Kapper Steve (36) houdt van seks, en deelt pikant beeldmateriaal van zichzelf op OnlyFans. "Maar klaarkomen is één groot mysterie voor me. Het gebeurt zelden tot nooit." Relatietherapeut en seksuoloog Mieke Mievis praat over mogelijke oorzaken én oplossingen.
Lees verder

WHO: "Europa enige regio ter wereld met stijging in aantal coronagevallen vorige week"
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt dat het aantal coronagevallen in Europa afgelopen week met 7 procent is gestegen. Europa is op dit moment de enige regio ter wereld waar het aantal besmettingen weer toeneemt.
Lees verder

Onlangs overgenomen Newcastle zet coach Steve Bruce op straat
Newcastle United heeft afscheid genomen van hoofdtrainer Steve Bruce (60). Volgens de voetbalclub uit Newcastle, onlangs overgenomen door een Saudisch investeringsfond, is dat gebeurd "in onderling overleg".
Lees verder

Queen Elizabeth moet trip naar Ierland afzeggen wegens gezondheidsproblemen
De Britse Queen Elizabeth (95) heeft een tripje naar Noord-Ierland moeten afzeggen vanwege haar gezondheid. Dat weet de lokale pers.
Lees verder

Belgische stroomprijs op twee na duurste van Europa
De Belgische stroomprijs is nog altijd bij de duurste in de Europese Unie. Alleen Duitse en Deense gezinnen betalen meer voor hun elektriciteit dan de Belgen. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat over de eerste helft van 2021.
Lees verder